slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Όλοι μαζί για πάλεμα, για μάτωμα, για μια καινούρια γέννα»

Το blog μας δημοσιεύει την σημερινή (1-9-2010) ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, πρώην Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τις περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και τους ενεργούς πολίτες της περιοχής μας που αυθόρμητα προσήλθαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Γνωρίζετε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχω δεχθεί προτάσεις από σημαντικά και ενεργά κομμάτια της κοινωνίας μας προκειμένου να ηγηθώ ενός διεκδικητικού και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει στις 7 του Νοέμβρη την ηγεσία της αιρετής Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

Μέσα από αυτήν τη διαβούλευση με



παροτρύνατε και με ενθαρρύνατε ώστε να πάρω τη μεγάλη απόφαση, να δώσω το παρόν σε αυτή τη γιορτή της αυτοδιοίκησης, σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, με αίσθημα ευθύνης , με αγάπη για τα νησιά και τους κατοίκους τους , με την ελπίδα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο, που θα ήθελα να συνεχίζω να τον υπηρετώ με ανιδιοτελή προσφορά και συνέπεια, σας ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου:

Θα ηγηθώ του συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη της ηγεσίας της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Είχα την τιμή, επί πεντέμισι (5,5) χρόνια, και πριν από ένα (1) ακριβώς χρόνο, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου να υπηρετήσω τα νησιά μας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων του Γ΄ΚΠΣ, με διαφάνεια και υπευθυνότητα , όλο το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιηθούν 1800 έργα και δράσεις στα νησιά μας, να αξιοποιηθούν χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ το σύνολο των διαθέσιμων πόρων , να προχωρήσουμε το ΕΣΠΑ (2007-2013), να προωθήσουμε την επιχειρηματικότητα , να στηρίξουμε τη δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία και να προωθήσουμε την τουριστική προβολή των όμορφων νησιών μας. Με διαρκή αγώνα, με συνέχεια και συνέπεια φτάσαμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να πρωταγωνιστεί στους ρυθμούς ανάπτυξης.

Είχα την τιμή να ζήσω το 2007 τη βράβευση της Περιφέρειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις καινοτόμες δράσεις της και να την εκπροσωπήσω σε διεθνή φόρουμ.

Είχα την τιμή να συνεργαστώ με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στους οποίους πιστεύω ότι ενέπνευσα τη συλλογική προσπάθεια, τη συλλογική ευθύνη και την προσήλωση στο κοινό στόχο που ήταν η ανάπτυξη να φτάσει σε όλα τα νησιά μας και σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ιδεολογικής τοποθέτησης. Τους τίμησα και με τίμησαν και γι’ αυτό τους ευχαριστώ και πάλι δημόσια.

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα η εικόνα άλλαξε δραματικά.
- Η ανεργία προσλαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις.
- Το εισόδημα των εργαζομένων εξανεμίζεται.
- Τα έργα υποδομής καρκινοβατούν και αρκετά από αυτά σταμάτησαν.
- Πόροι χάνονται.
- Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού είναι πασιφανής.
- Η αγωνία των κατοίκων για σοβαρή και υπεύθυνη εκπροσώπηση της ΠΝΑ είναι εμφανής και αναγκαία στα μεγάλα αδιέξοδα που δημιουργούνται.

Απευθύνομαι στους πολίτες του Αιγαίου ζητώντας τη στήριξή τους στις περιφερειακές εκλογές με προτεραιότητά μας τον ανθρώπινο παράγοντα και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που ολοένα γίνονται πιο έντονα.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε την εμπειρία, την ετοιμότητα και την εντιμότητα, όραμα και σχεδιασμό για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους.

Θέλουμε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα να ξαναλειτουργήσει η ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Να απαλλαχτούμε από τη μιζέρια και την οπισθοδρόμηση.

Θέλουμε εμείς και οι οικογένειές μας να νιώσουμε περήφανοι που θα προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα δημιουργική πορεία.

Το Νότιο Αιγαίο αξίζει περισσότερα, αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτό θα προετοιμάσουμε, γι’ αυτό θα αγωνιστούμε.

Καλώ όλους τους νησιώτες, τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς, να συστρατευθούν στα οράματα και τις προσπάθειές μας.

Καλώ τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου να έρθουν κοντά μας.

Για νέες αποτελεσματικές προσπάθειες, που θα σφυρηλατήσουν τη κοινωνική συνοχή και θα ξαναφέρουν το χαμόγελο και την ελπίδα.

Η αναγέννηση και η ανανέωση στο Νότιο Αιγαίο είναι μονόδρομος.

Περήφανοι ξανά, με πρόγραμμα και σχεδιασμό που θα τον υλοποιήσουμε.

Απομονώνουμε το παλιό και το φθαρμένο, τους λασπολόγους και τις διχαστικές κραυγές. Άλλωστε θυμίζω ότι ο συνδυασμός μας δεν ανακάλυψε σήμερα τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ούτε μίλησε για συναινετικά διαζύγια ή ξεχωριστές διαδρομές όπως κάποιοι άλλοι. Μίλησα και έκανα πράξη την ενότητα της Περιφέρειας και τη κοινή πορεία.

Πάντα τη προσπάθειά μας τη διέπει ο πολιτικός πολιτισμός και η υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος.

Να αντισταθούμε και να απαλλαγούμε από τα κακώς κείμενα και να διατηρήσουμε ή να βελτιώσουμε τα θετικά.

Σήμερα που οι πολίτες αμφισβητούν έντονα τους πολιτικούς και στέκονται κριτικά απέναντί τους καλούμαστε να αναδείξουμε την χρησιμότητά της και τις αρετές μας.

Καλώ όλους τους πολίτες του Αιγαίου σε αυτήν την προσπάθεια με τα λόγια του Παλαμά:

«Όλοι μαζί για πάλεμα, για μάτωμα, για μια καινούρια γέννα».

Καταπέλτης ο Γ. Βρούτσης για το πάγωμα των μισθωμάτων των άγονων γραμμών



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μαρασμός και Απομόνωση ήταν αυτό που επιφύλασσαν οι προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα μικρά νησιά μας»

Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) να προχωρήσει στο «πάγωμα» ή ακόμη και στη μείωση κατά 10% των επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου, ουσιαστικά αποκαλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις που θα οδηγήσουν στο περιθώριο, τον μαρασμό και την εγκατάλειψη τα μικρά νησιά μας.
Η ζωτικής σημασίας ακτοπλοϊκές συνδέσεις των μικρών νησιών του

Αιγαίου, όρος απαράβατος για την επιβίωση των κατοίκων και την ανάπτυξη των νησιών, μπαίνουν στον Προκρούστη του Μνημονίου. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι εξαφανισμένοι σήμερα «Σωτήρες της», υπέκρυπταν επιμελώς τις πραγματικές τους προθέσεις λέγοντας ψέματα και «τάζοντας λαγούς με πετραχήλια», περί μιας νέας νησιωτικής πολιτικής που θα διασφάλιζε μία καλύτερη μοίρα και ένα καλύτερο αύριο για τους κατοίκους των νησιών μας.
Η γνωμοδότηση του ΣΑΣ είναι καταπέλτης και φανερώνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον ευαίσθητο τομέα της νησιωτικής Ελλάδος.
Τελικά, η Κυβέρνηση με παλινωδίες και μια ανύπαρκτη νησιωτική πολιτική, κατάφερε όχι μόνο να μεθοδεύσει την υποβάθμιση (καθυστέρηση διαγωνισμού), αλλά και την περικοπή των δρομολογίων των λεγόμενων «άγονων γραμμών», αφήνοντας στην απομόνωση χιλιάδες νησιώτες.
Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη ζωτική σημασία που έχουν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των μικρών νησιών του Αιγαίου για την επιβίωση των κατοίκων τους, καθώς και για την μελλοντική πρόοδο και ανάπτυξη τους.
Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται, ότι τα πλοία της γραμμής αποτελούν τις μοναδικές γέφυρες σύνδεσης και επικοινωνίας των μικρών νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται, τελικά ποιες είναι οι πραγματικές υποχρεώσεις της Πολιτείας για τακτική, γρήγορη και ασφαλή μεταφορά. Δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο που όχι μόνο δεν ψήφισαν, αλλά και που αρνούνται να αναγνωρίσουν.


Και το όνομα αυτού: Χρήστος Καφτηράνης

kaftiranis.jpg

Ο κ. Καφτηράνης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Ερμούπολης που θα υποστηριχθεί από την Νέα Δημοκρατία για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ο οποίος θα αντιπαρατεθεί με τον νυν δήμαρχο κ. Δεκαβάλλα.

Σημειώνουμε ότι προ ολίγων λεπτών ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Κ. Απέργης με επιστολή του δήλωσε ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας για το Δήμο Σύρου.

Τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων και του ΣΥΡΙΖΑ πήρε για το Δήμο της Νάξου ο συνδιασμός του Δημήτρη Λιανού

Τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων και του ΣΥΡΙΖΑ πήρε για το Δήμο της Νάξου ο συνδυασμός του Δημήτρη Λιανού. Επίσημη ανακοίνωση για το θέμα θα κάνει ο ίδιος σε αυριανή του συνέντευξη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων.(στις 10.00 το πρωί)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ


1. Πως προκύπτει (προέκυψε) η επιθυμία σας να ηγηθείτε μιας Δημοτικής παράταξης, στο νέο Δήμο;
Ήταν μία απόφαση που ήρθε μέσα από την ανάγκη συμπολιτών μου να προσφέρουν στο νησί τους, κάτι το νέο, το διαφορετικό. Είχα αρχικά αρνηθεί να εμπλακώ στην ερχόμενη εκλογική μάχη, όμως το πάθος των νυν συνεργατών μου με έπεισε ότι αξίζει η προσπάθεια, καθώς η.............


υπερκομματική στελέχωση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ είναι έξω από την συνηθισμένη λογική των έως τώρα συνδυασμών.
2. Εκτιμάτε ότι η «Καλλικρατική» συνένωση των 5 νησιών θα δημιουργήσει προβλήματα στη διοίκηση του Δήμου, για την (επ) ανερχόμενη Δημοτική Αρχή;
Η αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου εξαρτάται από τη βούληση της Δημοτικής Αρχής κι όχι από τον αριθμό των νησιών που τον αποτελούν. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο (σ.σ. η βούληση) δεν υπήρξε. Είναι σίγουρο ότι υπάρχει λύση για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, όμως για την αντιμετώπισή του είναι απαραίτητη η γνώση του και ο σωστός συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για να αποφύγουμε την κωλυσιεργία και το άνευ λόγου χάσιμο χρόνου.

3. Πιστεύετε ότι οι συνενούμενοι Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης ευνοούνται από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση ή μήπως ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί Δήμος πολλαπλών ταχυτήτων;
Η γεωγραφική ιδιομορφία του Δήμου μας (πολυνησιακός που από μόνος του θέτει ζητήματα και έπρεπε να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από τον Νομοθέτη) μας φέρνει αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα, πρωτόγνωρη για τα έως τώρα δεδομένα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο νεοσύστατος Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανήκει στους ευνοημένους. Η πρόκληση είναι σημαντική και αξίζει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Για εμάς δεν υπάρχουν διαφορετικά Δημοτικά Διαμερίσματα, υπάρχουν οι ανάγκες των συνδημοτών και θα αγωνιζόμαστε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και λύση αυτών.

4. Ποια άτομα πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα του ψηφοδελτίου σας; Πιστεύετε ότι θα αποτελέσει «πονοκέφαλο» η συγκρότηση πλήρους ψηφοδελτίου στα 4 νησιά και στα χωριά της Νάξου;
Είναι άτομα καταξιωμένα στον επαγγελματικό τομέα και αγαπητά στο κοινωνικό τους περιβάλλον, έχουν όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς. Η συγκρότηση ψηφοδελτίου δεν θα αποτελέσει πονοκέφαλο, γιατί ο κόσμος ενδιαφέρετε να έχει ενεργό συμμετοχή σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα της αυτοδιοίκησης.

5. Ποιος θα είναι ο πρωταρχικός στόχος σας, αν αναλάβετε τα ηνία του Δήμου;
Θα γίνει πλήρης οργάνωση των υπηρεσιών όπως διαμορφώνονται, ούτως ώστε όχι μόνο να μην επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα τους από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Καλλικράτης αλλά και να βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε ο πολίτης να αισθανθεί την διαφορά στην καθημερινότητά του. Αυτό σημαίνει ένταση της συντονιστικής αρμοδιότητας του Δημάρχου και τον συντονισμό του με τα υπόλοιπα όργανα του Δήμου ώστε να προλαβαίνουν τις ενδεχόμενες δυσλειτουργίες που δημιουργούνται υπό τις νέες συνθήκες.

6. Τα προβλήματα που προκύπτουν από την οργάνωση του «Καλλικρατικού» Δήμου θα αφήσουν σε δεύτερη μοίρα τα αναπτυξιακά έργα;
Όχι, δεν θα τα αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα. Δεν έχουμε άλλωστε το περιθώριο για κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που οι υπηρεσίες είναι συνεπείς στα καθήκοντα τους και τα αρμόδια όργανα εκτελούν τις αποφάσεις υπέρ των συμπολιτών μας, τότε δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα….

