slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Δεν κοροϊδεύω, δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»

Συναγερμό σήμανε στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα μία φράση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος, επισήμανε: «Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».
Η δήλωση αυτή του κ. Λαφαζάνη προκάλεσε προβληματισμό σε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, καθώς είναι γνωστές όχι μόνο οι απόψεις του Αριστερού Ρεύματος υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, αλλά και οι ενστάσεις του για το κατά πόσον η Αριστερά οφείλει να λαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες. »

Πήγε να τα διορθώσει και τα έκανε … χειρότερα ο Λαφαζάνης

Διόρθωση

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μιλώντας στον Real FM  για απομόνωση μίας μόνο φράσης του. «Αυτό το οποίο αναπαράγεται είναι μία φράση μονάχα από ένα ολόκληρο απόσπασμα, όπου έκανα μια τοποθέτηση για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αποτελεσματικά και με προοπτική. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει και μπορεί να κυβερνήσει θετικά για τη χώρα και να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες. Καμία φορά, με έναν θα έλεγα παραμορφωτικό τρόπο, απομονώνεται μία φράση από μια ολόκληρη απάντηση που δίνει κανείς και επομένως αλλάζει όλο το νόημα», τόνισε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας:  «Αυτό που εννοούσα είναι ότι είμαστε ένα κόμμα που ξεκίνησε από το 4% και έφτασε στο 27%. Εμείς είμαστε στα πρόθυρα να κυβερνήσουμε τη χώρα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και είπα ότι να πω εγώ ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις σε όλα σε κάθε πρόβλημα και απαντήσεις στα πάντα, όχι δε θα το πω, διότι αυτό είναι υποκρισία. Έχουμε κάνει όμως μία πολύ μεγάλη προσπάθεια έχουμε κάνει επεξεργασία, είπα, έχουμε κάνει προτάσεις και διαθέτουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να γίνει αφετηρία μιας κυβερνητικής προσπάθειας για να δώσουμε απάντηση και λύση, σταδιακά, στα προβλήματα της χώρας».

Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ . Φεύγουν και οι καθαρίστριες του Γιωργάκη - Εκτός και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε και η πρώην υπουργός, επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η κα Ξενογιαννακοπούλου απέστειλε επιστολή παραίτησης στον...
πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλο, όπου εξηγεί την επιλογή της να αποχωρήσει από το Κίνημα.

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ

 

Θέλω να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου διότι έχω σπουδάσει στη Γερμάνια.

Επιτέλους τριάντα χρόνια λέω τα ίδια  και τριάντα χρόνια με απορρίπτει ο  Ναξιακός Λαός.

φΩΤΟ:naxosnow

Κακλαμάνης-Ζητά Κοινοβουλευτική Ομάδα

« Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2012

κ. Αθανάσιο Μπούρα

Γενικό Γραμματέα

Κ.Ο. Νέας Δημοκρατίας

Κύριε Γενικέ,

Μετά τα όσα συνέβησαν στην χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή, προκύπτει μείζον πρόβλημα συνοχής της Κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζω, ότι στο πρόσφατο παρελθόν τρεις φορές απεσύρθησαν την τελευταία στιγμή Κυβερνητικές τροπολογίες, προ του κινδύνου καταψήφισης τους.

Κύριε Γενικέ,

Εν όψει των κρισίμων ψηφοφοριών που ακολουθούν, για μια ακόμη φορά, ζητώ επείγουσα σύγκλιση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, για ενημέρωση από τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Αντώνη Σαμαρά και ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας.

Αναμένω την απάντηση σας, μετά την αυτονόητη συνεννόηση που θα έχετε με τον Πρόεδρο του κόμματός μας.

Φιλικά,

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ»

Βόμβα Πεπόνη: Στη Βουλή η δικογραφία της λίστας Λαγκάρντ για Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου-Τι θα κάνουν οι της ΝΔ;

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζητά από τον Αρειο Πάγο να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, υπό την ιδιότητά τους ως υπουργοί Οικονομικών.
Ο κ. Πεπόνης την ενέργεια του οποίου είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποστείλει στη Βουλή και πλήρες αντίγραφο της λίστας Λαγκαρντ, όπως τουλάχιστον αυτή έφτασε στα χέρια του μέσω του usb που είχε στα χέρια του ο κ. Βενιζέλος και έστειλε με καθυστέρηση στο Μέγαρο Μαξίμο.

Σύμφωνα με κύκλους των εισαγγελικών αρχών, η ενέργεια του κ. Πεπόνη ήταν μονόδρομος λόγω των καταθέσεων που έκαναν σε αυτόν οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης. Και οι δύο υποστήριξαν ότι δεν τους δόθηκαν ποτέ σαφείς εντολές για έλεγχο επί των ονομάτων της λίστας.

Η εξελιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό καθώς είναι σίγουρο ότι ορισμένα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προαναγγείλει ότι θα ζητήσουν αρχικά εξεταστική επιτροπή χωρίς να αποκλείουν στη συνέχεια και κατάθεση αιτήματος για προανακριτική επιτροπή, εφόσον διαπιστωθεί πρόθεση συγκάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνστασταντοπούλου που έχει αναλάβει το κύριο βάρος της εξέτασης μαρτύρων στη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει καταστήσει σαφές ότι για το κόμμα της υπάρχει σημαντικό πολιτικό θέμα και ενδεχομένως και ποινικό για τη διαχείριση της λίστα Λαγκάρντ.

