slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Τριπόδων αποχαιρετά το Νικόλα

Στις Τρίποδες σήμερα την 27η του μήνα Ιουνίου του έτους 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Τριπόδων Νάξου, μετά την αναγγελία του θανάτου του συγχωριανού μας Σκουλάτου Νικολάου του Σταμάτη, συνήλθε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο όπου αποφάσισε τα παρακάτω:

Η Νίκη Κεραμέως ποζάρει παρέα με τον Alice Cooper: Η φωτογραφία που ανέβασε στο facebook




Φωτογραφία με τον Alice Cooper έβγαλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μία μέρα πριν τη συναυλία με στόχο την ευαισθητοποίηση για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, που έλαβε χώρα στο Ηρώδειο.


Η Νίκη Κεραμέως φωτογραφήθηκε -μεταξύ άλλων- και με τον Σάκη Ρουβά και τον Φοίβο.

Συναυλία στα Ύρια Νάξου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Έτους Καμπανέλλη»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/06/2022 στον αρχαιολογικό χώρο στα Ύρια η συναυλία δύο σημαντικών συνθετών, του Γιώργου Ανδρέου και του Σταύρου Σιόλα με ερμηνεύτρια την Ναξιώτισσα Κορίνα Λεγάκη. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Έτους Καμπανέλλη», οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι δύο συνθέτες παρουσίασαν τραγούδια από το δικό τους συνθετικό και ερμηνευτικό ρεπερτόριο, καθώς και τραγούδια άλλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της παράστασης είχαν τα τραγούδια που έγραψε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Οι τρεις καλλιτέχνες απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα των θεατών που παραβρέθηκαν στα Ύρια.

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα σε Νάξο, Ίο, Πάρο και Τήνο

Εξαήμερη επίσκεψη σε Νάξο, Ίο, Πάρο και Τήνο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια της οποίας συμμετείχε σε κλαδικές συναντήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και θρησκευτικές γιορτές, καθώς επίσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς για την πορεία της τουριστικής περιόδου, αλλά και τα θέματα που ενδιαφέρουν το κάθε νησί ξεχωριστά.

Ο Κώστας Ρουμελιώτης νέος προπονητής στον ΑΠ.Α.Σ Νάξου «Τα Φανάρια»

νΟ ΑΠ.Α.Σ Νάξου «Τα Φανάρια» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από την αγάπη του για το μπάσκετ, έναν αδιάκοπο εργάτη του, τον προπονητή Κώστα Ρουμελιώτη.

Ο coach Ρουμελιώτης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα του στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας με την Ακαδημία 89, με την οποία σε δυο χρόνια κέρδισε ισάριθμες ανόδους από την Γ ́ σε Α ́ ΕΣΚΑΝΑ.

Κατόπιν εργάστηκε σαν προπονητής στις Εσπερίδες, με τις οποίες πέτυχε την άνοδο από την Α' 2 στην Α' 1 Γυναικών (συνολικά έχει πετύχει πάνω από 10 ανόδους με τις ομάδες του), ενώ εργάστηκε επίσης στην Ακαδημία Ηλιούπολης, τον Πανιώνιο κλπ.

Στην συνέχεια ανέλαβε υπεύθυνος υποδομών στον Πανελλήνιο, τη χρονιά που η ανδρική ομάδα αγωνιζόταν στην Α' 1 με προπονητή τον Μάνο Μανουσέλη.

Η συνεργασία του με τον Μ. Μανουσέλη συνεχίστηκε στον Γ.Σ. Περιστερίου ως assistant coach, με την ανδρική ομάδα να κατακτά το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2 κατηγορία.

Ακολούθως ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την ομάδα του Α.Ο. Αιγάλεω στην Β' Εθνική καθώς και τον Πολυκράτη Σάμου στην Γ' εθνική, με τον οποίο πέτυχε την παραμονή σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους.

Τη χρονιά 2014­-2015 ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Απόλλωνα Πάτρας, έχοντας μεταξύ άλλων, την ευθύνη της ατομικής βελτίωσης ταλαντούχων αθλητών που στελεχώνουν τις μικρές εθνικές ομάδες. Την ίδια χρονιά η εφηβική ομάδα του Απόλλωνα Πάτρας κατέκτησε την 4η θέση στους τελικούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 εργάστηκε πάλι στην ανδρική ομάδα του Α.Ο. Αιγάλεω και κατάφερε αναλαμβάνοντάς την σε δυσχερή βαθμολογική θέση στα τέλη του 2015, να πετύχει την παραμονή της στην Α' Ε.Σ.Κ.Α.

Την season 2016 - 17 ανέλαβε την ομάδα του Α.Σ. Καρδίτσας στην Β' εθνική και πανηγύρισε την άνοδο στην Α' 2 εθνική κατηγορία ανδρών!

Ακολούθησαν το Κορωπί, ο Κρόνος, η Κόρινθος (άνοδος Β' Εθνική) και ο Πράμνος Ικαρίας!

Κώστα καλώς ήρθες στην ομάδα μας! Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!!! 

Η αλήθεια για την ελευθερία του Τύπου

Της Bίβιαν Ευθυμιοπούλου
Θα αρκούσε ένα γεγονός για να περιγραφεί η αντίληψη περί δημοσιογραφίας και περί Τύπου που κυριαρχεί στη χώρα μας: Στην Ελλάδα, λοιπόν, ο Τύπος «έχασε» τη μεγαλύτερη είδηση της Μεταπολίτευσης που δεν ήταν άλλη από τη χρεοκοπία της χώρας. Την παρατήρηση αυτή την είχε κάνει ο Πάσχος Μανδραβέλη το 2010, σε ημερίδα που είχε οργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την είχε τεκμηριώσει με πολλά παραδείγματα από συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες εφημερίδες της εποχής και σας προτείνουμε να τη διαβάσετε εδώ.

Πλακιωτάκης για Μεταφορικό Ισοδύναμο: Εντός Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές

Για την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου και το Μεταφορικό Ισοδύναμο, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ειδικότερα, ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στο θέμα της αυξανόμενης ρητορικής προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ότι η δεινή οικονομική κατάσταση στη γείτονα σε συνδυασμό με τις αρνητικές για τον Ερντογάν δημοσκοπήσεις, έχουν οδηγήσει πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους σε ακραίες και αμετροεπείς δηλώσεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ Συλλόγου Διδασκόντων Γενικού Λυκείου Τραγαίας



Στην Τραγαία, σήμερα 27 Ιουνίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:30 στο Γραφείο του Γενικού Λυκείου Τραγαίας, συνήλθε εκτάκτως ο Σύλλογος των Καθηγητών, μετά την αναγγελία του πρόωρου χαμού του τελειόφοιτου κατά το τρέχον σχολικό έτος μαθητή μας, Σκουλάτου Νικόλαου του Σταματίου.
Επρόκειτο για έναν αριστούχο μαθητή με ήθος και σεβασμό προς το σύνολο της σχολικής κοινότητας, εγκάρδιο, φιλικό, ευγενικό και συνεργάσιμο με τους συμμαθητές και τους καθηγητές του.
Με βαθιά οδύνη από την απώλεια του πολυαγαπημένου μας μαθητή ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει ομόφωνα:
1) Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.
2) Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία αντιπροσωπεία του Συλλόγου Διδασκόντων.
3) Να κατατεθεί αντί στεφάνου στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
4) Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο και στον ιστότοπο του σχολείου.
Το ψήφισμα συντάχθηκε και υπογράφεται ως ακολούθως:
Η Διευθύντρια Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Διογκώνονται τα προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Σαντορίνη


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, σχετικό με τα προβλήματα λειτουργίας του.


Όπως αναφέρουν στο δελτίο τύπου οι εργαζόμενοι:  "Ο διορισμός προσωρινής μεταβατικής Διευθύνουσας Συμβούλου στην Α.Ε.Μ.Υ ΑΕ είναι σαφές ότι δεν λύνει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο της Σαντορίνης , ούτε αυτά που υπήρχαν από την έναρξη λειτουργίας του, ούτε αυτά που προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα και τα ισοπέδωσαν όλα. Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται κάθε μέρα σε χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη. Το ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ είναι μακράν το χειρότερο στην ιστορία αυτού του Νοσοκομείου. Δεν έχουν επιδείξει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον και οι κινήσεις τους είναι αποκλειστικά εντυπωσιασμού που αποσκοπούν μόνο στο «φαίνεσθαι». Δεν τους ενδιαφέρει αν και τι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα λάβει όποιος πολίτης τις χρειαστεί!


Αυτό που επικρατεί πίσω από αυτά που βλέπουν οι επισκέπτες του Νοσοκομείου είναι πολύ χειρότερα από όσα μπορεί κανείς να φανταστεί. Μικροπολιτικές, προσωπικές κόντρες, επίδειξη εξουσίας, δημόσιες σχέσεις και «λυκοσυμμαχίες» και από κάτω οι εργαζόμενοι απογοητευμένοι και εξουθενωμένοι ψυχικά και σωματικά να παλεύουν για το καλύτερο που μπορούν χωρίς την παραμικρή βοήθεια και αναγνώριση. Κοροϊδεύουν τον κόσμο, ότι αυτό το νοσοκομείο μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι σε κρίσιμα περιστατικά βαφτίζοντάς το μάλιστα ως «πρότυπο» και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι το πρόσφορο έδαφος που βρήκαν μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα που ανοίγουν παραρτήματα στη Σαντορίνη!


Το Δ.Σ της Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε εξ αρχής θα έπρεπε να έχει λύσει προβλήματα όπως:

 Την αποζημίωση για εργασία καθ΄ υπέρβαση (εφημερίες , υπερωρίες , εξαιρέσιμα) του ελλιπούς ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου,

Την έλλειψη γιατρών και δη κρίσιμων ειδικοτήτων σε μόνιμη βάση (παθολόγος, καρδιολόγος, μικροβιολόγος, αναισθησιολόγος) που θέτει σε κίνδυνο την ήδη προβληματική λειτουργία του. Οι ελάχιστοι γιατροί που έχουν απομείνει στη χώρα εξαναγκάζονται σε συνεχείς μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο (ως περιοδεύοντας θίασος) για να καλύψουν τις ανάγκες και τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.

 Την έλλειψη νοσηλευτικού, βοηθητικού, λοιπού επικουρικού προσωπικού καθώς το ήδη υπάρχον δεν επαρκεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της Θήρας και των γύρω νησιών αλλά και τους επισκέπτες του , όπου η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ με στοιχεία που δηλώνουν περί τα 2,5 εκατομμύρια αφίξεις!


Επιπλέον δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στους θεσμούς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους οποίους έχουμε κάνει συναντήσεις κι έχουμε ενημερώσει για όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου . Πλην ελαχίστων που κράτησαν επικοινωνία μαζί μας, οι υπόλοιποι δεν επικοινώνησαν ποτέ ξανά, αλλά αντιθέτως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και κόβουν και ράβουν από κοινού. Η ευθύνη για την κατάντια του Νοσοκομείου τους βαραίνει όλους εξίσου!"


Δείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα:

 

Διευρύνεται ο αριθμός των κτηνοτρόφων που θα λάβουν το 2% για αγορά ζωοτροφών

Σε περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων προχώρησε η κυβέρνηση, με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, αναπληρωτή Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες αγρότες, που θα εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Ιουνίου 2022 και όχι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 που προέβλεπε η

Αύξηση χρηματοδότησης της λειτουργίας του ΚΗΦΗ Νάουσας Πάρου « Η αγάπη», στα 0,89 εκ. ευρώ, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου



Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την σχετική απόφαση που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΗΦΗ, για ένα ακόμα έτος, έως τις 31.12.2023
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη σε δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης των δομών που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική φροντίδα και συνοχή, αυξάνει τους πόρους που διατίθενται για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Νάουσας Πάρου «Η αγάπη», μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και παράλληλα επεκτείνει τη διάρκεια χρηματοδότησής του για ένα ακόμα έτος, μέχρι το τέλος του 2023.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την απόφαση «4η Τροποποίηση της πράξης ΚΗΦΗ Νάουσας Πάρου "Η αγάπη"», σύμφωνα με την οποία ο προϋπολογισμός της πράξης αυξάνεται από 795.132,94 ευρώ σε 893.322,65 ευρώ και μετατίθεται η ημερομηνία λήξης της, από 31.12.2022 σε 31.12.2023.
Φορέας υλοποίησης της Πράξης είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ). Ο αριθμός των επωφελούμενων από την υποστηριζόμενη δομή ανέρχεται σε 30 άτομα.
Τα ΚΗΦΗ παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (λόγω κινητικών δυσκολιών, άνοιας κλπ) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον, για διάφορους λόγους αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα τους.
Στόχος του ΚΗΦΗ είναι:
- Η διευκόλυνση σημαντικού αριθμού γυναικών, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τη φροντίδα ηλικιωμένων, ούτως ώστε να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην τοπική αγορά εργασίας, μέσω της ανάπτυξης υπηρεσιών φροντίδας των ατόμων αυτών
- Η βελτίωση και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των ηλικιωμένων μέσω της παροχής εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών
- Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή πολιτικών φιλικών προς την οικογένεια
- Η εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, παραμένοντας στο φυσικό και οικογενειακό περιβάλλον
- Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην πλήρωσή τους από γυναίκες άνεργες (πτυχιούχους Νοσηλευτικής, Κοινωνικές Λειτουργούς)
- Στην προσφορά επαγγελματικών διεξόδων με σκοπό την παραμονή των νέων στο νησί
- Στην αναβάθμιση του κοινωνικού επιπέδου της ευρύτερης περιοχής, με την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας
Με την παραπάνω απόφαση διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου και του σημαντικού κοινωνικού έργου που επιτελεί, μέχρι και το τέλος του 2023.
Η χρηματοδότηση της λειτουργίας των ΚΗΦΗ των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Το Γραφείο Τύπου

Νάξος: Απεγκλωβισμός δύο Αγγλίδων σε απόκρημνη περιοχή του Ζα

Το τηλεφώνημα στο Κέντρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου χτύπησε λίγο μετά τις 4.30 το μεσημέρι της Κυριακής...
Στην άλλη άκρη της γραμμής η φωνή αγωνίας καθότι δύο νεαρές Αγγλίδες είχαν ... χαθεί στο Ζα, το ψηλότερο βουνό της Νάξου.

Η αντίδραση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου άμεση. Εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα κινήθηκαν προς το σημείο αναφοράς και μετά από δύο περίπου ώρες, οι δύο Αγγλίδες ήταν σε ασφαλές σημείο...

Αποκαλυπτήρια προτομής Παροναξίας Αμβροσίου Β'

Το απόγευμα του Σαββάτου 25-6-2022 στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου πραγματοποιήθηκαν, κατά την διάρκεια μιας σεμνής τελετής, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου Β’.
Την έναρξη της τελετής πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως εκπρόσωπος αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ο οποίος και ανέγνωσε σχετικό Συνοδικό μήνυμα. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο, τους Βουλευτές Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού και κ. Γιάννη Βρούτση, τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό, τον Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου κ. Κώστα Μπιζά, τον πρ. Δήμαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κόκκοτα και τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Λεονάρδο Χαντζηανδρέου. Τέλος τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, ο οποίος μετά από ένα σύντομο βιογραφικό της πολυετούς Ιερατικής και Αρχιερατικής διακονίας του αοιδίμου Ιεράρχου, επικέντρωσε με περισσότερες λεπτομέρειες την προσφορά του στην ανέγερση και λειτουργία της Μονάδος Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία Εκατονταπυλιανή», που αποτέλεσε όπως χαρακτηριστικά τόνισε το τελευταίο μεγάλο έργο του μακαριστού Ιεράρχου και το «αγαπημένο του παιδί». Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής και η εκδήλωση έκλεισε με απόδοση Εκκλησιαστικών Ύμνων από χορό Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση και χοραρχία του Παρίου Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη. Στον όμορφο και μαγευτικής θέας αύλειο χώρο του Γηροκομείου, παρατέθηκε στο τέλος δεξίωση για όλους.

Αποτελέσματα εκλογών του Απεραθίτικου Συλλόγου

Η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών του  ανακοίνωσε ότι  προσήλθαν  και   
ψήφισαν 
Την Κυριακή 13-03-2022 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες  του Απεραθίτικου Συλλόγου   για την εκλογή των μελών του Δ.Σ., της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων στη Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων  (ΟΝΑΣ) . Προσήλθαν και ψήφισαν 169 μέλη.  Οι υποψήφιοι έλαβαν τους παρακάτω σταυρούς:

Μήλος: «Πόλεμος» για το... διαμέρισμα-ιατρείο του ορθοπεδικού που πήγε στο νησί - Δεν είχε πού να κοιμηθεί!


Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας «έφτιαξε» διαμέρισμα-ιατρείο για τον ορθοπεδικό που ήρθε με απόσπαση στο νησί, αφού δεν είχε που να μείνει - Αντέδρασε ο δήμαρχος και υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις

Θαλασσοταραχή ξεσηκώθηκε στο γαλήνιο τοπίο της Μήλου, με τον δήμαρχο του νησιού και τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση για τη φιλοξενία γιατρών στο νησί. Η αντιδικία τους πήρε διαστάσεις, καθώς οι δύο οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Συνεδριάζει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής


Newsroom
Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα τις «τρέχουσες πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις, ακρίβεια, ανατιμήσεις, αύξηση κόστους ζωής, προγραμματισμός δράσεων».

Μύκονος: Γεωργιανός από τη συμμορία που «σιδέρωνε» τα θύματά της και ένα μέλος της ΧΑ μεταξύ των προσαχθέντων για τα κυκλώματα των μπράβων


Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις-«σκούπα» στο νησί - Οι άνδρες της Αστυνομίας Μυκόνου, με τη συνδρομή του «Εκβιαστών» της Ασφάλειας Αττικής και της ΟΠΚΕ, έπεσαν πάνω σε... παλιούς γνώριμους των Αρχών

Ένας Γεωργιανός, αρχηγικό μέλος της διαβόητης συμμορίας των αλλοδαπών ληστών που μπούκαραν στα σπίτια και «σιδέρωναν» τα θύματά τους και ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που συμμετείχε σε ένοπλη επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το 2017, αποφυλακίστηκε και το 2019 δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι στο Κολωνάκι, είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που έπεσαν πάνω στα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, που «σαρώνουν» τα τελευταία δύο 24ωρα τη Μύκονο και προσήγαγαν, για να διαπιστώσουν το ποινικό τους παρελθόν.

Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στη Ρόδο: Ζωτικής σημασίας η στήριξη στα μικρά νησιά μας

Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στη Ρόδο: Ζωτικής σημασίας η στήριξη στα μικρά νησιά μας


   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Ρόδο μαζί με κλιμάκιο που αποτελούνταν από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο, τους Βουλευτές Λάκη Βασιλειάδη και Γιάννη Μελά, τους Βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Δωδεκανήσου και την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου. Η επίσκεψη του πολυμελούς κλιμακίου στη Ρόδο, φανερώνει την έμφαση που δίνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νησί, όπου έχουν δρομολογηθεί μία σειρά από εμβληματικά και μεγάλα έργα.