slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ

Ο Σαμαράς ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ένα κομάτι της ίδιας επιστολής που ήδη έχει αποστείλει.
Άλλαξε τον παραλήπτη.
ΕΠΙΜΕΝΕΙ στις τροποποιήσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής ενώ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ για την επόμενη κυβέρνηση, αλλά μόνο για την κυβέρνηση Παπαδήμου
Να θυμίσουμε ότι η φράου Μέρκελ ζήτησε ενυπόγραφη ΔΕΣΜΕΥΣΗ από τον Σαμαρά για οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί μετά τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.
Αυτό που ζήτησε η φράου, δεν το πήρε.

Δυστυχώς όμως κάποια φερέφωνα του συστήματος που έχουν ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ να υποβαθμίζουν το Σαμαρά και τη ΝΔ γενικότερα, είδαν ως κολοτούμπα την κίνηση Σαμαρά.
Είναι τα ίδια φερέφωνα που είχαν αποκλειστικότητα τη δήθεν συνάντηση του Καραμανλή με εκδότη ΜΜΕ.
Τους αφήνουμε στα υπόγεια στενά που κινούνται.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σε όσους πιστεύουν ότι η ΝΔ έχει αρχηγό ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ της πατρίδας, όπως τα αφεντικά τους.
Ίσως κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων.



Εμμένει στη σκληρή γραμμή ο Σαμαράς
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=107149&catID=11

Τελευταίος και...καταϊδρωμένος ο Βενιζέλος

   

http://www.real.gr
Την τελευταία θέση στην ετήσια λίστα των "αστέρων" της ευρωπαϊκής οικονομίας φύλαξαν οι Financial Times για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θεωρώντας όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι "δίνει μάχη" στον πάτο της λίστας "όπως και η οικονομία (της χώρα του)".

Σε μια μόλις θέση πάνω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έρχεται ο ιταλός Τζούλιο Τρεμόντι, υπουργός οικονομικών στην τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών υπάγονται πλέον 365.000 περίπου εργαζόμενοι, από 531.000.

Γνωστοποιήθηκε η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η οποία ισχύει από την 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη νέα λίστα, στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών υπάγονται πλέον 365.000 περίπου εργαζόμενοι, από 531.000.
Ποιοι εξαιρούνται:

Παρέμβαση Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Υγείας

Να περιοριστεί το φαινόμενο των αποσπάσεων και μετακινήσεων ιατρών και νοσηλευτών από Νοσοκομεία των νησιών μας σε άλλες περιοχές της χώρας, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Της επιστολής προηγήθηκε επικοινωνία με στελέχη του Υπουργείου, στα οποία εκτέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στις δομές υγείας των νησιών μας, με τον Περιφερειάρχη να ζητεί να υπάρξει μέριμνα για την άμεση αναπλήρωση των κενών θέσεων.
Στην επιστολή του προς τον κ. Λοβέρδο, ο Περιφερειάρχης αναφέρει τα εξής:

NΑΞΟΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

    Σήμερα Τετάρτη, 23 Νοέμβρη στις 19:00 γίνεται συνάντηση-συζήτηση για τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ στο πνευματικό κέντρο Παντάνασσας, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό να παρθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα άνομα ληστρικά μέτρα. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες του Δήμου μας καθώς και όλοι οι Δημότες.



Τ Ε Λ Ε Σ Ι Γ Ρ Α Φ Ο

Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Γκράτσι πήγε στο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ Μεταξά και ζήτησε ΥΠΟΤΑΓΗ.

ΟΧΙ είπε ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ και οι Έλληνες δοξάστηκαν παγκοσμίως.
Θυμίζω τι είπε ο Τσώρτσιλ: "μέχρι σήμερα λέγαμε ότι οι έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. από σήμερα θα λέμε οι ήρωες πολεμούν σαν έλληνες"

ΣΗΜΕΡΑ 23 Νοεμβρίου 2011 η φράου Μέρκελ σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο έστειλε Τ Ε Λ Ε Σ Ι Γ Ρ Α Φ Ο λέγοντας επ' ακριβώς:

«Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ακόμη γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Και γι΄ αυτό απαιτείται, και οφείλω να το πω σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου, πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι (…) δεν χρειαζόμαστε μόνον την υπογραφή του έλληνα πρωθυπουργού αλλά και τις υπογραφές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει καταβολή της 6ης δόσης».

Και συνέχισε η φράου Μέρκελ...«Είναι ακόμα πιο λυπηρό για εμένα ότι εκείνος που αρνείται να υπογράψει ανήκει στην πολιτική οικογένεια των συντηρητικών»

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΟ 1940 ΕΙΠΕ ΟΧΙ.
"ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" (έτσι αυτοαποκαλούνται) ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ;;;;

Σοκ από ξένο δημοσίευμα που ανατρέπει τα πάντα για την "υπογραφή Σαμαρά" !

Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας New Europe που υποστηρίζει ότι υπάρχει μυστική συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με το Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ για την αγορά οπλικών συστημάτων ύψους 10,5 δις ευρώ, η οποία συνδέεται άμεσα με τα «δάνεια» που μας δίνουν η Γερμανία και η Γαλλία καθώς και με την επιμονή τους να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς…

Τι απαντούν η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπ. Οικονομικών για την «υπόθεση Καπελέρη»;

  Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με ερώτησή του, την κλήση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρη από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Μουζακίτη για κατάθεση. Ο κ. Καπελέρης φέρεται να ελέγχεται ποινικά για το αδίκημα της απιστίας, εξαιτίας εγκυκλίου που ο ίδιος εξέδωσε «παγώνοντας» την επιβολή προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων που φέρεται να εισηγήθηκε ο προσφάτως παραιτηθείς από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Σπινέλης. Ο Δ. Παπαδημούλης ερωτά αν οι ενέργειες του κ . Καπελέρη που ερευνά η δικαιοσύνη, έγιναν με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει η νέα τρικομματική κυβέρνηση της ουσία της υπόθεσης προκειμένου να εισπραχθούν τα πρόστιμα από τους παραβάτες.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Τον Ιούνιο τα νέα μέτρα

«Ακόμη και σήμερα» οι εγγυήσεις των κομμάτων για την 6η δόση, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος


Άμεσα, ακόμη και εντός της ημέρας, τα ελληνικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου θα κάνουν τα πάντα, για εξασφαλισθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014.

Βενιζέλος στην ίδια γραμμή με Μέρκελ.
ΤΥΧΑΙΟ;;;
Αυτή είναι η δημοκρατία σας.
Να τη χαίρεστε.

Δήλωση Νίκου Χουντή για τη χθεσινή προσωπική επίθεση του Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με αφορμή την προσωπική επίθεση του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, χτες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία ανέφερε ότι με τις «ερωτήσεις που καταθέτει στην Κομισιόν έχει ως στόχο να παρεμποδίσει τη διμερή σύμβαση Ελλάδας-Ελβετίας», αλλά και ότι «όλες οι ερωτήσεις του κου Χουντή είναι όλες στοχευμένες και δημιουργούν όλες πρόβλημα στη χώρα!», ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κομμάτια του ίδιου παζλ;





Στα ψιλά γράμματα και απ' έξω απ' έξω, ανέφεραν τα "αντικειμενικά κανάλια" κάποια γεγονότα, που μάλλον έχουνν σχέση μεταξύ τους.
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου παραιτείται από τη διεύθυνση πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ο Διομήδης Σπινέλλης. Ο λόγος που ειπώθηκε είναι ότι
ο Διομήδης Σπινέλλης θεωρήθηκε υπεύθυνος για τα προβλήματα (και κυρίως τη μη επίλυση τους), που υπήρξαν στη λειτουργία του TAXIS και του TAXISNET, καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και τα οποία οδήγησαν σε σημαντικές καθυστερήσεις στην είσπραξη εσόδων.
Τρίτη 22 Νοεμβρίου παραιτείται ο Ηλίας Πεντάζος, Γενικός Γραμματέας-Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής.
Τρίτη 22 Νοεμβρίου ο εισαγγελέας οικονομικών, Σπύρος Μουζακίτης, καλεί τον Ιωάννη Καπελέρη, νυν Γενικό Γραμματέα-Γ. Γ. Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων και πρώην επικεφαλή του ΣΔΟΕ,να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για ανείσπρακτα πρόστιμα από λαθρεμπόριο καυσίμων που φθάνουν τα 15.000.000 ευρώ.
Να καταθέσει για το ίδιο θέμα είχε κληθεί απ' τον εισαγγελέα ο Σπινέλλης στις 3 Νοεμβρίου.

