slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παναγιώτης Ρήγας:Ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο Κανονισμό της Βουλής ενισχύουν την ποιότητα και την διαφάνεια στο νομοθετικό έργο


rigas10.JPG Ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας ως Εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής :



« Η εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος και η αναδόμηση των σχέσεων εμπιστοσύνης των κοινοβουλευτικών θεσμών με τους πολίτες περνάει υποχρεωτικά μέσα από την ουσιαστική αλλαγή της λειτουργίας και την ενίσχυση του κύρους των Βουλευτών και του Κοινοβουλίου .

Οι αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού ενσωματώνουν τις αρχές της ποιότητας του νομοθετικού έργου , της διαφάνειας στη διαδικασία του νομοθετείν , της αξιοκρατίας στη στελέχωση των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου και της αναβάθμισης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου .

Οι εισαγόμενες αλλαγές στον Κανονισμό , κάνουν ουσιαστικότερη την συμμετοχή των Βουλευτών - κυρίως στις Επιτροπές - στη διαδικασία συζήτησης και επεξεργασίας των Νομοσχεδίων .

Η διαδικασία της διπλής ανάγνωσης των Νομοσχεδίων και η υποχρέωση του έχοντος τη νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού να συνοδεύει την νομοθετική του πρόταση από έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών της ρύθμισης και από έκθεση επί της δημόσιας διαβούλευσης , διασφαλίζει την πληρέστερη γνώση του Βουλευτή για τις συζητούμενες ρυθμίσεις και του παρέχει την δυνατότητα να συμβάλει δημιουργικά στην επεξεργασία της συζήτησης και την ψήφιση των νομοσχεδίων .

Η σύσταση Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμά
των και Συμβάσεων και της Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ενισχύουν τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο σε κρίσιμους τομείς , όπου η διαφάνεια και χρήση διαχείρισης αποτελούν ζητούμενα .

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η καθιέρωση της ενημέρωσης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για κάθε σύμβαση που συνάπτεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το ύψος της υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ .

Η μεταρρύθμιση του θεσμού της Βουλευτικής Ασυλίας η οποία αίρεται όταν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της δεν συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή διαλύει με αποφασιστικό τρόπο την άποψη που επικρατεί στην κοινωνία - αρκετές φορές δικαιολογημένα - ότι η χρήση του θεσμού της ασυλίας διασφαλίζει την πλήρη και γενική ατιμωρησία των Βουλευτών .

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρόβλεψη για ίδρυση Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή , με στόχο την πληρέστερη παρακολούθηση και ελέγχου εκ μέρους της Βουλής της πορείας εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού .

Τέλος η εφαρμογή του συστήματος προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και στη Βουλή μαζί με την απαγόρευση μετατροπής των εργασιακών σχέσεων των μετακλητών υπαλλήλων σε μόνιμους και των αποσπασμένων στην Βουλή σε μετατασσόμενους , ενισχύουν την αξιοκρατία και καταργούν την ευνοιοκρατία που ίσχυε μέχρι σήμερα .
Μία νέα εποχή για την λειτουργία της Βουλής ξεκινάει με στόχο την ενίσχυση του κύρους του θεσμού και των ίδιων των Βουλευτών και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο έργο του Κοινοβουλίου » κατέληξε ο κ . Ρήγας .

Αθήνα 16/07/2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης πραγματοποίησε περιοδεία από τις 18/6 έως και τις 20/6 στα νησιά Μύκονος, Σίφνος και Άνδρος.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης

συναντήθηκε διαδοχικά με τοπικούς φορείς, στελέχη της Ν.Δ. και κατοίκους των νησιών.
Η περιοδεία του βουλευτή συνεχίστηκε στις 3,10 & 11 Ιουλίου στα νησιά Άνδρο και Τήνο.
Στο πλαίσιο των επερχόμενων εορταστικών εκδηλώσεων, η περιοδεία του βουλευτή Κυκλάδων συνεχίζεται. Ο κ. Βρούτσης θα επισκεφθεί διαδοχικά τα παρακάτω νησιά :
• Σήμερα Παρασκευή , αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή την Πάρο και την Αντίπαρο,
• Την Τρίτη 20/7 την Σαντορίνη,
• Την Δευτέρα 26/7 την Αμοργό,
• Την Τρίτη 27/7 την Άνδρο.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την τελευταία ανακοίν

«Τα τελευταία στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σχετικά με το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας, εξακολουθούν να είναι υψηλά, προκαλώντας έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες.
Συγκεκριμένα, η κλιμάκωση της ανεργίας στο 11,9% το μήνα Απρίλιο, έναντι 9,4% τον αντίστοιχο περσινό μήνα, αναδεικνύει

-για άλλη μια φορά- πόσο δραματική είναι η πραγματικότητα της εξέλιξης του φαινομένου.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 27,9%, ενώ οι νέοι και οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τους πρωταγωνιστές αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, με ποσοστά 30,8% και 15,5% αντίστοιχα.
Μήνα με το μήνα, αποδεικνύεται ότι, όσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ανάσες για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης, η ανεργία θα διογκώνεται συνεχώς.
Η τόνωση της ανάπτυξης, η ενεργοποίηση και η στήριξη της Αγοράς, οι στοχευμένες δράσεις για την ανεργία και η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, αποτελούν μέτρα άμεσης προτεραιότητας.
Επιτέλους, η κυβέρνηση ας καταλάβει ότι πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα όλους τους διαθέσιμους πόρους για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας.
Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια νέα Εθνική Πολιτική για την Απασχόληση, που να συνδέεται με την ανάπτυξη και θα λειτουργεί ως ανάχωμα για την ανεργία».

Παρέμβαση Γ. Βρούτση στη Βουλή για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Θήρας - Περιοδεία Γ. Βρούτση στις Κυκλάδες

Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Θήρας και η παντελής αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επίλυση τους, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, ό οποίος κατέθεσε χθες σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Ο Βουλευτής υποστηρίζει, ότι...

παρά την πρόσφατη επέκταση του Κέντρου Υγείας σε νέο σύγχρονο όροφο (προϋπολογισμού 1,23 εκ. €), αυτός παραμένει αναξιοποίητος, εξαιτίας της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στους καρδιοπαθείς του νησιού, από την μη ανανέωση της σύμβασης του Κ.Υ. με τον μοναδικό καρδιολόγο, η οποία έληξε στις 6 Ιουνίου 2010.
Την ίδια στιγμή, που συμβαίνουν αυτά, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε βασικό ιατροφαρμακευτικό υλικό (γάζες κλπ.), οι οποίες δεν φαίνεται να «θορυβούν» το Υπουργείο Υγείας. Ευαισθητοποίησαν, όμως, την τοπική Ένωση Λεμβούχων, η οποία χορήγησε άμεσα 3.000 € στο Κ.Υ., προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα. Θέμα, που ανέδειξε με αναλυτικό της δημοσίευμα στις 14 Ιουλίου και η εφημερίδα του νομού Κυκλάδων «Κοινή Γνώμη».
Ο κ. Βρούτσης επισήμανε, ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης δικαιούνται και αξίζουν πιο αποτελεσματικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει κάποτε να ασχοληθεί σοβαρά με τις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Θήρας, οι οποίες θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Παράλληλα, όμως, αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, αφού η Σαντορίνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.
Ο κ. Βρούτσης, κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει άμεσα το Κέντρο Υγείας Θήρας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και να καλύψει τις σημαντικές ανάγκες του σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, αφού η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά και να διασφαλίζει την παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες της. Το δικαίωμα αυτό, είναι κατοχυρωμένο και στο Σύνταγμά μας.

