slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιβεβαίωσαν ότι διαφωνούν

Συναντήθηκαν τελικά ο κ. Νίκος Μαράκης και ο κ. Θανάσης Γρυλλάκης την Τρίτη, το βράδυ παρουσία του εκπρόσωπου των κομματικών οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργου Πιτταρά. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, εκτός του ότι χαιρέτησαν ο ένας τον άλλο , ο κ. Γρυλλάκης, ξαναείπε ότι δεν είναι δυνατή η συνεργασία με επικεφαλής τον κ. Μαράκη . Και ο κ.Μαράκης , με το γνωστό απλοϊκό του ύφος καλούσε τον κ. Θανάση Γρυλακη και τους συνεργάτες του να πάνε όλοι μαζί ΣΑΝ ΜΙΑ ...ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η επιστολή Καραμανλή

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κύριε Πρόεδρε,

Απαντώντας στην επιστολή σας, υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου έχω αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Στις δημόσιες εκείνες τοποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις:

1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 Κυβερνήσεις. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την κυριότητα της εν λόγω περιοχής. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.

2. Δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις αυτές και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών και της αξίωσης τους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημά τους, αλλά και λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων για τυχόν απαλλοτριώσεις, οι υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υιοθέτησαν την καθ όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών. Διαδικασία που άλλωστε είχε εφαρμοστεί συχνά στο παρελθόν.

3. Κατά τη διάρκεια των εργασιών των δύο συνεχόμενων εξεταστικών επιτροπών που συνεστήθησαν, της μακρόχρονης διερεύνησης της υπόθεσης και της εξέτασης μεγάλου αριθμού μαρτύρων ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε. Δηλαδή, ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την εμφανή εμπάθεια και προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές.

4. Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω τις αποτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι 4 εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν, δύο από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και δύο από ξένους ανεξάρτητους οίκους, δεν εντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημιά του Δημοσίου. Και είναι επιεικώς περίεργο ότι η ύπαρξη των εκθέσεων αυτών αποσιωπήθηκε στη δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή. Όπως επίσης και το γεγονός, ότι μόλις τώρα, ζητείται η διενέργεια επιπρόσθετων εκτιμήσεων.

5. Αφού άρχισε η δικαστική έρευνα και προκλήθηκε ο σχετικός θόρυβος η Κυβέρνηση αποφάσισε τότε αφενός την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και αφετέρου την ανάκληση των αποφάσεων περί κυριότητας των εν λόγω περιοχών ώστε να μην υπάρχει έστω και υπόνοια βλάβης του δημοσίου συμφέροντος. Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν επίσης χωρίς παρέκκλιση και με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί.

6. Την πολιτική ευθύνη της ανέλαβα ευθέως σε ομιλία μου στη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ της 16.12.2008. Φρονώ ότι είναι χρέος του εκάστοτε Πρωθυπουργού να αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε απασχολεί το δημόσιο βίο, έστω και αν πιστεύει ότι ούτε κατ’ ελάχιστον υφίστανται επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων.

Κύριε Πρόεδρε,
Στο θέμα αυτό δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Εύχομαι και ελπίζω η υπό την προεδρία σας Επιτροπή να αναζητήσει την αλήθεια. Και πάντως να αποφύγει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, την σπίλωση προσωπικοτήτων και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Δηλαδή παθογόνων φαινομένων που δυστυχώς καθόλου σπάνια επαναλαμβάνονται στο δημόσιο βίο μας.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καραμανλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, αναφερόμενος σε μεθοδεύσεις που συνιστούν αδικία για εργαζομένους του Δημόσιου Τομέα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πριν καλά - καλά ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του «αξιοκρατικού» Νόμου 3839/2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται, με την πρώτη εφαρμογή του, και ανοίγει διάπλατα παράθυρα για την τακτοποίηση των «κομματικών ημετέρων» σε ένα από τα πιο νευραλγικά υπουργεία, το Υπουργείο Οικονομικών. Η αδικία σε βάρος εργαζόμενων του Δημοσίου Τομέα είναι προφανής.
Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση διακηρύττει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και η τήρηση του Νόμου πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα, έρχεται, με τις πρόσφατες αξιολογήσεις για την τοποθέτηση Διευθυντών Εφοριών στην Περιφέρεια Αττικής και με όχημα τη χρήση της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ», να καταστρατηγήσει την ισχύουσα νομοθεσία προς όφελος «λίγων και κομματικών».
Αποτελεί, το λιγότερο πρόκληση για τους εργαζομένους του Υπουργείου Οικονομικών, που έβαλαν τους εαυτούς τους στη διαδικασία της αξιολόγησης, να βλέπουν «κάποιους ημέτερους», με το τέχνασμα της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ», να πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια για την κατάληψη της θέσης του Διευθυντή.
Για τους λόγους αυτούς, κατέθεσα χθες σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον Υπουργό να απαντήσει στα παρακάτω σοβαρά ερωτήματα :
1. Τηρήθηκε η διαδικασία του τρόπου απονομής της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ», όπως αυτή ορίζεται ρητά από το άρθρο 62 του Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας) ;
2. Υπήρξε αιτιολογημένη γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, καθώς και απόφαση υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Υπουργό;
3. Υπήρξε, προηγούμενη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς και εγκύκλιος προς όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία;
4. Πόσοι από τους υποψήφιους χρησιμοποίησαν τη διάταξη για την «ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ» ;
5. Γνώριζε ο υπουργός την εν λόγω διαδικασία ;

