slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρθρο του Ιωάννη Βρούτση στο DailyPost.gr Επιβεβλημένη και αναγκαία η ρύθμιση για τις 120 δόσεις, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής αποτυχίας


Η πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ενισχυμένη Εποπτεία της Ελλάδας Φεβρουάριος 2019- αναδεικνύει και επισημαίνει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που παραμένουν ανεκπλήρωτες, καθώς και τον κίνδυνο να χάσει η χώρα μας 1 δισ. ευρώ.  Κυρίως, όμως, επιβεβαιώνει τη διγλωσσία της κυβέρνησης, η οποία συνειδητά εξαπατά τους Έλληνες πολίτες.

Η φάμπρικα απευθείας (αυτο)αναθέσεων καλά κρατά

Η φάμπρικα των απευθείας (αυτο)αναθέσεων καλά κρατά

Το Μάιο του 2014 ο κ. Μιχάλης Μαρούλης εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Μανώλη  Μαργαρίτη, που ως γνωστόν ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2015.
1)     Με την υπ’ αριθ. 101/15.04.2015 απόφασή του ο Δήμαρχος του αναθέτει απευθείας την προμήθεια Ηλεκτρικών Ειδών για το Δημαρχιακό Μέγαρο και τα Κοινοτικά Κτίρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνολικής αξίας 981,36  ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 16%.
2)    Με την υπ’ αριθ. 541/03.11.2015 απόφασή του, τού αναθέτει απευθείας τη συντήρηση και

Τα αποτελέσματα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων

Μετά την πρώτη Συνεδρίαση του Νέου Δ.Σ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων η σύνθεση του νέου Δ.Σ είναι.

Πρόεδρος: Κουζούπης Αντώνης.Σέριφος

Αποτέλεσμα των εκλογών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων.


Μετά την Γενική Συνέλευση τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες των μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων. Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι τα εξής :

Καλή δύναμη σε όλους σας.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2030 – Υπάρχει όριο στην Τουριστική ανάπτυξη;

Άρθρο του Γιάννη Γ. Τζανετή*

Λίγο πριν από την πρόσφατη εντυπωσιακή εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών δημοσιεύσαμε μια μελέτη (https://www.naxospress.gr/arthro/arthrografoi/o-toyrismos-i-atmomihani-tis-ellinikis-viomihanias) που κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι 30 εκ. αφίξεις μέχρι το 2025 είναι ένας απολύτως ρεαλιστικός στόχος και πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο μιας εθνικής προσπάθειας.
Τότε η εκτίμηση αυτή αντιμετωπίστηκε με κάποιο σκεπτικισμό καθώς η χώρα είχε χαμηλές αφίξεις (κάτω από 20εκ.) και η τουριστική βιομηχανία έδειχνε σημάδια κόπωσης. Όμως οι εξελίξεις τα αμέσως επόμενα χρόνια μας δικαίωσαν. Η παγκόσμια ζήτηση ακολούθησε εκρηκτική άνοδο που με την σειρά της εκτόξευσε και την ελληνική τουριστική αγορά.
Μια ματιά στο σήμερα δείχνει ότι ο τουρισμός αποτελεί τον κυριότερο παραγωγικό κλάδο της Ελληνικής οικονομίας καθώς συνεισφέρει άμεσα το 8,0% του ΑΕΠ με την

Ενημέρωση από την «Δύναμη Δημιουργίας» για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Η  ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Δύναμη Δημιουργίας", δημοσίευσε στη σελίδα της στο facebook  ενημερωτικό σημείωμα για τον τρόπο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και  της 2ης Ιούνιου 2019  σύμφωνα με το νέο νόμο Κλεισθένης Ι. Στο σημείωμα αναφέρει πόσες κάλπες θα υπάρχουν, πώς θα συσταθούν τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων συνδυασμών, πώς εκλέγονται οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, τι ισχύει για την εκλογή δημάρχου...

Μερικές σημειώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές....

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ



Κυριακή 24 Μαρτίου | 11:00π.μ. 

Αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» | Δημαρχείο Νάξου


Θέμα: «Το Διαβητικό Πόδι – Η Μάστιγα του 21ου Αιώνα & ο Σακχαρώδης Διαβήτης»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

1)      «Διαβητικό Πόδι : Η μάστιγα του 21ου αιώνα. Ποια  είναι η Κλινική «Διαβητικό Πόδι»
Ομιλητής: Δρ. Κούστας Σ. Γεώργιος, MdPhD - Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και Ιδρυτής της Κλινικής «Διαβητικό Πόδι» - Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

2)      «Σακχαρώδης Διαβήτης & οι επιπτώσεις του στην........

Ο Μιχάλης Μπαριανάκης, υποψήφιoς για μια ακόμη θητεία με τον Γιώργο Χατζημάρκο


Την εκ νέου  υποψηφιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου, Μιχάλη Μπαριανάκη,  στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου,   ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του  να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για μια ακόμη θητεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου,  ο Μιχάλης Μπαριανάκης, με πολυετή παρουσία και εμπειρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ως αιρετός, καθώς και με μεγάλη συμμετοχή και προσφορά στον χώρο του αθλητισμού,  αναφέρει τα εξής: 

Γιώργος Βακόνδιος: ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ «ΒΙΟΛΑΝΤΩ»

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.
Υπεύθυνος Ακτοπλοΐας στον Τομέα Ναυτιλίας

Την Κυριακή 17 Μαρτίου έγιναν στη Σύρο τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης δεξαμενής ΒΙΟΛΑΝΤΩ στο Νεώριο της Σύρου.

Όπως ήταν αναμενόμενο προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου, αλλά και κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από δύο υπουργούς και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΝΤΑΞΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΣΤΟ Ε.Π. ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014 - 2020

Ένταξη βρεφονηπιακού σταθμού Φιλωτίου Νάξου, προϋπολογισμού 1,62 εκατ. €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»


Στο πλαίσιο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στα νησιά της, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», της ανέγερσης σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού στην Δημοτική Κοινότητα Φιλωτίου, Δήμου Νάξου, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.621.458,72 €.

Το έργο που μελέτησε και "ωρίμασε"  ο Δήμος Νάξου,  αφορά στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, με δυνατότητα φιλοξενίας 36 νηπίων και 10 βρεφών.
Το κτίριο 700 τμ, θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτός ορίων οικισμού Φιλωτίου, ιδιοκτησίας