Παναγιωτακόπουλος: Η πώληση ΤΤ-ΑΤΕ σηκώνει ειδικό δικαστήριο... μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία!!!

Αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί η πρόταση για πώληση της Α.Τ.Ε και του Τ.Τ. Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ασκεί έντονη κριτική και κάνει λόγο για "ακραία κερδοσκοπικά φαινόμενα", τονίζει πως δεν πρέπει να πουληθούν κρατικές τράπεζες, ενώ καταλήγει πως η περίπτωση σηκώνει ακόμα και ειδικό δικαστήριο... μόνο που αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για σκευωρία!!!

Σε δήλωση του σημειώνει: "Με έκπληξη ακούσαμε την πρόταση Σάλλα για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πρόταση προέκυψε μία μόλις ημέρα μετά τις σχετικές «παραινέσεις» του Υπουργού Οικονομικών.
Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευθεία πρόκληση κατά του Δημόσιου Τραπεζικού Συστήματος.

Η βουλιμία είναι χαρακτηριστικό των νεοφιλελεύθερων και των κερδοσκόπων. Τίποτα και ποτέ δεν είναι αρκετό. Αφού οδήγησαν την Ελλάδα στον εγκλωβισμό του μνημονίου και του ΔΝΤ, αφού πήραν και το τελευταίο ευρώ του εργαζομένου με ληστρικά επιτόκια, αφού λεηλάτησαν το ιερό αποθεματικό των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα είναι έτοιμοι για το μεγάλο ρεσάλτο. Την κερκόπορτα τους την ανοίγουν οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι που με όχημα το ΠΑ.ΣΟ.Κ απέκτησαν υπόσταση και υπογραφή.

Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνιστά υπέρβαση κάθε γνωστού ορίου του όρου “πειρατεία”.

Η Τράπεζα Πειραιώς η οποία πρωταγωνίστησε στο σχέδιο υπερχρέωσης της κοινωνίας και αποκόμισε τεράστια κέρδη διασώθηκε με την ένταξή της στο κρατικό πρόγραμμα στήριξης των Τραπεζών και μέσω της λήψης δανείων από την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες επιχειρεί να εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής την ΑΤΕ η οποία είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος περιουσίας από την εποχή του Σουλτάνου μέχρι σήμερα. Το ερώτημα είναι: “Με τίνος τα χρήματα σκοπεύει να κάνει αυτή την εξαγορά;”

Ποιος θα τη δανείσει για να εξαγοράσει τους δανειστές της; Για να αντιληφθεί η κοινωνία περί τίνος πρόκειται, είναι ωσάν η Ελλάδα να θέλει να εξαγοράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην Τραπεζική Αγορά, δηλαδή τις δύο υγιείς Τράπεζες του συστήματος. Την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία.

Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο.

Το αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο βάζει στο μάτι την πλουσιότερη «νύφη» του χώρου και εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι το ξεπούλημα δεν είναι αναπτυξιακή λογική.

Την ίδια στιγμή που παγκόσμια, τράπεζες επανέρχονται σε κρατικό έλεγχο, στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε ότι η εξασφάλιση ηγετικής θέσης στις αγορές και φυσικά τα υπερκέρδη τους, προϋποθέτουν οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα σαν αυτό που προτείνει ο κ. Σάλλας.

Η Κυβέρνηση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλουν να απαντήσουν άμεσα και ξεκάθαρα απορρίπτοντας χωρίς μισόλογα την πρόταση Σάλλα.

Είναι άλλο να συζητάς για τη δημιουργία ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διασφαλίζοντας την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος και άλλο να ξεπουλάς με τρόπο προκλητικό.

Και είναι πρόκληση το να προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς 700 εκ. ευρώ για την υποτιθέμενη εξαγορά όταν από το πακέτο των 28 δις πήρε 750 εκ. ευρώ!

Δεν υπάρχει τρόπος το ΠΑ.ΣΟ.Κ να συναινέσει στην άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου. Στην παράδοση των αγροτών στα χέρια των ιδιωτών που θα αντιμετωπίσουν τον αγροτικό κλήρο σαν οικόπεδο σε πλειστηριασμό.

Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου οφείλει να αποπέμψει άμεσα απ' την κυβέρνηση τους νεοφιλελεύθερους του Τ+10 και του deal της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτούς που δεν έχουν τίποτα να σεβαστούν.

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει τόσο, που κινδυνεύουμε να μπούμε στην ουρά του Ειδικού Δικαστηρίου, πίσω απ' τους δεξιούς ενόχους της Εθνικής Παρακμής. Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία"

Σάλλας: Μια ζωή κουβαλούσε νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ

Ιδού η μνημειώδης δήλωση γλειψίματος του Σάλλα στο ΠΑΣΟΚ και τον Σημίτη:

«Το Χρηματιστήριο θα ξαναπάει στις 7000+ μονάδες στις αρχές του 2001...»

Η δήλωση έγινε 22 μέρες πριν τις εκλογές του 2000 ενώ ο τόπος βοούσε επειδή το ΠΑΣΟΚ έπαιζε τα αποθεματικά των Ταμείων στο Χρηματιστήριο προκειμένου να κρατήσει το δείκτη πάνω από τις 4500 μονάδες...

Φυσικά ο δείκτης στις αρχές του 2001 προσγειώθηκε ανώμαλα...
τον Μάρτιο έπεσε στις 3500 μονάδες,
τον Σεπτέμβριο στις 2000 μονάδες και
τον Μάρτιο τους 2003 έπεσε στο χαμηλότερο σημείο του στις 1467 μονάδες...
μαζί του "προσγειώθηκαν" και οι δύσμοιροι που πίστεψαν τον Σάλλα και το ΠΑΣΟΚ...


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8aYNjtf835yMfuvfY9pVnp2UTfav8JbKB0oe5KSdASEj8X-lDLezttHQAkVU3dTXgQljGgmCtlbhSL_Cj67vHYsVwHF4DrRC6lbINfanXpGHXQhX0DmZvcQRxqNst8RLGufCzhw0OCrdu/s1600/sallas.JPG

EΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για το θέμα της Κυβερνητικής Απόφασης για δέσμευση των χρημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης στις Τράπεζες οι Βουλευτές κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, Κων. Γκιουλέκας, Ιωάννης Ιωαννίδης, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης κατέθεσαν στον Υπουργό Οικονομικών την επισυναπτόμενη ερώτηση:
  • Σε πόσες και ποιες αντίστοιχες περιπτώσεις το Υπουργείο Οικονομικών προέβη στη λήψη του μέτρου της δέσμευσης τραπεζικών καταθέσεων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και συγκεκριμένα Ο.Τ.Α.;

  • Πως αιτιολογείται η αναγκαιότητα λήψης του μέτρου αυτού κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης, ως του μοναδικού πρόσφορου μέτρου για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος;
  • Λήφθηκε υπόψη η αρχή της αναλογικότητας ενόψει του γεγονότος ότι παράλληλα πλήττεται και το δημόσιο συμφέρον του Δήμου Θεσσαλονίκης με την αδυναμία καταβολής των οικονομικών του υποχρεώσεων και με αποτέλεσμα τη μη παροχή υπηρεσιών που υποχρεούται να παρέχει στους δημότες του;

  • Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό και να προβεί σε άρση του περιοριστικού μέτρου της δέσμευσης των καταθέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKBk-H1Xazvr0yfrQFtrFGZtJE_fgXezJYp7rDQf3GlKhn5_AIx0R6bs3hCf8LhYKjA9pGimiQ-oj71c4z0tetOyGEOYzzAP6rjRU2S6c82UTKUMQPlGTkUjCxON5xSQYBXVUBC8pbcZpF/s1600/thessaloniki1.JPG

Απάντηση του Δημάρχου Βύρωνα στις συκοφαντικές μεθοδεύσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς
(Δήμαρχος Βύρωνα)
Αγαπητέ φίλε naxie
Με αφορμή τη λυσσαλέα και χωρίς προηγούμενο συκοφαντική επίθεση προς το πρόσωπό μου μέσω ανυπόστατων καταγγελιών από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου μας για τα οικονομικά του Δήμου, προϊόν του πανικού του από τη δημοκοπική κατάρρευσή του ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Η αλήθεια για τα δήθεν νέα δάνεια της περιόδου 2008-2010

Α. Το δάνειο των 12.203.763,20 ευρώ από την Eurobank, το οποίο παρουσιάζεται ως νέο, πρόκειται ουσιαστικά για συγκέντρωση όλων των παλαιοτέρων δανείων του Δήμου (παλαιών και νέων διοικήσεων) σε μια τράπεζα, μετά από σχετικό διαγωνισμό και με την αρωγή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Χαρακτηρίζεται ψευδώς από την αξιωματική αντιπολίτευση ως κακοδιαχείριση, ενώ είναι ο ορισμός της ορθής οικονομικής διαχείρισης. Δηλαδή: αντί να χρωστά ο Δήμος σε διάφορες τράπεζες και να πληρώνει τόκους 7% και 8%, συγκεντρώσαμε όλες τις οφειλές του από παλαιότερα δάνεια (τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε έχει ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ, είτε δεν έχει καταψηφίσει!) σε μία τράπεζα και με μειωμένο επιτόκιο της τάξης του 2-3%.

Β. Όσον αφορά στα υπόλοιπα 3 δάνεια ύψους 8.328.000 ευρώ που αφορούν στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών, την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, η σύναψή τους έγινε με αφορμή την επιστροφή από το Υπουργείο Εσωτερικών των χρημάτων από τα παράνομα παρακρατηθέντα έσοδα της τελευταίας εικοσαετίας προς τους ΟΤΑ, και η ετήσια δόση αποπληρωμής τους έγινε σε πλήρη αντιστοιχία με το ετήσιο ύψος της δόσης επιστραφέντων ποσών. Οι αλήθειες τις οποίες ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είπε ποτέ είναι ότι

  • στην ψήφιση της σύναψης του Δανείου για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών ο ίδιος και η παράταξή του ΑΠΕΙΧΕ (αρ.απ.168/2009) και δεν το καταψήφισε,

  • τη σύναψη του δανείου για τις λειτουργικές δαπάνες οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του Δημήτρης Δάρρας (12 χρόνια μέλος του Δ.Σ.) και Αικατερίνη Ζούκα (24 χρόνια μέλος του Δ.Σ.), την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ (αρ.απ.201/2009), και

  • τη σύναψη του δανείου για το μηχανολογικό εξοπλισμό την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ και ο ίδιος και όλη του η παράταξη (αρ.απ.169/2009)!!!

    Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα για τον οποιοδήποτε…

Η αλήθεια για το δυνητικό τέλος

Από τον Ιούνιο του 2007, ξεκαθαρίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το δυνητικό τέλος που επιβάλλαμε θα καταργηθεί στο τέλος του 2009 και τα Δημοτικά μας τέλη θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2006. Πιστοί στις εξαγγελίες μας, εφαρμόσαμε όσα είχαμε δεσμευτεί και σήμερα τα δημοτικά τέλη βρίσκονται στα επίπεδα του 2006 και είναι τα χαμηλότερα σε όλη την περιοχή. Συγκεκριμένα:

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το δυνητικό τέλος και που εισπραχθήκαν μαζί με τα δημοτικά τέλη, έχουν χαρακτηριστεί ως ειδικό έσοδο και για αυτό διατίθεται αποκλειστικά και μόνο, είτε για την υποστήριξη δράσεων του Δήμου που δεν επιχορηγούνται από το κράτος, όπως η Δημοτική Συγκοινωνία, η Δημοτική Αστυνομία, τα ΚΕΠ, οι Σχολικοί Φύλακες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, είτε για την αγορά και αποζημίωση των ελάχιστων εναπομεινάντων κοινόχρηστων χώρων στην πόλη μας, για την απόκτηση των οποίων κανένα χρηματοδοτικό πρωτόκολλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν επιχορηγεί τους ΟΤΑ. Η ετήσια επιβάρυνση του κάθε νοικοκυριού από την επιβολή του δυνητικού τέλους ήταν 1 Ευρώ ανά τετραγωνικό, και όλες οι δαπάνες οι οποίες έγιναν για τη διάθεση των χρημάτων του δυνητικού τέλους ελέγχθηκαν από την Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διενεργεί το διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου μας!

Η επιβολή του Δυνητικού τέλους έχει χαρακτηριστεί οριστικά και αμετάκλητα ΝΟΜΙΜΗ από την Επιτροπή του άρθρου 7 του Ν.2839/2000, η οποία και ελέγχει τελεσίδικα τη νομιμότητα των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και που με την αριθμ. πρωτ. 23/8.12.2006 απόφασή της έχει κρίνει ΟΜΟΦΩΝΑ ως νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη τη σχετική απόφαση. Να σημειωθεί ότι Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής είναι Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Έκτοτε καμιά διοικητική πράξη από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ελέγχου νομιμότητας δεν έχει χαρακτηρίσει ως παράνομο το δυνητικό τέλος. Οι συμβουλευτικού και διαμεσολαβητικού χαρακτήρα αρχικές απόψεις του Συνηγόρου του Πολίτη βασίστηκαν σε ελλιπή στοιχεία για αυτό και με νεότερο έγγραφό του (με αριθ.πρωτ. 3285/5.11.2008) και με αφορμή τις μόλις τέσσερεις (4) προσφυγές που έχουν γίνει στα διοικητικά δικαστήρια παραδέχεται ότι «…είναι θεμιτό ο Δήμος Βύρωνα να αναμένει τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων».

Η αλήθεια για τη δήθεν παρέμβαση του εισαγγελέα για τα οικονομικά του Δήμου Βύρωνα

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τέσσερα (4) χρόνια μετά την επιβολή του δυνητικού τέλους, οκτώ(8) μήνες μετά την κατάργησή του, επτά (7) μήνες μετά την αποστολή όλων των στοιχείων στις αρμόδιες ελεγκτικές και διοικητικές αρχές και σαφώς τέσσερεις (4) μήνες πριν τις επικείμενες εκλογές, με προφανή σκοπό την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος για παραταξιακούς του λόγους, αποφάσισε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Ο Εισαγγελέας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του εύλογα ζήτησε τη διενέργεια εξέτασης και ως εκ τούτου κληθήκαμε τόσο υπηρεσιακοί παράγοντες όσο και εγώ προσωπικά να υποβάλλουμε σχετικά υπομνήματα εξηγήσεων. Ουδέποτε οποιαδήποτε αρχή έχει ασκήσει την οποιαδήποτε δίωξη ή έχει ζητήσει τον οποιοδήποτε έλεγχο, προφανώς επειδή όλα τα στοιχεία που κατά καιρούς έχουμε προσκομίσει αποδεικνύουν το έωλο και αβάσιμο των καταγγελιών του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πόσο μάλλον όταν οι καταγγελίες αυτές βασίζονται σε ανυπόστατες λογιστικές αλχημείες και αόριστα, ψεύτικα και αβάσιμα επιχειρήματα, σε μια προσπάθεια παραπλάνησης της δικαιοσύνης και δημιουργίας εντυπώσεων. Το λόγο και την αιτία των συνειδητών συκοφαντικών και ψεύτικων στοιχείων που κατέθεσε με τη μηνυτήρια αναφορά του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι μάρτυρές του, και με δεδομένα όλα τα στοιχεία που καταθέσαμε που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία τις πραγματικές του διαθέσεις, θα κληθεί σύντομα να εξηγήσει στα Ελληνικά Δικαστήρια, μετά τις σχετικές μηνύσεις που είμαι πλέον υποχρεωμένος να καταθέσω στην Ελληνική Δικαιοσύνη τόσο για συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό μου όσο και για ψευδορκία των μαρτύρων του.



Τι συνειδητά και κακόβουλα αποκρύπτει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

  1. Ότι τα απολογιστικά στοιχεία του Δήμου για το 2007 και το 2008 (που αφορούν στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου αλλά και στη διαχείριση των χρημάτων του δυνητικού τέλους και των δανείων), έχουν ελεγχθεί, υπερψηφισθεί και έχουν κριθεί νόμιμα ΟΜΟΦΩΝΑ από τη Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου μας, και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο (2) εκπροσώπων της παράταξής του σε αυτήν, με τις 239/2008 και 214/2009 αντίστοιχες αποφάσεις της!!!

  1. Ότι ο ίδιος προσωπικά και όλη του η παράταξη υπερψήφισαν στις 30-10-2008 στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Απολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2007, που αφορούσε μάλιστα στον πρώτο χρόνο επιβολής, είσπραξης και διάθεσης του δυνητικού τέλους από τη δημοτική μας αρχή όπως σαφώς φαίνεται και στην αντίστοιχη απόφαση 406/2008 του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

  1. Ότι όλες οι Εκθέσεις τακτικού ελέγχου χρήσεως 2007 και 2008 από τους Ορκωτούς Ελεγκτές, (διαφορετικούς για κάθε χρήση), που συνοδεύουν υποχρεωτικά τον ισολογισμό του Δήμου για τα αντίστοιχα έτη, έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από τη Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου μας, ψηφισθεί και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, δημοσιευθεί κατά το Νόμο, και αποσταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Περιφέρεια Αττικής, και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μαζί με τους αντίστοιχους ισολογισμούς.

  1. Ότι όλες οι αναλυτικές καταστάσεις Ταμειακού Απολογισμού Εσόδων χρήσεων 2007, 2008 και 2009 που συνοδεύουν τις αποφάσεις 406/2008, 378/2009, και 198/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούν στην έγκριση απολογιστικών στοιχείων οικονομικής διαχείρισης του Δήμου για τα παραπάνω έτη, απεστάλησαν για έλεγχο νομιμότητας (και εγκρίθησαν ΟΛΕΣ ως νόμιμες), τόσο στην Περιφέρεια Αττικής ,όσο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνα με το άρθρ. 163 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, Ν. 3463/2006.

  1. Ότι από τις 17/11 οι συνολικοί απολογιστικοί πίνακες δαπανών που αφορούν στη διαχείριση των δαπανών από το δυνητικό τέλος έχουν αποσταλεί προσωπικά από εμένα τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών (αρ. πρ. Ε22/17-11-2009), όσο και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (αρ.πρ. Ε21/17-11-2009), ζητώντας ενδελεχή έλεγχο και ακόμα και έκτακτο διαχειριστικό σε περίπτωση που υπάρχει η οποιαδήποτε υποψία μη σύννομης διαδικασίας. Παράλληλα οι εν λόγω πίνακες έχουν χορηγηθεί σε όλες τις παρατάξεις, στο Συνήγορο του Πολίτη και σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την από 17/11 και με αρ.πρ.Ε23/2009 επιστολή μου!


    Τέλος με αφορμή την πρωτοφανή, ανήθικη, συκοφαντική επίθεση προς το πρόσωπό μου μέσω στημένων, ανυπόγραφων, πανομοιότυπων δημοσιευμάτων λάσπης και μαύρης προπαγάνδας, μέσω συγκεκριμένων εφημερίδων, μέσω ανώνυμων ηχογραφημένων τηλεφωνικών κλήσεων, και μέσω αναρτήσεων δήθεν ανωνύμων σε συγκεκριμένα blogs, θέλω να τονίσω ότι έχω προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί αυτής της θλιβερής, νοσηρής και πάνω από όλα ενορχηστρωμένης προσπάθειας σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου.

    Η γκεμπελίστικης σύλληψης και φασιστικής λογικής προσπάθεια λάσπης προς το πρόσωπό μου, από τους μόνιμα ηττημένους στη συνείδηση και όχι μόνο του Βυρωνιώτικου λαού δεν θα περάσει! Η δημοτική μας αρχή, πιστή σε ξεκάθαρους όρους διαφάνειας, με ευθύνη, γνώση και οργανωμένο σχέδιο δράσης και έργων συνεχίζει την προσπάθειά της έτσι ώστε ο Βύρωνας της προσφυγιάς και των δημοκρατικών αγώνων να μην επιστρέψει στην εποχή των εργολάβων και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Συνεχίζει την προσπάθειά της για να πάει ο Βύρωνας μπροστά και μόνο μπροστά! Αντιστεκόμαστε στις πρωτοφανείς επιθέσεις λάσπης, πέρα από κάθε έννοια ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού! Η πόλη μας αλλάζει, οι πολίτες μας εμπιστεύονται, και εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά, σκληρά και υπεύθυνα!

Νίκος Γ. Χαρδαλιάς

Δήμαρχος Βύρων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Ε.Σ.Α.) για το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σχετικά με το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας, εξακολουθούν να είναι υψηλά, προκαλώντας έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η κλιμάκωση της ανεργίας στο 11,9% το μήνα Απρίλιο, έναντι 9,4% τον αντίστοιχο περσινό μήνα, αναδεικνύει -για άλλη μια φορά- πόσο δραματική είναι η πραγματικότητα της εξέλιξης του φαινομένου.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 27,9%, ενώ οι νέοι και οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τους πρωταγωνιστές αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, με ποσοστά 30,8% και 15,5% αντίστοιχα.

