slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλοφόρησε το 50ό του Περιοδικού Ναξιακά Γράμματα

Μόλις κυκλοφόρησε το 50ό τεύχος (Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2024) του τριμηνιαίου Περιοδικού Ναξιακά Γράμματα. Το νέο τεύχος έχει σημαντικό, όπως  πάντα, επιστημονικό, λογοτεχνικό και βιβλιογραφικό περιεχόμενο που αφορά στη Νάξο και τον πολιτισμό της.

 Στην ενότητα Μελετήματα περιέχονται:

Μητσοτάκης: Οι πολίτες μας ζητούν να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα - Στόχος οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ να ολοκληρώνονται μέσα στο έτος

Ο κ. Μητσοτάκης ανανέωσε το ραντεβού με τους αναγνώστες του για την επόμενη Κυριακή
Με το μήνυμα που έλαβε η κυβέρνηση από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ξεκίνησε τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην καθιερωμένη του κυριακάτικη ανάρτηση στο facebook, o κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι πολίτες ζητούν από εμάς να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία, πρωτίστως όμως σε όσα έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους. Και αυτό θα κάνουμε», παραθέτοντας σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Κατά πλειοψηφία και εν μέσω διαξιφισμών Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το έτος 2024

/ Συντάκτης: Θοδωρής Καρατζούνης
Με την έντονη κριτική να μη λείπει και εν μέσω έντονου διαλόγου, μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το έτος 2024. Η μεν αντιπολίτευση κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για έλλειψη οράματος στο συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα, η δε Δημοτική Αρχή, μέσω του δημάρχου, απάντησε, ότι, "η Δημοτική Αρχή έχει φέρει στη Νάξο 70 εκατ. ευρώ".

📺Ξαφνικά βρέθηκαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ🤣🤣


Διαβάζω στην ειδησεογραφία:
"Τσίπρας: Παρουσίασε δημοσκόπηση της Metron Analysis – Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση της Κεντροαριστεράς

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το μέλλον της κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές παρουσιάστηκε στο διήμερο συνέδριο του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας» στο Ωδείο Αθηνών."

Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο στα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού για την φωτιά

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που άναψαν τη φωτιά στην Ύδρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 13:00 της Κυριακής (23/6) στα δικαστήρια Πειραιά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο και στα 13 μέλη του πληρώματος.
Οι ίδιοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Εντόπισαν ναρκωτικά στις αποσκευές της στο Αεροδρόμιο της Νάξου και την οδήγησαν στο τμήμα

Άλεξ Γεωργαντάς
Στη σύλληψη μίας γυναίκας προχώρησαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο της Νάξου, το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, όλα ξεκίνησα κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο των

ΔΥΠΑ: Στο 77% η απορρόφηση των αποφοίτων ΕΠΑΣ στην αγορά εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια

«Τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην αγορά εργασίας είναι πολύ ικανοποιητικά τα τελευταία χρόνια» δηλώνει ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στις 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ σε όλη την Ελλάδα για το σχολικό έτος 2024-2025.

Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»

Το πρόγραμμα «Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής
Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του
Υπουργείου Αθλητισμού στο 4ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του  σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ»
Το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής
Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», του
Υπουργείου Αθλητισμού, είχε αυτή τη φορά ως συμμετέχοντες τα δυνατά