slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρε, βρε,βρε, κάτι συμπτώσεις…



Εντελώς, μα εντελώς συμπτωματικά, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη κλήθηκε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, δύο μόλις ημέρες πριν την άνοδο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Και εντελώς, μα εντελώς συμπτωματικά επίσης, την επόμενη ημέρα το πρωί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε -μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του- Mega- να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην προανακριτική. Τυχαία λεπτομέρεια βέβαια είναι ότι συνομιλεί τακτικά ο ίδιος με τον Γιώργο Βουλγαράκη και δεν το κρύβει. Όπως δεν κρύβει ο Γιώργος Βουλγαράκης ότι δεν αποκλείεται τίποτα στη ζωή και στην πολιτική, άρα και η κάθοδός του στο μέλλον με τον ΛΑΟΣ.

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικ





ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σχετικά με το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας, για το Β΄ τρίμηνο του 2010, που ανέρχεται στο 11,8%, επιβεβαιώνει, με τον πιο δραματικό τρόπο, τις ανησυχίες μας:

1ον Σε μια περίοδο, που χαρακτηρίζεται από την εποχικότητα της απασχόλησης, η ανεργία -για πρώτη φορά- αντί να μειώνεται, αυξάνεται.

2ον Προμηνύεται, δραματική αύξησή της, τους επόμενους μήνες

Μπροστά σε αυτή τη δυσοίωνη πραγματικότητα, η κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με «πλαφόν» και «διαπιστώσεις». Απαιτούνται άμεσα πολιτικές που, σήμερα, απουσιάζουν»

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ( ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ)


Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του ΤΗΛΕΣΤΑΡ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, τις τελευταίες 5 ημέρες.
- Εμφάνιση στο ΑΛΤΕΡ,στον ΑΥΤΙΑ ΣΤΙς 10-9-2010.
- Συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, μετάδοση από ΝΕΤ και ΕΤ3, στις 14-9-2010.
- Ξανά το βράδυ εμφάνιση στη ΕΤ3, στις 14-9-2010.
-Εμφάνιση στο ΜΕΓΚΑ στο δίδυμο ΜΠΟΛΕΚ και ΛΟΛΕΚ εεεε ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ,στις 16-9-2010.
-Δικό του ΚΑΝΑΛΙ έχει εμφανιζόμαστε όποτε και όσο γουστάρουμε.
Γιαυτό η θεία μου, δεξιά από την εποχή του ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ του ΠΑΠΑΓΟΥ και φανατική μέχρι το ΚΟΚΚΑΛΟ ΝΔΤΙΣΑ μου πέταξε χθες ξαφνικά΄"σαν να τα λέει καλά ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ".
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΘΟΛΩΝΕΙΣ.
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό το κόμμα αλλά δεν πάει άλλο.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να πούμε 2-3 πράγματα,γιαυτό το κόμμα των
ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΩΝ

Ρε Γιωργακη ψάχνεις για μ......... ; Δεν δες την ψήφο τους αλλά θέλεις τα λεφτά τους;

«ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ στους Ελληνες της Διασποράς σχεδιάζει η κυβέρνηση, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο Reuters, ενώ πρόσθεσε πως εξακολουθεί να ισχύει ο στόχος για επιστροφή στις αγορές ομολόγων εντός του 2011 (ΣΣ. Είπαμε η μαλακία πάει σύννεφο...).

Οπως εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, με τα ομόλογα Διασποράς η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντλήσει (ΣΣ. sic... το "αρπάξει" το λένε "αντλήσει" στο ΠΑΣΟΚ) ελληνικά κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό. Μάλιστα, είπε πως «έχουμε την αίσθηση ότι η προσπάθεια αυτή θα στεφθεί από επιτυχία» (ΣΣ. "Καθώς οι Έλληνες ομογενείς είναι γνωστοί μαλάκες"... σκέφτηκε αλλά δεν είπε)»

Αφού πήραν από τις τσέπες των ντόπιων ιθαγενών ότι είχαν και δεν είχαν μέσα σε ένα χρόνο, τα αρπακτικά του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να βάλουν χέρι και στις αποταμιεύσεις, με αίμα και θυσίες, των αθώων Ελλήνων ομογενών πουλώντας τους "πατριωτισμό"!!!

Δεν θέλουν την ψήφο τους...
θέλουν όμως τα λεφτά τους...


Ρε για μαλάκες ψάχνετε;

Aυτή είναι η μαφία...


Ο κύριος Χ”Νικολάου στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του Alter (15/9/2010, 20.00) και η παρέα του λειτουργώντας σαν γνήσιο Αγκιτ-Προπ της κατοχικής κυβέρνησης έπεσαν, με μανία που άγκιξε τα όρια της υστερίας, να κατασπαράξουν τον πρόεδρο των φορτηγατζήδων κύριο Τζωρτάτο.
Δεν περιορίστηκαν σε ερωτήσεις όπως θα έκανε ο κάθε δημοσιογράφος μιάς πολιτισμένης χώρας, αλλά ενήργησαν σαν γνήσια φερέφωνα της κυβέρνησης.
Ο κατά τα άλλα αντικειμενικός και χωρίς εκλεκτικές συγγένειες Χ”Νικολάου απεκάλεσε τους φορτηγατζήδες Μαφία. Οχι΄ ρε Χ” Νικολάου δεν είναι μαφία οι φορτηγατζήδες
Οι Φορτηγατζήδες δεν υπέγραψαν συμβάσεις για υποβρύχια που γέρνουν, για βαγόνια του ΟΣΕ που δεν χωράνε στις ράγες....και πάει λέγοντας.
Δεν υπάρχει το όνομα κανενός φορτηγατζή στις καταστάσεις της Σημενς. Υπάρχουν ονόματα πολλών δημοσιογράφων που σβήστηκαν με μπλάνκο τα οποία μια ιδιότυπη συντεχνιακή Omerta κράτησε μακρυά από την δημοσιότητα. Omerta που είναι χαρακτηριστικό της μαφίας.
(Ελπίδα)

‘’Ο σύζυγος της κυρίας Πελέκη και τα πανάκριβα φούτερ






Η βουλευτής της Ν.Δ Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας σε δημοσιογράφους σχολιάζοντας με δηκτικό τρόπο την κατάθεση Πελέκη είπε : ‘’Ο σύζυγος της κυρίας Πελέκη δεν φόραγε πολιτικά παντελόνια, αλλά πανάκριβα φούτερ’

Πρόγραμμα επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 75ης Δ.Ε.Θ.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010:

  • 10:00 : Συνάντηση με τον κ. Π. Ψωμιάδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (Εκλογικό Κέντρο Π. Ψωμιάδη, Βασ. Γεωργίου 16).
  • 10:45 : Συνάντηση με τον κ. Κ. Γκιουλέκα, υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
  • 11:30 : Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονία Palace ).
  • 19:00 : Συνεδρίαση με Διοικούσα Επιτροπή Ν.Δ. Θεσσαλονίκης.
  • 20:15 : Επίσκεψη στο Οικονομικό Επιμελητήριο.
  • 21:00 : Παρουσία στην εκδήλωση ΔΑΚ ΜΜΕ.
  • 23:00 : Παρουσία σε εκδήλωση νεολαίας (ΟΛΥΜΠΙΟΝ – Πλ. Αριστοτέλους).

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου:

  • 09:30 : Επίσκεψη στο χώρο της 75ης Δ.Ε.Θ.
    Συνάντηση με Διοικήσεις Δ.Ε.Θ. – HELEXPO .
  • 10:00 : Επίσκεψη σε περίπτερα Δ.Ε.Θ.
  • 11:30 : Επίσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
    Συνάντηση με Δήμαρχο κ. Β. Παπαγεωργόπουλο.
  • 20:00 : Ομιλία στους παραγωγικούς φορείς.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου:

  • 13:00: Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο)

‘Ενας πρωθυπουργός που σέρνεται πίσω από τον κάθε Κοντομηνά, δεν αξίζει για πρωθυπουργός.

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/09/jpg1?w=185&h=201 Γράφει ο Πέλεκυς

“Συγκλονισμένοι” εμφανίστηκαν οι υπηρέτες των βαρώνων, οι Βατοπαιδομάχοι και οι λαδωμένοι της Siemens από την κατάθεση της Κατερίνας Πελέκη εχθές στην εξεταστική για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Άρπαξαν την φράση «όσοι φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους»που θεώρησαν τη μεγάλη δικαίωση όλων αυτών που έκαναν σημαία το Βατοπαίδι για να κρύψουν τις αθλιότητες της Siemens και τα δις Ευρώ που χάθηκαν από τα κρατικά ταμεία από το Γερμανικό πλιάτσικο που δυστυχώς συνεχίζεται.

Πάντα βέβαια αποσπασματικά, γιατί oι...

ίδιοι που έβρισκαν τα χαμένα της υπόθεσης στις αμοιβές Πελέκη, χθες άλλαξαν τροπάρι, ανακαλύπτοντας ότι η Πελέκη δεν πήρε ούτε Ευρώ αλλά κατηγόρησε τον Καραμανλή και το “περιβάλλον”.

Ολόκληρη εξεταστική λοιπόν που ακόμα δεν έχει ανακαλύψει ΠΩΣ ακριβώς χάθηκε έστω και ένα Ευρώ από τα δημόσια ταμεία (πόσο μάλλον να πήραν κάποιοι μαύρο πολιτικό χρήμα από την υπόθεση), αποδέχτηκε ΚΑΙ την αθωότητα της Πελέκη κάνοντας μία φράση αποσπασματικά ως “σημαία” δικαίωσης. Εάν όμως διαβάσει κάποιος προσεκτικά την κατάθεση της (θα την δημοσιεύσουμε αργότερα) θα δει ότι σε καμμία περίπτωση η Πελέκη δεν καταλογίζει κακοδιαχείριση ή διαπλοκή. Ένα πράγμα είπε που στην ουσία είναι όλη η υπόθεση:

Ο πρωθυπουργός, αντί να βγει και να πει ότι υπήρχε κεντρική εντολή και πρόθεση για τις ανταλλαγές (που 5 διαφορετικοί οίκοι του εξωτερικού θεωρούν μη ζημιογόνες για το δημόσιο), άρχισε να σέρνεται στον χορό της συκοφαντίας του κάθε επιχειρηματία των ΜΜ”Ε” και στη συνέχεια της ενορχηστρωμένης επίθεσης από την αντιπολίτευση. Κάποιοι λοιπόν βγήκαν να εκβιάσουν για τα συμφέροντα τους και το ΠΑΣΟΚ όπως ήταν λογικό, να καρπωθεί την υπόθεση ως αντιπολιτευτική σημαία. Πίσω από όλα αυτά, βρήκαν την ευκαιρία και οι Καραβέλες, οι Μαντέληδες και οι Τσουκάτοι κάθε είδους, να περάσουν στα ψιλά τις υποθέσεις τους.

Έβγαινε λοιπόν ο πρωθυπουργός και αναλάμβανε την “πολιτική ευθύνη”, αποδομούσε σιγά – σιγά όποιον δεν γούσταραν οι βαρώνοι και η αντιπολίτευση. Εως τότε, ο Καραμανλής ήταν ο “καταλληλότερος” ακόμα και στα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής, αλλά είχε “κακούς συνεργάτες”.

Μόλις οι “κακοί συνεργάτες” απομακρύνθηκαν, ξαφνικά ο Καραμανλής έγινε ο μπουχέσας της Ραφήνας, ο τεμπέλης, ο ανίκανος. Ο ίδιος που πίστευε ότι “διώχνοντας τα βαρίδια” θα θριάμβευε, έτσι του έλεγαν οι επιστήμονες τύπου Λούλη και άλλοι “επαγγελματίες” του πολιτικού “marketing”.