Απαιτείται, λοιπόν, να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες της αξιολόγησης με τη χρήση του «εφευρήματος» της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ».
Να γίνει άμεσα επαναξιολόγηση, μέσα από την οποία θα πριμοδοτηθούν μόνο εκείνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (άρθ.61 - 62 του Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας).
Σε αντίθετη περίπτωση, η συνέχιση της διαδικασίας, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και δυναμιτίζει το αίσθημα δικαίου στους κόλπους των εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών».

Τελικα τι είναι η Μανδρου ;




Όταν η Μάνδρου ήταν καταπέλτης για τον Κ. Καραμανλή και τους υπουργούς του και πρωτοστατούσε στις δήθεν αποκαλύψεις...

για το Βατοπέδι

ήταν καλή. Σήμερα όμως που αποκαλύπτει ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ μέσα από την συχνότητά του Σκαι κάποιοι μιλάνε για την εντυπωσιακή επαγγελματική της μετάλλαξη και οι ειδήσεις βγαίνουν ανάλογα με τα αφεντικά και όχι μέσα από τα ρεπορτάζ των εγκριτων δημοσιογραφων

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ


www.youtube.com/watch?v=6PK28990eo

www.youtube.com/watch?v=vSsrhsDdgfc

γραφει ο ΜΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Από τη μια τον στολίζει και από την άλλη τον υποστηρίζει…

Διαβάζουμε ότι ο Θανάσης Γρυλλάκης συναντά λέει αντιδράσεις και μάλιστα «εκ των έσω» για την απόφαση να μη συνεργαστεί με το Νίκο Μαράκη. Η δίκες μας πληροφορίες λένε ότι η μόνη αντίδραση προέρχεται από γνωστό -ήταν και ο πρώτος που ανακοινώσε την υποψηφιότητα του- υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Συμπολιτεία» που ήταν επιφορτισμένος για το ορεινό ψηφοδέλτιο και το έχει αφήσει στο έλεος του θεού. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, που τελευταία συνηθίζει να βάζει και όρους, μετά από συνάντηση που είχε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου το πρωί με μεγαλοστέλεχος της άλλη πλευράς παρουσιάστηκε στη διευρυμένη σύσκεψη της Παρασκευής υπέρμαχος της συνεργασίας με το Νίκο Μαράκη για να μην υπάρξει κίνδυνος να «χαθεί» ο δήμος. Τον νυν δήμαρχο Νάξου πάντως τον είχε περιποιηθεί δέοντος σε κείμενα του. Στη σύσκεψη της Παρασκευής αποφασίστηκε να ζητήσουν λέει από το Νίκο Μαράκη να δεσμευτεί για κάποια ζητήματα, δηλαδή να γίνει καλύτερος Δήμαρχος και ποιο έντιμος, όπως οι ίδιοι τον κατηγορούσαν ότι δεν ήταν…

Έφαγαν πόρτα από τον Ντόλιο

Στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν από κοινού ο δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαρακης και ο υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης-βουλευτή Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα και οι εκπρόσωποι των Μικρών Κυκλάδων με τον υφυπουργό, Γιώργο Ντόλιο, το απόγευμα της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου. Ο υφυπουργός , Γιώργος Ντόλιος απάντησε αρνητικά στα αιτήματα των εκπροσώπων των Μικρών Κυκλάδων που σχετίζονταν κυρίως με την άμεση εκλογή του Προέδρου και τον ορισμό Αντιδημάρχου από το κάθε νησί λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν εν μέσω προεκλογικής περιόδου ήταν η, επί της ουσίας, απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού,. Ούτε στον αριθμό των αντιδημάρχων και το αίτημα αύξησης του αριθμού τους, ήταν δυνατόν να υπάρξει, όπως είπε ο υφυπουργός, αλλαγή. Οι εκπρόσωποι των Μικρών Κυκλάδων που ήταν στη συνάντηση, ήταν ο πρόεδρος της Δονούσας, Πολύδωρος Ψαρρός, ο πρόεδρος της Σχοινούσας, Θεοδόσης Σκαρλάτος, από την Ηρακλειά, ο κ. Χαράλαμπος Καλαμποκίδης και από το Κουφονήσι ο αντιπρόεδρος, Νικήτας Σίμος.