slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διημερίδα με θέμα: "Βότανα και συνταγές για την υγεία μας - Βάμματα, βοτανόλαδα, σιρόπια"

ΣΥΡΙΖΑ: Ακάκιε, μην ξεχάσεις να αφήσεις το κλειδί κάτω από το γεράνι...

 Γιούλα Κουγιά
Το εντυπωσιακόν του πράγματος με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες δεν είναι οι συνεδριάσεις, οι αποφάσεις, οι διασπάσεις, οι καβγάδες, οι λυκοφιλίες, οι ίντριγκες, οι ψηφοφορίες, φανερές ή κρυφές, τα μαχαιρώματα, κατάστηθα ή πισώπλατα, οι αλλεπάλληλες εκλογές, τα αφηνιασμένα πληκτρολόγια που πυροβολούν νυχθημερόν, δεν είναι τι θα απογίνουν, τι θα απομείνει, ποιος έχει τα κλειδιά, ποιος έχει την ευθύνη κατά νόμο, ποιος βγάζει το βράδυ τα σκουπίδια, ποιος ποτίζει τα φυτά.

Η προτομή του Μανώλη Γλέζου, στολίζει πλέον την ομώνυμη πλατεία





Δήμος Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, Μανώλη Γλέζου, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης μας (Παπαφλέσσα, Κυμοθόης, Σαπφούς, Πανδώρας).

ΠΑΣΟΚ: Ανακηρύχθηκαν επισήμως οι έξι υποψηφιότητες για την προεδρία

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας την Τετάρτη 11/09/2024 τον προβλεπόμενο έλεγχο των υπογραφών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για την ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος, διαπίστωσε ότι και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό και συγκεκριμένα τη συγκέντρωση υπογραφών είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε της συγκέντρωσης 5000 υπογραφών μελών, σημειώνοντας δε ότι όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους.
Κατόπιν αυτών αποφάσισε ομόφωνα ότι :
Ανακηρύσσει ως υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2024 τους:

Συνάντηση του Μητσοτάκη -Βρούτση με τους Παραολυμπιονίκες: Να σας πούμε από κοντά ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ”

Κατά τη συνάντηση, οι Παραολυμπιονίκες έθεσαν το ζήτημα των διορισμών των διακεκριμένων αθλητών, που ισχύει κανονικά ως δικαίωμα αλλά παρουσιάζει πολυετή καθυστέρηση
Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Παραολυμπιονίκες και τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και κατέκτησε 13 μετάλλια, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τους αθλητές και συνομίλησε μαί με τους ίδιους, τους συνοδούς και τους προπονητές της εθνικής αποστολής, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του τις εμπειρίες τους από τους Αγώνες.

Νέα Συνήγορος του Καταναλωτή η Άννα Στρατινάκη

 
 Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου για τον διορισμό της Άννας Στρατινάκη στη θέση της Συνηγόρου του Καταναλωτή. Στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα προταθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης για να αναλάβει άμεσα αυτά τα καθήκοντα.   

Βρούτσης: Χρηματοδότηση 608.000€ από το Υπουργείο Αθλητισμού για την ανακατασκευή του ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας του ΕΑΚ Ηρακλείου

Δημοπρατείται έως το τέλος Οκτωβρίου το Έργο «Αντικατάσταση του
ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου του Σταδίου Ελευθερίας του
Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης»,
προϋπολογισμού ύψους έως 608.000€
Η έγκριση της χρηματοδότησης, από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
(ΤΠΑ) του ΥΠΑΙΘ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, για δράσεις βελτίωσης αθλητικών
εγκαταστάσεων, ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό
Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Μέναδρο Παντελλίδη, παρουσία των Βουλευτών ΝΔ Ηρακλείου, Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη και Μάξιμου Σενετάκη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦοΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΩ

 Λαλίστατος ξανά ο Δήμος Κω κατά του ΦοΔΣΑ, αλλά για το πού πήγαν τα χρήματα
των πολιτών για τον ΧΥΤΑ, ούτε λέξη! – Επιτέλους σοβαρευτείτε!
Στα όρια της φαιδρότητας ο Δήμος Κω, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το αίσχος του
ΧΥΤΑ
Μόνο φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Κω. Αναμενόμενο,
αφού η οικτρή κατάσταση στην οποία οδήγησε τον ΧΥΤΑ του νησιού, είναι πλέον γνωστή σε όλους,
συνεπώς, δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια για ψέματα, ξέμειναν από δικαιολογίες. Το μόνο που
τους απέμεινε είναι οι κατηγορίες κατά του ΦοΔΣΑ, αλλά κι αυτές, μετά τις αποκαλύψεις, δεν
μπορούν πια να σταθούν.
Αν ο Δήμος Κω ήθελε να διατηρήσει έστω και το παραμικρό ίχνος σοβαρότητας, θα έπρεπε να
σιωπήσει.

Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι «Στο σχολείο» με τον Παντελή Θαλασσινό και τη Νεανική Χορωδία τη ΟτΚ

Φίλες και φίλοι,

Ο Παντελής Θαλασσινός ερμηνεύει το τραγούδι «Στο σχολείο», σε στίχους του Γιώργου Διαμαντόπουλου και μουσική του Θανάση Κατεργάρη.

Στα φωνητικά τραγούδησαν τα μέλη της Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων (αλφαβητικά): Ξένια Αργυρού, Ζωή Γεωργουσοπούλου, Έλλη Γούναρη, Ελισάβετ Δαμίγου, Ανδριάνα Δρακάκη, Βασιλική Δρακάκη, Έλενα Θεοδωρακοπούλου, Άρτεμις Λουκίτς, Ειρήνη Λυγνού, Γιώργος Μακριδάκης, Ηλιάνα Παππά, Αγνή-Άννα Ρούσσου, Κατερίνα Ρούσσου, Μαριθένα Ρούσσου, Ναταλία Ρούσσου, Κατερίνα Σκόνδρα