Μήνα με το μήνα, αποδεικνύεται ότι, όσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ανάσες για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης, η ανεργία θα διογκώνεται συνεχώς.

Η τόνωση της ανάπτυξης, η ενεργοποίηση και η στήριξη της Αγοράς, οι στοχευμένες δράσεις για την ανεργία και η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, αποτελούν μέτρα άμεσης προτεραιότητας.

Επιτέλους, η κυβέρνηση ας καταλάβει ότι πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα όλους τους διαθέσιμους πόρους για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια νέα Εθνική Πολιτική για την Απασχόληση, που να συνδέεται με την ανάπτυξη και θα λειτουργεί ως ανάχωμα για την ανεργία».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Φίλες και φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης και με οδηγό την αγάπη μου για τον τόπο μου έλαβα μια δύσκολη αλλά και σημαντική απόφαση: Να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Υπακούω έτσι στην επιθυμία πολλών συμπολιτών μας που μου ζήτησαν να ηγηθώ ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι συνθήκες όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολες. Τα προβλήματα πολλά. Άγνωστο ακόμη το τοπίο μπροστά μας. Μία νέα διοικητική διαίρεση στον αυτοδιοικητικό χάρτη της πατρίδας μας αλλά και νέα νομοθεσία, νέες αρμοδιότητες άρα και νέα προβλήματα είναι μπροστά μας. Οι προκλήσεις ατέλειωτες και οι δυνατότητες απεριόριστες με σωστό σχεδιασμό και ορθολογική διαχείριση των πόρων.

Χρειάζεται δυναμική αντίδραση και μεγάλη προσπάθεια. Σε αυτή τη δύσκολη περίσταση πείστηκα να θέσω τον εαυτό μου μπροστάρη σε ένα νέο ξεκίνημα στα πολιτικά δρώμενα σε μία νέα περίοδο για τα κοινά μας, με μια νέα δυναμική αυτοδιοικητική δράση.

Εξάλλου, είμαι ένας νέος άνθρωπος, 39 ετών, που με διακρίνει ο δυναμισμός της ηλικίας μου και μπορώ να αντιλαμβάνομαι τις αγωνίες και τις ανησυχίες της νεολαίας και να πιάνω τον παλμό και την επιθυμία της για δράση. Εργάζομαι από μικρός στην οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση, η οποία μου ανήκει από 1997 και έμαθα ότι η σοβαρή και εντατική προσπάθεια σε συνδυασμό με την αγάπη για το επάγγελμά σου, σε οδηγούν στην επιτυχία. Ακόμη κατάλαβα νωρίς ότι είναι απαραίτητη η ειδική θεωρητική κατάρτιση, γεγονός που με οδήγησε σε σπουδές πάνω στο αντικείμενό μου στην Αθήνα και το εξωτερικό. Έχοντας την πεποίθηση ότι η συλλογική προσπάθεια βελτιώνει τις επαγγελματικές συνθήκες ασχολήθηκα από 25 ετών με το συνδικαλισμό και διετέλεσα Γραμματέας της ‘Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου. Αυτοδιοικητική εμπειρία απέκτησα με τη συμμετοχή μου στα κοινά από το 1998 και από τη θέση του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Εγγαρών, από το 2000 έως σήμερα.

Πιστεύω στη συλλογικότητα και τη συνεργασία. Εμπιστεύομαι τις δυνατότητες των συνεργατών μου. Με ενδιαφέρει η σύνθεση και όχι οι αντιθέσεις. Θεωρώ ότι ο διάλογος και τα επιχειρήματα αποτελούν το καλύτερο πολιτικό όπλο. Σέβομαι την εμπειρία, τις προσπάθειες και το έργο των άλλων, ιδιαίτερα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Δεν μπορώ όμως να μην διαπιστώνω την αδράνεια, την προβληματική διαχείριση των κοινών και την ανυπαρξία οράματος που μας περικυκλώνουν. Ενοχλούμαι από την έλλειψη πρωτοβουλιών, που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο του τέλματος καθώς και από την ανακύκλωση προσώπων που έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και παραμένουν στο προσκήνιο για την κάλυψη προσωπικών επιθυμιών-φιλοδοξιών-συμφερόντων.

Γνωρίζουμε ότι οι γενικότερες συνθήκες στην πατρίδα μας είναι δύσκολες. Βιώνουμε όμως κάθε μέρα όλο και περισσότερο τις συνέπειες τους και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Τα έργα υποδομής ανύπαρκτα. Τα έργα που έχουμε ανάγκη δεν έχουν καν μελετηθεί ή και για όσα έχουν εκπονηθεί μελέτες αυτές παραμένουν κλειδωμένες στα χρονοντούλαπα λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης για την υλοποίηση τους. Όλα αυτά έχουν κάνει τον κόσμο να αδιαφορεί για τα κοινά και να απογοητεύεται. Να μην συμμετέχει…. Να μην ενεργοποιείται… Να μην αντιδρά…

Υπάρχει όμως ελπίδα …. Υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης! Αυτό είναι το νέο μήνυμα που σας μεταφέρουμε οι συνεργάτες μου κι εγώ. Πιστεύουμε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας κάθετι παλιό και να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά μας ανήκει. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στα δημοτικά δρώμενα της Νάξου τώρα που θα έχουμε ένα ενιαίο Δήμο στο νησί και μαζί την ευθύνη των Μικρών Κυκλάδων. Η εφαρμογή του Καλλικράτη και οι σαρωτικές αλλαγές που τον συνοδεύουν φορτώνουν στις πλάτες των αυτοδιοικητικών αρχόντων τεράστιο βάρος ευθυνών.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ δεν ξέρουμε να μοιράζουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και να λέμε εύκολα λόγια. Γνωρίζουμε μόνο να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να υλοποιούμε στόχους. Δεν αγνοούμε τις δυσκολίες. Ξέρουμε τα προβλήματα. Μελετάμε τα διάφορα θέματα. Συμβουλευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες αλλά ακούμε και τις απόψεις του καθημερινού ανθρώπου. Πιστεύουμε στην αξία της γνώσης και σεβόμαστε απεριόριστα την πείρα. Για μας έχει βάρος η γνώμη του κάθε δημότη, που προβληματίζεται και έχει κάτι να προτείνει για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Κι ακόμη μας ενδιαφέρει η βοήθεια και η στήριξη των παλαιότερων και έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών.

