slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΤΡΟΠΗ Πολίτης της Σάμου ΕΝΟΧΛΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΦΈ ΤΟΥ : «Υπουργέ, πλήρωσα 1.126 ευρώ ΕΝΦΙΑ» – Μπαλάφας: «Αντε πάενε από δω» (φωτο + βίντεο)


Διάλογο σε έντονο ύφος είχε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας με έναν πολίτη στη Σάμο.

Το κυβερνητικό στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδέκτης των παραπόνων ενός πολίτη σε καφετέρια, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον ΕΝΦΙΑ, τις συντάξεις και τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2017 ΛΕ.ΜΟ.Ν

Fwd: Τοποθέτηση Νίκου Μανιού στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EMPL)

 


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Μανιός, είπε στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι βασικός στόχος της Ε.Ε. πρέπει να είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ευρώπη, η οποία λειτουργεί θετικά και στον υπόλοιπο κόσμο. Για να υπάρξει σταθερότητα θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση. Αντί να έχουμε σύγκλιση των κοινωνιών της κάθε χώρας και μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., έχουμε 130 εκατομμύρια φτωχούς και ανέργους στην Ευρώπη με χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης κοινωνικού κράτους και κοινωνικής πρόνοιας.

Για να μην χαθεί η έννοια και η αξία του Κοινωνικού Πυλώνα, για να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των λαών προς την Ε.Ε. και να μην οδηγηθούν σε φυγόκεντρες τάσεις, πρέπει να διασφαλιστούν:

1) Πραγματική υπεράσπιση των κανόνων της εργασίας. Προτάσεις για κατάργηση των δικαιωμάτων της εργασίας δεν πρέπει να ακούγονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα όργανά του, όπως π.χ. να υπάρξουν ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα, σε μία χώρα με 24% ανεργία και μείωση του ΑΕΠ κατά 25% με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί όπως πρέπει το σύστημα υγείας, να μην υπάρχουν κοινωνικές δομές και με τεράστια προβλήματα στη παιδεία.

2) Προστασία της εργασίας με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες. Γιατί η φτωχοποίηση χωρών λειτουργεί ανασταλτικά και για την ανάπτυξη των δικαιωμάτων των αναπτυγμένων χωρών και οδηγεί σε μία σύγκριση με τους φτωχότερους, που συμπαρασύρει όλη την Ε.Ε.

Ο Νίκος Μανιός τόνισε ότι θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της εργασίας, ύπαρξης ευρωπαϊκού επιδόματος ανεργίας και να δοθούν ρητές εντολές κάθε πολίτης της Ε.Ε., ανεξαρτήτως θρησκείας και προελεύσεως, να έχει πρόσβαση στην υγεία και τη παιδεία αν θέλουμε να περισώσουμε το οικοδόμημα την Ε.Ε και να συμβάλλουμε στη παγκόσμια ειρήνη.

Τοποθέτηση Ν. Μανιού στην Επιτροπή Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο--
Νίκος Μανιός
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
​​Πρόεδρος Υποεπιτροπής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών
Μέλος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας

Βουλής 4, 10562

Φωτια τα καύσιμα σε Νάξο, Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που διαβάσαμε στο  naxiotypia.gr στα ύψη παραμένουν οι τιμές των καυσίμων στην Αμοργό αλλά και στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συγκριτικά με τις μέσες τιμές στα νησιά των Κυκλάδων, σύμφωνα με το δελτίο μέσων τιμών λιανικής πώλησης καυσίμων. Τις μέσες τιμές καυσίμων της νήσου Νάξου, του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (πρατήρια νήσων Νάξου, Κουφονησίου και Σχοινούσσας), καθώς και της Αμοργού ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 
για την Παρασκευή 13-01-2017, όπως ισχύει μετά από την έρευνα του Τμήματος Ανάπτυξης Νάξου. Δείτε αναλυτικά τις μέσες τιμές:

Γίνετε ταξιδευτές στο naxiotypia.gr


Η ΝΑΞΙΟΤΥΠΙΑ βρίσκεται πλέον κοντά σας και διαδικτυακά …

Γίνετε ταξιδευτές στον κόσμο των τοπικών ειδήσεων μέσα από την ιστοσελίδα της Ναξιοτυπίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση 


«Ο βοριάς χτυπά τον Απόλλωνα και ο Δήμος τον αποτελειώνει»

Με θλίψη αλλά χωρίς καμμία έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα, μία ακόμα απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σε πράξη του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Άλλωστε συνηθίσαμε τον τελευταίο καιρό να βλέπουμε τέτοια φιρμάνια… Και δεν θα αποτελούσε μεγάλη είδηση, αν η τελευταία πράξη του δράματος δεν αφορούσε την αποκατάσταση των ζημιών στην λιμενική ζώνη του Απόλλωνα, δηλαδή μέρος της περιοχής που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του

Λειτουργία Διαβητολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Νάξου

Όπως ενημερώνει ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, Κώστας Απιδόπουλος, θα λειτουργήσει και πάλι διαβητολογικό ιατρείο την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, από ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, μετά από πρωτοβουλία της διοικήτριας, Μαργαρίτας Μπουραντά...Όσοι επιθυμούν να εξετασθούν, να επικοινωνού για ραντεβού στα τηλέφωνα: 2285360501 και 2285360515, από Δευτέρα ως Πα

ρασκευή και ώρες 8:00 έως 14:00.

«Πέταξαν» ακόμα 172.000 ευρώ στα σκουπίδιαΜε αφορμή τις θριαμβολογίες του Δημάρχου για τα εγκαίνια του Χ.Υ.Τ.Α και τις «επιτυχίες» της Δημοτικής Αρχής στη διαχείριση των απορριμμάτων, θυμίζουμε τα ακόλουθα:

Αυγενάκης: «H ελληνική κοινωνία στέλνει το μήνυμα ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Κυβέρνησης του ψεύδους και της εξαπάτησης»


Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την δημοκοπική υπεροχή του Κόμματος, την πορεία της β’ αξιολόγησης και τη συζήτηση για επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα.
    Ο σπασμένος καθρέφτης και το τέλος των αντικατοπτρισμών.
Μιλτιάδης Πελοποννήσιος,
Διεθνολόγος-οικονομολόγος, Θεματικός υπεύθυνος πολιτισμού ΝΟΔΕ Κυκλάδων
Σχετικά με τους καθρέφτες υπάρχει ένα συγκεκριμένο μυστήριο, που δημιουργεί μία μαγεία, γεννάει μύθους και θρύλους, σχηματίζει πεποιθήσεις και προκαταλήψεις. Δεν είναι λίγοι που αναρωτιούνται αν μέσα από ένα

Fwd: Δελτίο Τύπου - Ομιλία Ν.Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα δάνεια που δόθηκαν από τις τράπεζες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ούτε σε 400 χρόνια!

 

 Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ

 

 

Κατάκτηση για τη δημοκρατία, το κοινοβουλευτικό σύστημα, αλλά και το πολιτικό σύστημα  χαρακτήρισε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ, διότι το πόρισμα αυτό ξεσκεπάζει όλη τη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος, που επί πολλά χρόνια, σε απόλυτη διαπλοκή με τις τράπεζες και τα ΜΜΕ, επεδίωκε με κάθε τρόπο την αναπαραγωγή του, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούσε στη χώρα και στον ελληνικό λαό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Συρμαλένιος: «Ένα σύστημα εξουσίας και διαπλοκής που δάνεισε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ και πάνω από 400 εκατομμύριαευρώ στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία δάνεια δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να αποπληρωθούν ούτε σε 400 χρόνια. Δάνεια δανεικά και αγύριστα που τα δύο κόμματα εξουσία για πολλά χρόνια, τα χρησιμοποίησαν για απίστευτες δαπάνες προβολής, διαφήμισης, λειτουργίας και διακίνησης ψηφοφόρων, ιδιαίτερα τις εκλογικές περιόδους για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους».

Ο κ. Συρμαλένιος έκανε αναφορά σε δύο χαρακτηριστικές διατυπώσεις των δύο τελευταίων προέδρων της Τράπεζας της Ελλάδος, των κκ. Στουρνάρα και Προβόπουλου, που κάθε άλλο παρά υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι, λέγοντας:

«Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι από τα 842 εκατ. ευρώ δάνεια προς τα ΜΜΕ, μόνο τα 256 είχαν εξασφαλίσεις, δηλαδή έδιναν οι τράπεζες δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, για να θυμίσω και τον υιό Ψυχάρη που μας είπε ευθαρσώς ότι έπαιρνε δάνεια με «αέρα». Μέγα λοιπόν αδίκημα, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα ερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη. Η πρακτική αυτή παρήγαγε τα αποτελέσματα που βλέπουμε πλέον όλοι: πτωχευμένες επιχειρήσεις με εργαζόμενους στο δρόμο (ΔΟΛ, ΑΛΤΕΡ, ΜΕΓΚΑ κλπ.) και με πλούσιους ιδιοκτήτες οι οποίοι φρόντισαν βεβαίως να βγάλουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό.

Ο κ. Προβόπουλος μας είπε ότι τα δάνεια των κομμάτων από την ΑΤΕ με εξασφάλιση την κρατική χρηματοδότηση είναι μη επαρκής εγγύηση, ενώ ταυτόχρονα το πόρισμα της ΤτΕ ήδη από το 2010, διαπιστώνει ότι τα δάνεια των κομμάτων δεν μπορούν να αποπληρωθούν.

Θέλω εδώ να θυμίσω ότι η πορισματική έκθεση του εισαγγελέα Καλούδη, που αφορά τα δάνεια των κομμάτων, ήταν αποτέλεσμα των καταγγελιών του σημερινού γραμματέα τη ΝΔ κ. Αυγενάκη, ο οποίος τότε ανήκε στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη, όταν είχε φτιάξει το δικό της κόμμα πριν ενσωματωθεί στη ΝΔ. Και είναι φανερό ότι αυτή η πορισματική έκθεση θα ανασυρθεί και πάλι από το αρχείο, με όσα αδικήματα προέκυψαν από τις εργασίες της εξεταστικής».

 

Αναφερόμενος σε ορισμένα από τα σοβαρά αδικήματα που αποκάλυψαν οι εργασίες της Εξεταστικής, ο βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε: την αναχρηματοδότηση των τόκων παλαιότερων δανείων κατά παράβαση των πιστοδοτικών κανόνων, τη δανειοδότηση χωρίς καθόλου ή με ελάχιστες εξασφαλίσεις, την πολλαπλή δανειοδότηση των ίδιων πιστούχων για διαφορετικές εταιρείες με τους ίδιους ιδιοκτήτες, τη δανειοδότηση εταιρειών ΜΜΕ με αποκλειστικούς μετόχους off shore εταιρείες, την ταυτόχρονη μελλοντική εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησης από πολλές τράπεζες ως εγγύηση για το ίδιο δάνειο των κομμάτων, τις ψευδείς δηλώσεις εκπροσώπου της ΝΔ σε συγκεκριμένη τράπεζα περί μη εκχώρησης της μελλοντικής κρατικής χρηματοδότησης ταυτόχρονα σε άλλες τράπεζες κ.ά.

 

Το χαρακτηριστικό της διαπλοκής αναδεικνύεται και με συγκεκριμένες τροπολογίες που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν από τη βουλή, η πρώτη με το ν. 4071/2012, που καθόρισε ως ακατάσχετες τις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα κόμματα σε βάρος του τραπεζικού συστήματος και η δεύτερη τροπολογία που έφεραν οι γνωστοί τρεις βουλευτές της ΝΔ Σταμενίτης, Τζουμάνης, Χριστογιάννης, με το άρθρο 78 του ν. 4146/2013, με την οποία δεν καταλογίζεται απιστία στον πρόεδρο, τα μέλη των ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών για τη δανειοδότηση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

 

Ο Ν. Συρμαλένιος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κραυγαλέα περίπτωση αδικημάτων που εμφανίστηκαν στη διαδικασία δανειοδότησης μμε, αποτελεί η περίπτωση του Πρώτου Θέματος, όπου μετά την ίδρυση της αρχικής εταιρείας το 2005, με αρχικούς μετόχους τους Θέμο Αναστασιάδη, Αναστάσιο Καραμήτσο και Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ιδρύεται από τους ίδιους μια νέα εταιρεία η Αναπτυξιακή, η οποία παίρνει δάνειο 18 εκατομμυρίων από την Τράπεζα Πειραιώς, με το οποίο οι μέτοχοι αγοράζουν τις μετοχές τις δικές τους, χωρίς η εταιρεία Αναπτυξιακή να παρουσιάζει καμμιά δραστηριότητα. Στη συνέχεια το 2010, δόθηκε πάλι από την Τράπεζα Πειραιώς νέο δάνειο 18 εκατομμυρίων σε μια νέα εταιρεία με την επωνυμία «Νέο Θέμα» των ίδιων βασικά μετόχων Αναστασιάδη και Καραμήτσου για να εξαγοράσουν το 70 % της εταιρείας Αναπτυξιακή, το οποίο ενδιαμέσως είχε δοθεί στην εταιρεία «Πήγασος». Τα χρήματα τα οποία εισπράχθηκαν, συνολικά 12,5 εκατομμύρια ευρώ, ούτε καν αποδόθηκαν για την πληρωμή του πρώτου δανείου, ενώ είχαν μπεί ενέχυρο.

Τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: Γιατί δεν τηρήθηκε από την τράπεζα η πιστοδοτική πολιτική, που επιτάσσει ότι η πιστώτρια τράπεζα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην περίπτωση παροχής πιστοδοτήσεων προς συνδεδεμένους πιστούχους, στη συγκεκριμένη περίπτωση προς τους ίδιους πιστούχους; Γιατί το τίμημα εξαγοράς από τον Πήγασο δεν πιστώθηκε για την απομείωση του δανείου; Με ποιες εγγυήσεις και ποιες δυνατότητες αποπληρωμής αποφασίστηκαν οι εγκρίσεις δανείων όταν η Αναπτυξιακή όταν η εταιρεία είχε μείωση των ιδίων κεφαλαίων ή όταν το Πρώτο Θέμα είχε καθαρή αρνητική θέση το 2009, αλλά και πτώση του κύκλου εργασιών από το 2008 ως το 2014, όταν επίσης η αντικατάσταση εγγύησης της Πήγασος με εξασφαλίσεις νέων μετόχων, ούτε ισοδύναμη ήταν από πλευράς φερεγγυότητας, ούτε ελήφθησαν επαρκή μέτρα για την αντιστάθμιση του πολύ υψηλού κινδύνου;

Και εν πάση περιπτώσει ποια φερεγγυότητα μπορεί να έχει μια εταιρεία ενός ανθρώπου όπως ο Θέμος Αναστασιάδης με το γνωστό παρελθόν σύλληψης και κατάσχεσης επιταγών στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, αλλά και με την πολύμηνη εκκρεμότητα καθαρογραφής μιας απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που του καταλογίζει την υποχρέωση επιστροφής 4 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, λόγω μη δικαιολόγησης της προέλευσης τους;»

 

Ο βουλευτής Κυκλάδων κατέληξε λέγοντας: «Θεωρώ ότι το έργο της επιτροπής σημαδεύτηκε από την πρώτη στιγμή της  σύστασης της. Και μόνο το γεγονός ότι όλες οι εξελίξεις και οι καταγγελίες δανείων έγιναν μετά τη σύσταση της, αποτελεί επιβεβαίωση ότι πετύχαμε τους στόχους. Στόχους για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και για την απόδοση ευθυνών σε όλους αυτούς που επί πολλά χρόνια εξέθρεψαν το πολυδαίδαλο σύστημα της διαπλοκής. Και κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ποτέ, αν δεν υπήρχε αυτή η κυβέρνηση. Άλλωστε γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια; Και είναι τουλάχιστον κωμικό οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να προσπαθούν να συγκρίνουν τον ελέφαντα με το μυρμήγκι, όπως προσπάθησαν να κάνουν προσπαθώντας μάταια να παραπλανήσουν τον κόσμο με το δήθεν σκάνδαλο της Κουμουνδούρου, ή με την ανύπαρκτη off shore της Αυγής με την συμμετοχή σε ποσοστό μόλις 2% μιας κυπριακής εταιρείας που ανταποκρίθηκε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας».

 

«Σήμερα η επιτροπή ολοκληρώνει το έργο της. Η Ολομέλεια έχει το λόγο και μετά η ελληνική δικαιοσύνη. Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και είμαστε σίγουροι ότι θα αποδοθούν οι όποιες ευθύνες είτε σε εκπροσώπους των τραπεζών, είτε σε αυτούς των ΜΜΕ, είτε τέλος στα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος. Ναστε σίγουροι ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών, δεν θα είναι εύκολο να αναβιώσει το σάπιο πολιτικό σύστημα που παρήγαγε ή ανέχθηκε τη Siemens, τη Novartis, το KEΕΛΠΝΟ, τα δομημένα ομόλογα, το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, τα δάνεια με αέρα, όλα αυτά τέλος πάντων που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και στα μνημόνια που έβαλαν στην πρέσα τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

 

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://youtu.be/-XIX0fFe980

 

 

 

01/02/2017