slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλλίτσα Φραγκίσκου Αν. Διοικήτρια ΓΝ-ΚΥ Νάξου : πρόσληψη Επικουρικής Ιατρού ειδικότητας Παιδιατρικής στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 23/09/2022, το ιατρικό προσωπικό του Γενικού 
Νοσοκομείου –Κ.Υ. Νάξου ενισχύθηκε με την επικουρικό Παιδίατρο κ. Ευαγγελία Λιάκου, 
με τριετή σύμβαση εργασίας.

Ανακοινωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για το 32ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ


--

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευδοκία Κατσάνη είχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης.

Με την Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευδοκία Κατσάνη συναντήθηκε σήμερα ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης.

Γ. Βρούτσης: “Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών προωθεί τη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και παράλληλα φέρνει συμπληρωματικό προϋπολογισμό 2,5 δισ. ευρώ για την επιπλέον στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων!”



Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων 
Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα:

Χρηματοδότηση 850.000 ευρώ για τη βελτίωση του Οδικού Δικτύου του Δήμου Πάρου


Ο Δήμος Πάρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μια σημαντική χρηματοδότηση δημοτικών έργων. Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Πάρου, που ικανοποιήθηκε με ενέργειες του κ. Γιώργου Καραγιάννη, Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, εγκρίθηκε το ποσό των 850.000 ευρώ για το έργο «Αποκατάσταση και Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δήμου Πάρου».

Ξεκινά τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 η 4η φάση του North Evia - Samos Pass

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού

 

Σε λειτουργία πρόκειται να τεθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι το North EviaSamos Pass μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για την πλατφόρμα που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού και αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

 

Όπως οι πρώτες τρεις φάσεις, αντίστοιχα και η τέταρτη φάση του προγράμματος αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το διάστημα έως και 31-10-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Ειδικότερα:

Ο Γ. Βρούτσης στη Σύρο για την Τελετή Ανακηρύξεως της Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμη δημότη Σύρου - Ερμούπολης



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη νήσο Σύρο, όπου θα παραστεί στην Τελετή Ανακηρύξεως της Αυτού Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε επίτιμη Δημότη Σύρου – Ερμούπολης. 

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Αναφορά στο ότι εξαντλήθηκε η Πατάτα Νάξου σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ!


 Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έκανε γνωστό ότι, προς το παρόν, δεν είναι δυνατή η διάθεση Πατάτας Νάξου στην αγορά από την ίδια επειδή τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί.

Αναφορά στο θέμα έκαναν τόσο το «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 όσο και το «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Δείτε το βίντεο:

Δύναμη Δημιουργίας Νάξου: Μας χρώσταγαν το γάιδαρο, …τους δώσαν και το βόδι

 

Στη συνεδρίαση του Ιουλίου, γίναμε κοινωνοί μιας σκανδαλώδους απόφασης που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους των συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου.

Εταιρεία που ασκεί λατομικές δραστηριότητες με αίτησή της προς τον Δήμο, ζητούσε να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών για λατομικά ορυκτά (πέτρα) σε δημοτική έκταση 25.759,20 τ.μ. στη θέση «Πλατιά Ράχη» της Κοινότητας Σαγκρίου.

Ήδη νωρίτερα, το θέμα είχε περάσει και από το συμβούλιο της Κοινότητας Σαγκρίου, που κατά πλειοψηφία πήρε αρνητική απόφαση .

yTEKA: ο ατομικός μου κουμπαράς με ένα κλικ

 



Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2022

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

 Κ. Χατζηδάκης: 102.000 νέοι εργαζόμενοι βρήκαν δουλειά τους τελευταίους 8 μήνες

Κ. Πιερρακάκης: Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών ασφάλισης

 «Σήμερα δίνουμε σάρκα και οστά στον έλεγχο που έχει κάποιος νέος πάνω στον ατομικό του κουμπαρά. Δημιουργούνται βαθμιαία όλα εκείνα τα ηλεκτρονικά εργαλεία που επιτρέπουν στο νέο άνθρωπο να βλέπει όποια στιγμή θέλει πώς εξελίσσονται τα πράγματα στον ατομικό του κουμπαρά σε σχέση με την επικουρική του σύνταξη», υπογράμμισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά τη σημερινή παρουσίαση της νέας εφαρμογής του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). Όπως είπε, «περισσότεροι από 102.000 νέες και νέοι συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί στο ΤΕΚΑ τους τελευταίους μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι καθώς η εγγραφή των εργαζομένων που βρίσκουν για πρώτη φορά δουλειά είναι υποχρεωτική, 102.000 νέοι έχουν βρει για πρώτη φορά δουλειά από τον Ιανουάριο του 2022 και μετά. Και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι».