slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Βγήκε σεργιάνι το χαφιεδοτσουρμό”

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός     e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Σε ένα τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου ακούγεται η φράση “βγήκε σεργιάνι το χαφιεδοτσουρμό” μια φράση η οποία μέχρι πρότινος μας παρέπεμπε  σε παλιότερες δύσκολες εποχές όπου επικρατούσε ο χαφιεδισμός και η ανελευθερία της έκφρασης και των ιδεών.

Διαφάνεια και Αξιοκρατία είναι άγνωστες λέξεις για τον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

Στο θεατράκι της Βωλάξ, καλλιτεχνικές δράσεις την Κυριακή 19/6/2011 στις 8μμ

Το Καλλιτεχνικό Στέκι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τήνου, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 στις 8.00μ.μ. στο "θεατράκι" του οικισμού Βωλάξ, διοργανώνει την καθιερωμένη εκδήλωση ολοκλήρωσης των φετινών δράσεων με:Ζωγραφική, Δημιουργίες με ανακυκλούμενα υλικά, Αγγειοπλαστική, Καλαθοπλεκτική & Μαγειρική με τις γυναίκες της Ενδοχώρας,




Η παρουσία του κοινού, στηρίζει το "Καλλιτεχνικό Στέκι" και τις δράσεις του.
Η Τηνιακήonline - www.tiniaki.gr
Επιμέλεια Κατερίνα Αλβέρτη

Πρόσκληση στην γιορτή του Κλήδωνα στην Μικρή Βίγλα




Αναβίωση της γιορτής του Αϊ Γιάννη του Κλήδωνα, στην Μικρή Βίγλα στις 24.06.2011

«Πατέρα, τα ‘μαθες τα νέα; Συρρίκνωσα το κόμμα!

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το ΠΑΣΟΚ έβαλε την τραγιάσκα του ανάποδα. Πως κάνανε παλιά οι κομμουνιστές, όταν τα κάνανε ρόϊδο; Γυρίζανε τον γείσο πίσω μπρος, ρίχνανε μια ψιλοαυτοκριτική και τίποτε δεκάρικους, την πλήρωνε και κανας αδέσποτος κι όλα μέλι γάλα. Επανεκκίνηση προς τα πίσω. Εν δυο κάτω.
Ο Γιώργος είναι πονηρός κι όχι απλά μνημονιακός. Έβαλε τον Βαγγέλα και το λιοντάρι του εναπομείναντος κεντροαριστερού ΠΑΣΟΚ, τον Παντελή, να εφαρμόσουν το Μεσοπρόθεσμο και να παραδίδουν μαθήματα γιόγκας και μεθόδου Χότζα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Η μέθοδος Χότζα δεν είναι αυτή του Ενβέρ, του αλβανικού σοσιαλιστικού έπους, το οποίο ο Ανδρέας κι εκείνη η ψυχή, ο Σωτήρης Κωστόπουλος (τι θυμήθηκα, ε;) το θαύμαζαν για την «αυτάρκεια» του. Μιλάμε για την μέθοδο του άλλου, του Ναστραντίν Χότζα από την Μικρά Ασία, που αποφάσισε να μάθει το γαϊδούρι του να μην τρώει για να κάνει οικονομία. Άρχισε λοιπόν να του ελαττώνει λίγο – λίγο κάθε μέρα το φαΐ. Πάνω όμως που ο γαϊδαράκος έμαθε να μην τρώει καθόλου, ψόφησε, ο μπαγάσας!

Αυτή την μέθοδο θα εφαρμόσουν λοιπόν στους εργαζόμενους ο λεξιλάγνος νέος Αντιπρόεδρας κι ο Παντελής ο Αντιμνημονιακός, που διαβάζω πως ξενύχτησε να σβήνει τους αντιτροϊκανούς βρυχηθμούς του από την ιστοσελίδα του. Ε, Παντελή, άμα λένε ψέματα οι κακοήθεις και στα διέγραψε κανένας ιός, μην ανησυχείς. Τα έχω όλα εγώ στο email μου. Ήμουν βλέπεις στους αποδέκτες της πράσινης πατριωτικής αριστεροσύνης σου.

