slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: Συνεχίζουμε τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Οι θέσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό συζήτησαν Βρούτσης-Μηταράκης με ΕΣΕΕ


Ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους και όχι από το Κράτος. Πάγια θέση της ΕΣΕΕ παραμένει η σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Αυτό επισημάνθηκε από την πλευρά της ΕΣΕΕ, στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης και μέλη του προεδρείου της με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Νότη Μηταράκη, αναπληρωτή τομεάρχη Κοινωνικής Ασφάλισης και τα επιτελεία τους.

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ για την επέκταση του αεροδρομίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την ΥΠΑ και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών - Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, έχει δρομολογήσει ήδη από την αρχή του έτους τις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση του Κρατικού Αερολιμένα της Πάρου. Η επέκταση του διαδρόμου είναι έτοιμη για δημοπράτηση ενώ οι μεγάλες κτηριακές εγκαταστάσεις θα είναι στο τέλος του χρόνου.

«Συμμετοχή του Νίκου Μανιού στο Ένατο Ιατρικό και Φαρμακευτικό Συνέδριο».


Στην κλειστή συνάντηση εργασίας με θέμα «Η πολιτική Υγείας μετά τα Μνημόνια» που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα στο πλαίσιο του ένατου Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συνεδρίου συμμετείχε ο κ. Μανιός Νίκος την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018.
Μεταξύ άλλων ο κ.Μανιός αναφέρθηκε στην συγκέντρωση σχεδόν όλης της νοσηλευτικής δύναμης της χώρας στην πρωτεύουσα και στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αλλάξει αυτό, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση την ανάγκη αντιμετώπισης όλων των νοσογόνων παραγόντων.
Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι τα φαρμακευτικά μονοπώλια και οι εταιρίες χημικής βιομηχανίας καθορίζουν με μια διαβάθμιση τις πολιτικές σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, σε άλλες χώρες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο.

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Νίκου Μανιού στη βράβευση της Αγίας Κυριακής στην Απείρανθο της Νάξου


Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Νίκος Μανιός, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, παρευρέθηκε στην επιτόπια τελετή απονομής του Grand Prix της κορυφαίας διάκρισης – βραβείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά/Βραβείο Europa Nostra 2018 για το έργο «Αποκατάσταση του Βυζαντινού Ναού της Αγίας Κυριακής στην Απείρανθο της Νάξου», το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018. Η Τελετή διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Ο Νίκος Μανιός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη, την επιτήρηση και τη χρηματοδότηση του κράτους, αυτές οι αντιλήψεις έχουν παρέλθει και η συμβολή όλων των ανθρώπων είναι το κυρίαρχο για την πραγματοποίηση τέτοιων έργων.
Αναφέρθηκε και για τη σμύριδα, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει το έργο της συντήρησης του ιστορικού βιομηχανικού εξοπλισμού στα σμυριδορυχεία της Νάξου και ότι