slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Συρμαλένιος: «Ψεύτικος πρoϋπολογισμός, που μειώνει τις δαπάνες για την υγεία και το κοινωνικό κράτος. Στον αντίποδα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας»

 Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2021

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να επιπλεύσει εν μέσω πανδημίας και ύφεσης με έναν προϋπολογισμό εξωπραγματικό, χωρίς διασφαλισμένα έσοδα, με περικοπή κοινωνικών δαπανών, που παραμένει στο γνωστό μοτίβο των ελαφρύνσεων  προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, και που συνεχίζει να ακυρώνει μια σειρά από θετικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2021 ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος. Και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι περικοπές, αντί για ενίσχυση, στην υγεία, της τάξης των 570 εκατομμυρίων με μηδενική αύξηση για τις δαπάνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για εξοπλισμό και προμήθειες, η μείωση κατά 220 εκατομμύρια στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε ΟΤΑ, δήμους και περιφέρειες, η μείωση κατά 32 εκατομμύρια στο Υπουργείο Τουρισμού, κατά 13 εκατομμύρια στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στο δε Υπουργείο Ναυτιλίας υπάρχει μείωση 46 εκατομμύρια ευρώ, με αόρατο το κονδύλι για το μεταφορικό ισοδύναμο και δραστική μείωση των κονδυλίων για τις άγονες γραμμές. Όσο για τις 34 προτάσεις που έκανε η ΝΔ για το Ταμείο Ανάκαμψης, μόνο μία αφορά την υγεία, και αυτή μόνο για το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ηλεκτρονικής ταυτότητας των ασθενών. Τα παραπάνω δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά θέλει να υπηρετήσει πιστά το «σχέδιο Πισσαρίδη», το οποίο θέλει λιγότερο κοινωνικό κράτος, θέλει διάλυση των εργασιακών σχέσεων, θέλει ιδιωτική ασφάλιση επικουρική, κι αυτή είναι ακριβώς η ιδεολογία την οποία πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση.

 Ακολουθεί η ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου:

Αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα για το αγροτικό ιατρείο της Δονούσας


Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, προχώρησε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στην κατάθεση αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με θέμα την ανάγκη δημιουργίας νέου λειτουργικού χώρου που θα στεγάσει το αγροτικό ιατρείο της Δονούσας,

Συγκεκριμένα, έθεσε υπόψιν του Υπουργού Υγείας σχετικές επιστολές της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας αναφορικά με το χώρο που στεγάζεται το αγροτικό ιατρείο του νησιού, ο οποίος δεν είναι κατάλληλος, δεν διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τις υποδομές πρόσβασης ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες και γενικότερα θεωρείται ιδιαίτερα δυσλειτουργικός.

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ο Βενιζέλος - «Χαίρομαι γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής»

Επί τρεις ώρες κατέθετε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, που διενεργεί την κύρια ανάκριση για την εμπλοκή ή μη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο της Novartis, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ο κ. Βενιζέλος κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο, δήλωσε:

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Με τη συμμετοχή του Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο συνεδρίασε διαδικτυακά την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου το Μητρωο Πολιτικών Στελεχων Νοτίου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας σε μια άκρως σημαντική για τη χώρα μας ημέρα αναμένοντας τις εξελιξεις της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Δημήτρης Καιριδης αφού ευχαρίστησε τη