slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λιγότεροι έφυγαν για τα νησιά αυτό το Πάσχα

Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αλλά και η απεργία της ΠΝΟ τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, ήταν οι κυριότεροι παράγοντες της πτώσης της επιβατικής κίνησης φέτος στην ακτοπλοΐα, που
σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα ξεπεράσει το 40%. Τα δρομολόγια των πλοίων ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με ... 

Βενιζέλος: «Χαλκευμένα τα στοιχεία εναντίον του Άκη»

Aνοικτό θέμα προανακριτικής επιτροπής για τα όπλα

Tων Φ. Kαλλιαγκοπουλου - N. Tσιουτσια-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
26.02.2005

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης στην Περιφορά των Επιταφίων στη χώρα της Νάξου

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΙΑ

Εύχομαι το φώς της Ανάστασης να φέρει στην πατρίδα μας την ελπίδα και τη
λύτρωση!
 Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ.

Ευχές από το Χαράλαμπο Κόκκινο

              ΕΥΧΕΣ
Με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα,
 εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά , με Υγεία και Ευτυχία.
Η θυσία του Θεανθρώπου ας αγγίξει τις ψυχές όλων των ανθρώπων και
 ας φωτίσει με καλοσύνη και αγάπη όλες τις

Ένταξη Ειδικού Σχολείου Νάξου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Ειδικό Σχολείο Νάξου» με προϋπολογισμό  518 χιλ. €.Το Ειδικό Σχολείο Νάξου βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Θαλελαίου στις Μέλανες,  και περιλαμβάνει 1 αίθουσα δασκάλων και 4 μικρές αίθουσες εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας και λογοθεραπείας. Με το έργο που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα προβλέπεται η επέκταση του κτηρίου κατά 268 τετρ. μέτρα, με την προσθήκη 4 νέων αιθουσών διδασκαλίας, καθώς και νέων χώρων υγιεινής.Το έργο που θα υλοποιηθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θετική συμβολή στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εκπαίδευσης του νησιού.Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ


“Τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα, εύχομαι σε κάθε Κυκλαδίτη να οπλιστεί με δύναμη για την αντιμετώπιση κάθε δοκιμασίας και με αισιοδοξία να γίνει καλός αγωγός για να περάσει και η μικρότερη ικμάδας φωτός.

Α. Σαμαράς: Μετά το Γολγοθά και τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση

Πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε, σήμερα, το μέγα μήνυμα: Ότι, μετά το Γολγοθά και τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση.

Μονιασμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη, σχέδιο και αγώνα, όπως κάναμε πολλές φορές στην Ιστορία μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές αντιξοότητες. Να ξεπεράσουμε την κρίση και να αναστήσουμε τη χαμένη ελπίδα για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.


Μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα τα καταφέρουμε.

Καλή Ανάσταση!

Το ΠΑΣΟΚ συνέταξε το μνημόνιο και δεν φταίει κανένα ΔΝΤ και κανένας Τόμσεν

Ο Στρος Καν, ο Τόμσεν και το μνημόνιο
του Μ.Ιγνατίου
Έχω κατακρίνει τον Πολ Τόμσεν πολλές φορές και για πάρα πολλά πράγματα. Τον έκρινα ειδικά για το πρόγραμμα της τρόικας, στην οποία συμμετέχει ως βασικό στέλεχος. Πίστευα ότι από τη στιγμή που ο τότε πρωθυπουργός κατέφυγε στον μηχανισμό ΔΝΤ και ΕΕ, έπρεπε να αναζητηθούν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, από αυτούς που δοκιμάστηκαν σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα ήταν μία διαφορετική υπόθεση και περίπτωση.

Σε Πάτμο και Κάλυμνο ο Περιφερειάρχης, μήνυμα του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη για το Πάσχα - <<Να επανεκτιμήσουμε τα σημαντικά και ουσιώδη στη ζωή μας»

Την Πάτμο και την Κάλυμνο, όπου θα παραστεί στην τελετή του Νιπτήρος και  στην περιφορά των Επιταφίων, αντίστοιχα, θα επισκεφθεί τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος εκφράζει τις ευχές του και απευθύνει το παρακάτω μήνυμα προς τους Δωδεκανήσιους και Κυκλαδίτες:

«Οι ξεχωριστές αυτές ημέρες βρίσκουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα σε βαθιά περίσκεψη, αντιμέτωπους με ερωτήματα και διλήμματα που δύσκολα απαντιούνται. Πολλοί συνάνθρωποί μας, μέσα σε αυτήν την πρωτοφανούς έντασης και έκτασης σύγχυση, αναζητούν δρόμους και κατευθύνσεις, που μοιάζουν όμως αδιέξοδοι. Λες και δεν υπάρχουν…

θαυμαστε τους και ψηφιστε τους


Τα παιδιά του Χίτλερ με στολή «Χρυσής Αυγής»


Η δράση αλλά και κείμενα που υπογράφει ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκαλύπτουν τη λειτουργία μιας νεοναζιστικής ρατσιστικής οργάνωσης με διεθνείς διασυνδέσεις, που μνημονεύει τον... Ρούντολφ Ες σαν «ήρωα» και χαρακτηρίζει τον χριστιανισμό ως «σκοταδισμό 20 αιώνων»


Μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά σε παλαιότερη συγκέντρωσή τους. Τρίτος από αριστερά ο γ.γ. της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος.
Μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά σε παλαιότερη συγκέντρωσή τους. Τρίτος από αριστερά ο γ.γ. της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος.


Πίσω από τα συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Eλληνες» και «Eξω οι ξένοι από τη χώρα», που χρησιμοποιεί η «Χρυσή Αυγή» προσπαθώντας να προσελκύσει άνεργους και απελπισμένους πολίτες οι οποίοι ζουν στα όρια της οικονομικής ανέχειας, κρύβεται μια νεοναζιστική οργάνωση που μισεί τη δημοκρατία, «λατρεύει» τον Χίτλερ και οραματίζεται το 4ο Ράιχ στην Ευρώπη.

Παρά την προσπάθεια των στελεχών της να «μακιγιάρουν» το πραγματικό πρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» στην επιδίωξή τους να διεκδικήσουν την είσοδό της στο κοινοβούλιο, η δράση αλλά και τα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς αποκαλύπτουν τη λειτουργία μίας νεοναζιστικής ρατσιστικής γκρούπας με διεθνείς διασυνδέσεις που μνημονεύει τον σφαγιαστή... Ρούντολφ Ες σαν «ήρωα» και χαρακτηρίζει τον χριστιανισμό ως «σκοταδισμό 20 αιώνων».

Η «Αρια Φυλή»
Ο γενικός γραμματέας της «Χρυσής Αυγής», Ν.Γ. Μιχαλολιάκος, ηγετικό στέλεχος της άκρας Δεξιάς από τη δεκαετία του '70, έχει δηλώσει ότι ο «εθνικοσοσιαλισμός» αποτελεί «κοσμοθεωρία» που στηρίζεται στην ανωτερότητα της «Aριας Φυλής» ενώ έχει παραδεχτεί ότι οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της Κατοχής διέπραξαν... εκτελέσεις στην Ελλάδα ως «αντίποινα» για τη δράση των αντιστασιακών.

Για έναν «Μεγάλο Aντρα του 20ού Αιώνα» κάνει λόγο ο Ν. Μιχαλολιάκος στο κείμενο που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 1987 στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή», για τα 42 χρόνια από τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ.
Για έναν «Μεγάλο Aντρα του 20ού Αιώνα» κάνει λόγο ο Ν. Μιχαλολιάκος στο κείμενο που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 1987 στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή», για τα 42 χρόνια από τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ.

Παρά την πρόθεση να αποσιωπηθεί η λατρεία της «Χρυσής Αυγής» στο πρόσωπο του Χίτλερ, το άρθρο του Ν. Μιχαλολιάκου, στο τεύχος του περιοδικού της οργάνωσης τον Μάιο του 1987 με τίτλο «Χίτλερ για 1.000 χρόνια», είναι ανατριχιαστικά αποκαλυπτικό: «30 Απριλίου 1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Aντρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που επίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, νιώθουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου?», υπογραμμίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος.....................

Ευχές της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κυκλάδων

Ο  Γραμματέας  και  τα  Μέλη
Ευχές της  Ν.Ε.  ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Κυκλάδων
 σας  εύχονται  ολόψυχα

ΚΑΛΟ   ΠΑΣΧΑ
&
ΚΑΛΗ   ΑΝΑΣΤΑΣΗ 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ "ΗΛΙΟΥΣ"

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ 


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΗΣ ΤΠΚ ΝΑΞΟΥ

Βενιζέλος: Εγώ έγραψα το πόρισμα που αθώώνει τον Άκη για τους TOR-M1

Στο άκουσμα της σύλληψης του Ακη Τσοχατζόπουλου, στο μυαλό των παροικούντων τη Βουλή ήρθαν δύο ονόματα. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος. Αμφότεροι, ως απλοί βουλευτές τότε, είχαν ξεχωρίσει ως συνήγοροι υπερασπίσεως του παρ' ολίγον προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, στην Εξεταστική της Βουλής για τους TOR M1.

Στην Πύλο ο Α. Σαμαράς

Δείτε το βίντεο:

Πρωτοσέλιδα κυριακάτικων εφημερίδων (κυκλοφορούν σήμερα)

Δείτε τα


Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑΞΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΧΏΡΑ









ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ

Ο Ά. Γεωργιάδης για την εναντίον του επίθεση (βίντεο)

Χθες Μ. Πέμπτη πήγαμε με την Ευγενία σε μία Εκκλησία στην Ν.Φιλαδέλφεια. Μετά την λειτουργία μας προσκάλεσε ο επικεφαλής της Αντιπολιτεύσεως στον Δήμο, κ. Χάρης Τομπούλογλου για να μας κεράσει έναν καφέ σε μία κεντρική καφετέρια. Πήγαμε λοιπόν και γιατί ο κ. Τομπούλογλου είναι ένας γνώστης των προβλημάτων της περιοχής και ήθελα να τον ακούσω και διότι αρκετοί άλλοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να μας γνωρίσουν και θεωρήσαμε ότι....

Tο «Ζάππειο ΙΙΙ» θα παρουσιάσει την Πέμπτη ο Α. Σαμαράς

Στην ιδιαίτερη του πατρίδα στην Πύλο θα παρακολουθήσει την περιφορά του επιταφίου ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενώ Πάσχα θα κάνει στο Ναύπλιο περιοχή από την οποία κατάγεται η σύζυγος του Γεωργία Σαμαρά. Με την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. • Την Τρίτη του Πάσχα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση τηςεπιτροπής εκλογικού αγώνα και αμέσως μετά θα συγκληθεί η πολιτική γραμματεία του κόμματος.Δεν αποκλείεται την ίδια ημέρα ή το αργότερο την Τετάρτη να δημοσιοποιηθούν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια εκτός του ψηφοδελτίου επικρατείας. • Την Πέμπτη αναμένεται σε ειδική εκδήλωση η ΝΔ να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος της για την διακυβέρνηση της χώρας και θα αφορούν:

Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτη και με διαφορά τη ΝΔ

Το ρευστό πολιτικό κλίμα και η πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων επιβεβαιώνεται σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με την MRB η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 7,8%, η εταιρεία pulse για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δίνει την διαφορά στο 6% και η Μέτρον Analysis για την Ημερησία στο 4,5%.

Στην Β' Αθηνών με την Δράση υποψήφιος ο Ναξιώτης Γ. Τζανετής

Το όραμα της Δράσης
Μια σύγχρονη, εξωστρεφής Ελλάδα που στηρίζεται στους Έλληνες και στην δημιουργικότητα τους, στην ιστορία της και στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, την παιδεία.
Μια Ελλάδα φιλική που ανταμείβει την σκληρή εργασία και την επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Μια Ελλάδα που επενδύει στην ποιότητα ζωής και......στην ευημερία.

Ποιοι είμαστε

 Υπεύθυνοι πολίτες, άνθρωποι της δράσης. Η σιωπηλή πλειοψηφία που στήριζε και στηρίζει την Ελλάδα.

Σε ποιους απευθύνεται η Δράση

 Σε αυτούς που λένε φτάνει πια!

 Στους πολίτες που προτάσσουν την προσπάθεια ενάντια στην άρνηση και επιθυμούν να τα καταφέρουν στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις.

 Σε όλους τους Έλληνες που με την εργασία και την υπεύθυνη στάση τους στήριζαν και στηρίζουν την Ελλάδα.

«Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από λογικές – απλές λύσεις, αισιοδοξία, εξωστρέφεια, στόχους και εντατική προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ όχι ΠΕΛΑΤΕΣ.»

Αγαπητοί συμπολίτες,

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1970. Κατάγομαι από την Νάξο και την Πάρο όπου και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια.

Σπούδασα Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στην συνέχεια απέκτησα Masters στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ALBA Graduate Business School.

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε κορυφαία διεθνή εταιρεία συμβούλων. Εξειδικεύτηκα σε θέματα Στρατηγικής, Αναδιοργανώσεων, Μηχανογράφησης, Εξαγορών & Συγχωνεύσεων και διηύθυνα κρίσιμα Συμβουλευτικά Έργα για κορυφαίες ελληνικές εταιρείες και τις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα τελευταία επτά χρόνια εργάζομαι ως Σύμβουλος Διοίκησης & Πληροφορικής σε μεγάλο ευρωπαϊκό όμιλο στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Με την σύζυγο μου, την Αθανασία Σκλαβενίτη, έχω αποκτήσει δύο παιδιά την Αθηνά και τον Γιώργο για τα οποία θέλω να ζήσουν και να ευημερήσουν με αξιοπρέπεια και ήθος σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Στην πολιτική έκανα τα πρώτα μου βήματα με την ΔΡΑΣΗ της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Σήμερα, για πρώτη φορά, διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου στην Β' Αθηνών, την πόλη που ζω και εργάζομαι εδώ και 20 χρόνια.
.www.drassi.gr

Και τι με νοιάζει εμένα; Εγώ είμαι παπαγάλος και μου 'μαθαν να λέω ότι φταίει ο Καραμανλής. Μήπως έχω δική μου κρίση;

http://taxalia.blogspot.com/2012/04/blog-post_2449.html#more

Αἱ γενεαί πᾶσαι, ὕμνον τῇ Ταφῇ σου..........

naxosfan.
Με βαθειά οδύνη και κατάνυξη οι πιστοί παρακολούθησαν την κορύφωση του θείου Δράματος, με την ταφή του Ιησού και την περιφορά των τριών Επιταφίων των ενοριών της Νάξου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στους δρόμους του νησιού. Με τον Σταυρό μπροστά και τα εξαπτέρυγα, τον Επιτάφιο και τους ιερείς να ακολουθούν, οι πομπές ξεκίνησαν από τις Εκκλησίες, ακολουθούμενες από τον κόσμο που κρατούσε αναμμένα κεριά. Οι Τρεις επιτάφιοι όπως και κάθε χρόνο συναντήθηκαν στο σταυροδρόμι της Αγίας Θεοδοσίας και.....