7. Γιατί πιστεύεται ότι το εκλογικό σώμα πρέπει να σας προτιμήσει μεταξύ των συνυποψηφίων σας;
Ήρθε ο καιρός οι δημότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να επιλέξουν τον υποψήφιο στο πρόσωπο του οποίου θα δουν τον άνθρωπο, που θα τους δώσει την πνοή για ένα καλύτερο αύριο. Θεωρώ ότι όπως έχω πετύχει έως σήμερα στον επαγγελματικό μου τομέα με εργατικότητα, πάθος, μεθοδικότητα, ειλικρίνεια, διάθεση προσφοράς και διοικητικές ικανότητες με τον ίδιο ζήλο δεσμεύομαι να προσπαθήσω για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και των συμπολιτών μου. Εχω τέλος φιλοσοφία ανάπτυξης για τα νησιά μας και θα τα υπηρετήσω με γνώμονα το κοινό καλό.
Αναρτήθηκε από to_vima_naxos

Ερωτήματα και διαπιστώσεις για το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου

Η κίνηση « Πολίτες Κόντρα Στον Καιρό » σε σημερινό δελτίο τύπου 31-8-2010 αναφέρεται στην υπόθεση του σκανδάλου της Πολεοδομίας Σύρου .

« ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ »

(12 συν15 - Συν - Κυκλαδικη Πρωτοβουλία )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

( Για την υπόθεση του σκανδάλου της πολεοδομίας Σύρου )

Τα τελευταία
στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την αμαρτωλή υπόθεση της Πολεοδομίας της Σύρου και την εισαγγελική δίωξη που ακολούθησε , επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις που υποστήριξε η Συν - Κυκλαδική Πρωτοβουλία όλο το προηγούμενο διάστημα .

Δηλώνουμε καταρχήν την ικανοποίηση μας γιατί φαίνεται ότι με τη συνεχιζόμενη έρευνα για το σύνολο των πτυχών της υπόθεσης , προωθείται η διαλεύκανση της . Βεβαίως οι αποκαλύψεις γύρω από το μέγεθος των παρανομιών και τη συγκάλυψη τους , μας βάζουν ακόμα μια φορά σε οδυνηρές σκέψεις για τη λειτουργία του συνολικού διοικητικού συστήματος  στη χώρα μας και για το κατά  πόσο αυτή μπορεί να οδηγεί σε αναπαραγωγή σκανδάλων και σε συγκάλυψη κάθε είδους ανομίας .

Δεν είναι δυνατόν να αποκρύπτονται και να συγκαλύπτονται για μεγάλο χρονικό διάστημα πρόστιμα 20 εκατομμύρια ευρώ για κατασκευή αυθαίρετων , ούτε βεβαίως να αντιμετωπίζεται μοιρολατρικά η κατεδάφιση τους , που δημιουργεί έτσι κι αλλιώς μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές καταστροφές .

Υπάρχει επιπλέον ένα θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης , η επιλεκτική εμφάνιση στοιχείων των καταθετών των λογαριασμών των δύο ανώτερων υπαλλήλων της πολεοδομίας , όπως ο Δήμος Μυκόνου , ενώ η διαφάνεια ενώπιον των θεσμών όπως το νομαρχιακό συμβούλιο , θα απαιτούσαν τη γνωστοποίηση τους , όπως επανειλημμένα και δημόσια είχαμε ζητήσει .

Σε ότι αφορά στην δίωξη του νομάρχη Κυκλάδων και του αντινομάρχη για απλή συνέργεια σε βαθμό κακουργήματος , επιβεβαιώνει προφανώς την πολιτική ευθύνη , αλλά σε ότι αφορά στην έλλειψη στελέχωσης , θα έπρεπε οι ευθύνες να διερευνηθούν και να καταλογιστούν και στα συναρμόδια υπουργεία και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους , οι οποίοι όφειλαν να εγκρίνουν  χωρίς καθυστερήσεις και δεν το έκαναν , την πλήρωση των θέσεων των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , ανάμεσα τους και των πολεοδομικών γραφείων .

31-8-2010
Η Συντονιστική Επιτροπή

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΣΥΔΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ,ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ

"Χρίσματα" και άλλαι ηλιθιότηται εκ Πάρου


xrisma.jpg

Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς όσο και ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του κόμματος κ. Β. Μιχαλολιάκος είναι αποφασισμένοι να μην δώσουν «χρίσματα» στους μικρούς δήμους.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν, πώς ορισμένα στελέχη της ΝΔ στην Πάρο γυρνούν από πόρτα σε πόρτα λανσάροντας συγκεκριμένο υποψήφιο ότι θα λάβει «χρίσμα» υποστηρίζοντας ότι «έτσι το κόμμα θα μετρήσει τις δυνάμεις σε κάθε τόπο!».

Χθες μάλιστα το πρωί κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στην Πάρο ήταν πιασμένο χέρι - χέρι με τον συγκεκριμένο υποψήφιο και τον γύριζε από πόρτα σε πόρτα, συστήνοντας τον.ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΠΑΙΔΙΑ