slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η δημοσκόπηση που "ταρακούνησε" τον Τσίπρα


Το συμπέρασμά της αλλάζει πολλά στους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου Μία ποιοτική δημοσκόπηση που έφτασε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί νέους πονοκεφάλους.
Τα αποτελέσματά της οδηγούν στο συμπέρασμα ότι
στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει χώρος για στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με όσα...

Με σταυρό θα εκλέγονται οι ευρωβουλευτές

Με σταυρό και όχι με λίστα θα εκλεγούν οι Ευρωβουλευτές στην επικείμενη αναμέτρηση της 25ης Μαΐου, σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή, η οποία αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ως εκ τούτου, οι Ευρωβουλευτές πλέον θα προκύπτουν απευθείας από την ψήφο των πολιτών, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε έως σήμερα, δηλαδή την κατάρτιση ψηφοδελτίου λίστας 21 ατόμων, με την εκλογή των πρώτων της λίστας ανάλογα με το ποσοστό που λάμβανε η παράταξη.
Βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που προωθείται, το ψηφοδέλτιο θα έχει πλέον διπλάσιο αριθμό υποψηφίων, δηλαδή 42 άτομα, και οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν με σταυρό τον Ευρωβουλευτή της προτίμησής τους.
Κατόπιν, αναλόγως του ποσοστού που θα λαμβάνει το κόμμα, θα εκλέγονται και οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης.
Υπό εξέταση είναι ο αριθμός των υποψηφίων που θα έχει δικαίωμα να «σταυρώνει» κάθε ψηφοφόρος.
Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Απέλπιδα προσπάθεια
«Η σχεδιαζόμενη αλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές συνιστά άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια της δικομματικής κυβέρνησης να αποφύγει την επερχόμενη εκλογική συντριβή», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πλασάρουν ως "ανανέωση" με πρόσωπα εκτός των "κομματικών μηχανισμών" την κατάργηση της λίστας στις ευρωεκλογές και την αντικατάστασή της με σταυρό προτίμησης, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνουν προσωπικούς στρατούς υποψηφίων βουλευτών που θα επιδίδονται στη μάχη του σταυρού για να διασώσουν μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας της. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για αυτό προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ "προσωπικοτήτων". Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως είναι ότι όσα νομικίστικα τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, τα ψωμιά τους και τα κουκιά τους είναι μετρημένα».

Νομοθετική ρύθμιση θα φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στη Βουλή που θα προβλέπει την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό από τις εκλογές του Μαΐου. Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε οι υποψήφιοι σε κάθε ψηφοδέλτιο να είναι διπλάσιοι από ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλαδή 42, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των σταυρών που θα μπορεί να βάζει ο ψηφοφόρος.
Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως με αυτόν

Το νέο Δ.Σ του συλλόγου "Τα Φανάρια"


Η ανάθεση των αρμοδιοτήτων του νέου ΔΣ του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου "Τα Φανάρια" διαμορφώθηκε ως εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Πρόεδρος: Μαργαρίτης Φραγκίσκος του Γεωργίου
Αντιπρόεδρος: Ελευθερίου Λογοθέτης του Εμμανουήλ
 Γενικός Γραμματέας: Σαρρή Ειρήνη του Νικολάου 
Ειδικός Γραμματέα: Μπελιώτης Εμμανουήλ του Δημητρίου
Ταμίας: Καστρησίου Ευδοκία του .....

ΞΕΠΕΣΜΟΣ!!!! Είναι δυνατόν η ΝΔ στηρίζει στον Πειραιά τον αχυράνθρωπο του Μαρινάκη;

Στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά, φαίνεται πως έχει πέσει και το όνομα του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Γιάννη Μώραλη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real», η στήριξη της Ν.Δ. στον Βασίλη Μιχαλολιάκο για το Δήμο Πειραιά δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς η Συγγρού έχει αποφασίσει να εξετάσει την περίπτωση του κκ. Μώραλη, ο οποίος έχει μεγάλη απήχηση στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.
Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, ο κ. Μιχαλολιάκος έχει εχθρικές σχέσεις τόσο με τους φιλάθλους όσο....

Πρόσκληση της Ο.ΝΑ.Σ. σε προέδρους, πρώην προέδρους και καλλιτέχνες


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων προσκαλεί τους προέδρους των Ναξιακών συλλόγων της Αθήνας, τους πρώην προέδρους της Ο.ΝΑ.Σ. και όλους τους Ναξιώτες καλλιτέχνες (μουσικούς-τραγουδιστές) την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:00 μ.μ. σε σύσκεψη στη λέσχη του Συλλόγου Κυνηδαριωτών (Δερβενακίων 20–Γαλάτσι), προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την διοργάνωση μουσικοχορευτικής βραδιάς στην Αθήνα εντός του 2014.

Αντιδρά η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στην κατάργηση του δικαιώματος ψήφου νομίμων μεταναστών

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για την κατάργησηαπό τον Καλλικράτη του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι των νομίμων διαμενόντων μεταναστών.
Ζούμε δυστυχώς σε μία περίοδο που η ισότητα, η δημοκρατία, η ισονομία και η ισοπολιτεία δεν .....

Ανακοίνωση - διευκρίνηση του Συλλόγου Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου

"Ο Σύλλογος Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου στα πλαίσια της αλληλεγγύης και συνεργασίας του με άλλους φορείς και συλλόγους της Νάξου , παραχωρεί την αίθουσα του, δωρεάν, σε οποιοδήποτε φορέα ή σύλλογο του την ζητήσει .
Σαν σύλλογος όμως θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως οι θέσεις ή οι απόψεις που εκφράζονται από άλλους συλλόγους ή φορείς, που πραγματοποιούν εκδηλώσεις στην αίθουσα του Συλλόγου μας , δεν εκφράζουν τον Σύλλογο .
Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα του Συλλόγου μας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου με θέμα τα Αιολικά Πάρκα, αυτό δε σημαίνει πως τις θέσεις που πρεσβεύει η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου τις υιοθετεί ο Σύλλογος".

Το μήνυμα του Καραμανλή προς πάσα κατεύθυνση


Εξοργισμένος ο πρώην πρωθυπουργός με τους "φίλους- golden boy"
Η προσπάθεια του Αγγελου Φιλιππίδη να εμφανιστεί ως «καραμανλικό» θύμα εξόργισε τον πρώην πρωθυπουργό. Και ο ισχυρός άνεμος της οργής του φαίνεται πως υποχρέωσε τον εκ Τουρκίας επανελθόντα στην Αθήνα να ανασκευάσει τη δήλωσή του και να αναφέρει ότι δεν υφίσταται θέμα κανενός είδους ανάμιξης του Κ. Καραμανλή στην υπόθεσή του.
Μάλιστα, μέσω του Γιάννη Αγγέλου επεδίωξε να στείλει τα....

Αυτή είναι η "λαϊκή δεξιά" της πούτσ@ς και του βολέματος: Πολύδωρας: Σωστά τα λέει ο Τσίπρας

Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ από τον νέο αρχηγό κόμματος
Συνέντευξη με την οποία παρουσιάζει τις θέσεις του και τις προθέσεις του κόμματός του για τις εκλογές και το μέλλον παραχώρησε ο Βύρων Πολύδωρας. Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο αρχηγός της "Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό" τόνισε ότι συμφωνεί σε πολλά με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως στο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. Xαρακτηρίζει "σοβαρή και σωστή" τη θέση του κ. Τσίπρα για αναδιαπραγμάτευση και ρύθμιση-διαγραφή γενναία του χρέους, όπως έγινε υπέρ της Γερμανίας στη Συμφωνία του Λονδίνου το 1953.

Ιγνατίου: Μαγειρεύουν λύση-ντροπή στην Κύπρο


Το 2004, όταν το Κυπριακό βρέθηκε στα πρόθυρα μιας ιστορικής ντροπής, με την προώθηση του Σχεδίου Ανάν, ο Μιχάλης Ιγνατίου ήταν από εκείνους που έδωσαν τη μάχη για να αποτραπεί ένας συμβιβασμός ο οποίος κάθε άλλο παρά τιμητικός ήταν για την Ιστορία της μαρτυρικής νήσου, και τις θυσίες των πολιτών της.
Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, με τον ....

Ακόμα να πάρουν τον πούλο;; Βρήκαν τους δύο βουλευτές της ΝΔ με καταθέσεις στο εξωτερικό- Ψάχνουν τον τρίτο


Συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση εξαιτίας της παρουσίας τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Σύμφωνα με τον κατάλογο που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι συγκεκριμένοι έβγαλαν 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του.....

Λαφαζάνης προς Τσίπρα: Δεν είναι άνοιγμα τα αποκαΐδια του ΠΑΣΟΚ


Πριν καλά, καλά κοπάσει το ζήτημα Καρυπίδη χθες, σε εκδήλωση της «ISKRA» της επίσημης ιστοσελίδας της Αριστερής πλατφόρμας, ο Παν. Λαφαζάνης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην ηγεσία του κόμματος.

Τα Βριλήσσια πήραν το ντέρμπι της Νάξου

Έπειτα από ένα καταπληκτικό ματς με κυρίαρχο στοιχείο τις ανατροπές, τα Βριλήσσια πήραν μια μεγάλη νίκη μέσα στη Νάξο, κερδίζοντας με 3-2 τον Πανναξιακό στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.

Το κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Νάξου συμπλήρωσε το εντυπωσιακό σκηνικό ενός μεγάλου ντέρμπι μέσα σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα με τις φιλοξενούμενες τελικά να παίρνουν τη νίκη που τις διατηρεί σε.....