Αυτή λοιπόν είναι η μικρή, πολιτική ιστορία της πτώσης ενός άνδρα που αποδείχτηκε ελάχιστος παρ’ όλες τις καλές προθέσεις. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να διασύρεται αδιαμαρτύρητα από τους βαρώνους τις διαπλοκής που ξεκοκαλίζουν τον δημόσιο πλούτο μέσω των επιδοτήσεων για τις τράπεζες (που τους στηρίζουν).

Ας γίνει μάθημα αυτή η μικρή ιστορία στον επόμενο πρωθυπουργό που θα ανέβει για την πατρίδα και όχι για τα ληστρικά ανδρείκελα της διαπλοκής. Ας μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις του ο Σαμαράς (που έχει την πρόθεση), για να καταλάβει ότι ο σκοπός όταν είναι ιερός, αγιάζει όλα τα μέσα. Το καρκίνωμα της διαπλοκής δεν ξεριζώνεται άλλωστε με “καλές προθέσεις”. Τέλος.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?



Ο Τσάπμαν για άλλη μια φορά έχει έρεισμα στον πολιτικο-οικονομικό σχολιασμό του για την Ελλάδα, στην οποία εστιάζει επιμόνως εδώ και αρκετό καιρό, θεωρώντας τις εξελίξεις στη χώρα μας, σημαντικές και καθοριστικές για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Λέει ψέματα η Πελέκη»

ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΡΓΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΑΤΑ Η ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΗ

Peleki.jpg

Έντονα αντέδρασε χθες το βράδυ ο Καραμανλής όταν πληροφορήθηκε την κατάθεση στην προανακριτική της Κατερίνας Πελέκη.

Μέσω τρίτων ανέφερε ότι η σύζυγος του Βουλγαράκη ψεύδεται και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να παρέμβει στο θέμα που αναδεικνύεται σήμερα σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Από το πρωί έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση πρώην υπουργών της Ν.Δ. Κιλτίδη , Μπασιάκου, Δούκα, Κοντού και Ρουσόπουλου από τους οποίους ζητούνται δηλώσεις ώστε να δοθεί συνέχεια στην υπόθεση αλλά κανείς τους δεν δέχεται να μιλήσει εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

Συνομιλητές του Καραμανλή σημειώνουν με νόημα ότι δεν ήταν και τόσο ... αυθόρμητο το ξέσπασμα της Πελέκη στην προανακριτική, αφήνοντας χοντρά υπονοούμενα.

"Η Χώρα είναι υπο Κατοχή", ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!


H χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων έχει δώσει μεγάλες μάχες για την ελευθέρια και την δημοκρατία. 
Και πάντοτε  ο Έλληνας  έβγαινε νικητής γιατί  αγωνιζότανε γι αυτό που πίστευε!.    
Γιατί το λέω αυτό;
Μα γιατί βγήκε η τρόικα και σαν άλλος Γερμανός κατακτητής συνέστησε στα κόμματα της αντιπολίτευσης να βγάλουν τον σκασμό και να υπακούσουν στις επιταγές της!
Ναι, να το βουλώσουν, γιατί ενοχλούν την κατοχή που έχουν επιβάλλει στην χώρα μας. 
Και η κυβέρνηση; 
Μα δεν υπάρχει φυσικά. 
Την χώρα την διοικούν  αυτοί   και οι εκλεγμένοι υπουργοί δυστυχώς παρακολουθούν αμήχανοι!
Κύριοι της τρόικας και ξερονήσια να ανοίξετε και φύλακες  να χτίσετε ότι και να κάνετε να δεν θα τρομοκρατήσετε τον Έλληνα ,δεν θα τον υποτάξετε !
Κύριοι της τρόικας , θα σας διώξουμε και σας και αυτούς που σας έφεραν , πολύ πιο γρήγορα  από ότι νομίζετε!
Ο Έλληνας πάντοτε αγωνίστηκε  για την ελευθέρια  του και την πρόοδο του καμία τρόικα δεν σταματήσει!
Ήλθε η ώρα για αντίσταση ενάντια  στην κατοχή  που μας έχουν επιβάλλει η τρόικα και  το ντόπιο  κεφάλαιο! 
Μην μένεις αδιάφορος στα δεινά που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Κάντο για σένα, για την οικογένεια σου, για την πατρίδα σου!

Υ.Γ.:  Οι κοινοί τοκογλύφοι σπάνε κεφάλια, χέρια κ.λ.π. 
Αυτοί της τρόικας ζητάνε φυλακές! 
Το ακούτε κύριοι της αντιπολίτευσης  Βουλώστε το γιατί θα πάτε μέσα!
Και η κυβέρνηση; 
Υπάρχει άραγε;

ΝΙΚΟΣ Δ. ΚΑΡΑΣ
 
Σχόλιο του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.: 
Ουσιαστικά το Δ.Ν.Τ. μιλώντας για "Αντιπολίτευση", αναφέρεται στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να τη κατονομάσει, καθώς η αντίθεση των κομμάτων της Αριστεράς χαρακτηρίζεται... αναμενόμενη και ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε το Μνημόνιο, επομένως είναι σαφές ότι η επισήμανση αφορά συγκεκριμένα τη Ν.Δ.!
Η σχετική αναφορά έχει ως εξής:  «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας που επαγγέλλεται αφοσίωση στην ελεύθερη αγορά να καταψηφίζει το Μνημόνιο που αποσκοπεί στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας μέσα από αποκρατικοποιήσεις και σειρά άλλων μέτρων τα οποία θα την απελευθερώσουν και θα την καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστική και παραγωγική»
Η τοποθέτηση αυτή, του Δ.Ν.Τ., τιμά την Ν.Δ. και όλους εμάς που αγωνιζόμαστε εναντίον του "Μνημονίου" !

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ για Ανάπτυξη

Ο Δήμος Νάξου ανακοινώσε τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας

Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας για εξυπηρέτηση των μαθητών προς και από την πόλη της Νάξου, για την παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων όπως ανακοινώσε ο Δήμος Νάξου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ

Νάξος, 16/09/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώνονται τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας για εξυπηρέτηση των μαθητών προς και από την πόλη της Νάξου, για την παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων.

Το πρόγραμμα των δρομολογίων καταρτίστηκε με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις που διανύει το λεωφορείο κάθε μέρα και πρωτίστως την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Τα δρομολόγια θα αρχίσουν από 20 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α .ΠΡΩΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

1. 07:55 ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ-ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ –ΓΥΜΝΑΣΙΟ

-ΑΦΕΤΗΡΙΑ

2. 09:00 και 12:45 ΧΩΡΑ –ΑΓΓΙΔΙΑ - ΑΓ ΙΣΙΔΩΡΟΣ –ΛΟΥΚΑΚΙ –ΧΩΡΑ

Β. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΤΕΡΑ –ΤΕΤΑΡΤΗ -ΠΑΡΑΣΕΥΗ

1. 15:30 ΧΩΡΑ –ΚΥΝΙΔΑΡΟΣ –ΜΕΛΑΝΕΣ –ΧΩΡΑ

19:10 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ –ΤΕΤΑΡΤΗ

1. 16:30 ΧΩΡΑ-ΕΓΓΑΡΕΣ-ΓΑΛΗΝΗ –ΧΩΡΑ

18:10 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΤΡΙΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ

1. 15:10 ΧΩΡΑ-ΓΑΛΑΝΑΔΟ –ΣΑΓΚΡΙ- ΤΡΙΠΟΔΕΣ- ΑΓΕΡΣΑΝΙ-

ΓΛΙΝΑΔΟ-ΧΩΡΑ

18:10 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

2. 16:15 ΧΩΡΑ –ΠΟΤΑΜΙΑ-ΧΩΡΑ

19:10 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Επισημαίνεται ακόμη ότι με την υπ΄ αρίθμ.Δ.16900/2550/76/17-6-76 απόφαση Υπ. Μετ. και

Επικ. Προβλέπεται η απαγόρευση με σχολικά λεωφορεία της μεταφοράς μαθητών Α/θμιας

Εκπ/σης άνευ κατάλληλου συνοδού ή διδασκάλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ

Τελικά πόσους μισθούς παίρνεις Μιλένα, μας λες;

Φαίνεται ,  τα νέα "φιλολαϊκά" μέτρα της κυβέρνησης για μισθούς και συντάξεις, περιέχουν  εξαιρέσεις αλλά μόνο για την ελίτ που διοικεί την χώρα!   
Εσύ είσαι ελίτ; Αν είσαι δες τι θα απολαμβάνεις  και συ!
Αν όμως δεν είσαι, μετά από 40 χρόνια εργασίας, θα πάρεις τα ...γνωστά!
Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;
Όχι, απλά .... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου... Κι όμως αποτελεί γεγονός , η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος. 
Η τέως υπουργός του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ - κατόχους και πρώην«ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή, με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....
  

Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα , με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. , τώρα... πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... κανείς δεν καλοθυμάται , αφού η κ. Αποστολάκη , χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου. 
Βέβαια ... εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί , με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε - αν ποτέ πάρουμε - 850 ευρώ , κι αυτά στα 65..!

Νίκος Δ. Καράς

Σχόλιο του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.: 
Το Βιογραφικό της κ. Αποστολάκη μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ και εδώ!
Το ερώτημα που θα σας γεννηθεί είναι : Πότε έχει δουλέψει στη ζωή της!  
Εφ' όσον  γεννήθηκε το 1965 και από το 1995 ( δηλαδή από ηλικία 30 ετών, σύμφωνα με την δική της δήλωση) κατέχει κυβερνητικές θέσεις;
Αυτές οι συντάξεις πρέπει να καταργηθούν που είναι χιλιάδες, για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι οι "συντάξεις πείνας" των 400 - 500 ευρώ!




ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ..

Δήλωση της κυρίας Πελέκη, συζύγου του κ. Βουλγαράκη:

«Έπρεπε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής να πάρει τότε την ευθύνη και να πει ότι ναι πήρα την απόφαση και έδωσα εντολή να την υλοποιήσουν»!

Μια μέρα μετά την δήλωση Τσουκάτου για εμπλοκή όλου του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο Σίμενς, που την έθαψαν όλα τα νταβατζοΜΜΕ, η ΝΔ επίσης τήρησε σιγή ιχθύος!!!! Aντί να το κάνει από χθες πρώτο θέμα, με σκληρές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της, όπου και να έβγαιναν στα νταβατζοΜΜΕ να ανέφεραν τη δήλωση και να κατήγγειλαν την αποσιώπησή της, τίποτα!!!

Σήμερα αμφιβάλω αν έμαθε την κατάθεση Τσουκάτου το 1/100 του ελληνικού πληθυσμού.

Και όχι μόνο αυτό, η κ. Πελέκη, στέλεχος της ΝΔ, ήρθε να δέσει το γλυκό, και να κατηγορήσει με σκληρή γλώσσα τον Καραμανλή και να στρέψει ήδη από απόψε (το αλτερ έκανε ουσιαστικά έκτακτο δελτίο για την είδηση) τα φώτα της δημοσιότητας για αρνητικό λόγο στη ΝΔ.

Ωραία..

Για ένα "σκάνδαλο", όπως το Βατοπέδι, που δεν είναι σκάνδαλο, γιατί δεν υπήρξε καμία βλάβη του δημοσίου, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ευθύνεται ο Καραμανλής (!!!), άγνωστο για ποιο λόγο... και όλα αυτά για ένα θέμα που το είχαν ξεκινήσει και υλοποιησει σχεδόν ολοκληρωτικά οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ!!!

