slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το σχόλιο του κ. Νίκου Μανιού για την συνολική αντιμετώπιση της πολιτικής για την υγεία.

Έχασε την μάχη ο Δημήτρης Κρεμαστινός (εικόνα)


Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός που τις τελευταίες βδομάδες νοσηλευότανε σε κρίσιμη κατάσταση στον «Ευαγγελισμό».
Την είδηση έκανε γνωστή νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
O πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου στις 26 Μαρτίου και από τότε έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, αρχικά στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό».
Ποιος ήταν ο καθηγητής Δημήτριος Κρεμαστινός

O Γιάννης Βλασερός για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Γιάννης Βλασερός, άτομα στέκονται και κουστούμιΟ Δημήτρης Κρεμαστινός ο δάσκαλος, ο συνάδελφος,
ο καθηγητής,ο βουλευτής,ο υπουργός, ο προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου έφυγε....

«Οι προκλητικές επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας δεν νομιμοποιούνται επειδή χαρακτηρίζονται ενέργειες «ρουτίνας», ερώτηση προς την Ευρωπαική Επιτροπή του Μανώλη Κεφαλογιάννη

Μανώλης Κεφαλογιάννης / Manolis... - Μανώλης Κεφαλογιάννης ...
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών που χαρακτηρίζει τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κατά της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σαν «υπόθεση ρουτίνας», ενώ παραμένουν απολύτως αντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας σαν «πρακτική ρουτίνας». Ενώ στις ίδιες δηλώσεις αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε σειρά νησιών και νησίδων.
Η Τουρκία συνεχίζει να επενδύει σε προκλητικές ενέργειες αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όλες αυτές οι προκλητικές και

Οδοιπορικό ΕΡΤ σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, ημέρα 2η: η ΕΡΤ σε Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια (ΒΙΝΤΕΟ)Συνεχίστηκε την Πέμπτη, για δεύτερη μέρα, το οδοιπορικό της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου της, Μάριου Κωνσταντινίδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, υπενθυμίζεται, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Ο Μάριος Κωνσταντινίδης… μπάρκαρε με το καΐκι του θρυλικού καπετάνιου του Αιγαίου, του καπετάν Κώστα Πράσινου και βρέθηκε, κατά σειρά, σε Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κουφονήσια. Εκεί, σε αυτά τα, ανέγγιχτα από τον κορονοϊό, νησιά των Μικρών Κυκλάδων, η φυσική απομόνωση των οποίων ήταν και ένα πολύ μεγάλο τους «όπλο» κόντρα στη φονική πανδημία, ο δημοσιογράφος κατέγραψε πληροφορίες και στιγμές από τη ζωή των

Πώς θα ταξιδέψουμε στα νησιά φέτος - Οι αλλαγές στα πλοία και τα μέτρα για τους επιβάτες


Προβληματισμό προκαλούν στους ακτοπλόους οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το πώς πρέπει να ταξιδεύουν οι επιβάτες στα πλοία με προορισμό τα νησιά, ενόψει του καλοκαιριού. Ο κορονοϊός θα αλλάξει από ότι φαίνεται τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει να ταξιδεύουμε. Όπως υποστηρίζουν οι ακτοπλόοι, η λειτουργία των πλοίων στο 50% της δυναμικότητας τους θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία στις εταιρείες του κλάδου και δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση Ιουλίου - Αυγούστου, καθώς και ο αριθμός των πλοίων έχει μειωθεί. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η θερμομέτρηση όλων των επιβατών και η συμπλήρωση των σχετικών εντύπων κατά την επιβίβαση θα προκαλέσουν μεγάλες καθυστερήσεις και ουρές, ταλαιπωρώντας το επιβατικό κοινό. Το θέμα θα μπει σε διαβούλευση σήμερα μεταξύ των αρμόδιων πολιτικών και υγειονομικών αρχών.

Σε ΕΝΠΕ, ΣΕΤΕ, ΠΟΞ και ΞΕΕ παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου την απόφαση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε μίσθωση ξενοδοχείων καραντίνας για την τουριστική περίοδο


Γ. Χατζημάρκος: «Πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο μη λειτουργίας το 2020»
 Συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης των 13 Περιφερειαρχών της χώρας με θεσμικούς φορείς του Τουρισμού
 Τηλεδιάσκεψη με επίκεντρο τις δράσεις για την επανεκκίνηση του Τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, μεταξύ των 13 Περιφερειαρχών της χώρας και των εκπροσώπων τριτοβάθμιων φορέων Τουρισμού σε πανελλαδικό επίπεδο: τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ) Γιάννη Ρέτσο, τον Πρόεδρο της ΠΟΞ (Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων) Γρηγόρη Τάσιο, τον Πρόεδρο του ΞΕΕ (Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας) Αλέξανδρο Βασιλικό, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Αντιπροέδρος του ΣΕΤΕ και Πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσίασε την απόφαση της Περιφέρειας,  για τη μίσθωση ξενοδοχείων φιλοξενίας τυχόν ασθενούντων από κορωνοϊό στους τουριστικούς προορισμούς των νησιών της με δικές της δαπάνες.

«Η κατάσταση των Αρχαίων Λατομείων της Πάρου δεν αντέχει υπεκφυγές και εξωραϊσμούς Αναγκαιότητα για άμεση σύσταση διυπουργικής επιτροπής με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των συλλόγων της Πάρου για την διαχείριση των λατομείων στην Πάρο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η κατάσταση των Αρχαίων Λατομείων της Πάρου δεν αντέχει υπεκφυγές και εξωραϊσμούς
Αναγκαιότητα για άμεση σύσταση διυπουργικής επιτροπής με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των συλλόγων της Πάρου για την διαχείριση των λατομείων στην Πάρο»


Πλήθος νέων ερωτημάτων τίθενται μετά τις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και των λοιπών συνερωτώμενων Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με την διάσωση των αρχαίων λατομείων της Πάρου.
Ερωτήματα που αφορούν το σύνολο των διαστάσεων του ζητήματος:
την προστασία της μοναδικής παγκόσμιας κληρονομιάς των αρχαίων λατομείων της Πάρου,
τη συμμόρφωση της εταιρίας με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο επί δεκαετίες,
την υποστελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών και κατά συνέπεια την πλημμελή άσκηση επιτόπιων ελέγχων,
την χρηματοδότηση του έργου διάσωσης και ανάδειξης,
το καθεστώς λειτουργίας των σύγχρονων λατομείων.
Από τις απαντήσεις που λάβαμε, προκύπτουν τα εξής: