slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωση σχετικά με τα non papers της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό


Μ. Χάλαρης: ¨Στρατηγικό Σχέδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική και τους Πρόσφυγες¨

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα non papers της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αφού επί εβδομάδες το μεταναστευτικό είναι αντικείμενο δημοσίων διαφωνιών και ανεύθυνων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών που στέλνουν λάθος μήνυμα στους επαγγελματίες δουλέμπορους να στραφούν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση  οργάνωσε σύσκεψη και κατάφερε να κάνει τα πράγματα χειρότερα με τις ανακοινώσεις που έβγαλε και ανακάλεσε. Είναι δυστυχώς προφανές ότι οι αντιευρωπαϊκές λεβεντοαπειλές του κ. Καμμένου που αντιλαμβάνεται ως διαπραγματευτικό μοχλό  μετανάστες και πρόσφυγες, βρίσκονται επισήμως στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων.
Όλα αυτά δείχνουν ιδεοληπτική σύγχυση και ανικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων σε όλα τα επίπεδα».

Με αφορμή ότι η κυβέρνηση παλινδρομεί στην εκπόνηση ενός έκτακτου σχεδίου αντιμετώπισης της κατάστασης και ότι το τελευταίο διάστημα η χώρα μας δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου, το οποίο και αναμένεται να ενταθεί σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ επαναδημοσιεύουμε ένα επίκαιρο άρθρο με τίτλο: ¨Στρατηγικό Σχέδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική και τους Πρόσφυγες¨ του Μιχάλη Χάλαρη, υπ. Βουλευτή στο νομό μας με το ΠΑΣΟΚΣτο άρθρο περιέχεται ένα μακροπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχέδιο προς επίτευξη μιας αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα αυτό και είναι αναρτημένο από τις 12/3/2015 τόσο στον προσωπικό του ιστολόγιο όσο και στο δικό μας ιστολόγιο. 

ΠΑΣΟΚ: «Γυριστή» χωρίς κόστος δεν υπάρχει και η πρόσκρουση στο αδιέξοδο δεν θα έχει οπαδούς, παρά τις εντυπώσεις.


«Η σκληρή αλήθεια είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μόνο δυο δρόμοι. Ο δρόμος της υπευθυνότητας που καταγγέλθηκε, απαξιώθηκε, συκοφαντήθηκε και καταψηφίστηκε και ο δρόμος της ασύντακτης και βαθιάς εθνικής περιπέτειας που ούτε παρουσιάστηκε στο λαό, ούτε υπερψηφίστηκε. «Γυριστή» χωρίς κόστος δεν υπάρχει και η πρόσκρουση στο αδιέξοδο δεν θα έχει οπαδούς, παρά τις εντυπώσεις».

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με  τις εξελίξεις στην οικονομία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τη Μεγάλη Εβδομάδα είχαμε πει ότι θα δούμε πώς θα βγει η εβδομάδα της Διακαινησίμου. Η γραμμή της κυβέρνησης έχει γίνει πλέον προφανής. Της αρκεί η χώρα να σέρνεται και να υποβαθμίζεται εβδομάδα με εβδομάδα και αυτή να χαίρεται γιατί η απόλυτη καταστροφή δεν ήρθε ακόμη και αυτή  ζει την εμπειρία της εξουσίας.

Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που νομίζουν ότι πίσω από αυτά υπάρχει ένα φοβερό σχέδιο «σκληρής» διαπραγμάτευσης και συμφωνίας την τελευταία στιγμή, όταν η κυβέρνηση θα έχει δήθεν πετύχει όσα περισσότερα μπορούσε από την Ευρώπη και το ΔΝΤ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνον ο εγκλωβισμός σε δημαγωγικές υποσχέσεις και ακόμη χειρότερες ψευδαισθήσεις και τυχοδιωκτισμούς. Κάθε ημέρα, κάθε εβδομάδα τα δεδομένα και οι συσχετισμοί δυστυχώς χειροτερεύουν.

Αγώνας δρόμου με ανοικτά ολα τα σενάρια για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου/Βαρουφάκη προκειμένου είτε στο Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας, την άλλη Παρασκευή, 24 Απριλίου, είτε σε έκτακτο Eurogroup, τέλη Απριλίου, να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές και να εξασφαλιστεί - έστω και σε κάποιο βαθμό - η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο, ουδείς μπορεί να προβλέψει το τέλος της διαπραγμάτευσης, εφόσον οι δανειστές επιμείνουν σε μέτρα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για την Αθήνα, μέτρα υφεσιακά, που η νέα κυβέρνηση δεν συζητά να ψηφίσει, ενώ - κάποια από αυτά, έστω και μέσω της προσφυγής στις κάλπες - δεν έλαβε ούτε καν η προηγούμενη συγκυβέρνηση.

Moscow Times: Ο Τσίπρας είναι ένας καπετάνιος σε ένα πλοίο που βυθίζεται και ο Πούτιν κάνει... Σκι


 Μετά τη Μόσχα, τι άλλο έχει μείνει στον Τσίπρα;

Το σκίτσο των Moscow Times θα έφτανε και θα περίσσευε για να συγκεφαλαιώνει τα κέρδη και τις ζημίες του πρόσφατου ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός στέκει στην πλώρη του καραβιού που έχει το όνομα «Ελλάδα», ενώ το υπόλοιπο μέρος του έχει βυθιστεί. Πάνω από το κεφάλι του προβάλουν τρεις κουλούρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσπαθούν να τον γλυτώσουν από βέβαιο πνιγμό, ενώ παραδίπλα ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει, αμέριμνος, σκι στη θάλασσα.
Τι θέλει να πει ο σκιτσογράφος; Το ίδιο που λέει και η αρθρογράφος Τζούντι Ντέμσεϊ που με τη σειρά της διερωτάται: «Μετά τη Μόσχα, τι άλλο έχει μείνει στον Τσίπρα;».
Η απάντηση, εν μέρει, δίδεται στη συνέχεια του άρθρου που προλογικά αναφέρει: «Πριν από το ταξίδι στη Μόσχα υπήρχαν ελπίδες πως ο Τσίπρας θα γυρίσει με κάτι στην Αθήνα. Τελικά γύρισε με άδεια χέρια και με κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις που έχουν να κάνουν με τον αγωγό αερίου και τις ρωσικές προθέσεις να αγοράσουν κομμάτια της κρατικής περιουσίας. Το Κρεμλίνο δεν ήρε καν το εμπάργκο κατά των προϊόντων που ζητούσε η Αθήνα. Φαίνεται, όμως, πως η Αθήνα χρειαζόταν απεγνωσμένα κάποιες κινήσεις από τη Ρωσία».

Η έλευση του Αγίου Φωτός στη Νάξο (video+φώτος)

ο πατέρ Κωνσταντίνος Κύλης παραλαμβάνει το 
Άγιο Φως, απο τον πρόεδρο  της Αερολέσχης 
Νάξου Νίκος Κουτελιέρης

Το Άγιο Φως, για πρώτη φορά με απευθείας πτήση μετά την έλευση του από τα Ιεροσόλυμα, μετέφερε στη Νάξο το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ ο πρόεδρος της Αερολέσχης Νάξου Νίκος Κουτελιέρης...