Λοιπόν, παίδες, θα σας πω την γνώμη μου. Μία έχω κι εγώ, όπως όλοι, που θα ‘λεγε κι ο Αλ απ’ το Σικάγο, αυτός με την ουλή και το τόμμυγκαν. Το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αλλά φρονώ πως θα είναι σύντομα, θα πάρει τα ποσοστά του 1974. Θα κάνουν κυριολεκτικά επανίδρυση. «Πατέρα, τα ‘μαθες τα νέα; Συρρίκνωσα το κόμμα!».

Όπως θ’ ακούσατε, προχθές το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα συμφώνησε να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με μοναδική αποστολή την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου κι ύστερα να πάμε σ’ εκλογές. Θα διέσωζε την αξιοπρέπεια του, τη χώρα, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Όμως, όμως, τροϊκανοί κολλήγοι μου και μνημονιακοί μου δουλοπάροικοι, μόλις το άκουσε ο άλλος, ο «μεταμφιεσμένος Έλληνας με την αμερικάνικη καρδιά» και το βαθύ ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει ραμμένη με σακοράφα την καρέκλα στα οπίσθια του, κοντέψανε να πάθουν εγκεφαλικό. Λέγεται ότι φθάσανε κοντά στα όρια της «ενδοοικογενειακής βίας». Διότι ξέρετε, κάτι πολύ βαριοί greeklish συγγενείς διανοούμενοι, που κόβανε βόλτες στο Κατάρ, μπορεί να θεωρούν την Ελλάδα μια άγονη πνευματική και πολιτική έρημο για την αυτής redneck μεγαλειότητα τους, όμως, τι να γίνει, ο Γιαραμπής αυτό το οικόπεδο κι αυτό το κοπάδι τους έδωσε για άρμεγμα. Έτσι έγινε μια θεαματική κωλοτούμπα κι αποφασίσθηκε το ΠΑΣΟΚ κι η Κυβέρνηση να γίνουν Κούγκι της ιδεοληπτικής παρέας. Όλοι ώμο με ώμο κι η χουλιάρα στη μέση ως το Τέλος.

Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν έχει πλέον εφεδρείες. Όλοι πια συνένοχοι. Ο Γιώργος βούτηξε το δάχτυλο στο αίμα και τους έχρισε στο κούτελο. ΄Ολοι αντάμα στο άγος. All together που λένε και στο Μιντγουέστ. Κι οι σώφρονες κι οι αντιστασιακοί κι όσοι ως χθες το μεσημέρι διέδιδαν θέμα ηγεσίας, ανατροπές και νταηλίκια. Τελικά καμμιά σαρανταριά ήταν, διαφωνούσαν και μεταξύ τους. Η κατάληξη; Μαλλί, γυαλί και παντελόνι Lee. Όλοι. Κάνανε από ένα αυγό και το ρουφήξανε κιόλας. Ύστερα πονέσαν τα χεράκια τους από την κλάκα και το χειροκρότημα.

Σε λίγες εβδομάδες, άντε δυο τρεις μήνες, όταν η επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα του ανασχηματισμού θα ‘χει σκάσει, ο Βενιζέλος θα μιλάει ματαίως εφτά ώρες για την αξία της σιωπής και τους λαμπρούς μνημονιακούς ορίζοντες κι ο Παντελής θα σκάβει λάκκο να μπει μέσα να κρυφτεί, τότε, γύρω από τη Βουλή θα είναι κανά εκατομμύριο νοματαίοι με μάτι που γυαλίζει.

Ο Γιώργος, παίδες, με την κωλοτούμπα του και τον ανασχηματισμό συνενοχής, πυροβόλησε το όλον ΠΑΣΟΚ στην επιγονατίδα. Το πάλαι ποτέ κίνημα, πλέον χάνει τα κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά τον στήριζαν. Κανείς δεν θα γυρίσει πίσω. Ο Γιώργος κι οι γκρίζοι Ηρακλειδείς του, το σόϊ κι οι λοιποί παρατρεχάμενοι αυτοκτόνησαν πολιτικά κι έχουν από χέρι μια θέση απολογούμενου στην μία και μόνη εξεταστική που υποσχέθηκε ο μόνος Αρχηγός, ανάμεσα σε τόσους προέδρους.

