slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων : Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τον Ν. 4837/2021 θεσπίστηκε ο Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία. Η Προσωπική Βοήθεια αφορά στην υποστήριξη του ατόμου με αναπηρία από Προσωπικό Βοηθό της επιλογής του ή του εκπροσώπου του (γονέα ή δικαστικού συμπαραστάτη), για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσής του και τη συμπερίληψή του στην κοινωνία, στη βάση των εξατομικευμένων αναγκών και συνθηκών της ζωής του και σύμφωνα με τις ατομικές επιλογές και τα ενδιαφέροντα του, ενδεικτικώς ως προς τα εξής: α) δραστηριότητες καθημερινής ζωής, όπως σίτιση, ένδυση, προσωπική υγιεινή, β) εργασία και σπουδές γ) συμμετοχή σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και δ) δραστηριότητες συμμετοχής στην κοινωνική ζωή.

Θηραϊκή Πολιτεία : ανακοίνωση υποψήφιου συμβούλου



-
Ιωάννα N. Αλεφραγκή
Ιδιωτική Υπάλληλος
Η Ιωάννα κατάγεται από το ιστορικό Ακρωτήρι και είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ανησυχίες και ευαισθησίες.
Δραστήρια και δυναμική, αφιερώνει πολύ από το χρόνο της σε θέματα που αφορούν τους τετράποδους φίλους μας. Τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια που κυκλοφορούν στη Σαντορίνη, είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολείται με περισσή φροντίδα και αγάπη. Η αδιαφορία των τοπικών αρχών για την τύχη και τη διαβίωση τους, είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί, όχι επειδή το προβλέπει ο νόμος, απασχολεί την κοινή γνώμη και τις δικαστικές αρχές, αλλά διότι είναι καθήκον μας ως πολίτες.
Ως γυναίκα και επαγγελματίας, ενδιαφέρεται για την τάξη και την καθαριότητα του νησιού μας, θέμα μείζον για την ποιότητα της ζωής ντόπιων και επισκεπτών. Τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας είναι ακόμη ένας τομέας που συμμετέχει ενεργά, συμβάλλοντας στην διατήρηση τους και στην ψυχαγωγία που τόσο έχουμε ανάγκη.
Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει την Ιωάννα Αλεφραγκή, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας των Σαντορινιών, που με αφοσίωση, συνέπεια και έργο θα στηρίξουν το όραμα της Παράταξης, για ένα βιώσιμο, στιβαρό μέλλον για τη Σαντορίνη και τη Θηρασία μας.

--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Άνδρο, Τήνο και Σύρο

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού περιόδευσε στην Άνδρο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τα μέλη της Κοινότητας Μπατσίου και επισκέφτηκε καταστήματα του Μπατσίου.

Αμερικανοί τουρίστες θα γευθούν τα ναξιώτικα προϊόντα ξυπόλητοι στον ελαιώνα του ξενοδοχείου τους!





Αμερικανοί τουρίστες, οι οποίοι μένουν στο ξενοδοχείο Iphimedeia στη Νάξο, ζήτησαν να γευματίσουν για μεσημέρι… ξυπόλητοι στον όμορφο ελαιώνα του ξενοδοχείου, ενώ βέβαια θα απολαύσουν και τα εξαιρετικά προϊόντα του νησιού μας, όπως, λ.χ., τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Νάξος – Μικρές Κυκλάδες: “Κάνουμε” κουπιές για καλό σκοπό


Νικόδημος Λιανός
Δράση: Save the seas από την South Evian Gulf
Σκοπός: Μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία των θαλασσών μας
Τι θα συμβεί;
Η 13η συναπτή αποστολή της ομάδας ante portas.

Γιάννης Βλασερός: Επιτακτική ανάγκη η αναγέννηση του ΕΣΥ για να πάψουμε να θρηνούμε κόσμο στα νησιά μας

 

Δυστυχώς η επικαιρότητα επαναφέρει με τον πιο τραγικό τρόπο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας σε ο, τι αφορά στον τομέα της υγείας.  Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Κω, όταν Γυναίκα πέθανε σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο, αφού το νησί διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο, το οποίο εκείνη τη στιγμή είχε κληθεί σε άλλο περιστατικό. Είναι θλιβερό το 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω των ελλείψεων του συστήματος υγείας. Προσωπικά έχω αναφερθεί πολλές φορές στις αδυναμίες που αντιμετωπίζει ο

Κως: Κατέρρευσε στα γενέθλια της εγγονής της και πέθανε σε καρότσα αγροτικού

BREAKING NEWS 
Ανάστατη η Κως από τον θάνατο της 63χρονης σε καρότσα αγροτικού. Τα κρίσιμα λεπτά δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και η ηλικιωμένη έχασε τη μάχη…

Δήλωση «βόμβα»: Όποιος θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία να προσφύγει στις εκλογικές διαδικασίες

Δήλωση «βόμβα»: Όποιος θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία να προσφύγει στις εκλογικές διαδικασίες© Newsbomb
«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε το στέλεχος του κόμματος και πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Action 24, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου Αμαλίας Κάτζου.
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι αν

Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Μαρίας Βίκτωρος-Πρίντεζη


Την υποψηφιότητα της Μαρίας Βίκτωρος-Πρίντεζη στο πλευρό του Μανώλη 
Πολυκρέτη, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Νάξου και 
Μικρών Κυκλάδων, ανακοινώνει η παράταξη «Αξίζουμε καλύτερα». 

📺Η Γεροβασίλη λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τους ισχυρούς φίλους της ΝΔ αλλά όταν ερωτάται ποιους εννοεί... σιγή! ΒΙΝΤΕΟ


Τη σιγή επέλεξε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη το πρωί της Τρίτης (6/6) όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να εξηγήσει και να ονοματίσει τους «φίλους» της Νέας Δημοκρατίας για τους οποίους είχε πει λίγο νωρίτερα ότι «επέλεξε εκτίναξη της έμμεσης φορολογίας με στόχο να μη τους φορολογήσει».

ΣΥΡΙΖΑ: Η σκηνογραφία της νέας βιτρίνας και η βουβή οργή των κομμένων

Ενας απόστρατος, ένας αύρος, μια ξανθιά… Τι μήνυμα να θέλει να περάσει; Να μιλήσει με την εικόνα προσπαθεί. Η σχεδόν αφοριστική τοποθέτηση προέρχεται από στέλεχος της παλιάς φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τη νέα Εκλογική Επιτροπή του κόμματος, που θα σηκώσει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας για τις δεύτερες κάλπες.

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα; Ατομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο, πώς θα αναπτύξουν στέρεο πολιτικό λόγο; Ή άτομα μεγάλης ηλικίας, τι φρεσκάδα και ποια εικόνα ανανέωσης υπηρετούν;.

Ολο πάνω του

Υποψήφιος ξανά με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Γιάννης Θεμέλαρος από τη Λέρο



 

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Θεμέλαρου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου.

 

Ο κ. Θεμέλαρος, επιχειρηματίας και μηχανικός αυτοκινήτων, Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. στην «Ενεργειακή Α.Ε.», έχοντας υπηρετήσει ως Έπαρχος Καλύμνου και Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών στην προηγούμενη και την τρέχουσα θητεία αντίστοιχα, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για τρίτη συνεχόμενη φορά:

Μήνυμα Νίκου Ζώρζου & Θηραϊκής Πολιτείας για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

 Ο τεχνολογικός πολιτισμός για τον οποίο περηφανεύεται η σύγχρονη εποχή, είναι ο ίδιος, που καταστρέφει ολοένα και ταχύτερα το φυσικό περιβάλλον.  Έτσι η ημέρα του περιβάλλοντος είναι η ημέρα έκφρασης ανησυχίας για τις απειλητικές συνέπειες από τη συμπεριφορά του ανθρώπου προς αυτό.

     Ο άνθρωπος αποδεικνύεται καθημερινά,  ότι θέτει σε κίνδυνο και τη δική του επιβίωση εάν δεν ενεργεί ως συνετός διαχειριστής αλλά ως εξουσιαστής του πλανήτη, αδιαφορώντας για την κοσμική τάξη που διέπει τη λειτουργία του.

Περιοδεία Γιάννη Βρούτση στην Άνδρο

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, την Τρίτη 6
Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νησί της Άνδρου.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ.
Δημήτριο Λοτσάρη, τον Έπαρχο κ. Δημήτριο Λάσκαρη, τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
Άνδρου κ. Γεώργιο Παπαδάκη, καθώς και με τα μέλη της

Άρθρο Σκέρτσου στον ΕΤ: Φορολογία, επενδύσεις και ανισότητες

eleftherostypos.gr
«Το είπαμε και το κάναμε» είναι η βάση της δικής μας συμφωνίας αλήθειας με τους πολίτες από το 2019 για λιγότερους φόρους, υψηλότερη ανάπτυξη, χαμηλότερη ανεργία, καλύτερους μισθούς μέσα στην τετραετία. Και το πετύχαμε. Αποδείξαμε ότι μειώνοντας 50 φόρους στοχευμένα στην εργασία και το κεφάλαιο, κατά -7 δισ. ευρώ συγκεκριμένα, μπορούμε να πετύχουμε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη, ρεκόρ ιδιωτικών και ξένων επενδύσεων, ρεκόρ μείωσης δημόσιου χρέους στην Ευρώπη, υψηλότερα δημόσια έσοδα, αλλά και αύξηση κατώτατου μισθού κατά 20%.

Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία: Πώς και γιατί κατέρρευσε το «ισπανικό μοντέλο» για την ακρίβεια που προέβαλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Για πολλούς μήνες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προέβαλλαν ως υπόδειγμα το ισπανικό πείραμα με την κατάργηση του ΦΠΑ - Η προσπάθεια απέτυχε και η κυβέρνηση Σοσιαλιστών - Podemos αναγκάστηκε να προσφύγει στις κάλπες, αφήνοντας εκτεθειμένους τους Ελληνες θαυμαστές της
Μερικές φορές η ανακύκλωση ορισμένων συζητήσεων στην πολιτική σκηνή της χώρας σε κάνει να νομίζεις ότι ζεις τη «μέρα της μαρμότας», αυτή κατά την οποία ο πρωταγωνιστής ξυπνά κάθε μέρα για να ξαναζήσει ακριβώς τα ίδια. Κάπως έτσι, για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα συζητάμε το γιατί η κυβέρνηση δεν περιέκοψε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.