slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στα γραφεία του ΘΕΜΑτος


Η ανακοίνωση Πέτσα:

Πρετεντέρης: Απατεώνες

 




Για τους απατεώνες, τις απατεωνιές και τους... κατεργάρηδες γράφει ο Γ. ΠΡετεντέρης στα ΝΕΑ:

κλικ στη φώτο για μεγέθυνση

ΝΔ: 46 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή - Οι ημερομηνίες - σταθμοί-ΒΙΝΤΕΟ

Η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει σήμερα 46 χρόνια παρουσίας στην πολιτική ζωή της χώρας. Στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία και δημοσιεύει την Ιδρυτική της Διακήρυξη. Την ίδια χρονιά έρχεται και η πρώτη νίκη για το νεοσύστατο κόμμα. Ποιοι όμως είναι οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία του κόμματος από την ημέρα ίδρυσης της μέχρι σήμερα; Συνολικά 10 άνδρες ανέλαβαν τη θέση του Προέδρου της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία 54,37% το 1974 και εκλέγει 220 βουλευτές. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προχωρεί με σταθερά βήματα στην εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών, στον εκσυγχρονισμό της Πολιτείας και επιχειρεί τη μεγάλη εθνική επιλογή της ένταξης της χώρας στην Ε.Ο.Κ.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1974 διεξάγει δημοψήφισμα, με το οποίο καταργείται η Βασιλεία και εγκαθιδρύεται η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Το 1975 έρχεται η αναθεώρηση του Συντάγματος και ψηφίζεται ο νέος καταστατικός χάρτης της χώρας.

Βρούτσης: Ακατάσχετα τα αναδρομικά

 ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακατάσχετα και ασυμψήφιστα με βεβαιωμένα χρέη θα είναι τα αναδρομικά συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ που θα λάβουν εντός του Οκτωβρίου 1.100.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ για το εντεκάμηνο 2015-2016, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.