slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό ....

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
www.prevenios.com

Προχθές περιπλανώμενος στα ερτζιανά και ακούγοντας το τραγούδι “Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες ή Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό” (του Θ. Μπακαλάκου από τον Β. Παπακωνσταντίνου) στην θύμηση μου επανήλθαν γεγονότα και καταστάσεις των παιδικών μου χρόνων.
Τότε που η παρουσία ενός βουλευτή (ειδικά κυβερνητικού) σε ένα χωριό έμοιαζε σαν κοσμοϊστορικό γεγονός.

ΠΑΜΕ ΝΑΞΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. - Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ


ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)
e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr  τηλ. : 6944693936 – 6906279789
 Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού κ.ά., Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας.

Κατάθεση Αναφοράς από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα και Μ.Κριτσωτάκη, για το ΙΚΑ Μήλου


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς   τoυς κ.κ. Υπουργούς
- Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης
- Εσωτερικών
Οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θοδωρής Δρίτσας Α΄ Πειραιά και Νησιών και Μιχάλης Κριτσωτάκης Ηρακλείου, κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2011 και υπ’ Αρ.Πρωτ. 5623 Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Μήλου σχετικά με την κάλυψη προσωρινών και μόνιμων κενών σε ιατρικές και διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Μήλου.
Αθήνα, 18/7/2011
Οι καταθέτοντες  Βουλευτές

Απάντηση Μιχελάκη στην "κατηγορία" του εκπροσώπου της Χίλαρυ, Β. Βενιζέλου, ότι ο Σαμαράς την τσάτισε

Ο εκπροσώπος  της Χίλαρυ
«Ο κ. Βενιζέλος, σε κάθε εμφάνιση του κ. Αντώνη Σαμαρά, θέλει να παίρνει το λόγο, αντί του κ. Παπανδρέου. Αυτό το καταλαβαίνουμε. Όπως καταλαβαίνουμε και ότι, στο πλαίσιο της στρατιωτικής πειθαρχίας που θέλει να επιβάλει στην αντιπολίτευση, απαιτεί να μην έχουμε άποψη για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη.

Πράσινη ανάπτυξη αλα ΠΑΣΟΚ: Εγκρίθηκε από το ΝΣ η πρόταση Τατούλη για ίδρυση δεξαμενών χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας

http://filologos10.files.wordpress.com/2010/12/images20.jpg?w=236&h=214 Μετά από πολύωρη συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε -κατά πλειοψηφία - και παρά τις έντονες και εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων, να εγκρίνει την εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για το θέμα που αφορά τις δεξαμενές αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων στο Σουσάκι Κορινθίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης αναγκάστηκε να παραμείνει ξύπνιος καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης λόγω των έντονων αντεγκλήσεων.

Μεγάλη η απώλεια πόρων για το Νότιο Αιγαίο – Τι είπε ο Περιφερειάρχης στον Πρωθυπουργό - Συνάντηση του κ. Γ. Μαχαιρίδη, το απόγευμα, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


Με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα συναντηθεί σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα ο Περιφερειάρχης, σε συνέχεια της παρέμβασής του προς τον Πρωθυπουργό, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην Κω, στον οποίο έθεσε τον σοβαρό κίνδυνο απώλειας πολύτιμων πόρων, ύψους περίπου 117 εκατομμυρίων ευρώ για το Νότιο Αιγαίο, στην περίπτωση αύξησης της κοινοτικής συμμετοχής για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Σιγή ιχθύος του λαλίστατου κ. Μαχαιρίδη στα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας


Σκληρή κριτική στο κ. Μαχαιρίδη για τη στάση που τηρεί στα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την επικοινωνιακή τακτική του, ασκούν οι Πολίτες Κόντρα στον Καιρό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, ματαίως ο κ. Μαχαιρίδης  προσπαθεί να εμφανίζεται ανάλογα με τις περιστάσεις, ως μή εκπρόσωπος της κυβέρνησης (βλέπε τη συνάντηση του με το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου),, δύσκολα όμως μπορεί να κρύψει την απόλυτη ταύτισή του με την κυβερνητική πολιτική, αφού μέχρι σήμερα έχει απολύτως χαράξει τις προτεραιότητες του με βάση τις κυβερνητικές ιεραρχήσεις (περιοδείες του πρωθυπουργού, παρουσίες υπουργών σε περιφερειακά συμβούλια, απαξίωση των παρατάξεων της μειοψηφίας, αποφυγή θεμάτων που καίνε την κοινωνία εξαιτίας της αναλγησίας της κυβερνητικής πολτικής κ.α.)... Γιατί λοιπόν ο λαλίστατος κ. Μαχαιρίδης τηρεί σιγή ιχθύος σε όλα τα παραπάνω θέματα, που σχετίζονται με τη ζωή, την αξιοπρέπεια των ελλήνων πολιτών, αλλά και με τη διαφύλαξη του αρχέγονου περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής μας;

ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Για να μη μας κοροϊδεύουν
Με συντριπτική πλειοψηφία 24 προς 3, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η επιβολή του επαχθούς μέτρου, ακόμη κι όταν ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρέη του και δεν τα αποπληρώνει.
Η απόφαση της Ολομέλειας, που δημοσιεύθηκε χθες, δίνει τη χαριστική βολή στο θεσμό της προσωποκράτησης, αφού πλέον δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την, έστω και περιορισμένη, εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής διάταξης (ν. 2717/99).

Σοφία Λουκέρη : Ο Σαμαράς δικαιώνεται κάθε μέρα!

sofia-loukeri-31.jpgΣε ερώτηση που δέχθηκε η υποψήφια πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Σοφία Λουκέρη για το πως βλέπει να εξελίσσεται το πολιτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας  δήλωσε: 

"Η Νέα Δημοκρατία έχει μία σταθερά χωρίς αποκλίσεις Αντιμνημονιακή πολιτική.

Αυτή η γραμμή κερδίζει καθημερινά έδαφος τόσο στη συνείδηση του Έλληνα Πολίτη όσο και στη δραματική πλέον καθημερινότητα του. Είναι πλέον βέβαιο ότι μετά από τα "μπάνια του λαού", δηλαδή το Σεπτέμβριο, που θα κληθούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς της Τρόϊκας. Η βέβαιη αντίδραση του ελληνικού λαού θα οδηγήσει την παρούσα Κυβέρνηση στις κάλπες. Όσο πιο γρήγορα ο κ. Παπανδρέου αφήσει να λειτουργήσει η δημοκρατία στη χώρα και να δώσει με την προσφυγή στις κάλπες τη λύση στα χέρια του ελληνικού λαού, τόσο περισσότερες ελπίδες υπάρχουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς να "γυρίσεις" το κλίμα της παρακμής που τόσο εύστοχα καλλιέργησε η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα. Η πατρίδα μας έχει δυνατότητες και την ικανότητα να ξεπεράσει με σωστή διαχείριση όλες τις δυσκολίες που της έχει φορτώσει το ΠΑΣΟΚ και η Τρόϊκα.

Το Ζάππειο ΙΙ είναι ο κορμός της επιχείρησης διάσωσης της χώρας μας και πρέπει να στηριχθεί για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να υπάρχουμε ελεύθεροι και δυνατοί".

Tις θέσεις της ΝΔ για την οικονομία ανέπτυξε στην Χ.Κλίντον o αρχηγός της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

http://static.doldigital.net/webstatic/7AC3377FB71F8590AB24B9E795E87D47.jpgΜε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Χίλαρι Κλίντον.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρουσίασε στην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις θέσεις του κόμματός του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, επαναλαμβάνοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- την αντίθεση της ΝΔ στην επιλεκτική χρεοκοπία.

Διευκρίνισε δε ότι η διαφωνία του με την κυβέρνηση δεν αφορά τους στόχους, που είναι η μείωση του χρέους και του ελλείμματος, αλλά τους τρόπους για την επίτευξή τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τομεάρχης Εξωτερικών, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Βρωμάει εκλογές και δούλεμα ΠΑΣΟΚ: Ο Μπένυ λέει ΘΑ επανεξέταση την φορολογία

[Το χουμε πει από καιρό: Θα πάρουν πίσω κάτι απ' το ξέσκισμα, θα δώσουν και κανα κατοσταρικο στα λυγούρια του "λεφτά υπάρχουν", θά έρθουν και οι αναβαθμίσεις των οίκων της Χίλαρυ και θα πάμε σε εκλογές τις οποίες εννοείται ότι θα πάρει το Γιωργάκη... και η ΝΔ δεν θα ξέρει από που της ήρθε...]

