slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων Γιώργου Μαραγκού, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην Άνδρο


Προγραμματισμένη τριήμερη επίσκεψη στην Άνδρο, κατά το διάστημα από 31/3 έως 2/4, πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Μαραγκός. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μαραγκός συμμετείχε στους εορτασμούς της Παναγίας της Θεοσκέπαστης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, κ. Γιάννη Καπάκη, ενώ συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο και την

Δημήτρης Καπούνης και Γιάννης Βάβουλας στον ΣΚΑΪ: «Όλο το θέμα είναι εκεί για τα αμνοερίφια, αυτό πρέπει να γίνει!».







Οι κτηνοτρόφοι της Νάξου (αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας) είναι ανάγκη να διαθέσουν τα αμνοερίφιά τους το Πάσχα σε μία τιμή που να τους ικανοποιεί και, παράλληλα, οι καταναλωτές να αγοράσουν φθηνά το προϊόν ώστε να συμπιεστεί το κόστος των μεσαζόντων, όπως τόνισαν, μιλώντας στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης παραγωγός και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλοτίου, Γιάννης Βάβουλας. «Αν τα αμνοερίφια του νησιού μας ή όποιας άλλης περιοχής της Ελλάδας διατεθούν στην αγορά ή στο καλάθι του νοικοκυριού στα 9,90 ευρώ, όπως ακούσαμε, ο κτηνοτρόφος θα έχει τεράστιο πρόβλημα, διότι πρέπει να πάρει κάποια τιμή ικανοποιητική, μετά από τόσους μήνες κοστοβόρας φροντίδας του προϊόντος. Δεν μπορεί οι έμποροι να παίρνουν περισσότερα από όσα ένας παραγωγός», τόνισε, αρχικά, ο Δ. Καπούνης. Στη συνέχεια, επεσήμανε:

Δ. Καπούνης στο Open: «Δεν είναι βιομηχανία οι κτηνοτρόφοι, πρέπει να πάρουν την τιμή τους!».

 



Τη μεγάλη ανάγκη να πουληθούν τα εκλεκτά αμνοερίφια της Νάξου σε μία ικανοποιητική, για τους κτηνοτρόφους, τιμή τώρα το Πάσχα τόνισαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης παραγωγός και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλοτίου, Γιάννης Βάβουλας, στον «αέρα» της εκπομπής «Τώρα Μαζί» του Open.

«Το βιβλίο» - τραγούδι από τα παιδιά της χορωδίας μας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα παιδικού Βιβλίου

Οι φωνές των παιδιών της χορωδίας μας σαν χελιδονάκια αναζητούν διαδρομή στον ουρανό της δημιουργίας! Σε αυτή τους την πορεία θα επιθυμούσαμε να έχουν αρωγό τη βοήθειά σας προωθώντας όσο γίνεται αυτήν τους την προσπάθεια! Σας παρακαλούμε λοιπόν να προωθήσετε όπου μπορείτε το παρόν μήνυμα, ούτως ώστε η πορεία του τραγουδιού αυτού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου να βρει πολλές αγκαλιές!!

Σας επισυνάπτουμε τους στίχους και την παρτιτούρα του τραγουδιού για ελεύθερη χρήση από όλες κι όλους σας!!

Σας ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς!!!

Στην Άνδρο για τους Εορτασμούς της Παναγίας Θεοσκέπαστης ο Φίλιππος Φόρτωμας

Την Άνδρο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, προκειμένου να παρασταθεί και να συμμετέχει στις διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις της μεγάλης γιορτής της Παναγίας της Θεοσκέπαστης.

Ο κ. Φόρτωμας είχε παράλληλα την ευκαιρία να συναντηθεί με τοπικούς φορείς, να συζητήσει με επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα και του κλάδου του τουρισμού, ενώ συνομίλησε και με πολίτες του νησιού για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του. 

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου: Το προτεινόμενο θερινό και πασχαλινό ωράριο καταστημάτων από 1/4/2023 ΕΩΣ 31/10/2023




ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 1/4/2023 ΕΩΣ 31/10/2023

Αποκατάσταση μέσων αγκυροβολίας καταφύγιου τουριστικών σκαφών λιμένα Νάξου

Από σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ξεκινούν οι προβλεπόμενες εργασίες του έργου «Αποκατάσταση μέσων αγκυροβολίας καταφύγιου τουριστικών σκαφών λιμένα Νάξου» και αφορούν στο σύνολο των θέσεων ελλιμενισμού Αγκυροβολίου Τουριστικών Σκαφών και λοιπών περιμετρικών κρηπιδωμάτων της συγκεκριμένης λιμενολεκάνης. Οι εργασίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 28 Απριλίου 2023.

Δευτέρα και ώρα 19:00μ.μ, η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με 16 θέματα

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

3) Προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έχοντας υπόψη:

Δευτέρα και ώρα 18:30 μ.μ, η ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, διαχειριστικής χρήσεως 2021.

1) Προς τον κ. Δήμαρχο, τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2) Προς την Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κα. Ελένη Καμπούρη.

3) Προς τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή κ. Γλέζο Λογοθέτη.

Έχοντας υπόψη:

α) το άρθρο 67 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 ως έχει τροποποιηθεί και.....