slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΝΑΞΜΠΕΡΚ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊΤΕ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΏΝΟΥΝ ,ΤΏΡΑ ΛΟΙΠΌΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΞΑΝΑΡΧΩΝΤΕ ΣΕ ΑΝΏΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010

Γιούχαραν τον Πρωθυπουργό!

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010


Γιουχάρανε τον πρωθυπουργό την Παρασκευή το βράδυ, στη συναυλία της Φαραντούρη στο Ηρώδειο

* Όμως δεν το είπε κανένα κανάλι οπότε ...είναι σα να μη συνέβει ποτέ.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα δημόσια κανάλια, που κάνουν τα πάντα για να φανούν αδέσμευτα αλλά και για τα ιδιωτικά τα οποία κατά τ' άλλα, μετέδωσαν μια ωραία δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την υπέροχη συναυλία.
Αυτό ήταν η είδηση για τους διαπλεκόμενους.
Λες και δεν ήταν 3.000

Από το κακό στο χειρότερο τα δημόσια έσοδα

Από Factorx | Δευτ. 07 Ιουν 2010, 19:36 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί να διαλύσει όλες τις οικονομικές θεωρίες και πρακτικές και να… τρελάνει τους νομπελίστες οικονομολόγους. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ενώ έχουν «γονατίσει» χιλιάδες νοικοκυριά, έχουν κοπεί μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, έχουν παγώσει επιστροφές φόρων, έχουν επιβληθεί έκτακτες και τακτικές εισφορές, έχει δημιουργηθεί το κίνημα των αποδείξεων και εντούτοις τα έσοδα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Κάποιοι κάνουν λόγο για νέα μαύρη τρύπα της τάξης των 700 εκατ. – 1 δις ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα φάμε πόρτα από την Τρόικα και δεν θα μας δώσει τις υπόλοιπες δόσεις του δανείου.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η απόβαση των 50 στελεχών ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ που θα ξεψαχνίσουν τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Στο οικονομικό επιτελείο έχει προκληθεί πανικός για τις μαύρες τρύπες που όλο διευρύνονται. Η αξιολόγηση αναμένεται να μην είναι καθόλου καλή, καθώς το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν προχωράει κι ενώ ο κόσμος στενάζει βλέπει ότι οι θυσίες του πάνε χαμένες.

Η υστέρηση στα έσοδα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο δίνει η κυβέρνηση διότι αν υπολογιστεί ότι πάγωσαν οι επιστροφές ΦΠΑ, καθυστερούν οι επιστροφές εισοδήματος καθώς και ο ΦΠΑ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ταμείον είναι μείον.

Το οικονομικό επιτελείο αναζητά φταίχτες για το μαύρο κλίμα της αγοράς. Λέει δηλαδή ότι οι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν ΦΠΑ διότι δεν έχουν χρήματα. Οι τζίροι πέφτουν, ο κόσμος δεν αγοράζει οπότε είναι λίγοι και οι φόροι. Μια άλλη αλήθεια είναι ότι πολλές εταιρείες εμφανίζουν πλασματικούς τζίρους προκειμένου να γλιτώσουν από την εφορία.

Όλα αυτά όμως αποτελούν μόνο την μισή αλήθεια διότι η υπόλοιπη κρύβεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης να στήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό και να εισπράξει έσοδα. Οι εφοριακοί συνεχίζουν τη «λευκή απεργία» επειδή τους κόπηκαν οι μισθοί με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει το τμήμα των εσόδων. Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλά βλέπει και… διαλογίζεται.

Έτσι ψάχνουν πάλι για το «μαύρο πρόβατο» και το βρίσκουν στον προστατευόμενο του πρωθυπουργού, δηλαδή τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Τον κατηγορούν για αναποτελεσματικότητα στον τομέα είσπραξης των εσόδων, αλλά όλοι ξέρουν ότι την πολιτική ευθύνη χρεώνεται συνολικά το ΠΑΣΟΚ διότι «δεν έχει πρόσωπο» να βγει στην κοινωνία και να διεκδικήσει κι άλλα χρήματα, όταν αυτά που έχει εισπράξει πήγαν χαμένα, ενώ δεν παίρνει από εκείνους που πραγματικά έχο

Aποτελέσματα εκλογών Εμορικού Συλλόγου Νάξου

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 06/06/2010 στα Γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, οι εκλογές Για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Και αντιπροσώπων για την https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjv2ebebUaOFuhmZdok8fCzGDUJCC6krCos2h7WRzsxhImpws8Y_1OGqxt4BSeAmClmBxtG-d77F9zZIx8Zrxw1tt4Ts8Pm1JcKILheA1fI8SAaFa2i4_x0ln7adf2si9IlCCc4rMLEZ8/s1600/logo_emporikos_F15680.jpgΟμοσπονδία. Ψήφισαν:153 Εξελέγησαν με σειρά Σταυροδοσίας οι κάτωθι:

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ Χρήστου :102

ΠΑΓΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Στυλιανού :99

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Γεωργίου :98

ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Νικολάου :73

ΚΟΡΡΕΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Του Ιωάννου :54

ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Λεωνίδα :53

ΜΟΣΧΟΝΑ-ΑΝΕΒΛΑΒΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου :51

ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ =Του Ευαγγέλου :47

ΣΠΥΡΙΔΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου :45

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

ΜΑΙΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Του Νικολάου :93

ΒΕΛΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Του Στυλιανού :64

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Του Βασιλείου :53

Τις επόμενες Ημέρες η πλειοψηφούσα Εκλεγείς σύμβουλος κ। ΣΟΦΙΑ ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ του Χρήστου μεΠρόσκληση της θα Συγκαλέσει το νεοεκλεγέν Δ।Σ। σε Πανηγυρική πρώτη Συνεδρίαση με μοναδικό Θέμα ημερήσιας διάταξης συγκρότηση σε Σώμα.

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010

  • Όπως τις αποφάσεις των ανθρώπων για τι θα πράξουν το ορίζουν τα ζωτικά τους συμφέροντα έτσι συμβαίνει με τις πράξεις των χωρών. Τα συμφέροντα κάθε χώρας θα ορίσουν τη στάση της απέναντι στο μέλλον του ευρώ, της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.
Οι χειρότερες επιλογές για την Ελλάδα είναι η μερική ή ολική χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ. Σε μια τέτοια περίπτωση για την πλειοψηφία των Ελλήνων το μικρότερο πλήγμα θα ήταν η απώλεια μέρους ή η δραχμοποίηση των καταθέσεων..Η επιστροφή σε επιτόκια δραχμής (>15-20%) και η υποτίμηση θα περιέπλεκαν και θα δυσκόλευαν το πρόβλημα αντί να το λύσουν. Η πιθανότητα χρεοκοπία και εξόδος από το ευρώ για οικονομία με 20 δισ. εξαγωγές και 60 δισ. εισαγωγές σημαίνει για χρόνια σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων.
Η μόνη εφικτή λύση είναι η μείωση των δαπανών και του κόστους εργασίας με στόχο τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς σε συνδυασμό με τη δημιουργία κλίματος οικονομικής ανάπτυξης, με στόχο τον έλεγχο του χρέους. Επώδυνη, αλλά ειλικρινής και τίμια..
Με αυτό τον τρόπο το βιοτικό επίπεδο μπορεί να προσγειωθεί στα προ 15ετίας επίπεδα, αλλά με τη χρεοκοπία θα προσγειωθεί στα προς 50ετίας.
Άλλοι αποφασίζουν…
Η τύχη της χώρας όμως δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές μας προσπάθειες. Το πρόβλημα του χρέους απειλεί πλέον ολόκληρο το νότο και με βάση τη λογική των αλληλεπιδράσεων του ντόμινο όλη της Ευρωζώνη και τη λοιπή παγκόσμια οικονομία.
Πολλοί συμπατριώτες μας φοβούνται τα χειρότερα όπως είναι, η εκπαραθύρωση της Ελλάδας από το ευρώ, η επιστροφή στη δραχμή και η απώλεια των καταθέσεων. Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, το σενάριο αυτό φαίνεται να έχει λίγες πιθανότητες. Οι αγγλοσάξονες ειδικοί που προτείνουν «φύγετε από το ευρώ να σωθείτε» έχουν τις δικές τους σκοπιμότητες.
Από τεχνική σκοπιά είναι σχεδόν αδύνατο να εκπαραθυρώσουν την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Τα κοινά συμφέροντα του νότου όμως δεν εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη συνέχεια του ευρώ όπως είναι σήμερα. Χρειάζεται και η συναίνεση της Γερμανίας. Από τεχνική σκοπιά είναι περισσότερο εφικτή η αποχώρηση της Γερμανίας και μερικών δορυφόρων της παρά της Ελλάδας και των γειτόνων της.
Αυτό δεν διαφαίνεται αυτή τη στιγμή. Αλλά θα μπορούσε να αποτελεί μια δυνητική επιλογή για τους Γερμανούς αν στη θέση της Ελλάδας βρεθεί μια οικονομία του μεγέθους της Ισπανίας ή της Ιταλίας. Είναι χώρες με ΑΕΠ 1,05 και 1,5 τρισ. αντίστοιχα και συνολικό χρέος κοντά στα 2 τρισ. έκαστη. Η Γερμανία είναι μια χώρα με ΑΕΠ 2,3 τρισ. ευρώ και δημόσιο και συνολικό χρέος 73% και 285% αντίστοιχα.
Το κόστος της σωτηρίας μεγεθών σαν της Ισπανίας είναι πιθανό να οδηγούσε τους Γερμανούς σε έξοδο από το ευρώ για να μην παρασυρθούν στην πτώση.
Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Πορτογαλία φαίνεται να δημιουργούν την κρίσιμη εκείνη μάζα που μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της ευρωζώνης. Η Ελλάδα και η Πορτογαλία γράφουν ΑΕΠ 234 δισ. και 149 δισ. ευρώ και δημόσια και συνολικά χρέη 115% και 248% του ΑΕΠ για Ελλάδα και 76,8% και 323% για Πορτογαλία.
Όσοι ενδιαφέρονται για το τι μέλλει γενέσθαι με τις καταθέσεις τους ή έχουν κερδοσκοπικές βλέψεις, παράλληλα με τα δικά μας, πρέπει να έχουν στραμμένη την προσοχή στις

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα και να παραδώσει στον Σαμαρά !!!

Διασκεδάζω πολύ να ακούω ραδιόφωνα το πρωί. Οι σερβιτόροι της διαπλοκής κάνουν ό,τι μπορούν για να μου φτιάξουν το κέφι με τις π&%#ες που σερβίρουν στο αγουροξυπνημένο κοινό . Για να μην είμαι όμως άδικος ακούω και κανένα καλό καμιά φορά.

Έτσι άκουσα σήμερα ότι «στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο μέλος της κυβέρνησης είπε πως αν δεν πετύχουμε, να μην γίνουν καν εκλογές και να δώσουμε τα κλειδιά του Μαξίμου στον κ. Σαμαρά και ας τα υλοποιήσουν αυτά που θέλουν με τον κ. Σαμαρά….».

Ποιος να ήταν; Το ανακάλυψα σε μια εφημερίδα: «Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επτά μόλις μήνες μετά την καθαρή λαϊκή εντολή την οποία έλαβε, κάτι το οποίο συνομολογούν ακόμη και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη… Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στη συνεδρίαση του τελευταίου άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου φέρεται να ζήτησε να διαμηνυθεί στους δανειστές μας ότι αν …επιμείνουν στην αξίωσή τους μείωση των συντάξεων στο 48%, η κυβέρνηση θα παραιτηθεί, και τότε εκείνοι μπορούν να διαβουλευτούν με τη Ν.Δ., η οποία οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάντια».

Γυρίζω και στο SKAI και ακούω τον αμίμητο πρωινό: «Μπορεί να έχουμε εθνικές εκλογές πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζουμε, αν το ΠΑΣΟΚ μείνει μετεξεταστέο στα μέτρα που έχει επιβάλει. Βέβαια, σε όλα αυτά, τι κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση; Είναι σούργελα όλοι, διότι νομίζουν ότι αν πέσει το ΠΑΣΟΚ μπορούν να κυβερνήσουν. Οι άνθρωποι σ’ αυτό το κόμμα είναι παιδική χαρά….».

Καταλάβατε τώρα ποια είναι η «γραμμή»; «Στηρίξτε όπως μπορείτε την παραπαίουσα κυβέρνηση γιατί θα έρθει ο Σαμαράς που καταψήφισε τα μέτρα και την πατήσαμε….».

Κάνουν ο,τι μπορούν λοιπόν (με την βοήθεια του Καρατζαφέρη και της Αγίας Αμαρτωλής Οικογενείας» για να δημιουργήσουν κλίμα διάλυσης στη ΝΔ, συγκρούσεων μεταξύ Καραμανλικών – Σαμαρικών, φαγωμάρας στη σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ κλπ κλπ.

Δεν λένε όμως στο κοινό τους αυτό που βλέπουν οι άλλοι και το οποίο τους κάνει να αντιδρούν σπασμωδικά.

Ότι σταθερά στους έξι μόνο μήνες που πέρασαν από την εκλογή του ο Αντώνης Σαμαράς οικοδόμησε βήμα – βήμα το νέο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ αφενός και την προσωπική του αξιοπιστία αφετέρου. Και αν για πολλούς έπαιξε «άμυνα» και πετούσε πολλές φορές την μπάλα στην κερκίδα, το έκανε για να οργανωθεί (με το διαλυμένο κόμμα που παρέλαβε) και να παίξει επίθεση στην συνέχεια.

Και η ώρα αυτή έφτασε. Όποιος έχει μάτια βλέπει…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«”Tο δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” είναι απόλυτα συμβατό με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό.

Μέσα σε δεκαπέντε μέρες ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση αυτοδιαψεύστηκαν δύο φορές, αυτοπαγιδεύτηκαν και αποκαλύφθηκε σε όλες τις διαστάσεις ο επικοινωνιακός τακτικισμός τους.

Πριν δεκαπέντε μέρες “ανακάλυψαν” ότι τα μέτρα που ψήφισαν, βάσει του Μνημονίου, είναι επαχθή και άδικα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος, ταυτόχρονα, διαβεβαίωνε ότι, με την αναλογιστική μελέτη, που επρόκειτο να παρουσιάσει πολλές μέρες πριν και την οποία ακόμη περιμένουμε, θα αποδείκνυε ότι η επιβολή τους δεν είναι αναγκαία.

Πριν μία εβδομάδα, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, η κυβέρνηση, μέσω διαρροών, γνωστοποίησε ότι η “Τρόικα” απαιτεί νέα επιπρόσθετα και επαχθέστερα μέτρα από αυτά που συνυπέγραψαν στο Μνημόνιο. Ο Υπουργός Εργασίας δήλωνε, όσο πιο παραστατικά μπορούσε, ότι θα δώσει μάχη για να για να μην περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Η διάψευση των κυβερνητικών διαρροών και ισχυρισμών ήρθε σήμερα, με ξεκάθαρη δήλωση από τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος εξέφρασε την επίσημη θέση της Ε.Ε. και η οποία, εν ολίγοις, συνοψίζεται στο ότι δεν ζητούν τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο από όσα υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση στο Μνημόνιο.

Το αποπροσανατολιστικό μπαράζ διαρροών και δηλώσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, οι σκιαμαχίες και οι επακόλουθες επίσημες διαψεύσεις από την πλευρά των επιτηρητών της, αποκαλύπτουν περίτρανα το επικοινωνιακό “παιχνίδι” που η κυβέρνηση “στήνει” συστηματικά.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας είναι έκθετοι, καθώς έχασαν και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας.

Το Ασφαλιστικό είναι εθνική υπόθεση και απαιτεί απόλυτη διαφάνεια, αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη, ρεαλισμό και αλήθεια ».