slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ομπρέλα» προστασίας σε Ξανθό – Ζητούν από τον Τσίπρα να βάλει τέλος στην «ανθρωποφαγία» - Στράβωσε ο Πολάκης


Γιώργος Κατσίγιαννης
Αφορμή η διαφοροποίησή του στο θέμα των καταγγελιών της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ περί VIP MEΘ
"Ομπρέλα" προστασίας στον τομεάρχη Υγείας Α. Ξανθό "άπλωσαν" κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κορυφαία στελέχη του κόμματος από την "ομώνυμη" κίνηση, ζητώντας από τον Α. Τσίπρα να βάλει τέρμα στην "ανθρωποφαγία" που έχει υποστεί με αφορμή την διαφοροποίηση του στο θέμα των καταγγελιών της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ περί vip ΜΕΘ.

Η Κατερίνα Μονογυιού δίπλα στους νησιώτες της Μήλου και της Κιμώλου

 Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Μήλο και την Κίμωλο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νησιώτες και να ακούσει τους προβληματισμούς τους.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Πρόσκληση σε Διαβούλευση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)


Στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη συνάντηση διαβούλευσης των αποτελεσμάτων του Σ.Φ.Η.Ο., που θα πραγματοποιηθεί υβριδικά την Πέμπτη 16-12-2021 στις 20:00.

Σημειώνεται ότι το Σ.Φ.Η.Ο. αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης

Διαθέσιμες μέσω του gov.gr και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανανέωση άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντίγραφου άδειας κυκλοφορίας

 Διαθέσιμες είναι πλέον και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την  ανανέωση της άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr).

 Πρόκειται για δυο νέες υπηρεσίες που υλοποίησαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών και οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια των σχετικών διαδικασιών.

«Απόφαση ΣτΕ: Μη νόμιμη η εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε περιοχή Natura της Σκύρου»

 
Ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση για την μη νόμιμη εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε περιοχή Natura της Σκύρου, όπως έκρινε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, με τις υπ. αριθ. Πρωτ. 1026/2019 και 1033/2019 αποφάσεις, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος, 78,4 MW και 72,4 MW, αντίστοιχα, στη θέση Νότια Σκύρος, του Δήμου Σκύρου, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Οι δύο ανωτέρω άδειες συνολικής εγκατεστημένης ισχύος περί των 150,8 MW σηματοδοτούν την εγκατάσταση 27 ανεμογεννητριών, των 5,6 MW εκάστη, και αποτελούν τμήμα ενός ενιαίου έργου αιολικών σταθμών συνολικής ισχύος 300MW, που πρόκειται να χωροθετηθεί στη νήσο Σκύρο.

Σχόλιο του καθηγητή και Γραμματέα των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» Μιχάλη Χάλαρη για την επικράτηση Νίκου Ανδρουλάκη

Του Γραμματέα των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» Μιχάλη Χάλαρη

🎯Χιλιάδες πολίτες, εθελοντές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έστειλαν όλοι #mazi μήνυμα ενότητας και προοπτικής για όλους τους πολίτες.
✌Η πλατιά πλειοψηφία τους συμπαρατάχτηκε και εμπιστεύθηκε το Νίκος Ανδρουλάκης ως το νέο πρόεδρο στο Κίνημα Αλλαγής.
🤝Του εύχομαι Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο νέο έργο του!
📌Όλοι μας συμμετείχαμε σε έναν αγώνα, με έντονα τα χαρακτηριστικά της αυτοοργάνωσης και της ανιδιοτέλειας, με έντονα τα γνωρίσματα της ατομικής και συλλογικής πρωτοβουλίας, με πνεύμα ανοιχτό, δημιουργικό και καινοτόμο.
📌Η παρουσία και ο αγώνας όλων όσων μοιρασθήκαμε το ίδιο κοινό όραμα, σταθήκαμε μαζί, αλληλέγγυοι, συμμαχητές σ΄ αυτή την πορεία δεν τελειώνει αυτή την Κυριακή. Τώρα μόλις αρχίζει.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ Νάξου : Aνετη επικράτηση Νίκου Ανδρουλάκη με πρωτιά Παπανδρέου στο Φιλώτι

Φωτογραφίες  Γιάννης Βλασερός  
 

Συνολικά ψήφισαν 620 μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ 200 περίπου λιγότεροι  από την προηγούμενη Κυριακή . Στο εκλογικό κέντρο στο  Δημαρχείο, ψήφισαν 441, λευκά: 2                  και στο εκλογικό κέντρο Φιλωτίου, ψήφισαν 179  όπου  είχαμε και πάλι πρωτιά Παπανδρέου με μια   ψήφο διαφορά   Αντίθετα, στο εκλογικό κέντρο του Δημαρχείου Νάξου  πρώτος με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, Στο  σύνολο των ψήφων στη Νάξο ο Νίκος Ανδρουλάκης  επικράτησε με μεγάλη διαφορά  του Γιώργου Παπανδρέου. Δείτε αναλυτικά...