Στην των ακινήτων σε αναπτυξιακή κατεύθυνση καθώς και άλλων κατηγοριών φόρων όπως τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων, προκειμένου να γίνουν δικαιότερα αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που θα γίνουν στη φορολογία το φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων επι των οποίων εργάζονται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται η μείωση των φόρων μεταβίβασης και γονικών παροχών. Στην Ελλάδα οι φορολογικοί συντελεστές επι των μεταβιβάσεων είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωπαική Ενωση και εκτιμάται ότι η μείωση τους μπορεί να δώσει μια αναπτυξιακή ανάσα στην οικοδομή σε συνδυασμό με άλλα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα οικοδομικά υλικά ενδεχομένως και στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου έχει ήδη προαναγγείλει την επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται να γίνουν και αυτές οι αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως διευκρινίζουν στο υπουργείο Οικονομικών οι όποιες αλλαγές δεν θα οδηγούν σε απώλειες φορολογικών εσόδων οι οποίες θα αντισταθμίζονται με μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα επανεξετάσει και τον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ώστε να γίνει δικαιότερος.

Ειδικότερα εξετάζεται να θεσπιστούν οικογενειακά κριτήρια καθώς και κριτήρια παλαιότητας του αυτοκινήτου για τον υπολογισμό των τελών. Συγκεκριμένα, όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι δίκαιο να επιβαρύνεται το ίδιο ένας κάτοχος ΙΧ αυτοκινήτου 1.800 κυβικών εκατοστών με τρία παιδιά με τον κάτοχο ενός ίδιου αυτοκινήτου χωρίς παιδιά και ότι δεν μπορεί να πληρώνει το ίδιο τέλος κάποιος που έχει ΙΧ αυτοκίνητο 2.000 κυβικών παλαιότητας 10 ή 15 ετών με αυτόν που κατέχει το ίδιο αυτοκίνητο καινούργιο.

Ερώτηση βουλευτών Αιγαίου της ΝΔ Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Γιάννης Βρούτσης (Κυκλάδων), Κωστής Μουσουρούλης (Χίου) και Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκανήσου)

Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί το Υπουργείο Παιδείας στους πολύτεκνους φοιτητές σχετικά με την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές Αιγαίου της Ν.Δ., Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Γιάννης Βρούτσης (Κυκλάδων), Κωστής Μουσουρούλης (Χίου) και Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκανήσου).

Στην ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας καυτηριάζουν τις οδηγίες συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και οι οποίες είναι αυθαίρετες, ανορθολογικές και άδικες για τα τέκνα πολυτέκνων από της νησιωτικές περιφέρειες.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές ζητούν να μάθουν γιατί το υπουργείο Παιδείας διαφοροποίησε τις οδηγίες συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών δελτίων από τις διατάξεις του Νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στην Βουλή και αν σκοπεύει το υπουργείο να διορθώσει τα λάθη που έχουν γίνει ως προς τις οδηγίες συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων για να μην ταλαιπωρούνται οι πολύτεκνοι στα δικαστήρια ή να επαναφέρει ειδικά για τους πολύτεκνους τις διατάξεις του ν. 860/79 για την ελεύθερη μετεγγραφή των πολυτέκνων και των τέκνων τους.


Γ. Μιχελάκης για τη βεντέτα Ραγκούση-Ρέππα που οδήγησε στο σοβαρό πρόβλημα στις συγκοινωνίες

 «Η προσωπική βεντέτα Ραγκούση - Ρέππα και το κυβερνητικό “ράβε - ξήλωνε” δημιούργησαν σήμερα νέο σοβαρό πρόβλημα στις συγκοινωνίες, ενώ υπονομεύουν και πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια κρίσιμη στιγμή, που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Άμεσα και απόλυτα υπεύθυνος είναι ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος ανεξήγητα, χωρίς καμιά λογική και χωρίς να έχει κανένα σχέδιο, ακύρωσε τη συμφωνία του προκατόχου του με τον κλάδο των “ταξί”.

Μπροστά σε αυτήν την κυβερνητική ανευθυνότητα, οι οδηγοί “ταξί” πρέπει να επιδείξουν στάση ευθύνης. Τους καλούμε να σταματήσουν άμεσα τον αποκλεισμό του αεροδρομίου και του λιμανιού του Πειραιά, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες της χώρας.

Καλούμε, ταυτόχρονα, τον κ. Ραγκούση να ξεκινήσει άμεσα, εντός της ημέρας, ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των οδηγών “ταξί”.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι οι οδηγοί “ταξί” θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τον αποκλεισμό του αεροδρομίου και του λιμανιού του Πειραιά»

Να διαγραφεί ο Λοβέρδος και να απελαθεί ο Καραμανλής



ΥΓ Φήμες ότι ο Λοβέρδος είναι σε ανοικτή γραμμή με τη Μαβίλης και τον Καραμανλή,κρίνονται ως ανυπόστατες