slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θηραϊκή Πολιτεία:Ακόμη ένα έργο μας παραλαμβάνεται από την τωρινή Δημοτική Αρχή «Επισκευή και ανάδειξη μύλων στο Εμπορείο»


Οι Μύλοι του Εμπορείου, όπως εκτείνονται κατά μήκος του  λόφου Γαβρίλου , αποτελούν μνημεία της προβιομηχανικής τεχνολογίας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και είναι ένα κεντρικό σημείο αναφοράς στο τοπίο της περιοχής. Είναι χαρακτηρισμένοι ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία από το 1993 με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.  

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή  με Δήμαρχο τον Νίκο Ζώρζο, θέλοντας να ικανοποιήσει ένα διαρκές αίτημα των κατοίκων του Εμπορείου ,  δημοπράτησε το έργο  που αφορούσε την  ανακατασκευή εσωτερικά και εξωτερικά  τριών  μύλων που είχαν παραχωρηθεί από τους ιδιοκτήτες τους στον Δήμο Θήρας.

 Το έργο αρχικού  προϋπολογισμού 550.000 ευρώ , ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015, με χρηματοδότηση που διεκδίκησε ο Δήμος από τη ΔΕΗ Α.Ε.   Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον  Οκτώβριο του 2020  και η οριστική  παραλαβή του έγινε τον Φεβρουάριο του 2023. 

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν : 

Η 75η Επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανησου με τη μητέρα Ελλάδα...η χώρα μας που πενθεί και τα μηνύματα της ιστορίας.

Η 75η Επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκάνησου με τη μητέρα Ελλάδα....η  χώρα μας που πενθεί και τα μηνύματα της ιστορίας !

Ο εορτασμός της 75ης Επετείου της  Ενσωμάτωσης της Δωδεκανησου με την μητέρα Ελλάδα στις 7 Μαρτιου 1948 αποτελεί "χρυσή" σελίδα στην ιστορία μας και είναι το τελευταίο κομμάτι  στεριάς και θάλασσας που ενώθηκε και διαμόρφωσε τη σύγχρονο Ελληνικο κρατος. 
Τιμάμε τους προγόνους μας που διατήρησαν την εθνική τους ταυτότητα,αγωνίστηκαν κατά των κατακτητών και πάλεψαν για τη λευτεριά και την ένωση με τους υπόλοιπους Έλληνες. 
Είναι οι στιγμές  που μας γεμίζουν  υπερηφάνεια ,οι  εθνικοί αγώνες εμπνέουν και η ιστορία της χώρας γράφεται με υπερηφάνεια και λαμπρότητα.

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου και Βασίλη Γλέζου σε Δονούσα και Νάξο

Επίσκεψη στη Δονούσα και την Νάξο πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και ο υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Γλέζος.Την Τετάρτη το πρωί συναντήθηκαν σε καφετέρια της παραλίας της Νάξου, παρουσία των μελών της Ν.Ε. Κυκλάδων Μιχάλη Φραγκίσκου, Βασίλη Θεωνά και Κώστα Απιδόπουλου, καθώς και της συντονίστριας της Ο.Μ. Νάξου, Παρής Μανιού, με μέλη και φίλους του κόμματος και συζήτησαν σε κλίμα πένθους λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Πρόσκληση για ανοικτή συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Μαραγκός


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε σε ανοικτή συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Μαραγκός,

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυάς Τήνου


ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυάς Τήνου συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ανδρέας Α. Λεβαντής 

Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Γ. Μαραγκός

Γ. Γραμματέας: Ζαφειρούλα Μ. Ποτήρη

Ταμίας: Ηλίας Μ. Παυλίδης

Μέλος: Πέτρος Ι. Βαλσαμής

 

Εξελεγκτική Επιτροπή:

Ματθαίος Ποτήρης

Μιχάλης Παυλίδης

Γεώργιος Μαραγκός 

Στον Πειραιά ήρθε το SuperStar II της Seajets [video]




Το νέο απόκτημα της Seajets ,το Ε/Γ-Ο/Γ SUPERSTAR II ήρθε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα για πρώτη φορά στο λιμάνι του Πειραιά μετά απο ταξίδι