Φυσικά, η εμπλοκή του κ. Βενιζέλου στην υπόθεση δημιουργεί ένα πρόσθετο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς το ΠΑΣΟΚ, που θα βρίσκεται κατηγορούμενο για ένα μεγάλο σκάνδαλο, στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει ζητήσει επισήμως από τις Γαλλικές αρχές νέο αντίγραφο της λίστας για να διαπιστωθεί αν έχουν αφαιρεθεί ονόματα και ποιά.

iefimerida.gr

Νάκος: "Bουλγαράκης και Πελέκη είναι στην λίστα Λαγκάρντ!"

Aνακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής, επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι...
από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην Υπουργού κ. Γεωργίου Βουλγαράκη και της συζύγου του κας. Αικατερίνης Πελέκη, επισυνάπτοντας στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.
Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.

Ανοιχτή επιστολή του Ιστορικού Ομίλου Νάξου ΑΡΣόΣ για τα Βυζαντινά Μνημεία

 Προς τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τα Σχολεία της Νάξου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού, τους επαγγελματίες της Νάξου και κάθε Δημότη καλών προθέσεων.
    Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ προτείνει να υιοθετηθούν βυζαντινά μνημεία του νησιού, μνημεία της περιόδου της Λατινοκρατίας και της Τουρκοκρατίας.
    Απαραίτητη η συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία είναι σε θέση και διαθέτει τη δυνατότητα να προσφέρει την πρόσφορη, για την επιτυχή πορεία της υιοθεσίας, επιστημονική συνδρομή στο Δήμο, στα Σχολεία και στους κατά τόπους κοινωνικούς και...........

e-Επιλογές της 31/10/2012



Σε ευθεία γραμμή με την Χρ. ΑΥΓΗ και Γ. Παπανδρέου οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ ΚΑΜΕΝΟΣ και γενικά... Αριστεροί και Άκραίοι συνεχίζουν να κάνουν μασάζ στα "ευγενή" ταμεία...

ΟΧΙ στη την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων είπαν στη βουλή τα κόμματα που "μάχονται" (τρομάρα τους) για τηνΙΣΟΤΗΤΑ...
Τον πραγματικό τους εαυτό επέδειξαν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που δεν τόλμησαν να κοντραριστούν με το καθεστώς των "ευγενών" και επέλεξαν είτε να δηλώσουν “παρών”, είτε να καταψηφίσουν άρθρα και την τροπολογία που αφορά στονΕΟΠΥΥ....

Εκ νέου τη Δευτέρα η τροπολογία για την ένταξη των "ευγενών" ταμείων στον ΕΟΠΥΥ

Τη Δευτέρα κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο με τα prior actions συμπεριλαμβανομένων των εργασιακών αλλά και της τροπολογίας για την ένταξη Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ που καταψηφίστηκε σήμερα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη. 

Το πολυνομοσχέδιο θα έχει τη μορφή ενός άρθρου και η διαδικασία στη Βουλή θα έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, δηλαδή συζήτηση - ψήφιση σε δυο ημέρες.

Την Τετάρτη θα κατατεθεί στη Βουλή και ο προϋπολογισμός για το 2013. Η συζήτηση όπως ορίζει το σύνταγμα, θα διαρκέσει τρεις ημέρες και η ονομαστική ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

capital.gr/

Η φώτο της ημέρας: Η οπτικοποίηση του "τρεις κι ο κούκος"


Πως καταντήσατε έτσι "σύντροφοι";

Τουριστικός οδηγός της Τήνου Αγγλική Έκδοση μπορείτε να το δείτε σε I-phone και I-Pad

 Μόλις κυκλοφόρησε.

Βίντεο: Τι ψήφισε η Λουκά στις τελευταίες εκλογές

Ακούστε τη να το λέει... για να μη μου πείτε πάλι ότι διαδίδω ψεύδη για τον...

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων νομιμοποίησε την παράνομη προβλήτα στην πανέμορφη παραλία της Μικρής Βίγλας.

Η καταστροφή συνεχίζεται με αρωγό τον Δήμο Νάξου, τώρα καταλαβαίνουμε της σκοπιμότητα της παράνομης προβλήτας για εκμετάλλευση από οριζόμενους της περιοχής.
Φωτογραφιες απο τον παραδοσιακο γάμο:

Συρμαλένιος Νίκος Βουλευτής Κυκλάδων : “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ”

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου
«Επείγοντα Μέτρα Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής και κατάργηση ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε Δημόσιους Οργανισμούς, Λιμάνια κλπ»
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, κύριοι της κυβέρνησης,
Προχθές, στις ομιλίες μας πολλοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σας βομβάρδισαν στο σύνολο και στα άρθρα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο ξεπουλά τη χώρα στα ιδιωτικά συμφέροντα. Παρόλα αυτά εσείς συνεχίζετε ασυγκίνητοι το καταστροφικό σας ....

Δελτίο τύπου Γαμήλιας Φωτογράφισης νήσου Παρθένας

PA268936.jpg
Την Παρασκευή 26/10/2012 ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την αρωγή τουΣωματείου Επαγγελματιών Τουρισμού Μικρής Βίγλας πραγματοποίησε φωτογράφιση γαμήλιαςτελετής στο εκκλησάκι της Παναγίας. Ο ναός βρίσκεται στη νήσο «Παρθένα» στη βόρεια παραλία «Παρθένα» της Μικρής Βίγλας.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό “μελλόνυμφοι” και “καλεσμένοι” πέρασαν με βάρκες από τηνπαραλία στο νησάκι. Η τελετή ξεκίνησε γύρω στις 11:30, όταν και το..........

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δελτίου Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Σχετικά με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στις 30-10-2012 στη Ρόδο το Περ. Συμβούλιο εκτός των άλλων θεμάτων ασχολήθηκε και με την πορεία υλοποίησης του Ε.Σ.Π.Α κ του Π.Δ.Ε καθώς και με την διαχείριση τον νερού και των λυμάτων και των απορριμμάτων  στο Ν. Αιγαίο.