slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρετεντέρης: Απελπισία


"Δυο φορές σε μία ώρα και 45 λεπτά έπεσε η κυβέρνηση. Και που να δεις απελπισία του Μητσοτάκη αν η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ασχοληθεί και με τον Πατούλη!" γράφει στα ΝΕΑ ο Γ. Πρετεντέρης:

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου . Με ΒΙΝΤΕΟ της Κατερίνας Καμπανέλλη, κόρης και διαχειρίστρια του αρχείου Καμπανέλλη, να διαβάζει το παγκόσμιο μήνυμα του Αμερικανού σκηνοθέτη θεάτρου και όπερας

 Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (World Theatre Day) σε συνδυασμό με το «Λογοτεχνικό Έτος 2022 - Ιάκωβος Καμπανέλλης», που κήρυξε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την γέννηση του σπουδαίου Νάξιου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη, αναμορφωτή του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Γ. Βρούτσης: “Οι «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» πιλοτικά σε 4 νησιά των Κυκλάδων (Άνδρος, Νάξος, Σύρος, Μύκονος) ένα σημαντικό πρόγραμμα που θα ανακουφίσει τις εργαζόμενες μητέρες”


Στις 29 Μαρτίου 2022, ανοίγει η πλατφόρμα του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς». Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φύλακα.

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και 4 νησιωτικοί δήμοι του Νομού Κυκλάδων (Άνδρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σύρου, Μυκόνου).

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμα μία προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη υλοποιείται. Χτίζουμε με σταθερά βήματα το νέο, σύγχρονο πρόσωπο του κοινωνικού κράτους. Μετά το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ, καθώς και άλλα μέτρα στήριξης της οικογένειας, η κυβέρνηση υλοποιεί μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δράση που στοχεύει στην περαιτέρω στήριξη του θεσμού, αλλά και στην αξιοποίηση της παιδαγωγικής κοινότητας. Δημιουργούμε τις συνθήκες επανένταξης στην αγορά εργασίας των μητέρων και των κηδεμόνων και δίνουμε ευκαιρίες εισοδήματος σε ανέργους να ενταχθούν στο πρόγραμμα. 

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα εφαρμοστεί πιλοτικά, μεταξύ άλλων, και σε 4 νησιά του Νομού Κυκλάδων (Άνδρος, Νάξος, Σύρος και Μύκονος), με στόχο να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στις σύγχρονες οικογένειες, αλλά και τις μονογονεϊκές οικογένειες που χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας. Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής του εφαρμογής, θα υλοποιηθεί και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και στους υπόλοιπους Δήμους της Χώρας».




Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου : «Ολοκλήρωση ενεργειακής αναβάθμισης-Παραλαβή κτηρίου»

Σήμερα είχα τη χαρά να παραλάβω το κτήριο του Γενικού Λυκείου Πάρου από τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας «ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου, μέσω του «Πράσινου Ταμείου», με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πάρου, συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€.

Ένα έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021 με την τοποθέτηση της νέας θερμομόνωσης στο δώμα του κτηρίου (αφού προηγήθηκε η αποξήλωση της παλιάς και ο απαραίτητος καθαρισμός) και την θερμοπρόσοψη στην πλάγια όψη του κτηρίου (ακριβώς πίσω από το ανοικτό θέατρο του σχολείου) και ολοκληρώθηκε κατά το διάστημα από 18 Μαρτίου έως 27 Μαρτίου 2022, με την αντικατάσταση κουφωμάτων και φωτιστικών σωμάτων σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, στο γραφείο των καθηγητών καθώς και στο γραφείο της Διεύθυνσης. Επίσης εγκαταστάθηκαν αντλίες θερμότητας για τη θέρμανση του κτηρίου κι έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργασίες αναβάθμισης στο λεβητοστάσιο

Έγιναν ακόμη ελαιοχρωματισμοί όπου απαιτείτο στο εσωτερικό των αιθουσών, στην πρόσθια και στην πίσω όψη όλου του κτηριακού συγκροτήματος του σχολείου μας. Τέλος έγινε η ανακατασκευή των υπαρχουσών δύο τουαλετών (που ήταν κλειστές και σε αχρηστία για πάνω από 15 χρόνια), με από κοινού αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου, του Δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου καθώς και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ, προκειμένου να λειτουργούν εφεξής για να εξυπηρετούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας. Το κόστος της ανακατασκευής των δύο WC ανέλαβε εξολοκλήρου η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πάρου. Ακόμη με χρηματοδότηση του Δήμου Πάρου (εργολαβία, «επισκευές σχολικών κτηρίων») αντικαταστάθηκε- μετά από σχετικό αίτημα από πλευράς μας, γιατί είχε καταστεί άκρως επικίνδυνη- η σχάρα απορροής όμβριων υδάτων στον προαύλιο χώρο και στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του σχολείου.