Θα προσπαθήσουν για λίγο κι επίμονα να μάθουν το γαϊδούρι να μην τρώει. Ο εν λόγω κύρ Μέντιος όμως δεν θα κάτσει ήσυχος να υποστεί την μέθοδο Ναστραντίν Χότζα, ακόμη κι αν την εφαρμόζουν τα τροφαντά χεράκια του ομοιόβαθμου του

Στον δεύτερο όμιλο ο Πανναξιακός ΑΟΝ

Στον δεύτερο όμιλο της Α2 θα συμμετέχει την νέα σεζόν η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ, σε περίπτωση που η διοίκηση δεν επιθυμεί να κάνει χρήση του κανονισμού της Wild Card και να ανέβει απ ευθείας στην Α1.
Μετά από την έγκριση της πρόταση της ΚΕΠ το πρωτάθλημα 2011-2012 της Α2 γυναικών να γίνει με τρεις ομίλους. Ο πρώτος όμιλος με 9 ομάδες (έξι από την Αττική και τρεις από Κρήτη). Ο δεύτερος, στον οποίο θα συμμετέχει και ο Πανναξιακός, με 9 ομάδες (τέσσερις από την Αττική, μία από τη Νάξο, δύο από την Πάτρα και δύο από τη Λάρισα). Ο τρίτος όμιλος με ......
10 ομάδες (πέντε από τη Θεσσαλονίκη, δύο από τη Δράμα, μία από Γιάννινα, Γιαννιτσά και Ελασσόνα).
Την άνοδο στην Α1 θα λάβουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους τρεις ομίλους, υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τις δύο τελευταίες θέσεις σε κάθε έναν από τους τρεις ομίλους και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία θα καταλάβουν οι 10 πρωταθλήτριες ομάδες κάθε τοπικού – περιφερειακού πρωταθλήματος και η νικήτρια του τουρνουά των δευτεραθλητριών ομάδων από τις Ενώσεις – Περιφέρειες που έχουν διαβάθμιση κατηγοριών. Σύνολο ομάδων 2012-2013: έως 33 ομάδες
Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. το πρωτάθλημα της Α1 από την περίοδο 2012-2013 και μετά θα διεξάγεται με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι από το γκρουπ 8-14 θα υποβιβαστούν οι πέντε τελευταίες ομάδες και θα προβιβαστούν από την Α2 τρεις ομάδες, δηλαδή οι πρωταθλητές των τριών ομίλων.
Naxos Fan 


ΓΛΕΖΟΣ: “Γεννιέται η Ελλάδα της άμεσης δημο κρατίας


ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ “μια καινούρια Ελλάδα γεννιέται, η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας”.
Μερικές ώρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι ειρηνικοί διαδηλωτές ξαναμαζεύτηκαν στην πλατεία, στέλνοντας ξανά το μήνυμα ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική της λιτότητας και του μνημονίου, με τον τρόπο που μας έχουν
συνηθίσει τρεις εβδομάδες τώρα… Οι «Αγανακτισμένοι» έκαναν σαφές ότι αν δεν γίνει κάποια δραματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, εκείνοι θα επιμένουν.
«Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης»

Μας κορόιδεψαν μαζί. Γιατί έφυγε μόνο ο ένας;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Συγγνώμη, αλλά μήπως κακώς κόπηκαν μισθοί και συντάξεις και επιβλήθηκαν διαφόρων λογιών φόροι;

Μήπως όλα αυτά τα οποία ζούμε – οι αιματηρές θυσίες, η βαθιά ύφεση, η ανεργία, τα μέτρα επί μέτρων – είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου, εγκληματικού λάθους;

Μήπως κακώς μας κουβαλήθηκε η τρόικα, μήπως μας έπιασαν στον ύπνο οι δανειστές, μήπως δεν διαπραγματευτήκαμε το σωστό πακέτο στήριξης;

Αν όχι, αν όλα έγιναν σωστά, αν όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν, αν δεν υπήρχε άλλος δρόμος, άλλα περιθώρια, άλλες δυνατότητες, αν το Μνημόνιο 1 σχεδιάστηκε σωστά και αν το Μνημόνιο 2 αποτελεί απλώς ένα δεύτερο βήμα και όχι το μέσον για να καλυφθούν οι τρύπες του πρώτου, τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου κακώς απομακρύνθηκε από την θέση του υπουργού των Οικονομικών. 

Λόγω απουσίας πολλών ιδρυτικών μελών , δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή συνάντηση
του Ν.Ι.Ο.Νάξου .
Θα σας ενημερώσουμε προσεχώς , ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την ερχόμενη εβδομάδα.
Γιά το Δ.Σ

ΠΑΣΟΚ σου βγάζω το καπέλο

Μετά από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τις ικανότητες του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση κρίσεων.
Αν κάποιος μας έλεγε αμέσως μετά την επιβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, πως ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε τη δημιουργία μίας οικουμενικής κυβέρνησης με άλλον (κοινά αποδεκτό) Πρωθυπουργό, πως θα παραμείνει στη θέση του και μάλιστα με δικό του υπουργικό συμβούλιο θα τον λέγαμε τουλάχιστο παρανοϊκό.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο με την αναβάθμισή του σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γύρω γύρω όλοι"
"Ο Γ. Παπανδρέου σχημάτισε χθες μια κυβέρνηση από το "όλον ΠΑΣΟΚ" με τα κορυφαία στελέχη σε άλλους ρόλους και με έντονο εκλογικό χρώμα. Πρόσωπο-κλειδί, ο παλιός αντίπαλος του πρωθυπουργού και μάλλον άγνωστος στους δανειστές της χώρας, Ευάγγελος Βενιζέλος”.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Άλλαξε ο Μανωλιός!.."

Τετραήμερη επίσκεψη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων στην Άνδρο

 Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων (Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Άνδρο από 28/6/2011 έως και 1/7/2011. Σκοπός της επίσκεψης είναι η πρόληψη, ανίχνευση, αξιολόγηση και συμβουλευτική από  ειδικούς (Λογοθεραπεύτρια, Εργοθεραπεύτρια, Φυσικοθεραπεύτρια, Επισκέπτρια Υγείας, Νοσηλεύτρια) σε άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας. Τα ΑμεΑ περιλαμβάνουν άτομα:
·  Τυφλά & με προβλήματα όρασης (ΑμΠΟ)
·  Κωφά & βαρήκοα
·  Με κινητικές διαταραχές προερχόμενες από νευρολογικές, νευρομυϊκές παθήσεις (π.χ Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Πάρκινσον, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Μυϊκή Ατροφία)
·  Παιδιά με Κινητική Καθυστέρηση
·  Με νοητική καθυστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο DOWN κλπ
·  Με ψυχικές νόσους
·  Επιληπτικά με λειτουργικές δυσκολίες.
·  Σακχαρώδη διαβήτη
  Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Πρόληψη της τυφλότητας» θα πραγματοποιηθεί  από την Επισκέπτρια Υγείας κ. Μαρία Βαρθαλίτου, αξιολόγηση της οπτικής οξύτητας των παιδιών που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Άνδρου.
   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν  την Τετάρτη 29/6/2011 και την Πέμπτη 30/6/11 στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, καθώς και την Παρασκευή 1/7/11 στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου, από τις 9:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ. έχοντας μαζί τον ιατρικό τους φάκελο (ιατρικό σημείωμα, ιατρικό ιστορικό ή εξιτήριο από νοσοκομείο, φαρμακευτική αγωγή, ιατρικές εξετάσεις, βιβλιάριο υγείας, βιβλιάριο υγείας παιδιού – μπλε βιβλιάριο).

          Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων

      Παρασκευή Κουφοπούλου 

Δημόσια ευχαριστήρια του πρώην Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτη Ρήγα προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΡΗΓΑ                                       Aισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου, γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα, με τη συμμετοχή μου μέχρι σήμερα στην Κυβέρνηση, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Για όσο διάστημα κατείχα τη θέση του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, επέδειξα το οφειλόμενο ενδιαφέρον για τις Κυκλάδες, φροντίζοντας για την ταχύτερη προώθηση των έργων και για την επίλυση προβλημάτων, που η αρνητική οικονομική συγκυρία προκάλεσε.