slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φωτιά πριν από λίγη ώρα στα Βουνιά της Πάρου.

 Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε προ λίγες ώρες στην περιοχή Μαράθι - Βουνιά της Πάρου. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της ΕΟΙΔ Κυκλάδων, κυνηγοί, εθελοντές και κάτοικοι του νησιού.

Είναι η δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, που στη συγκεκριμένη περιοχή ξεσπάει φωτιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Κ. ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΟΥΖΑΙΟΥ.  
Με την παρών Ανακοίνωση και με αφορμή τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος της Δ.Κ. για το Έτος 2021 και τον προγραμματισμό δράσεων για την Κοινότητα σας αποστέλλω τον Απολογισμό Έργων και Δράσεων από 01/09/2019, για το χρονικό διάστημα του 1 Αυτοδιοικητικού Έτους για τις περιοχές Επισκοπείο και Αληθινή Δ.Κ. Άνω Σύρου (χωρίς χρονολογική σειρά). 1) ασφαλτόστρωση στη στροφή Μάλλια οικία Ρένου και για 200m 
2) Υπογειοποίηση σωλήνων ύδρευσης στο τέρμα

Δηλωση του Δημαρχου Μάρκου Κωβαίου για το νέο σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο Πάρου

 


Ημέρα ορόσημο η σημερινή για την πραγματοποίηση της επιθυμίας του Παριανού Λαού για ένα σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο με ολοκληρωμένες υποδομές και πόλο βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για το νησί μας.

Γ. Βρούτσης: Το Σ.ΕΠ.Ε δυναμώνει και εκσυγχρονίζεται με το ΕΡΓΑΝΗ 2, την διάθεση 500 ειδικών tablets για ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και ενισχύεται με 127 νέους επιθεωρητές εργασίας

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει αποδείξει
έμπρακτα την προσήλωσή της στη νομιμότητα στην αγορά εργασίας μέσα από την ενεργή
στήριξη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, τη συνεχή αναβάθμιση του αυτόνομου
ρόλου του Επιθεωρητή και τη σταθερή ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό του σώματος.
Ηδη από το Νοέμβριο 2019 έως το τέλος Μαΐου 2020 στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας
έχουν τοποθετηθεί 52 νέοι υπάλληλοι με την ολοκλήρωση του Α΄ κύκλου κινητικότητας.
Παράλληλα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα η διαδικασία
πρόσληψης μέσω Α.Σ.Ε.Π 53 νέων θέσεων (ΠΕ, ΤΕ) μόνιμου προσωπικού. Τέλος, στο
πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021, έχουν εγκριθεί για το Σ.ΕΠ.Ε 7
θέσεις ενώ μέσω της Β΄ κύκλου κινητικότητας θα καλυφθούν επιπλέον 15 νέες θέσεις.
Συνολικά, λοιπόν, το διάστημα 2020-2021 το ΣΕΠΕ θα έχει ενισχυθεί με 127 νέους
εξειδικευμένους επιθεωρητές.

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στο Νοσοκομείο Σύρου


«Το νοσηλευτικό μας προσωπικό, οι μεγάλοι ήρωες της μάχης έναντι στην πανδημία, προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας»

Το Νοσοκομείο της Σύρου επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Ο κ. Φόρτωμας μίλησε με τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, τους μεγάλους ήρωες της εθνικής μάχης ενάντια στον κορονοϊό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Λ.Τ. Νάξου

 

Προς : Τακτικά μέλη  του Δ.Σ. του Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου Νάξου

Σας καλούμε με τηλεδιάσκεψη σε τακτική Συνεδρίαση     στις 16 Νοεμβρίου     2020  και ώρα 12 μ.μ.,  για να συζητήσουμε τα κάτωθι  θέματα  :

Συνάντηση της Ένωσης Γονέων Σύρου με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Την Παρασκευή 6/11/2020 πραγματοποιήθηκε , με πρωτοβουλία του κ. Αντιπ/άρχη Κυκλάδων, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου Ερμούπολης.Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, με πρόσκληση της Ένωσης , εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων των Νηπιαγωγείων Άνω Σύρου και Ποσειδωνίας καθώς και ο αρμόδιος υπάλληλος της Περιφέρειας.

Ανοίγοντας την συνάντηση ο κ. Αντιπ/άρχης εξήγησε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των γονέων. Ισχυρίστηκε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έπραξαν τα δέοντα , όπως προβλέπει ο νόμος κι ότι τα .......προβλήματα στην μεταφορά των νηπίων στα νηπιαγωγεία Άνω Σύρου, Ποσειδωνίας και Φοίνικα έχουν λυθεί .Παράλληλα δήλωσε, για άλλη μια φορά, ότι η Περιφέρεια «δεν είναι αρμόδια αλλά «διεκπεραιώνει» δουλειά των Υπουργείων.Δικαιολόγησε τις όποιες καθυστερήσεις ( έναρξη διαδικασιών στα τέλη Αυγούστου αντί τον Μάρτιο , όπως προβλέπει ο νόμος , δηλ. έξι μήνες πριν την έναρξη του σχολικού έτους ), στο κλείσιμο των υπηρεσιών λόγω κορωνοϊού και στην παράλειψη των εκπαιδευτικών να στείλουν στοιχεία στην Περιφέρεια.

Από πλευράς γονέων :

Ν.Κεραμέως: 8+1 αλήθειες για την τηλεκπαίδευση - Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό


Σαράντα χιλιάδες ψηφιακές τάξεις, δηλαδή 700.000 συμμετέχοντες, συμμετέχουν πλέον στην τηλεκπαίδευση. Ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών με αναβάθμιση 7.100 κυκλωμάτων σχολείων και νέα έργα εγκατάστασης οπτικών ινων. Διάθεση περισσότερων από 80.000 φορητών συσκευών το τελευταίο οκτάμηνο.

Είναι μερικές από τις 8 + 1 αλήθειες για την τηλεκπαίδευση, τις οποίες παραθέτει η υπουργός Παιδειάς, απαντώντας στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη ημέρα και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για μηδενιστική λογική και ότι ανακυκλώνει ανυπόστατες και αήθιες κατηγορίες.

Εγκληματική αμέλεια του Μητσοτάκη του ξέφυγε ο ιος και στην Γερμανια . Πάνω από 300.000 μαθητές και 30.000 δάσκαλοι και καθηγητές σε καραντίνα

Όλο και περισσότερες τάξεις μπαίνουν σε καραντίνα
Ο νέος κορωνοϊός... επελαύνει στα σχολεία της Γερμανίας καθώς ήδη περισσότεροι από 300.000 μαθητές και 30.000 καθηγητές και δάσκαλοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Οι γερμανικές αρχές συζητούν τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων και καλύτερου εξοπλισμού στα σχολεία προκειμένου να μπει «φρένο» στο «σαλάμι lockdown».

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη για πανδημία - Η Ελλάδα πληρώνει τις φιέστες Μητσοτάκη στη Σαντορίνη

LOGO_RED-1920x1920.jpg 

Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας.

Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το αλλοπρόσαλλο και άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς προετοιμασία και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Είχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού;

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από την κυβέρνηση άμεση ενημέρωση για την έκθεση του State Department

 


LOGO_RED-1920x1920.jpg  

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά άμεσα ενημέρωση για την Έκθεση του State Department για τουρκικές παραβιάσεις στο Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας, που προσκομίστηκε στις  επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, βάσει των προβλέψεων του Νόμου για την Ανατολική Μεσόγειο (East Med Act). Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το State Department δηλώνει αδυναμία να προσκομίσει σχετικό κατάλογο, υιοθετώντας τουρκικές θέσεις για την κυριαρχία ελληνικών νησιών, η Έκθεση αυτή αποτελεί παταγώδη αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και σοβαρότατο πλήγμα για τη χώρα, τα εθνικά συμφέροντα και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Η Ε.Α.Σ. Νάξου και φέτος κοντά στον Παραγωγό για την Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.!

  


Όπως τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση που προκάλεσε ο κορονοϊός, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, συνεχίζοντας την παράδοση, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό της πατάτας που παρήγαγε το νησί μας.

Η διάθεση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, αν και οι ποσότητες που παραλάβαμε φέτος ήταν μεγαλύτερες από αυτές που είχαμε

Κικίλιας: Το ΕΣΥ άντεξε, υγειονομική βόμβα η Θεσσαλονίκη -Πυρά κατά Τσίπρα


Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα και τις αντοχές του ΕΣΥ ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οπως έχει γίνει γνωστό, η καθιερωμένη ενημέρωση πλέον θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00. Μάλιστα, κάθε Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώνει για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ειδική εξαίρεση έγινε γι' αυτή την εβδομάδα.

Στο έλεος της φτωχοποίησης οι εποχικοί εργαζόμενοι που δεν επαναπροσλήφθηκαν από επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές. Απαιτείται η άμεση υιοθέτηση νομοθετικής ρύθμισης

 O βουλευτής Κυκκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση  με θέμα τη φτωχοποίησης στην οποία οδηγούνται οι εποχικοί εργαζόμενοι που δεν επαναπροσλήφθηκαν από επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές.

Αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα για την απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας

Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, κατέθεσε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, σχετικά με την απαγόρευση της κυνηγητικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του covid-19.

Μετά τους αγανακτισμένους ο Τσίπρας στοχεύει στους... ψεκασμένους - Το επικίνδυνο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ και η κοπτοραπτική ειδήσεων

Το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται σε δύσκολη θέση και έπειτα από 16 μήνες στην αντιπολίτευση δεν μπορούν να ξαναμπούν στο «πολιτικό παιχνίδι», είναι γνωστό.

Το άγνωστο ήταν μέχρι χθες πως αφού ούτε τα ικανά στελέχη έχει, ούτε αλλαγή κλίματος βλέπει άμεσα επέλεξε να πάρει τα γνωστά αγαπημένα… μονοπάτια του προκειμένου να προσελκύσει ακροατήριο. Όποιο και αν είναι αυτό…

Τρία κρούσματα οι Κυκλάδες . καθαρή και πάλι η Νάξο Ελλάδα: 2384 νέα κρούσματα- 41 νέοι θάνατοι- 263 διασωληνωμένοι-Πως κατανέμονται τα κρούσματα

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2384 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4510 (7.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 16382 (27.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Γιάννης Βλασερός : Η XΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ LOCKDOWN


Του  Δρ Ιωάννης  Βλασερός Ιατρός Καρδιολόγος
τ. Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος Ιπποκράτειου Γ. Ν. Αθηνών
Αν Γραμματέας του Τομέα Υγείας του  Κινήματος Αλλαγής
Δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε. Ο δολοφόνος ιός σπάει και στη χώρα μας το ένα κατόπιν του άλλου ρεκόρ στον αριθμό κρουσμάτων,διασωληνωμένων και θανάτων.
Η ανεξέλεγκτη εισροή ατόμων από το εξωτερικό χωρίς ουσιαστικό περιορισμό, η πληρότητα όλων σχεδόν των μέσων μεταφοράς,οι ανεμπόδιστες παντός είδους εκδηλώσεις με υπερβολικό συνωστισμό και η απερισκεψία ενός μέρους του πληθυσμού έφεραν το αποτέλεσμα.