slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναβάθμιση εργαστηριακού εξοπλισμού σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μικρά νησιά, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας



Ο Περιφερειάρχης απευθύνει πρόσκληση στο Υπουργείο Παιδείας, για την υποβολή προτάσεων για ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας

Με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, ώστε να δύνανται να παρέχουν μαθητές εξειδικευμένη τεχνική και επαγγελματική γνώση, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση με τίτλο «Αναβάθμιση εργαστηριακού εξοπλισμού σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας», για ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο”, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η πρόσκληση απευθύνεται στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του....

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ REBRAIN GREECE «Ελλάδα ξανά»: Αμοιβή 3.000 ευρώ για επαναπατρισμό των επιστημόνων

ο Rebrain Greece το πρόγραμμα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων που στα χρόνια της κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο πιο σημαντικός από τους 4 άξονες του προγράμματος είναι η δράση «Ελλάδα Ξανά». Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα επαναπατρισμού 500 Ελλήνων του εξωτερικού, υψηλής ειδίκευσης και επιστημονικής εμπειρίας, ηλικίας 28-40 ετών με την συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων μέσω χρηματοδότησης τους (70%) και με ελάχιστη μηνιαία αμοιβή 3.000 ευρώ με την υποχρέωση να εργαστούν για άλλους 12 μήνες στην επιχείρηση.
Οι 4 μεγάλες δράσεις για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού
Κατόπιν, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε τις 4 μεγάλες δράσεις του REBRAIN GREECE και οι οποίες είναι οι εξής:

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν Χριστούγεννα- ΑΦΙΣΑ


Συνεχίζοντας τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ο δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, παρουσιάζει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, το παραμύθι: «Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν Χριστούγεννα». Το παραμύθι που έγραψε και αφηγείται ο Λευτέρης Ελευθερίου, εξιστορεί το

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Δήμου      Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. 2)Προς όλους τους Προέδρους των Συμβουλίων  των Κοινοτήτων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.3) Προς όλους τους Προέδρους  των Κοινοτήτων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 13 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 19.00μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

«Προστασία από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα και Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης».


Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω της εκδήλωσης διαδοχικών έντονων καιρικών φαινομένων ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας: :

Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης στις καταγγελίες περί αστυνομική βίας


Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Αστυνομία είναι ένα περήφανο Σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα»
Την δική του άποψη για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Αστυνομία είναι ένα περήφανο Σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ κάνει λόγο για «φαρισαϊσμό που ξεχειλίζει» σε σχέση με τις καταγγελίες περί ακραίας καταστολής».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

Νάξος - Απόλλωνας: Παραμένει στα ...τυφλά και χωρίς τηλεοπτικά κανάλια

Πως σας φαίνεται η κεντρική φωτογραφία; Είναι ο Απόλλωνας. Ένα από τα ωραιότερα χωριά της Νάξου. Παραθαλάσσιο και μακριά από τον… πολιτισμό. Οι περισσότερο τον θυμόμαστε σε εθνικές επετείους όταν γίνεται η παρέλαση του ενός ή των δύο μαθητών του σχολείου. Κάποιοι άλλοι τον θυμούνται όταν πάνε για να απολαύσουν φαγητό την καλοκαιρινή περίοδο σε ένα από τα ωραία καταστήματα που διαθέτει, ενώ το κράτος τον θυμάται τον Απόλλωνα όταν πρέπει να εισπράξει χρήματα. Κοινώς όταν γίνονται έλεγχοι όλων των ειδών… Ποτέ όμως όταν έχει την υποχρέωση να προσφέρει έστω και τα πιο απλά προς τους λιγοστούς κατοίκους. Το ίδιο ισχύει και για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Όταν είναι για ..