Τώρα επί 1 βδομάδα τα νταβατζοΜΜΕ θα κατασυκοφαντούν τη ΝΔ, θα μιλούν για ειδικά δικαστήρια, για Καραμανλή προ των πυλών της φυλακής, για Σαμαρά εγκλωβισμένο, κ.α.

Φυσικά καμία σύζυγος πασόκου υπουργού δεν βγήκε μέχρι σήμερα να πει ότι ο Σημιτης αν έχει παντελόνια πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για σιμενς, οτε, χρηματιστήριο, δαπάνες ολυμπιάδας, οσε, ολυμπιακή, σκάνδαλα που ζημίωσαν τρις ευρώ το ελληνικό δημόσιο και τους έλληνες πολίτες.

Αντιθέτως η ΝΔ είναι άξια των στελεχών που έχει..

ΥΓ1 Καλά έκανε ο ΓΑΠ που το έκανε δημοψήφισμα τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ηξερε ότι τόσο βλάκες που είναι τη ΝΔ, και ο ίδιος ο Σημίτης να βγει να πει ότι χρηματίστηκε απ' τη Σίμνες, το ίδιο βραδυ θα διαγράψει ο Σαμαράς τον Καραμανλή από ηθική συμπαράσταση..

ΥΓ 2. Τέλος η ΔΕΘ για τον Σαμαρά. Τώρα όλες οι ερωτήσεις απ' τα νταβατζοΜΜΕ θα είναι " Θα διαγράψετε τον Καραμανλή;;, Τι θα κάνετε στη ψηφοφορία για την προανακριτική;; Θα στηρίξετε το ειδικό δικαστήριο;
Αντε και του χρόνου με τις υγείας μας.

Απλώς μην έχουμε απορία γιατί το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει 30 χρόνια, αλλά η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί τη ΝΔ υπεύθυνη για τα σκάνδαλα!!!

Πέτρος
dexi.extrem

Συζήτηση Χαρ. Κόκκινου με πολίτες και φορείς της Πάρου


Πάρος 16 Σεπτεμβρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 

Ο Κος Κόκκινος επισκέφτηκε την Πάρο, πρώτο νησί στην περιοδεία του στις Κυκλάδες. Παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου και εκφράστηκε η επιθυμία ,και από τις δυο πλευρές, να συνεχιστεί η άψογη συνεργασία και στο μέλλον. Επίσης εξέφρασε την συμπαράσταση στα αιτήματα του Παριανού λαού σχετικά με τις αναπτυξιακές δράσεις που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν, ιδιαίτερα μετά την στασιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα .

Θύμισε ότι στην περίοδο 2004-2009 , όταν κατείχε τη θέση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, το νησί της Πάρου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 40.000.000 ευρώ, μέσω των προγραμμάτων του ΠΕΠ Νότιου Αιγαίου και του «ΘΗΣΕΑΣ» και προωθήθηκε η υλοποίηση μεγάλων έργων όπως:

- Χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 εκ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης , προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας.

- Δημοτικό Σχολείο και Λιμενικά Έργα στη Νάουσα

- Τ.Ε.Ε.

- Ανακατασκευή της οικείας Δημητρακόπουλου και η πλατεία Μαντως Μαυρογενους στην Παροικια

- ΧΥΤΑ Πάρου, κλπ.

Στη συνεχεία συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων της Πάρου οι όποιοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου τους αλλά και για την μείωση των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τουριστικής σαιζόν στο νησί, με αποτέλεσμα την δραματική μείωση των εσόδων.

Μιλώντας με πολίτες του νησιού , αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που διαρκώς αυξάνονται και ιδιαίτερα στο πρόβλημα της ανεργίας που διογκώνεται, ενώ σε συνομιλία  που είχε με τους αλιείς κατήγγειλαν τον εμπαιγμό τους και τη μη επίλυση των προβλημάτων τους από την κυβέρνηση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολειά της Πάρου με τριάντα (30) εκπαιδευτικά κενά.

Τέλος σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Υγείας Παροικιας, διαπιστώθηκε η υπολειτουργία του και η ελλιπής στελέχωση του, ενώ «τραγικότερη» είναι η κατάσταση στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Νάουσας το οποίο υπολειτουργεί.

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στο νησί με βάση το προ διετίας προγραμματισμό του αρμοδίου υπουργείου.

Εντος των προσεχών ήμερων , ο Κος Κόκκινος θα επιστρέψει στην Πάρο και θα επισκεφτεί και την Αντίπαρο για να ανακοινώσει τους τρεις (3) υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».

K.Χατζηδάκης: 50% ακριβότερη βενζίνη πληρώνει ο κόσμος φέτος

«Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση. Μέσα σε δυο, μόλις, μέρες παίρνει πίσω το μέτρο του "πλαφόν", αφού προηγουμένως προσανατολίστηκε στην αναπροσαρμογή του προς τα πάνω.

Όλα αυτά αποδεικνύουν απίστευτη προχειρότητα.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι πως φέτος πληρώνει τη βενζίνη 50% ακριβότερα από πέρσι. Και το κυρίως ζητούμενο για το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι να εφαρμόσει, επιτέλους, τις διατάξεις του περσινού νόμου για τα πετρελαιοειδή (κοστολογικοί έλεγχοι, σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής, χρήση δεξαμενών τρίτων εκεί που ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί κανονικά κ.λπ.).

Όπως, επίσης, να στελεχώσει πλήρως την Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς και να κάνει κάτι συγκεκριμένο για τη χαλάρωση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Το ξεκίνημα της νέας ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου δεν είναι το καλύτερο.

Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι λιγότερο αρνητική»

Στη Δονούσα ο Μανώλης Μαργαρίτης

Στο μεγάλο πανηγύρι του Τιμίου Σταυρού στην Δονούσα βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτέμβρη 2010 ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης με τους συνεργάτες του, Γ. Δρυμαλίτη, Μ. Λυκουρόπουλο και Μ. Πολυκρέτη.


Ο κ. Μανώλης Μαργαρίτης και οι συνεργάτες του παραβρέθηκαν στον εσπερινό και στο γλέντι που ακολούθησε και συναντήθηκαν με τοπικούς παράγοντες και με τοπικούς υποψηφίους του συνδυασμού. Ως γνωστόν το blog Naxios έχει φίλους παντού και φυσικά στη Δονούσα. Έτσι το blog μας εξασφάλισε από τον φίλο Δονουσιώτη φωτογραφίες από τις εκεί συναντήσεις.


Την υποψηφιότητά του στον Πειραιά ανακοίνωσε ο Β. Μιχαλολιάκος

Υποψήφιος για το δήμο του Πειραιά θα είναι ο μέχρι σήμερα γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο ίδιος, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας πριν από τις εκλογές ο Παναγιώτης Μελά

Ομιλία του Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας ,

βουλευτή Α΄ Πειραιά, κ. Β. Μιχαλολιάκου,

για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Πειραιά

Φίλες και Φίλοι

Πειραιώτισσες και Πειραιώτες

Γεννήθηκα πριν από 58 χρόνια πάνω σε ένα βράχο στο άκρο του Ταινάρου,

στα Κορογονιάνικα της Λάγιας.

Σε μια μανιάτικη οικογένεια με

Ο Πατέρας μου ο Γιάννης Μιχαλολιάκος και η μάνα μου η Θεοδώρα, το γένος Γιατράκου δούλευαν από το πρωί ασταμάτητα για να μη λείψουν τα απαραίτητα από την οικογένεια. Και η δουλειά τους ήταν αγώνας τιτάνιος. Να περπατήσουν ώρες στο λιοπύρι ή στον παγωμένο άνεμο του Ταινάρου -που δεν αντέχει τίποτα μπροστά του- να ημερέψουν το βράχο, να κουβαλήσουν νερό, να σπείρουν και να θερίσουν,

να μαζέψουν τις ελιές, να περιποιηθούν τα ζωντανά. Και όλα αυτά αγόγγυστα και πνεύμα ότι όλα αυτά δεν αρκούν. Δεν αρκεί να φροντίζεις τη φαμελιά σου. Υπάρχει και ο διπλανός Άνθρωπος, υπάρχει και ο πιο φτωχός από σένα. Υπάρχει και η χήρα και ο άρρωστος και το ορφανό. Υπάρχει και η Πατρίδα.

Υπάρχουν και οικογένειες που έδωσαν παιδιά στην Πατρίδα. Στη Μικρασία, στο Σαγγάριο, στην Πίνδο, στο Καλπάκι, το Τεπελένι, στην Κύπρο μας και στα Ίμια.

Χρωστάμε και σ' αυτούς.



Φίλες και Φίλοι



Έβγαλα το σχολείο περπατώντας 2 ώρες να πάω και 2 ώρες να γυρίσω, τρώγοντας στο διάλειμμα ότι μας είχε ετοιμάσει η μάνα μας και επιστρέφαμε το βράδυ σπίτι, όταν δεν είχαμε αναλάβει κάποια δουλεία, χωρίς μερικές φορές να βρίσκουμε εκεί τους γονείς μας. Τους βοηθούσαμε κι εμείς, όχι μόνο όταν δεν είχαμε σχολείο ή στις διακοπές και γνωρίσαμε έτσι τι σημαίνει σκληρή δουλειά και πως βγαίνει το ψωμί. Αλλά έτσι γνωρίσαμε τη μοναδική γεύση, αυτή, του τίμιου ψωμιού, που βγαίνει από τον ιδρώτα του προσώπου σου. Γνωρίσαμε και τον τόπο μας, πέτρα την πέτρα πιθαμή προς πιθαμή, βράχο το βράχο. Μας πόνεσε και μας κούρασε. Και όσο περισσότερο μας πονούσε και μας κούραζε τόσο περισσότερο τoν αγαπούσαμε, τόσο περισσότερο δενόμαστε μαζί τoυ. Και έτσι καταλάβαμε ότι η Πατρίδα δεν είναι κάτι αφηρημένο. Είναι ο τόπος που μας γέννησε, είναι και ο τόπος που μας έθρεψε, είναι και ο τόπος που θάψαμε τους γονείς μας τους παππούδες μας και τους αγαπημένους μας, είναι και το δέντρο και ο βράχος, είναι και η θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα, είναι οι συγγενείς, οι συγχωριανοί και οι φίλοι. Όταν είχε ανάγκη κάποιος, όλοι τρέχαμε να τον βοηθήσουμε. Να χτίσει το σπίτι του ή να σκάψει τη στέρνα του. Να τον βοηθήσουμε από το υστέρημά μας, όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και έπρεπε να ανέβη στην Αθήνα ή τον Πειραιά. Κι ήταν οι γονείς μου πρώτοι μεταξύ άλλων, που έτρεχαν να βοηθήσουν, ακόμη κι αν αυτό που έδιναν θα έλλειπε από τα παιδιά τους, που πάντοτε έλλειπε.



ΚΙ ΕΤΣΙ ΒΙΩΣΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.



Τη βίωσα ως ανάγκη προσφοράς. Από μικρό παιδί ένοιωσα, ότι δεν ανήκω μόνο στον εαυτό μου. Ότι ανήκω μου και στην Πατρίδα και τους ανθρώπους. Πως, ότι και να κάνω στη ζωή μου, πάντα θα χρωστάω και στους άλλους ανθρώπους, Πάντα θα χρωστάω και στην Πατρίδα. Αυτός, είναι ο μοναδικός λόγος, που με οδήγησε στην πολιτική. Γι αυτό, δεν έκανα ΠΟΤΕ φίλους, από τους λεγόμενους ισχυρούς, από εκείνους που θέλουν να διαφεντεύουν τη Χώρα, και δεν αναζήτησα προστασία, ακόμη και όταν δεχόμουνα αήθεις και γελοίες επιθέσεις. Γιατί η όποια προστασία απαιτεί δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Εγώ όμως είχα αποφασίσει, ότι την μόνη εξάρτηση, το μόνο φορτίο, που ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ και ήταν πολύ ευχάριστο φορτίο, ήταν η υπηρέτηση του Πολίτη και της Πατρίδας.



Πειραιώτισσες και Πειραιώτες.

Ξέρω δε σας ξαφνιάζει, αυτός ο προσωπικός τόνος των λεγομένων μου, γιατί με ξέρετε. Γνωρίζετε ότι δε μπορώ να αφαιρέσω το συναίσθημα από την επικοινωνία μας. Δε μπορώ να αφαιρέσω το συναίσθημα από την Πολιτική. Είναι πεποίθησή μου άλλωστε, πως η Πολιτική χωρίς συναίσθημα, χωρίς Ανθρωπιά, είναι μια ακόμη από τις αιτίες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, δηλαδή στην απαξίωσή της. Όμως ο λόγος που ξεκίνησα με αυτόν τον προσωπικό τόνο την επικοινωνία μας, είναι γιατί πρόκειται να σας ανακοινώσω αποφάσεις, όπου για να τις καταλάβετε, όπως εγώ θέλω, χρειάζεται αυτός ο εξομολογητικός λόγος. Γιατί θέλω να με νοιώσετε βαθειά και να πιστέψετε με όλη σας την ψυχή, όσα θα σας ανακοινώσω αλλά και να τα μεταφέρετε με όλη σας την ψυχή σε όλες τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες.



Φίλες και Φίλοι

Σας ανέφερα τα βαθύτερα κίνητρα, που με οδήγησαν στην ενεργό συμμετοχή μου στην Πολιτική.

Πρώτα στον φοιτητικό συνδικαλισμό, ύστερα σε εκείνους τους ανεπανάληπτους αγώνες ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και τέλος, με τη δική σας εμπιστοσύνη και υποστήριξη, βουλευτής Πειραιά και υπουργός, για 21 συνεχή και αδιάλειπτα χρόνια.

Ξέρετε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουνα μαζί σας. Ξέρετε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου, σας μίλησα με ειλικρίνεια και έκανα τα προβλήματά σας, προβλήματά μου.

ΟΜΩΣ φίλες και φίλοι

Η αφοσίωσή μου στην Κεντρική Πολιτική σκηνή, δεν μου απαγόρευσε να παρακολουθώ τα πράγματα στην Πόλη του Πειραιά και μάλιστα να παρεμβαίνω για την αναβάθμισή του όταν χρειαζόταν. Όλοι ξέρετε για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Παπαδογιωργή στην πόλη του Πειραιά, αλλά και την δέσμευση για προσεχή παραχώρηση του στρατοπέδου Σακελλίων. Και ξέρετε, ότι έγιναν όταν ήμουν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κάτι που δεν μπόρεσαν άλλοι ισχυροί Πειραιώτες πολιτικοί να επιτύχουν.



Όμως

Φίλες και Φίλοι

Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα για τον Πειραιά έχουν πάρει άσχημη τροχιά. Δεν είναι μόνο η βρωμιά που μας περιβάλλει, Δεν είναι μόνο η οικονομική του κατάρρευση. Είναι το αίσθημα της χαμένης του αρχοντιάς. Είναι η πίκρα ότι έχει πάρει μια πορεία, που δεν αξίζει, ούτε στην Ιστορία του, ούτε στους Ανθρώπους του, αλλά κυρίως δεν αξίζει στις τεράστιες δυνατότητές του.





Φίλες και Φίλοι

Ήρθε η ώρα να επιστρέψω στον Πειραιά Ο,ΤΙ μου έδωσε. Να του επιστρέψω την αγάπη και την υποστήριξή του. Ηρθε η ώρα να αγωνιστώ για τον Πειραιά, με όλη μου τη δύναμη, πάντα με τη δική σας βοήθεια, που ποτέ άλλωστε δε μου την αρνηθήκατε, και να τον οδηγήσουμε σε μια νέα αναγεννητική πορεία.



Φίλες και Φίλοι

Ξέρετε ότι είμαι Άνθρωπος των έργων. Θέλω το προϊόν της σκέψης και των ονείρων μου, να μπορώ το να το δω ολοκληρωμένο εμπρός στα μάτια μου.

Θέλω να σχεδιάζω και να υλοποιώ. Και αυτό μόνο ο χώρος της Αυτοδιοίκησης το προσφέρει. Δε σας κρύβω ότι το κρυφό μου όνειρο, ήταν πάντα η ενασχόλησή μου με την Αυτοδιοίκηση. Με το χώρο που είσαι κάθε μέρα κοντά στους πολίτες και τα προβλήματα της καθημερινότητας, με τα προβλήματα της γειτονιάς. Αυτό μου ταιριάζει περισσότερο και αυτό θέλω να σας ανακοινώσω σήμερα.



Πειραιώτισσες και Πειραιώτες



Αυτή μου την σκέψη, την είχα ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό, στους πιο στενούς συνομιλητές μου και για αυτό είχε από μήνες συζητηθεί ως ενδεχόμενο. Είναι αλήθεια επίσης, ότι μετά από την εμπλοκή μου στο συντονισμό των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα, ως Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισα προσωρινά να αναστείλω, αυτή τη θερμή μου επιθυμία.



Είπαν μερικοί ότι μεθόδευσα έτσι, τη διαδικασία επιλογής υποψηφίου στον Πειραιά, ώστε να καταλήξει στην δική μου υποψηφιότητα.



Δε θα απαντήσω σε αυτές τις αστειότητες όπως δεν χρειάζεται να απαντήσετε κι εσείς. Η αλήθεια είναι μία, και είναι, ότι αποφάσισα μετά από δική σας απαίτηση να αφήσω πίσω τις όποιες αναστολές μου. Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για Δήμαρχος του αγαπημένου μας Πειραιά. Του Πειραιά που αγαπώ, του Πειραιά του δικού σας, που με στηρίξατε και με αγαπήσατε όλα αυτά τα χρόνια, του Πειραιά της Κόρης μου Νόρας, του γιου μου Θανάση, των εγγονών μου Γιάννη και Βασίλη, και το δικό μου Πειραιά και της Κατερίνας, του Πειραιά που μου έδωσε, με τη βοήθεια του Θεού, μια δεύτερη ευκαιρία να «ξαναγεννηθώ», μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον μου.





Αποφάσισα να ανταποδώσω στον Πειραιά όσα του χρωστάω. Αποφάσισα να αγωνιστώ για να λύσω τα συσσωρευμένα προβλήματα που με τα τεράστια χρέη και την δυσμενή οικονομική συγκυρία φαντάζουν αξεπέραστα.



Θα καλέσω σε συσστράτευση όλους τους Πειραιώτες ανεξάρτητα πολιτικής προέλευσης. Θα κλειδώσω στην καρδιά μου την κομματική μου ιστορία και θα δώσω τη ψυχή μου στα προβλήματα του Πειραιά. Θα ζητήσω απ' όλους τους πολίτες, που θέλουν ένα καλύτερο Πειραιά, να αφήσουν πίσω τις κομματικές τους πεποιθήσεις.

Από τον Πασόκο, που πίστεψε και αγωνίστηκε για μια Ελλάδα Εθνικά ανεξάρτητη

και σήμερα βρίσκεται κάτω από τις εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θα ζητήσω και τη στήριξη του αγνού αγωνιστή της Αριστεράς και από τον Κομμουνιστή που έφαγε τη ζωή του σε αγώνες για τα κοινωνικά δικαιώματα. Και σας καλώ να το κάνετε μαζί μου κι εσείς. Ο Πειραιάς μας ενώνει. Ο Πειραιάς μας δένει στο κοινό μας μέλλον.

Οι ιδεολογικές διαφορές μπορούν να μετριαστούν όταν συμφωνήσουμε να κάνουμε την Πόλη μας ΠΡΩΤΗ στην Ελλάδα. Και ξέρετε ότι το πιστεύω. Θα δώσω τον αγώνα με τη δυναμική και την αποφασιστικότητα που ξέρετε πως διαθέτω. Με επιστημονικό τρόπο αλλά και επιμονή που απαιτεί η σοβαρότητά τους. Σύντομα θα ανακοινώσω το πλήρες πρόγραμμα της αναγεννητικής προσπάθειας που αναλαμβάνω για τον Πειραιά.



Πειραιώτισσες και Πειραιώτες

Φίλες και Φίλοι

Θέλω την προσοχή σας. Η απόφασή μου αυτή δεν υποκρύπτει καμία σκοπιμότητα. Κανένα κομματικό παιχνίδι. Είναι απόφαση ζωής. Ο Πειραιάς είναι η μεγάλη μου αγάπη. Αποτελεί το μοναδικό πολιτικό μου όνειρο. Θέλω να τον υπηρετήσω με όλη μου την ψυχή και υπηρετώντας τον να ικανοποιήσω την τελευταία πολιτική μου φιλοδοξία.



Φίλες και Φίλοι

Για επιβεβαίωση των λόγων μου σας δηλώνω, ότι θα παραιτηθώ από τη Βουλευτική μου έδρα, πριν από τις εκλογές. Ο άξιος συμπατριώτης μας ο Παναγιώτης Μελάς θα συνεχίσει επάξια την εκπροσώπησή σας στο κοινοβούλιο. Όσοι ψάχνουν για παραπολιτικές εξηγήσεις ας φάνε τη γλώσσα τους. Ο Μιχαλολιάκος δεν πούλησε ποτέ την ψυχή του για καμία σκοπιμότητα και δεν πρόκειται να την πουλήσει ποτέ. Φίλες και Φίλοι



Δεν έχω καμία βεντέτα στον Πειραιά. Η μόνη βεντέτα που έχω είναι με τα προβλήματα της Πόλης μας. Με τη βρωμιά που τον κατακλύζει αλλά και ότι άλλο τον ρυπαίνει και τον μολύνει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γι' αυτά θα αγωνιστώ και μόνο. Γιατί άλλωστε η βεντέτα θέλει δύο Και εγώ δεν προσφέρομαι. Το όραμα και η επιλογή μας είναι:

Στον Πειραιά να πρωταγωνιστεί ο Άνθρωπος, οι Ανάγκες του, οι Προσδοκίες του, η Ατομική του Ευτυχία και Ευημερία. Ο Πειραιάς να γίνει το επιχειρηματικό κέντρο που του αρμόζει, και όχι μόνο Ναυτιλιακό. Ο Πειραιάς να γίνει μία κοινωνία ευημερούσα, Φιλελεύθερη, δημοκρατική, συμμετοχική και βιώσιμη.



Φίλες και Φίλοι,

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο σχεδιασμός, η απόφαση και η υλοποίηση του Στρατηγικού μας σχεδίου είναι ευθύνη του πολίτη. Γι' αυτό το λόγο, το πρόγραμμά μας, θα έχει συγκεκριμένη δομή και συγκεκριμένη στρατηγική εφαρμογής. Απέναντι στους «αρμόδιους», τους «συναρμόδιους» και τους «αναρμόδιους» εμείς οι πολίτες του Πειραιά, θα προτάξουμε τον Πολίτη. Ο Πολίτης θα αποφασίζει για την ζωή του, θα αποφασίζει για την πόλη του και την γειτονιά του. Σας καλώ λοιπόν να πάρουμε την τύχη της Πόλης μας στα χέρια μας. Τέλος στους διεφθαρμένους και τους αδιάφορους. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για τον Πειραιά των προσδοκιών μας, για τον Πειραιά της Ιστορίας του, για τον Πειραιά των παιδιών μας. Σας ευχαριστώ όλους και σας ευγνωμονώ που μου δώσατε την ευκαιρία και τη χαρά να σας υπηρετήσω.

Ζήτω ο Πειραιάς

Ζήτω οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες