slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συγχαρητήρια δήλωση Γ. Λεονταρίτη για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων από την Α.Π.Ο. ΕΛΛΑΣ ΣΎΡΟΥ

Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση, τους παράγοντες, το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες του Α.Π.Ο. ΕΛΛΑΣ Σύρου  για την πανάξια φετινή πορεία του και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων, εξέφρασε  με δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος  Λεονταρίτης από το Μιλάνο όπου βρίσκεται για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΒΙΤ. 

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης : "Η προσπάθειά διοίκησης, τεχνικού επιτελείου και παικτών, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δικαιώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σκορπώντας  χαρά σε όλους τους φιλάθλους της Σύρου, οι οποίοι απέδειξαν ότι "διψούν" για ποδόσφαιρο και αγαπούν την Ελλάς γεμίζοντας το γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια της. Εύχομαι το καλύτερο δυνατό στην ομάδα μας και στη νέα μεγάλη προσπάθεια  που ξεκινά για την διεκδίκηση της ανόδου, μέσω της διαδικασίας μπαράζ, στην Γ' Εθνική κατηγορία και καλώ τους φιλάθλους του νησιού να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια ακόμη περισσότερο . Συγχαρητήρια σε όλους!"


Παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Αγ. Χρυσοστόμου έως Φαρμακείο Δελλαρόκα και αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος», είναι αναγκαία η παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και η αμφιδρόμηση της παραλιακής οδού στη Χώρα Νάξου έως και τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2022.

Η κυκλοφορία των οχημάτων ως ίσχυε (μονοδρόμηση της παραλιακής οδού και της οδού Κοντολέοντος) θα επανέλθει εφόσον έχουν

Αίτημα του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων για την ανάγκη δημιουργία έδρας Συμβουλίου Δασών (ΣΙΔΒΧΕ) στη Σύρο για την εξυπηρέτηση των Κυκλάδων».

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το δημοσίευμα με την επιστολή που υπέβαλε ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, τους Βουλευτές και το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης με κοινοποίηση στο Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου, για την ανάγκη δημιουργίας έδρας Συμβουλίου Δασών (ΣΙΔΒΧΕ) στη Σύρο .

Σημειωτέον ότι με βάση το ΦΕΚ 1456/Β/2022 ιδρύεται ένα 5ο Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών με έδρα την Ρόδο και τοπική αρμοδιότητα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χωρίς την αντίστοιχη σύσταση έδρας στην Ερμούπολη Σύρου με τοπική αρμοδιότητα τα νησιά των Κυκλάδων. Έτσι λοιπόν οι υποθέσεις των Κυκλαδιτών θα εξετάζονται στον Πειραιά με όσα αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση, την πρόσθετη γραφειοκρατία αλλά και την ταλαιπωρία τους .
Αναφέρεται ακόμα ότι η Σύρος πληροί τα κριτήρια του άρθ.149 του Ν.4819/21 για τη δημιουργία έδρας Συμβουλίου Δασών (ΣΙΔΒΧΕ) στην Ερμούπολη με αρμοδιότητα για τα νησιά των Κυκλάδων.

Επισυνάπτεται το δημοσίευμα που περιλαμβάνει το σχετικό έγγραφο.

Η ακρίβεια έχει φέρει τους κτηνοτρόφους της Νάξου σε απόγνωση, ζητούν την στήριξη της Πολιτείας!

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι από τις μεγάλες αυξήσεις τιμών μα και τις ελλείψεις που έχουν σημειωθεί στις ζωοτροφές; Ποια είναι η άποψή τους για το πώς θα μπορούσε να βοηθήσει η Πολιτεία ώστε να αντέξουν; Πώς θα επηρεάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν την τιμή που θα πουληθούν τα εκλεκτά ναξιώτικα αμνοερίφια τώρα το Πάσχα;
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απάντησαν ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι Δημήτρης Ευριπιώτης και Γιάννης Βάβουλας, σε live σύνδεση από την Μικρή Βίγλα της Νάξου με την εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.
Δείτε το απόσπασμα:

Φίλιππος Φόρτωμας: Σε τροχιά ολοκλήρωσης το έργο στο Φράγμα Τσικαλαριού Νάξου

Συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά και το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγαννίδη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Πολυκρέτη, κατά τις οποίες επικεντρώθηκαν σε αναπτυξιακά έργα ύδρευσης και άρδευσης της Νάξου.

Γ. Βρούτσης: “Απομακρύνεται από το λιμάνι της Ηρακλειάς η εγκαταλελειμμένη και μη λειτουργική, εδώ και χρόνια, μονάδα αφαλάτωσης «ΥΔΡΙΑΔΑ»”

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη (591/29-3-2022) με θέμα: «Απομάκρυνση μονάδας αφαλάτωσης νήσου Ηρακλειάς».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του, καθώς και την απάντηση του αρμόδιου υπουργού στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος: Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Παροικιάς

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07/04/2022 η διοικητική παράδοση - παραλαβή για χρήση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Λυκείου Παροικιάς», συνολικής αξίας 215.994,34 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και ιδίους πόρους του Δήμου Πάρου.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν περιελάμβαναν την καθαίρεση των υπαρχόντων κουφωμάτων και την τοποθέτηση νέων θυρών και παραθύρων, την τοποθέτηση νέας θερμομόνωσης και υγρομόνωσης στην οροφή, τον εξωτερικό χρωματισμό του σχολικού κτιρίου, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων οροφής και την τοποθέτηση δύο νέων αντλιών θερμότητας.

Κάλεσμα ΤΕΕ για συμμετοχή μηχανικών στις Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων Κτηματογράφησης

Κάλεσμα ΤΕΕ για συμμετοχή μηχανικών στις Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων Κτηματογράφησης (πρώην Επιτροπές Ενστάσεων) του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Με το βλέμμα στην πολυπόθητη ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας, ανοιχτό κάλεσμα πρόσκληση σε διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ απευθύνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου και ο Πρόεδρός του Γιώργος Στασινός για συμμετοχή στις Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων Κτηματογράφησης.

 Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε τα εξής:

Ευχές για υγεία και φώς

Ηλεκτρονικά ο υπολογισμός των τελών για τη μεταβίβαση οχήματος και οι τραπεζικοί λογαριασμοί για την πληρωμή τουςΑθήνα, 12 Απριλίου 2022

 

Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών & Υποδομών


Ευκολότερος είναι από την Τρίτη ο υπολογισμός και η πληρωμή των τελών για τη μεταβίβαση οχήματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υπηρεσία «Υπολογισμός τελών για μεταβίβαση επιβατικού ή δίκυκλου», την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν είτε στο gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», είτε απευθείας, στην

Μητσοτάκης: Ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιών

Ψηφιακός προγραμματισμός του παιδικού εμβολιασμού – ΒΙΝΤΕΟ
Ψηφιακό θα είναι πλέον το Βιβλιάριο Υγείας των παιδιών, όπως ανακοινώθηκε σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ προχωρούν σε ψηφιοποίηση και του Ατομικού Δελτίου Υγείας που απαιτείται για την εγγραφή των μαθητών στο σχολείο, αλλά και στη δημιουργία Μητρώου Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων.

Αλλαγές στην πληρωμή του τέλους ακίνητης περιουσίας-Τι προβλέπει η τροπολογία

Στους οικείους δήμους και όχι στους συμβολαιογράφους θα καταθέτουν το πόσο της εγγύησης όσοι θέλουν να λάβουν Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.). Επίσης η υποχρέωση υποβολής ανήκει στον μεταβιβάζοντα και όχι στον συμβολαιογράφο.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι: