slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο νοσοκομείο της Σύρου με διακομιδή ο Φάνης Χριστοδούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φάνης Χριστοδούλου διακομίσθηκε εκτάκτως από την Πάρο στη Σύρο με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745, όπου εισήχθη εκτάκτως στο καρδιολογικό τμήμα το Γενικού νοσοκομείου Σύρου. Στο πλευρό του η αγαπημένη σύζυγός του. Έγκυρες πηγές του Cyclades24.gr, αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, ενώ παρακολουθείτε απο τους Ιατρούς του Νοσοκομείου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Α.Δ. Αιγαίου καταδικάζει την απαγόρευση εορτασμού του Πολυτεχνείου

 

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Α.Δ. Αιγαίου καταδικάζει  την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της    17ης Νοέμβρη.

Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον.......

ΣΥΡΙΖΑ - Ο.Μ. Νάξου και φωτογραφίες για την κατάθεση στεφάνων σήμερα, 47η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε κλίμα μέγιστου προβληματισμού και εγρήγορσης λόγω της εξέλιξης της πανδημίας και
της επίδειξης κυβερνητικού αυταρχισμού και απροσχημάτιστης βίας, ολιγομελής
αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετέβη σήμερα 17/11/2020 στο
μνημείο του εμβληματικού Νάξιου αγωνιστή της Δημοκρατίας Νικηφόρου Μανδηλαρά
στην Κόρωνο, όπου κατέθεσε στεφάνια εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων
και της Οργάνωσης Μελών Νάξου.

«Πρόσκληση για τη στήριξη του τομέα ελαιολάδου λόγω της Πανδημίας Covid-19

«Πρόσκληση για τη στήριξη του τομέα ελαιολάδου λόγω της Πανδημίας Covid-19 – Υποβολή Αιτήσεων από 17-11-2020 έως 27-11-2020 στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M21 »


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται  ότι: εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η έκτακτη τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία αφορά στην ενεργοποίηση του νέου Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» για την στήριξη του τομέα ελαιολάδου με 126 εκ. €.. 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων - Μήνυμα για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

Κυκλάδες, 17 Νοέμβρη 2020

 

 

Για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

 

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ειδικά φέτος, με την πρωτοφανή απαγόρευση συναθροίσεων που της επιβλήθηκε, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την επετειακή.  Είναι έναυσμα για αντίδραση σε όσα αντιδημοκρατικά και αντεργατικά μάς επιβάλλονται με πρόσχημα τον κορωνοϊό, είναι ευκαιρία να κάνουμε τους παραλληλισμούς εκείνων των ετών και των πρωταγωνιστών με τους σημερινούς και να εντοπίσουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές, είναι κίνητρο να θυμηθούμε τα αιτήματα και τα ιδανικά εκείνης της εξέγερσης που σχεδόν μισό αιώνα μετά επανέρχονται επιτακτικά.

Fwd: ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Μήνυμα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου


Ο αγώνας του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για την Ελληνική Δημοκρατία.

Έδωσε εντολή σε όλες τις επόμενες γενιές να υπηρετούν τα πανανθρώπινα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης.

«Αποζημιώσεις για τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων που πλήττονται λόγω της πανδημίας», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την εμφάνιση του ιού COVID-19 σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και τη θανάτωση ζώων σε μολυσμένες εγκαταστάσεις κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας την αποζημίωση των εκτροφέων για ανασύσταση του ζωικού τους κεφαλαίου καθώς η γουνοποιία αποτελεί μία σημαντική οικονομική δραστηριότητα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Μήνυμα του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Ι. Κωβαίου, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στη Δικτατορία αποτελεί την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής δράσης, ένα ιστορικό γεγονός του οποίου τα μηνύματα παραμένουν αναλλοίωτα 47 χρόνια μετά, μία ζώσα παρακαταθήκη για την πορεία του τόπου μας.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται τα 2.422 κρούσματα -595 στη Θεσσαλονίκη, 513 στην Αττική -Λάρισα και Σέρρες με τριψήφιο αριθμό

Περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει σήμερα η Θεσσαλονίκη, με 595 μολύνσεις, έναντι 513 που καταγράφονται στην Αττική.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, περισσότερα από 1.000 κρούσματα, από τα συνολικά 2.422 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, εντοπίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη την Τρίτη. Επιπλέον, από τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού, 9 είναι εισαγόμενα και τα 2.413 είναι εγχώρια. Λάρισα και Σέρρες καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ 87 σημειώθηκαν στη Δράμα, 62 στην Ημαθία και 58 στη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για τον Covid -19 από τον ΕΟΔΥ

Την Τετάρτη 18/11/2020 από τις 09:00 έως τις 13:00, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου, την Κοινότητα Νάουσας και το ΚΤΕΛ Πάρου ΑΕ στο χώρο της αφετηρίας των λεωφορείων στο ποτάμι, θα πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

"Ο Μητσοτάκης δεν έχει διδαχθεί τίποτα από την ιστορία του τόπου μας" Σχόλιο του Νίκου Μανιού για το Πολυτεχνείο στο Ποντίκι (17/11/2020)

 


Προς ενημέρωσή σας, αποστέλλουμε το σχόλιο του Νίκου Μανιού  για το Πολυτεχνείο στο Ποντίκι, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020.  
Σύνδεσμος 

7,1 εκατ. ευρώ διατίθενται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των νοικοκυριών


Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση αύξησης κατά 3,0 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού της Πράξης ,  που προβλέπεται να αναβαθμίσει ενεργειακά 534 κατοικίες στο Νότιο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνονται κατά 3,0 εκατ. € οι πόροι που διατίθενται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2014 – 2020», για παρεμβάσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης 534 κατοικιών στα νησιά Κυκλάδων  και Δωδεκανήσου. 

Η πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του «ΜέΡΑ25» για την υλοποίηση των εορτασμών της επετείου του ΠολυτεχνείουΓια λόγους δημοσίου συμφέροντος η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε το αίτημα του «ΜέΡΑ25» και του γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και του

Xορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων


Διευκρινίσεις για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων ή μονάδων φροντίδας των παιδιών, αλλά και συστάσεις για τη διευκόλυνση των γονέων σε περίπτωση κατ’ οίκον περιορισμού του παιδιού, περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου;

Μαίρη Λαμπαδίτη


Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, αρχίζει η πληρωμή για τις συντάξεις Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη μείωση του συνωστισμού, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις για τον Δεκέμβριο 2020 στους συνταξιούχους του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) θα καταβληθούν στους ασφαλισμένους ως εξής:

Συγκεκριμένα κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2020 των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) που προέρχονται:

Αίτημα αναβολής της συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου 2020


 
--

Καταγραφή


ΠΡΟΣ: Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Κατά παρέκκλιση του κανόνα που ακολουθείτε, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αποφασίσατε να ορίσετε συνεδρίαση με εννέα (9) θέματα στη μέση του μηνός και συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία, ως γνωστόν, τιμάται η επέτειος του Πολυτεχνείου, μία ημερομηνία σημαίνουσα για την επάνοδο στη Δημοκρατία μετά από την τυραννική επταετία.