slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λίγο πριν το κλείσιμο του 2022 δέκα +1 κρίσιμα σημεία για την μικρή επιχείρηση.

Ο ΚΑΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ.
 Γνωρίζω τα αποτελέσματα της χρήσης 2022.

Ιωάννης Μαργαρίτης Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Παιδικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι

Η ΟΜ Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζητά : Να σταματήσει να υποκρίνεται η ΝΔ σχετικά με τη διαβούλευση και τα μέτρα της περιοχής Natura της Απάνω Μεριάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΜ Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζητά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες να σταματήσουν να υποκρίνονται σχετικά με τα προτεινόμενα  μέτρα προστασίας για την Απάνω Μεριά της Σύρου καθώς και για το γεγονός ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση μέχρι τώρα με την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα θυμίζουν στους βουλευτές της ΝΔ ότι ήταν εκείνοι που ψήφισαν το 2020  το νόμο Χατζηδάκη με τον οποίο καθορίστηκαν οι ζώνες προστασίας και οι προτεινόμενες χρήσεις μέσα σε αυτές και καταργήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων που είχε δημιουργηθεί από τον κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΥΧΕΣ ΕΠΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΆΡΟΥ


---------- Forwarded message ---------
Από: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ <eparxosParou@1730.syzefxis.gov.gr>
Date: Πέμ 15 Δεκ 2022, 4:50 μ.μ.
Subject: ΕΥΧΕΣ ΕΠΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΆΡΟΥ
To:


 

Ο Έπαρχος κ. Κων/νος Ν. Μπιζάς

και τα Στελέχη της Περιφερειακής

Ενότητας Πάρου - Αντιπάρου εύχονται

σε εσάς και τις οικογένειες σας

 

Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το 2023 !

 

Η Θεία Γέννηση να σκορπίσει αισιοδοξία

και η Νέα Χρονιά να σηματοδοτήσει

ένα δημιουργικό ξεκίνημα.

 

«Θετική και άμεση η απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά στην επιστολή του Γ. Βρούτση. Η διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τις περιοχές NATURA 2000 των νησιών των Κυκλάδων, παρατείνεται έως την 1.03.2023»

Άμεση ήταν η απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γεωργίου Αμυρά, διαμέσου του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρου Βαρελίδη στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, ζητώντας καθορισμό νέας ημερομηνίας διαβούλευσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) των χαρακτηρισμένων περιοχών «NATURA 2000» για τα νησιά Σύρος, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Κύθνος, Κέα, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος και Κίμωλος

Δήλωση του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη για την καταδίκη και τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

 
«Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ενός δημοφιλούς στελέχους της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει αντιπάλου του σημερινού Τούρκου προέδρου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, που δεν του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας αντικατοπτρίζει τις συνθήκες «δημοκρατίας» που επικρατούν σήμερα στην Τουρκία. Η τουρκική πολιτική ηγεσία δεν σέβεται το Κράτος Δικαίου, χρησιμοποιεί ως όργανο της εκτελεστικής εξουσίας τη χειραγωγημένη Δικαιοσύνη. Η ποινή στο Δήμαρχο

Γ. Βρούτσης: "Ζητώ να καθοριστεί νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την ΕΠΜ NATURA 2000 των νησιών των Κυκλάδων, ώστε να δοθεί ο επαρκής και αναγκαίος χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση"

Προς: Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεώργιο Αμυρά

ΚΟΙΝ.: Προς Πίνακα Αποδεκτών

Θέμα: «Καθορισμός νέας ημερομηνίας ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την ΕΠΜ των περιοχών «NATURA 2000» για τα 12 νησιά των Κυκλάδων»

 Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ, Σε συνέχεια της από 9 Δεκεμβρίου 2022 συνάντησής που είχαμε σχετικά με το επίμαχο θέμα των χαρακτηρισμένων περιοχών «NATURA 2000» για 12 νησιά του Νομού Κυκλάδων (Σύρος, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Κύθνος, Κέα, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Δήλος και Ρήνεια) και μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβα από μέρους σας ότι οι μελέτες που παρουσιάστηκαν δεν αποτελούν

Χριστουγεννιάτικες ευχές απο τον ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ

Παράταση της διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000


 


Μετά από ενέργειες του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποφάσισε την παράταση της διαβούλευσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΜΠ), που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, για ένα μήνα ακόμη, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2023.


Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, τις τελευταίες μέρες έγινε δέκτης πολλών αιτημάτων από κατοίκους των Κυκλάδων, οι οποίοι τού μετέφεραν την αγωνία τους για την εν λόγω διαδικασία, η οποία θα καθορίσει το μέλλον των προστατευόμενων περιοχών, αλλά και των νησιών μας. Ο κ. Φόρτωμας επικοινώνησε άμεσα με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένουνα δοθεί εκ νέου παράταση της εν λόγω προθεσμίας, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μπορέσουν να καταθέσουν τις απόψεις τους όσοι το επιθυμούν. 

Νίκος Συρμαλένιος: Πασιφανής η ανεπάρκεια του ΔΕΔΔΗΕ στην ομαλή ηλεκτροδότηση των νησιών


Η απάντηση του ΥΠΕΝ που στην ουσία μεταβίβασε το σχετικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ (σας τα παραθέτουμε συνημμένα), επιχειρεί να μας πείσει ότι επι της ουσίας, η αιτία των διακοπών της ηλεκτροδότησης με προφανείς επιπτώσεις στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, οφείλεται αποκλειστικά στους εξωγενείς καιρικούς και άλλους παράγοντες διότι το δίκτυο στο νησί είναι εξωτερικό.