slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ME AΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Η ΠΑΡΟΣ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ

Μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής, ήταν ικανή να ξεσηκώσει πολίτες από τη Πάρο. Η άφιξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο λιμάνι της Παροικίας στις 2.45 με το πλοίο ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ, έδωσε αφορμή σε πολίτες να συγκεντρωθούν στο λιμάνι και να σηκώσουν πανό που έγραφε «ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ – ΠΡΟΔΟΤΕΣ».

  Την ώρα που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έφτασε στη πύλη, άνοιξαν μαζί του διάλογο φωνάζοντας  του συνθήματα για την στάση του στη ψηφοφορία της βουλής. Ισχυρή αστυνομική δύναμη για τα δεδομένα του νησιού  προστάτεψε τον βουλευτή που όμως εξαναγκάστηκε να σταματήσει. Οι Παριανοί τον υποχρέωσαν να τους ακολουθήση στο Κέντρο Υγείας,

Οι μπαχαλάκηδες του διαδικτύου!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Όπως είναι γνωστό στην χώρα μας εδώ και χρόνια οι εκάστοτε εξουσίες πολλές φορές χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν κουκουλοφόρους και παρακρατικούς στα πλαίσια ενός μηχανισμού χάλκευσης και υπονόμευσης των λαϊκών αντιδράσεων για τα πεπραγμένα τους.
Μάλιστα τον τελευταίο καιρό πολλά από τα μέλη του ανίκανου κυβερνητικού θιάσου χρησιμοποιούν για αυτά τα άτομα την λέξη Μπαχαλάκηδες με σκοπό να μας ...

Oι εργαζόμενοι του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου λένε "Όχι στη συγχώνευση του Νοσοκομείου Νάξου"

Την  Παρασκευή 15 Ιουλίου οι  εργαζόμενοι του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου πραγματοποίησαν συγκέντρωση που με θέμα την επικείμενη συγχώνευση του νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου. Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ψήφισμα, που υπογράφεται από τους εργαζόμενους και το δημοσιεύει ο naxios  παρακάτω   . Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι, προτείνουν τη διοικητική αυτοτέλεια του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και εκφράζουν δε το φόβο ότι αν αυτό δεν  συμβεί τότε θα ανοίξει ο δρόμος  για την  υποβαθμίσει του  Νοσοκομείου και των  παρερχομένων υπηρεσίες. Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι με τη συγχώνευση η οικονομική επιβάρυνση από τις μετακινήσεις μελών της διοίκησης, προσωπικού και ασθενών θα είναι μεγάλη.

Αγαπητέ Κυριάκο είσαι "offside"

του Σταματόπουλου Κωνσταντίνου

Εξηγούμαι. Καταρχήν άποψή μου είναι πως πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά υπηρεσία που δίνεται από τον λαό και προσφέρεται στον λαό. Η πρόσφατη επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Βουλής μιλώντας περί επιστροφής του βουλευτικού αυτοκινήτου που δικαιούται αλλά και περί παραίτησης του δικαιώματος απολαβών από τις Επιτροπές, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου μεταξύ και των συναδέλφων του (λίγη αιδώς δεν βλάπτει και εσάς κύριοι) αλλά και μεταξύ των απλών πολιτών (όπως η «αφεντιά» μου).

Επικύρηξαν Ρήγα και Παπαμανώλη στη Σύρο!!!!!!!


Τον τελευταίο καιρό έχουμε διαπιστώσει πως ο κόσμος έχει αγανακτήσει, με αποτέλεσμα να δείχνει την αποστροφή του προς τα πρόσωπα των πολιτικών της χώρας, όμως δεν περιορίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά σε όλη την περιφέρεια.
 

Αυτή τη φορά, οι πολίτες της Σύρου ξέσπασαν κατά των βουλευτών και κρέμασαν αφίσες με τις φωτογραφίες των πολιτικών της περιοχής με την επιγραφή
«Αυτοί ψήφισαν το Μνημόνιο».

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο όλοι οι Ναξιώτες σε Νάξο και Αθήνα

Οι Φώτο είναι από το
naxos365.blogspot.com

Οι Φώτο είναι από το
naxos365.blogspot.com
Η  Νάξος για άλλη μια χρονιά με ιδιαίτερη λαμπρότητα  τίμησε [ Τη  μνήμη  του  πολιούχου  Άγιου  της Νάξου τίμησαν και  οι Ναξιώτες των Αθηνών την Τετάρτη  13  Ιουλίου  2011 με  Πανηγυρικό   εσπερινό  και  αρτοκλασία  στον  Ιερό  Ναό  Αγίας  Βαρβάρας στα Πατήσια από την οικογένεια του αείμνηστου καθηγητή και μεγάλου Ναξιώτη Στυλιανού Κορρέ  . Και  από την   Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων  ( Ο.ΝΑ.Σ ) στον Ιερό  Ναό  Αγίας  Γλυκερίας  Γαλατσίου, στο περιβάλλοντα χώρο του Ιερού   Ναού κατασκευάζεται  παρέκκλιση του   Αγίου   Νικοδήμου   Μετά  τον  εσπερινό ,ακολούθησε   Nαξιώτικο (εδω)   γλέντι  με  Nαξιώτες  μουσικούς  και (εδω)  τραγουδιστές ] τον πολιούχο Άγιο της, τον Ναξιώτη Αγιορείτη Άγιο Νικόδημο ! Παρουσία των εκκλησιαστικών και πολιτειακών αρχών, αλλά και χιλιάδων πιστών.  Η  λιτάνευση των τίμιων λειψάνων και της ιερής εικόνας πραγματοποιήθηκε στον παραλιακό δρόμο, ενώ για άλλη μια χρονιά η νύχτα έγινε μέρα από τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα. Οι  εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου  Άγιου  της, του   Ναξιώτη Αγιορείτη Άγιου  Νικόδημου, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, 14 Ιουλίου με την καθιερωμένη δεξίωση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε εστιατόριο στον Άγιο Προκόπιο
Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, παρέστησαν,

Γιάννης Βρούτσης :Η κυβέρνηση αποφάσισε να τη νομιμοποιήσει τη φοροδιαφυγή αφού δεν μπόρεσε να την καταπολεμήσει


Ο Αν. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών και τη νέα περαίωση που εμπεριέχεται σε αυτό, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε φορά που ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών μιλούν για «κόκκινες γραμμές» και «τελευταία φορά», το σίγουρο είναι ότι και θα παραβιαστούν και νέα μέτρα θα έλθουν. 
Όλες οι δηλώσεις περί «τελευταίας περαίωσης και μιας νέας αρχής», διαψεύστηκαν πανηγυρικά. 

Με την επαναφορά μιας ακόμη περαίωσης και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να κλείσει τους λογαριασμούς στα βιβλία του όσο – όσο και με το κομμάτι. 

«Kαταγγέλλουν το κλίμα ανασφάλειας αυτοί που το δημιουργούν»

«Φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλουν το κλίμα ανασφάλειας αυτοί που καθημερινά, με πράξεις και δηλώσεις, το δημιουργούν» ήταν η απάντηση της ΝΔ, διά του εκπροσώπου της κ. Γιάννη Μιχελάκη, στην έκκληση του κ. Παπανδρέου προς τους πολίτες «να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες της καταστροφολογίας, σε όσους ανεύθυνα θέλουν να σπείρουν πανικό, για όποιους λόγους», αλλά και στην αναφορά του «αρκετά με την εκμετάλλευση της ανασφάλειας».