slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΟ Πανναξιακος ''Πριν το ντέρμπι''

Στο sportcyclades.gr μίλησαν, ο Πρόεδρος του Πανναξιακος και ο υπεύθυνος τύπου της ομάδας Κώστας Συμεώνογλου.
Οι παράγοντες της Ναξιώτικης ομάδας μίλησαν για τις προετοιμασίες που γίνονται για τον Κυριακάτικο αγώνα με το Αιγάλεω.
Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση του ΑΟ Πανναξιακού θα διαθέσει ναυλωμένο λεωφορείο για τον Κυριακάτικο αγώνα με το Αιγάλεω.Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Φιλώτι στις 13:30 και θα επιστρέψει από το ΔΑΚ Νάξου με προορισμό το Φιλώτι αμέσως μετά την λήξη του Αγώνα.

Τελεία και παύλα!»....

.....το ειδικό καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτο ξεκαθαρίζουν με κοινή τους  δήλωση οι βουλευτές Αιγαίου της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης (Ν. Κυκλάδων), κ. Σπυρίδων Γαληνός (Ν. Λέσβου), κα Μίκα Ιατρίδη (Ν. Δωδεκανήσου) και κ. Κωστής Μουσουρούλης (Ν. Χίου)
«Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας και ύψιστης πολιτικής προτεραιότητας. Αφενός γιατί αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η νησιωτική Ελλάδα -εδαφική ασυνέχεια- και αφετέρου γιατί λειτουργεί αντισταθμιστικά σε προβλήματα που απορρέουν από  αυτές.....

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σάς καλεί στην θεατρική παράσταση "Desperados".

Απάντηση του Αντιδημάρχου Αργυρή Ανευλαβή στους «εργολάβους παραπληροφόρησης »


 Η αλήθεια περί «κατασχέσεων» από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
 Κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού του έτους 2011, η δημοτική αρχή διαπίστωσε ανείσπρακτο υπόλοιπο στο ταμείο του Δήμου της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος  του οποίου έχει ήδη παραγραφεί, λόγω της μη λήψης των απαραίτητων μέτρων από τις προηγούμενες διοικήσεις όλων των Ο.Τ.Α. που συνενώθηκαν. Δρώντας πάντα με αίσθηση ευθύνης και παρατηρώντας την αστοχία του εισπρακτικού μηχανισμού, δημιουργήθηκε ειδικό γραφείο εντός της Οικονομικής Υπηρεσίας, στελεχωμένο από έμπειρους διοικητικούς υπαλλήλους, με σκοπό τη διασφάλιση των εσόδων του Δήμου και την αποτροπή παραγραφής ληξιπρόθεσμων χρεών, λόγω παρελεύσεως του χρόνου από την ημερομηνία βεβαίωσης των οφειλών μέχρι σήμερα.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
...ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...



ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
...ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΜΕ...


ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Συγκέντρωση ΤΟ ΝΔ Νέας Φιλαδέλφειας με ομιλιτές τον Γ. Μιχελάκη και την Τ. Ιακωβίδου

Στα πλαίσια της οργάνωσης της Ν.Δ. στο νομό Αττικής, η τοπική οργάνωση Νέας Φιλαδέλφειας, πραγματοποίησε συγκέντρωση σε καφετέρια της περιοχής, με κεντρικό ομιλητή τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ Γιάννη Μιχελάκη. Παρευρέθησαν και μίλησαν στη συγκέντρωση ο τομεάρχης εργασίας και βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και η πρώην αναπληρώτρια γραμματέας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης της Ν.Δ. , δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου.

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλ​η, για την αποσύνδεση του τέλους ακινήτων από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την αποσύνδεση του τέλος ακινήτων από τον λογαριασμό της ΔΕΗ
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτιγκερ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, τόνισε πως «η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το τέλος ακινήτων, αλλά πληρώνει κανονικά το λογαριασμό του ρεύματος».

ΔΕΗ: Κατάρρευση κερδών 83% στο 9μηνο... ο Καραμανλής φταίει

Στα 90,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 83%, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο εννεάμηνο του 2011, λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας και της υποχώρησης της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της κρίσης και του έντονου ανταγωνισμού. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 114 εκατ. ευρώ.
Στο τρίτο τρίμηνο, η Επιχείρηση παρουσίασε μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημίες, οι οποίες ανήλθαν σε 38 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για ζημίες 14,9 εκατ. ευρώ. Είναι το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο της επιχείρησης από τα τέλη του 2009.

Κόβουν 35% τους μισθούς ΔΕΚΟ - διπλασιάζουν στους διοικητές

Μειώνονται μέχρι και 35%, και μάλιστα αναδρομικά από 1.11.2011, οι αποδοχές των εργαζομένων σε 14 ΔΕΚΟ, όταν την ίδια ώρα οι μισθοί των διευθυνόντων συμβούλων και των διοικητών μπορεί να φτάσουν έως και 11.712,10 ευρώ.
Σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο και στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, χιλιάδες εργαζόμενοι σε 14 ΔΕΚΟ χάνουν ακόμα και το 35% των αποδοχών τους, οι οποίες πλέον περιορίζονται στα 2.000 ευρώ, ενώ αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για χορήγηση μεγαλύτερων μισθών εάν και εφόσον υπάρχει αιτιολογημένη γνώμη.
Η σχετική εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου, που εξέδωσε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, προβλέπει τα εξής:

Ρ. Σπυρόπουλος: Μόνο σε 100.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ υπήρξε μείωση... οι υπόλοιποι δεν ξέρουν να μετράνε...

Μόνο σε 100.000, από το σύνολο του ενός εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ, υπήρξε μείωση στις συντάξεις τους, με τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι περικοπές που αποφασίστηκαν αφορούσαν συντάξεις άνω των 1200 ευρώ το μήνα.

Το όλο ΠΑΣΟΚ απέτυχε και όχι μόνον ο αρχηγός του


Γράφει ο Μανώλης Αυγερινός                           Μέρες τώρα παρακολουθούμε από το σύνολον των ΜΜΕ μια προσπάθεια να προσωποποιηθούν οι όποιες ζημιές έχουν συντελεσθεί.

Να προσωποποιηθούν στο Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί από καιρού στη συνείδηση του λαού. Η προσπάθεια αυτή έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ να μείνει στο απυρόβλητο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
Ας γυρίσουμε το ημερολόγιο λίγες μέρες πίσω να δούμε τα γεγονότα.....

Φταίει ο Καραμανλής​…

 Οlympiada

Συνάντησεις της διαγνωστικής ομάδας του ΚΕΔΔΥ Νάξου

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική – υποστηρικτική συνάντηση της διαγνωστικής ομάδας του ΚΕΔΔΥ Νάξου με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών νηπιαγωγείου, δημοτικού και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας, με θέματα:

·                            Πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ
·                            Συνεργασία γονέων και ΚΕΔΔΥ
·                            Συνεργασία γονέων και σχολείου
·                            Ανίχνευση, αξιολόγηση, αποκατάσταση – υποστήριξη Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών.
Επίσης θα καταγραφούν τα θέματα που ενδιαφέρουν τους γονείς για το σχεδιασμό του Β΄ κύκλου συναντήσεων.
Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώνεται ο Α΄ Κύκλος συναντήσεων του ΚΕΔΔΥ.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρώην Σχολής Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας Νάξου) από 17.00΄- 20.00΄ το απόγευμα, στο β΄ όροφο.

Ο Αν. Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ
Κων/νος Κλουβάτος
Δάσκαλος ειδικής αγωγής 

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ !!! Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο Τύπου
ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ !!!
· Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα
· Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή
· Ν. Χουντής: Το κράτος που παρανομεί και δεν σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ηλεκτρική ενέργεια, δεν έχει δικαίωμα να συλλαμβάνει πολίτες που υπερασπίζονται τη νομιμότητα. Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ!!

Διεκδικούμ​ε τις Γερμανικές επανορθώσε​ις

   
 
Διεκδικούμε τις Γερμανικές επανορθώσεις
προς την Ελλάδα από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
που δεκάδες κυβερνήσεις μας δεν διεκδίκησαν

Υπογράφουμε εδώ

Απόλυτη η αποτυχία του Μνημονίου - Κατέρευσε ο προυπολογισμός του 2011

Κατέρρευσε ο προϋπολογισμός του 2011
Προσπαθούν να μας πείσουν για έναν προϋπολογισμό - του 2012 - τη στιγμή που αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να αναφερθούν στην άνευ προηγουμένου αποτυχία του προϋπολογισμού του 2011.
Αύξηση - και μάλιστα τεράστια - του ελλείμματος, μείωση εσόδων, τεράστια ύφεση,
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι, 450.000 χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ εισόδημα, κλείσιμο επιχειρήσεων.
Με 23δις επιπλέον φόρους και χαράτσια ο προϋπολογισμός του 2011 ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!.
Βέβαια μια συζήτηση στη βουλή θα έδινε πολλές απαντήσεις που η........

Είμαστε ... μόνοι!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Οι αλητήριοι της σύγχρονης Ελληνικής πολιτικής σκηνής εδώ και καιρό παίζουν αριστοτεχνικά τον ρόλο τους εκβιάζοντας μας κάθε λίγο και λιγάκι με την δαμόκλεια σπάθη της χρεοκοπίας!   
Μιας χρεοκοπίας την οποία όμως ήδη ζούμε αφού  η ...