Φίλες και φίλοι,

Είναι γνωστή η ιδεολογική μου τοποθέτηση, την οποία δεν κρύβω. Θεωρώ όμως ότι η αυτοδιοικητική δράση επιβάλει να μην μπαίνουν κομματικές γραμμές σε ανθρώπους που αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν στους συμπολίτες τους. Έτσι λοιπόν δεν έχω στεγανά στις επιλογές των συνεργατών μου και δεν αφήνω περιθώρια για κομματικές αντιπαραθέσεις. Το στοίχημα που θέτω στον εαυτό μου είναι να γίνω ένας χρήσιμος για τον τόπο μου Δήμαρχος και όχι απλά να καθίσω στην “πρώτη καρέκλα” του Δημοτικού Μεγάρου. Γνωρίζω ότι η ενδεχόμενη εκλογή μου σημαίνει θυσίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό το τίμημα είμαι προετοιμασμένος και αποφασισμένος να το πληρώσω. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω γιατί βασίζομαι στην αξία των συνεργατών μου και την αγάπη των συμπολιτών μου. Πάνω απ’ όλα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ψηφοφόρου, που με τη δύναμη της ψήφου του, έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύει στα αξιώματα αυτούς που θα τον υπηρετήσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα με γνώμονα το κοινό κάλο και όχι τα προσωπικά μικροσυμφέροντα.

Δεσμεύομαι να μην προδώσω τις προσδοκίες σας!

Με τιμή

Δημήτρης Λιανός

Δέκα λόγοι για πρόωρες εκλογές

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010


Μία καλή μέθοδος για να προσεγγίσεις ένα θέμα είναι να προσπαθήσεις να μπεις στο πετσί του ρόλου του αποφασίζοντος. Κάνοντας λοιπόν την …άσκηση με αφορμή την ανάρτηση του Antinews «Πρόωρες εκλογές;» καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι μάλλον προφανές ότι από Σεπτέμβρη θα έχουμε εκλογές
Τι συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση:
Πρώτον, ο ΓΑΠ θα πάει με το επιχείρημα της καμένης γης καθώς το 2009 «δεν ήξερε, δεν ρώταγε». Θα μιλήσει με όρους τραγικούς της κατάστασης που παρέλαβε και θα υπερθεματίσει για τις «επώδυνες πλην αναγκαίες αποφάσεις»

Δεύτερον, θα πουλήσει «δημοκρατική νομιμοποίηση» για να αγγίξει τους «ευαίσθητους» σε τέτοια θέματα ψηφοφόρους
Τρίτον, μετά τις εκλογές θα έχει μία πιο ελέγξιμη Κοινοβουλευτική Ομάδα λόγω λίστας κι έτσι δεν θα παιδεύεται κανείς να πείσει ή να απειλήσει τους βουλευτές που εκδηλώνουν τάσεις διαφοροποίησης
Τέταρτον, να μην προλάβει ο Σαμαράς να κεφαλαιοποιήσει τις θετικές εντυπώσεις που έχει αφήσει το τελευταίο διάστημα. Γιατί όταν ο Σαμαράς «τουμπάρει τις δημοσκοπήσεις» όλα θα έχουν τελειώσει ανεξαρτήτως χρόνου εκλογών
Πέμπτον, να μην προλάβουν οι άλλοι σχηματισμοί που έγιναν ή κυοφορούνται να πάρουν μερίδιο «αγοράς» από το ΠΑΣΟΚ. Ο κυρίαρχος «παίκτης» πάντα ενδιαφέρεται για αυτό, έστω κι αν τα ποσοστά που θα χάσει θα είναι ..νικοτίνης σε λάιτ τσιγάρα.
Έκτον και ίσως σημαντικότερο, ασκείται μεγάλη πίεση στους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής για άμεσα και απτά αποτελέσματα, εντός του θέρους.
Έβδομον: ο Γιώργος δεν ξεχνά το χουνέρι του 2007 και μπορεί να ποντάρει στο ανέτοιμο του βασικού αντιπάλου
Όγδοον: οι δηλώσεις του Καστανίδη δεν είχαν ιδιαίτερη συνέχεια, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον κάτι «ψήνεται»
Ένατον: Ο ΓΑΠ θα προλάβει τις κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένονται σφοδρές το Φθινόπωρο
Δέκατον: Θεωρεί ότι θα κάνει περίπατο και μετά θα ξαναμοιράσει και την τράπουλα των Υπουργείων. Ενώ ένας ανασχηματισμός μπορεί να προσθέσει και γκρίνια στο ήδη βαρύ κλίμα.


Μικρός Οδυσσέας

Το επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι τις (δημοτικές ή άλλες) εκλογές


Η οικονομία είναι η βάση και η πολιτική το εποικοδόμημα…

Αφού λοιπόν είδαμε τι σημαίνει, σε οικονομικούς όρους, η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, ας… αποκαλύψουμε συνοπτικά πως εντάσσεται στο πολιτικό σχέδιο και στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης.

Όπως έχει γράψει εύστοχα πριν από λίγες μέρες το Antinews «στήνεται ένα ολόκληρο σκηνικό εκλογών». Η είδηση λοιπόν σήμερα είναι ότι ανεξαρτήτως εάν θα γίνουν οι εκλογές το σκηνικό στήνεται και εκεί έχουν αναλάβει εργολαβία μια σειρά από γρανάζια του συστήματος. Εξάλλου εκλογές θα έχουμε ούτως ή άλλως εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά στο κομμάτι της Περιφέρειας θα εκλεγούν μικροί κυβερνήτες ..

4+1 σημεία-κλειδιά:

1. Θετικά Δημοσιεύματα: Αναμένεται μπαράζ θετικών δημοσιευμάτων για το έργο του … Μνημονίου καθώς και την επίτευξη των στόχων του. Μια πρώτη γεύση πήραμε από τη χθεσινή διαρροή – συνεργασία Κυβέρνησης – ΔΟΛ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπως αποτυπώνεται στα δύο πανομοιότυπα κύρια άρθρα τους, που …προπαγανδίζουν την αναγκαιότητα συγχωνεύσεων των Τραπεζών. Λίγες ώρες μετά ο κ. Σάλλας υπέβαλε την γνωστή πρότασή του.

2. Οι αριθμοίβγαίνουν: Φορείς, Επικοινωνιολόγοι, Οικονομολόγοι, Ακαδημαϊκοί, και Αναλυτές, που κουβαλούν στη πλάτη τους το PR του Μνημονίου θα διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά πως η κυβέρνηση είναι μέσα στους στόχους της. Έχοντας εισπράξει τα συγχαρητήρια των «Τοποτηρητών» η κυβέρνηση θα κάνει λόγο για την «πολλαπλασιαστική αξία των μέτρων» που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και θα βγάλει τη χώρα από τον κύκλο της ύφεσης.

3. Το διάγγελμα της ΔΕΘ: Στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, σε μία χρονικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης θα ενταθεί ενόψει ΔΕΘ. Στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, που θα λάβει τη μορφή διαγγέλματος, θα εξαγγελθούν διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις, ενώ με κάθε …επισημότητα θα ανακοινωθεί πως «το σχέδιο προχωρά και η χώρα βγαίνει από τη φάση της ύφεσης».

4. Η κάνουλα των τραπεζών: Όλως τυχαίως οι τράπεζες, λίγες μέρες μετά τις εξαγγελίες του Παπανδρέου, θα ανοίξουν μερικώς τη κάνουλα των δανείων και το χρήμα θα έρθει ως φάρμακο στην καταπονημένη αγορά, και ως υπνωτικό στη συνείδηση του κόσμου.

5. Ανάσα στον Τύπο: Τα δάνεια θα καταλήξουν κατά κύριο λόγο στα διψασμένα ταμεία των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, που μέχρι τότε θα έχουν φροντίσει να «ξεφορτωθούν» το φθηνό και ευέλικτο δυναμικό τους. Το ντεμαράζ των επαινετικών δημοσιευμάτων, και αποθεωτικών ρεπορτάζ, θα συνεχιστεί μέχρι τις δημοτικές εκλογές…

Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό μάρκετινγκ τελειώνει εκεί που ο απλός κόσμος αισθάνεται ανήμπορος να συμμετάσχει στη διοίκηση της ζωής του…

Και όσα Storytelling και να του φτιάξεις, όσα παραμύθια και να του διηγηθείς, η πλαστή ευμάρεια πλέον δε μπορεί να αποτελέσει το αποκούμπι κανενός.

Φυσικά στο παζλ μπαίνει και ο παράγοντας «επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ», αλλά εκεί νομίζω ότι έχουν πάει νοερά για μπάνια, παρά τις εντολές Σαμαρά

Σ&Β

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ

Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 16 Ιουλίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:
1.      Απόφαση για το  αποτέλεσμα δημοπρασίας αγοράς γης για Δημοτικές δράσεις.
2.      Εξέταση ένστασης αναδόχου έργου: «Πλακοστρώσεις δρόμων στον κάτω οικισμό Αγίου Αρσενίου Δήμου Νάξου».
3.      Έγκριση μελέτης ( τοπογραφικής αποτύπωσης κλπ.) υφιστάμενου ανοιχτού  υδραγωγείου Τ.Δ. Ποταμιάς Δήμου Νάξου.
4.      Έγκριση μελέτης - τευχών δημοπράτησης του έργου:«Συντήρηση και διαμόρφωση πηγής βρύσης Τ.Δ. Βίβλου Δήμου Νάξου».
5.      Έγκριση τοπογραφικής μελέτης: « Δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Τ.Δ. Δήμου Νάξου», για το τμήμα από τον κόμβο Ποταμιάς - Χώρας Νάξου έως Αγ. Θαλάλαιο και Μέλανες.
6.      Παραλαβή τεχνικής μελέτης στατικών και Η/Μ του έργου: «Ανέγερση διώροφου κτιρίου με υπόγειο Δήμου Νάξου. Ισόγειο: παιδικός σταθμός. Όροφος: γραφεία».
7.      Εξέταση εξέλιξης των εργασιών εκπόνησης της μελέτης « Παροχή υπηρεσιών για το έργο: Κατασκευή νέας γέφυρας Εγγαρών - Ανάδειξη και προστασία  της υπάρχουσας».
8.      Παράταση εκτέλεσης εργασιών έργου: «Ασφαλτόστρωση προαυλίου χώρου 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου»
9.      Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού) του έργου: « Κατασκευή πεζοδρομίου και ηλεκτροφωτισμού παραλίας Καστρακίου Τ.Δ. Σαγκρίου Δήμου Νάξου».
10.  Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού) του έργου: «Κατασκευή προστατευτικού τοίχου από ενοριακό ναό Παναγίας έως κοινοτικό γραφείο Τ.Δ. Βίβλου Δήμου Νάξου»
11.  Παραχώρηση χρήσης χώρου επί του αιγιαλού, Ορκού Μ. Βίγλα Δήμου Νάξου, για την εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
12.  Μίσθωση αποθηκευτικού χώρου στο Τ.Δ. Αγ. Αρσενίου.
13.  Εισήγηση για μετατόπιση της θέσης περιπτέρου του δικαιούχου Ιωάννη Βασιλάκη.
14.  Έκγριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής έργου: «Ανάδειξη - ανάπλαση περιοχής δασυλλίου Αγ. Νικολάου Τ.Δ. Αγ. Αρσενίου Δήμου Νάξου».
15.  Έγκριση οριστικών πρωτοκόλλων παραλαβής προμήθειας.
16.  Έγκριση δαπανών ηλεκτροδοτήσεων και άλλων σχετικών με τη ΔΕΗ δαπανών.
17.  Ψηφίσεις πιστώσεων.
18.  Αναμορφώσεις Δημοτικού προϋπολογισμού
19.  Έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης αιρετών Δήμου Νάξου.
20.  Αίτημα για χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου (Internet) των: α) Σέργη Καλλιόπη και β) Σπυριδωνόπουλου Χρήστου
21.  Αιτήσεις - Τρέχοντα.
Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Γεώργιος  Καραμανής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες μας με το παρόν ανακοινώνουμε ότι ο ανεξάρτητος και αδέσμευτος δημοτικός συνδυασμός με επικεφαλή τον Νομαρχιακό Σύμβουλο ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ πλέον θα φέρει τον τίτλο «ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Ακόμη και από τον τίτλο αντιλαμβάνεστε ότι στόχος και σκοπός του συνδυασμού μας είναι το μέλλον και πως αυτό γίνει καλύτερο με την ισόρροπη ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΡΟΟΔΟ του ενιαίου πλέον δήμου μας ο οποίος θα αγκαλιάσει και τα υπόλοιπα νησιά τις περιοχής μας ( Δονούσα, Κουφονήσια , Σχοινούσα και Ηρακλειά), ώστε ισότιμα να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και απαιτήσεις των καιρών.

Η δυνατότητες του νησιού μας είναι τεράστιες, με συμμετοχή, ορθολογική διαχείριση, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν τον συνδυασμό μας και έχοντας, ως γνώμονα και όραμα το καλύτερο Αύριο των συμπολιτών μας, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ώριμες και ουσιαστικές ανάγκες και διεκδικήσεις των δημοτών μας, οι οποίοι αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Για το παραπάνω εγχείρημα και προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προσκαλούμε όλους τους δραστήριους και σκεπτόμενους συμπολίτες μας, που ενδιαφέρονται, να συνδράμουν ενεργά σ΄ αυτήν την κίνηση να συστρατευτούν μαζί μας ενδυναμώνοντας και πραγματοποιώντας τους κοινούς μας στόχους, στόχοι οι οποίοι μαζί θα επιλέξουμε και θα επιλύσουμε μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικά ή ατομικά συμφέροντα. Η Νάξος ανήκει σε όλους μας την έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και την χρωστάμε στις επόμενες γενιές, υποχρέωση μας είναι να την παραδώσουμε καλύτερη και μπορούμε.

Ως δημοτικός συνδυασμός και στα πλαίσια της δημοκρατικής διαδικασίας, λαμβάνουμε μηνύματα από παντού συζητάμε με όλους και για όλα δεν διακατεχόμαστε από την αλαζονεία της εξουσίας και γι αυτό βρισκόμαστε πολλές φορές σε τραπέζια συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων ακόμα και με συναγωνιστές υποψηφίους, κινδυνεύοντας να παρεξηγηθούμε (ως και έγινε) ότι αναζητούμε τρίτο πόλο συνένωσης και ότι εξουσιοδοτήσαμε μια ομάδα ανθρώπων προς την εύρεση αυτού του πόλου.

Δια του παρόντος λοιπόν σας δηλώνουμε ότι καμιά εξουσιοδότηση δεν έχουμε παραχωρήσει σε κανέναν συζητάμε δεχόμαστε κατανοούμε του προβληματισμούς και τις φιλοδοξίες όλων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παθητικά είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόταση ή κατεύθυνση πιστεύουν ορισμένοι ότι μπορούν να μας επιβάλουν.

Ο συνδυασμός μας προχωρεί ακάθεκτος στην υλοποίηση του οράματος και του κοινού μας στόχου, είναι ανοιχτός προς όλους όσους επιδιώκουν και θέλουν το καλό του νέου Δήμου μας ξεκινώντας από την δημιουργία ενός Άρτιου Δυναμικού και δημοκρατικού συνδυασμού στον όποιο όλοι θα έχουμε ενεργή θέση και συμμετοχή βάζοντας ως πρώτο στόχο την Νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και ακολούθως ολοκληρώνοντας κομμάτι κομμάτι το πρόγραμμα και της δεσμεύσεις που θα αναλάβουμε έναντι των συμπολιτών μας.

Νάξος 15 / 07 / 2010

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Κυβερνητικές ανακολουθίες η ασύστολα ψεύδη;

ΚAI ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ σήμερα θα έχουν πειστεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί κατά γράμμα πολιτικές , που φυσικά μόνο σοσιαλιστικές δεν ειναι.  Ολοι πλέον  έχουν καταλάβει ότι οι άνθρωποι άλλα έλεγαν, άλλα είχαν στο μυαλό τους κι άλλα εφαρμόζουν. Οσοι έχουν συνείδηση εξ αυτών  κάτι προσπαθούν να ψελλίσουν. Τους υπόλοιπους τους έχει παρασύρει το ρέμα…

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί πλήρως φιλελεύθερες πολιτικές με βάση τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Πώς αλήθεια μπορεί να αιτιολογηθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου η αλλαγή στροφής 180 μοιρών σε ό,τι αφορά στο τραπεζικό σύστημα, καθώς το Δημόσιο δεν θα έχει ισχυρή παρουσία -εφόσον τελικά δοθούν στον ιδιωτικό τομέα οι μετοχές του στην ΑΤΕbank και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο-, όπως υποσχόταν ο πρωθυπουργός προεκλογικά, αλλά ουσιαστικά θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως η αγορά;

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ με φανφάρες προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου θα εφαρμόσει τελικά και πότε; Πότε επιτέλους θα αποφασίσουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ο οποίος ψήφισε ακούγοντας κάποια πράγματα που αποδεικνύονται κάθε μέρα που περνάει ασύστολα ψεύδη;

Από εδώ κι εμπρός πάντως ένα είναι το θέμα, τώρα που ξεκαθαρίστηκε το βασικό, τι σημαίνει κατά ΠΑΣΟΚ υπόσχεση, για να μην έχουν κάποιοι ψευδαισθήσεις: η πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία. Αν είναι για το καλό του τόπου, ας γίνει ό,τι είναι να γίνει, αλλά με απόλυτη διαφάνεια και με βάση τους υφιστάμενους κανόνες. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τη θέση της και το σκοπό της στην τραπεζική σκακιέρα.

Ε.Τ.

Το αντιηλιακό του Γιώργου

Φανταστείτε  μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει ποτέ βρεθεί η χώρα   ο Καραμανλής να καλούσε τους φίλους του για ένα φιλολογικό γκαλά πλάι στο κύμα θα τον είχαμε σταυρώσει. Φανταστείτε μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει ποτέ βρεθεί η χώρα μάλιστα να   ψάχναμε τον Καραμανλή πότε στην Πάρο, πότε στην Κίμωλο και πότε στην Πάτμο

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τις ημέρες και τα έργα του Κώστα Καραμανλή, δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό, βλέποντας τον Γιώργο Παπανδρέου να κλείνει τις εργασίες του Συμποσίου της Σύμης, σε μια αποθέωση του επικοινωνιακού κίτς με τις βαρκουλες να αρμενίζουν και τους τοπικούς φορείς να απονείμουν πλακέτες, να κάνω ορισμένες σκέψεις.

Εχοντας καλύψει δημοσιογραφικά τα πρώτα βήματα του συμποσίου αυτού, τότε που το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πετούσε λεφτά από το παράθυρο για πενθήμερα στη Σάμο, τη Μύκονο και αλλού, δεν θα μπω στον πειρασμό να ασκήσω κριτική στο πως ένας Πρωθυπουργός, μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει ποτέ βρεθεί η χώρα, επιλέγει να κατασκηνώσει στον Πόρο αφήνοντας πίσω του υπουργούς και βουλευτές να σφάζονται.

Θα επισημάνω όμως πως η μεγάλη διαφορά του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή είναι το αντιηλιακό. Την ώρα που το σύμπαν ασκούσε πέρσι τέτοιες μέρες έντονη κριτική στον Κώστα Καραμανλή για το μαύρισμά του και τα μπάνια του στη Ραφήνα , ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος πηγαίνει για ρεκόρ γκίνες στο λαικό άθλημα του κανό καταφέρνει αν και κάθε ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο βρίσκεται και σε άλλον νησί να περνά απαρατήρητος. Αλλά και κυρίως να μην μαυρίζει.

Την ώρα που τα ΜΜΕ επέκριναν σφόδρα τον Κώστα Καραμανλή για το …μειωμένο ωράριό του στο Μέγαρο Μαξίμου, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, ο Γιώργος Παπανδρέου έχοντας αφήσει στο πόστο του τον Πάγκαλο και τον Παμπούκη για να κάνουν τις επαφές του και να ολοκληρώνουν την ψυχοθεραπεία σε υπουργούς και βουλευτές, βρίσκεται πότε στο εξωτερικό και πότε σε κανά νησί. Αν σε αυτή την περίοδο ο Καραμανλής καλούσε τους φίλους του για ένα φιλολογικό γκαλά πλάι στο κύμα θα τον είχαμε σταυρώσει. Φανταστείτε μάλιστα να τον ψάχναμε πότε στην Πάρο, πότε στην Κίμωλο και πότε στην Πάτμο. Φυσικά δεν είναι κακό ένας πρωθυπουργός να κάνει διακοπές. Το αντίθετο μάλιστα. Κακό είναι όμως όπως τελικά αποδεικνύεται να μην βάζει αντιηλιακό.

Ο Δημήτρης Κοτταρίδης είναι δημοσιογράφος.

Γ. Πλακιωτάκης : Δεν νοείται ελληνική ναυτιλία χωρίς τους ναυτικούς μας

 5.JPG

Ο βουλευτής Λασιθίου και Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη με εκπρόσωπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την ιδιομορφία του ναυτικού επαγγέλματος και κατ' επέκταση την ασφάλισή τους, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση και να αποκαλύψει τις προθέσεις της τόσο για την ασφάλιση των ναυτικών, όσο και την επιβίωση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ).

Σε μια εποχή όπου η ενίσχυση του ναυτικού επαγγέλματος είναι προτεραιότητα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουμε να δίνουμε κίνητρα και όχι να αποθαρρύνουμε την προσέλκυση νέων.

Δε νοείται η ναυτιλία μας, πεδίο όπου έχουμε το απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα, δίχως Έλληνες ναυτικούς».