slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συλλυπητήρια δήλωση Φίλιππου Φόρτωμα για τον θάνατο του Αριστοτέλη (Τέλη) Αστρά

Με λύπη πληροφορήθηκα σήμερα την απώλεια του Αριστοτέλη (Τέλη) Αστρά, ενός από τα πιο άξια στελέχη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις Κυκλάδες.
Ο Τέλης, ο οποίος ήταν Πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Άνδρου και της Δημοτικής Κοινότητας Υψηλού-Λαμύρων Άνδρου, υπήρξε πάντοτε αγωνιστής της ζωής και σπουδαίος άνθρωπος. Με ανιδιοτέλεια και ήθος, προσέφερε επί πολλά έτη τις υπηρεσίες του, σε όποια θέση εκλέχθηκε, προς όφελος των συμπολιτών του αλλά και της παράταξης.

Συλλυπητήρια δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γ. Βρούτση για την απώλεια του Αριστοτέλη Άστρα στην Άνδρο

Σήμερα, πληροφορήθηκα με θλίψη την απώλεια του σπουδαίου ανθρώπου και φίλου Αριστοτέλη (Τέλη) Αστρά. Μια απώλειά, που αναμφίβολα καθιστά την οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας στην Άνδρο και τις Κυκλάδες φτωχότερη. 

Ο Τέλης Αστράς υπήρξε Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Άνδρου, αλλά και της Δημοτικής Κοινότητας Υψηλού-Λαμύρων Άνδρου. Έδωσε μάχες πολλές για τις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας, σε δύσκολα χρόνια και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ένας πραγματικός μαχητής, που αγαπούσε και στήριζε πάντα οτιδήποτε αφορούσε την Άνδρο.

Κατερίνα Μονογυιού: Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 137.640€ στην Άνδρο και την Αμοργό


Κατερίνα Μονογυιού: Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 137.640€ στην Άνδρο και την Αμοργό

   Υπεγράφησαν από το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη τρεις αποφάσεις επιχορήγησης του Δήμου Άνδρου 37.200€ έκαστη και συνολικού ποσού 111.600€, που αφορούν τις ακόλουθες μελέτες κατασκευής:



Συγχαρητήριά Φίλιππου Φόρτωμα για την ενταξη έργων ύψους 4.344.000,00 € για την οδική ασφάλεια σε Σύρο και Μύκονο



Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, για τη σημερινή ένταξη δύο πολύ σημαντικών έργων για την οδική ασφάλεια της Σύρου και της Μυκόνου, η οποία αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, με τους Δήμους Σύρου-Ερμούπολης και Μυκόνου.

Με 22 θέματα η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στις 19:00.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου

Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Νάξου,

Κουφονησίων, Δονούσας, Hρακλειάς, Κορωνίδας Δήμου Νάξου &Μικρών Κυκλάδων.

 Έχοντας υπόψη:

Ευχαριστήριες επιστολές του ΓΕ.Λ. Νάξου – «Μανώλης Γλέζος» προς τον Μητροπολίτη Παροναξία κ. Καλλίνικο, τον όμιλο εταιρειών Attica Group και τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Λιανό

Ευχαριστήριες επιστολές προς τον Μητροπολίτη Παροναξία κ. Καλλίνικο, τον όμιλο εταιρειών Attica Group και τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Λιανό απέστειλε το ΓΕ.Λ. Νάξου – «Μανώλης Γλέζος» για τη συμβολή τους στη μετάβαση των τριών μαθητών του σχολείου Σοφίας Κλουβάτου, Τζοέλ Μπόσκου και Κυριακής-Στυλιανής Σαλτερή, καθώς και του Υπεύθυνου του ΕΚΦΕ Νάξου Νίκου Βαθρακοκοίλη στη Λετονία, προκειμένου να πάρουν μέρος στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023.
Οι   επιστολές του ΓΕ.Λ. Νάξου προς τον Μητροπολίτη Παροναξία κ. Καλλίνικο, τον όμιλο εταιρειών Attica Group και τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Λιανό:

Διήμερη επίσκεψη στο νησί της Σίφνου Πραγματοποίησε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι ο επιτόπιος συντονισμός των ενεργειών για τα έργα που πρόκειται να εκτελεστούν στη Σίφνο και συγκεκριμένα η Δεύτερη Φάση του έργου οδοποιίας και η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου του νησιού στην περιοχή Θόλος.

Παράλληλα, με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Αντιπεριφερειάρχη στο νησί, εχθές το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ευρύτατη σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κ. Μαρίας Ναδάλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιάννη Γεροντή, του πρώην Επάρχου κ. Νίκου Βενάκη, της Μηχανικού του Επαρχείου Μήλου κ. Γιώτας Αυγερινοπούλου, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων όλων των φορέων του νησιού.

Χαιρετισμός της Ε.Α.Σ. Νάξου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ένωση Αγροτικών
Συνεταιρισμών Νάξου απευθύνει θερμό χαιρετισμό και εκφράζει τον σεβασμό της σε
όλες τις γυναίκες των νησιών μας σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη και αν ανήκουν,
οποιοδήποτε επάγγελμα και αν ασκούν, σε οποιοδήποτε αστικό ή αγροτικό χώρο και
αν κατοικούν. Μη ξεχνάμε ότι το βασικότερο επάγγελμά τους είναι αυτό της
νοικοκυράς, που ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί από την πολιτεία, με ό,τι αυτό
συνεπάγεται για τη γήρανση του πληθυσμού μας.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τις αγρότισσές μας, τις εργάτριες του μόχθου και της βιοπάλης
που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, που συνδυάζουν με πολύ κόπο τις δουλειές τού

Δημοτικές εκλογές Τήνου – Φαβορί ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος

Το fimotro λίγους μήνες πριν τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει τα ρεπορτάζ για όλα

όσα συμβαίνουν στις τοπικές κοινωνίες ενόψει των Δημοτικών εκλογών.
Μεγάλο φαβορί στο νησί της Τήνου είναι ο σημερινός Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά ανώτατος τοπικός άρχοντας του νησιού σε ηλικία μόλις 40 ετών. Ακόμα και σήμερα είναι ο νεότερος δήμαρχος που είχε ποτέ το νησί. Πτυχιούχος Νομικής με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο στη Βρετανία και υποψήφιος διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Εργασιακό Δίκαιο, ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Τήνο από το 2004.

“Είναι πιθανό να κερδίσει από τον πρώτο γύρο των εκλογών”

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η Κυβέρνηση καλύπτει έμπρακτα τις βασικές ανάγκες υγείας των νησιών μας»





Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος
Φόρτωμας, για την έκδοση απόφασης από το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη κενών
θέσεων ιατρικού προσωπικού σε δομές υγείας του νομού.
Συγκεκριμένα, με την υπ' αριθ. Γ4α/Γ.Π.οικ. από 8/3/2023 απόφαση της Αναπληρώτριας
Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, προκηρύχθηκαν πέντε (5) θέσεις ειδικευμένων ιατρών
του κλάδου ΕΣΥ για την πλήρωση κενών στις δομές υγείας σε Νάξο, Μύκονο, Αμοργό,
Κύθνο και Μήλο. Αναλυτικά, προκηρύχθηκε μια (1) θέση Διευθυντή Μαιευτικής-

Μαρία Χανιώτη : Η κυβέρνηση της ΝΔ αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο το νερό!



-

 

 

Την ώρα που όλη η χώρα πενθεί μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη και ζητάει πειστικές απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα, για την κυβέρνηση της ΝΔ αυτά είναι μάλλον κενά  γράμματα ή και ευκαιρία, καθώς οι «δουλειές» και τα «γραμμάτια»  φαίνεται πως δεν μπορούν να περιμένουν.

 

 Η κυβέρνηση  της ΝΔ αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο το νερό!

  

Το νερό είναι όδημόσιο/κοινωνικό  αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή,  όχι εμπόρευμα και οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης παρέχονται από  φορείς (υπηρεσίες – εταιρείες) κοινής ωφέλειας.

 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με το Ν/Σ που έχει καταθέσει στη Βουλή, σχεδιάζει να δημιουργήσει «αγορά» για την παροχή των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και θεσμοθετεί την Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων.  

Η δημιουργία της ρυθμιστικής αρχής υδάτων θα γίνει με την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).  Ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού!

 

Η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων θα γίνει με την επέκταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και  θα μπορεί να σχεδιάζει και να προτείνει συγχωνεύσεις των παροχών υπηρεσιών ύδατος (ΠΥΥ) και θα πιστοποιεί τους ΠΥΥ με βασικά κριτήρια :

1ον τον έλεγχο της οικονομικής τους βιωσιμότητας, παρά το γεγονός ότι οι ΠΥΥ παρέχουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, και

2ον  το αν πετυχαίνουν την πλήρη ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, κριτήριο που θα τους αναγκάσει σε αυξήσεις στα αντίστοιχα τιμολόγια.

 

Δεν πρέπει να περάσει γιατί πρόκειται για μια ακόμη  ιδεολογική εμμονή της ΝΔ

 

Δεν πρέπει να περάσει γιατί θα είμαστε όλοι απέναντι

 

Δεν πρέπει να περάσει γιατί προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση του ανθρώπινου και κοινωνικού δικαιώματος  που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής, την τροφή, το νερό, την υγεία την παιδεία , το Περιβάλλον

 

Στεκόμαστε ΔΙΠΛΑ, στους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ και τους αγώνες τους κι  ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κάθε προσπάθεια  ιδιωτικοποίησης του νερού.

 

 

 ,Μαρία Χανιώτη

 Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.


Τηλ. επικοινωνίας 6980 899 695 

 



Αναφορά Γ. Βρούτση στη Βουλή για τον καθορισμό νέων ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Άνδρου στο Κόρθι



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα καθορισμού νέων ειδικοτήτων στο Παράρτημα του ΕΠΑΛ Άνδρου στο Κόρθι.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν της κας Υπουργού σχετική επιστολή (α.π. 3/22.09.2022) του Προέδρου της Κοινότητας Κορθίου κ. Ιωάννη Αντωνέλλου, στην οποία αιτείται να περιληφθούν οι ειδικότητες του Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων και του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού και Κλιματισμού στο ΕΠΑΛ Άνδρου (Κορθί) στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας, που καθορίζει τους Τομείς/Ειδικότητες ανά ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2023-2024.

Αίτημα που θεωρεί δίκαιο και εύλογο, καθώς η ικανοποίηση του αναμφίβολα θα συμβάλλει στην πρόοδο και την επαγγελματική αποκατάσταση πολλών νέων που κατοικούν στο νησί της Άνδρου και αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις για να σπουδάσουν τις ανωτέρω ειδικότητες.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί την κα Υπουργό να εξετάσει και να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, καθώς αποτελεί αδήριτη πλέον ανάγκη για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού, αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων της Άνδρου.