Αυτά είναι τα τρία κομμάτια του παζλ.
Το αν έχουν σύνδεση μεταξύ τους, θα το δείξει ο χρόνος.
Το ότι όμως περνάει στα ψιλά, αυτό είναι βέβαιον.

Απ' τη Συγγρού, θα υπάρξει ανακοίνωση επίσημη;

Για τα πανηγύρια ...

Πανηγύρια από τον Γιούνκερ που επιδεικνύει τον Έλληνα πρωθυπουργό στους δημοσιογράφους !!!

Αισχρό κολάζ από το ΕΘΝΟΣ που συνδιάζει τις πιέσεις προς τον Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης με τα πανηγύρια ...

Α.Σαμαρά ...


ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Να πέσει η κυβέρνηση και ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Πηγή : Αντίλογος (Antilogos-gr)

Στο 165% του ΑΕΠ το χρέος

Σε σχέση με ένα χρόνο πριν το χρέος έχει αυξηθεί κατά 23,6 δισ. ευρώ
NA ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ 115% του ΑΕ
Ξεπέρασε τα 360 δισ. το χρέος του ελληνικού δημοσίου στο τέλος Σεπτεμβρίου, φθάνοντας στο 165% του ΑΕΠ.
Σε σχέση με ένα χρόνο πριν έχει αυξηθεί κατά 23,6 δισ. ευρώ, ενώ το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η λήξη των ομολόγων την επόμενη εξαετία φθάνουν τα 223 δισ. ευρώ δηλαδή το 60% του συνολικού χρέους.
Σε σχέση με ένα χρόνο πριν το χρέος έχει αυξηθεί κατά 23,6 δισ. ευρώ

Σαν δεν ντρέπεσαι

Έχουμε δικαίωμα να καίμε την σημαία;
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης λέει ΝΑΙ

Οι δικές μας ευθύνες!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τον τελευταίο καιρό σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με φίλους και γνωστούς για την πολιτικοοικονομική κατάσταση που βιώνουμε καταλήγουμε πάντα στο ίδιο ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι»
Μάλιστα πρόσφατα μία πολύ καλή και αξιόλογη φίλη, μου εξέθεσε τις σκέψεις της με ένα τρόπο που ένιωσα εκτεθειμένος ως προς το πως ...

Χάρρυ Κλύνν : “Ανοιχτή επιστολή στον Α. Σαμαρά : Στείλε τους στο διάολο…και πάμε…τώρα σε εκλογές…”


(netakias-ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ. ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ) Ανοιχτή επιστολή στον Α. Σαμαρά

Τα Ευρωκαθάρματα και τα ανδρείκελα των τοκογλύφων ξεπέρασαν όλα τα όρια, επιδιώκοντας με πολιτικά ανεπίτρεπτο και ηθικά κατάπτυστο τρόπο την καταρράκωση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Τα ξεκούδουνα της βρωμιάρας ΕΕ και του φασιστικού μορφώματος της Γερμανίας του Δ’ Ράιχ, με τα ναζιστικά κατάλοιπα Μέρκελ και Σόιμπλε, επιδιώκουν για μια ακόμη φορά να αλλάξουν ολοσχερώς τις πολιτικές και κοινωνικές δομές της Ευρώπης, βασισμένοι στη βρικολακιασμένη εθνοσοσιαλιστική έννοια του «ζωτικού χώρου», που τόσα δεινά συσσώρευσε στο παρελθόν στην ανθρωπότητα.
Πειραματόζωο στο καλά σχεδιασμένο σχέδιο οικονομικής εξόντωσης και προτεκτορατοποίησης του Ευρωπαϊκού Νότου, η «χρεοκοπημένη» Ελλάδα, θύμα του νέου οικονομικού και ηθικού ολοκαυτώματος που εκβιαστικά επιχειρείται.
Οι αλητοφασίστες της Ευρώπης γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα σχέδια τους θα ευδοκιμήσουν μόνο....

Το Σάββατο τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Πανναξιακού ΑΟΝ

Την πρώτη επίσημη εμφάνιση μπροστά στον κόσμο της θα πραγματοποιήσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ. Το Σάββατο 26/11, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, θα αντιμετωπίσει την αήττητη και πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Ε.Α. Λάρισας(2 νίκες, 6-0 σετ!).
Η ομάδα της Νάξου θα επιδιώξει τη νίκη σε συνδυασμό με μια καλή εμφάνιση προκείμενου να αποδείξει ότι η ήττα της πρώτης αγωνιστικής και η μέτρια απόδοση της στη Βούλα αποτελούν κακή παρένθεση στη φετινή της πορεία.
Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, θα απουσιάσουν και πάλι Γιακούμπ και Χάρις καθώς συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς ενώ επιστρέφει η Λαγουδάκη η οποία έχει αποθεραπευτεί πλήρως και η Αξαοπούλου που θα αφήσει για λίγο τα βιβλία και το διάβασμα για να βοηθήσει την ομάδα σ' αυτό το δύσκολο παιχνίδι.
Η ετοιμότητα των αθλητριών βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και στις τάξεις των Ναξιωτών επικρατεί αισιοδοξία για το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.00 και η παρουσία όλων των φιλάθλων κρίνεται απαραίτητη.

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και το π.Φλέα προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και προς όλους τους Ναξιώτες δημότες-πολίτες

Στην αυριανή συνάντηση για το ζήτημα της πληρωμής μέσω Δ.Ε.Η. κεφαλικού φόρου (χαράτσι) υποστηρίζουμε ότι η όποια απόφαση ληφθεί τόσο εκ μέρους του Δήμου όσο και των επαγγελματικών, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων του νησιού οφείλει να ξεκινάει από το πραγματικό γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος να πει:

Ναυαγεί η προσπάθεια για αλλαγή στο ¨ΒΗΜΑ της ΝΑΞΟΥ¨


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  
Σε  οριστικό  ναυάγιο  φαίνεται  ότι  οδηγείται   τελικά  η  προσπάθεια  για  άνοιγμα  της  μετοχικής  σύνθεσης  της  αστικής  μη  κερδοσκοπικής  εταιρείας  που  εκδίδει  εδώ  και  δύο  χρόνια  την  ναξιακή  εβδομαδιαία  εφημερίδα  ¨ΤΟ  ΒΗΜΑ  Της  ΝΑΞΟΥ¨ .  Σύμφωνα  με  τελευταίες  πληροφορίες  οι  ¨σκληροπυρηνικοί¨  του  ΒΗΜΑΤΟΣ  υπαναχώρησαν  από  την  αρχική  τους  απόφαση  η  οποία  είχε  δημοσιευθεί  μάλιστα  πρωτοσέλιδα  πριν  από  περίπου  2  μήνες  και  αποτελούσε  ανοιχτό  κάλεσμα  για  αύξηση  του  μετοχικού  της  κεφαλαίου  και  του  αριθμού  των  μελών  της.  Η  υπαναχώρηση  αυτή  είχε  άμεση  σχέση  με  μια  λίστα  πλέον  των  30  ατόμων  οι  οποίοι  έδειξαν  αρχικό  ενδιαφέρον    για  συμμετοχή  τους  στην  εταιρία  και  η  οποία  παρουσιάστηκε  από  τα  τρία  άτομα  που  είχαν  την  ευθύνη  για  τη  διεύρυνση .  Τόσο  ο  αριθμός  όσο  και  κάποια   πρόσωπα  που  συμπεριλαμβάνονταν  στη  λίστα  θορύβησαν  μέρος  των  νυν  μετόχων  που  ένοιωσαν  ότι  φεύγει  το  παιχνίδι  από  τα  χέρια  τους.  Έτσι  αρχικώς  με  δημοσιεύματα  που  προκαλούσαν  προσωπική  ένταση  (  περίπτωση  επίθεσης  στον  Γιώργο  Καραμανή )  και  στη ...

Αποκλειστικά απο το n@utilia.gr η πρώτη άφιξη του Blue Star Delos στο λιμάνι της Σαντορίνης. Δείτε το εδώ

delos
Αποκλειστικά απο το n@utilia.gr  η πρώτη άφιξη του Blue Star Delos στο λιμάνι της Σαντορίνης.