slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όχι πια πειραματόζωα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη πορεία του το 1974, με ηγέτη έναν ομολογουμένως χαρισματικό πολιτικό, και αγκαλιάστηκε (όχι αμέσως) από μια τεράστια μερίδα του ελληνικού πληθυσμού που αποτελούνταν από αντιδεξιούς, και όχι απαραίτητα αριστερούς ψηφοφόρους, που επί δεκαετίες ολόκληρες ήταν αποκλεισμένοι από το πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Εκμεταλλευόμενο πιασάρικα συνθήματα, σλόγκαν, και απλοϊκές εθνοκεντρικές «φιλοσοφίες» της δεκάρας, που απευθύνονταν περισσότερο στο θυμικό παρά σε οτιδήποτε άλλο, το «κίνημα» κατάφερε να προσελκύσει μάζες, αλλά και να ανοίξει τον «τρίτο δρόμο» προς το «σοσιαλισμό», μαζί και τις πόρτες της εξουσίας σε ένα ολόκληρο συνοθύλευμα παπατζήδων, αεριτζήδων, καιροσκόπων, αλλά και γνήσιων δημοκρατών.

Στη πρώιμη φάση του στην εξουσία, έκανε κάποιες μεθοδευμένες κινήσεις, που κυριολεκτικά άλλαξαν τόσο τον πολιτικό, όσο και τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας. Έδωσαν πρόσβαση στους αποκλεισμένους, και αυτό ήταν σημαντικό. Μια όμως από τις σημαντικότερες παρενέργειες, ήταν και η γενικευμένη ισοπέδωση… προς τα κάτω. Ήταν η εποχή όπου κυριάρχησε η φτήνια και το πολιτισμικό τίποτα. Τα πάντα όλα πουλήθηκαν στον βωμό του «βαθέματος» της «πλέριας» δημοκρατίας. Η χαρά δηλαδή του κάθε μηδενικού, που δηλώνοντας Πασόκος, ξαφνικά απέκτησε πρόσβαση στα απόμακρα άλλοτε μεγάλα σαλόνια.

Η χούντα είχε κάνει «κύριους» διάφορους ασήμαντους μέσω δανείων κλπ. Το ΠΑΣΟΚ έκανε κάτι αντίστοιχό, όχι με δάνεια, αλλά με θέσεις και αξιώματα. Είτε με δάνεια, είτε με διορισμούς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η εξάρτηση.

Στη συνέχεια, ξεφεύγοντας από τα μούσια, τα αντάρτικα, τα ζιβάγκο, και τα αμπέχονα, το ΠΑΣΟΚ έγινε καθεστώς. Διότι καλά τα αντάρτικα, αλλά θέλουν και αντάρτες, όχι ντιντίδες. Η σύγκλισή του με το οποιοδήποτε φιλελεύθερο ή δεξιό κόμμα ήταν απόλυτη. Η εμπλοκή του με χρηματιστήρια, ομόλογα, hedge funds, κότερα, και πρώτο τραπέζι πίστα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο Πάνος Τζαβέλας αντικαταστάθηκε από τη Ρίτα Σακελαρίου, και o Μαρξ από τον Φρίντμαν. Οι υπουργοί του, τα στελέχη του, οι κομματικοί του μπάστακες, ακόμη κι οι οπαδοί του, όλοι μα όλοι θύμιζαν γιάπηδες βγαλμένους από την ταινία Wall Street. Παντού κυριαρχούσαν τα cohibas, οι μπέμπες, και η κουλτούρα Λεπά. Τόσο σοσιαλισμός δηλαδή.

Ο απλός λαός μπορεί να περνούσε καλά, δανειζόμενος ακόμη και για να πάει τριήμερο στην Αράχοβα ή στο Μπαλί, αλλά σε γενικότερο επίπεδο η οικονομία καταστρέφονταν και τα εθνικά θέματα έπιαναν επικίνδυνα πάτο. Ήρθε και η φαντεζί Ολυμπιάδα και μας αποτέλειωσε. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την αθρόα εισαγωγή λαθρό και μη μεταναστών, με τη παρεπόμενη πρωτοφανή για τα δεδομένα μας εγκληματικότητα, το γλυκό ήρθε και έδεσε για τα καλά.

Και να λοιπόν ξανά μανά το νέο ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη του τον κάθε άλλο παρά χαρισματικό, άχρωμο και άγευστο Γιωργάκη, να επανέρχεται στα πράγματα, υποσχόμενο λαγούς με πετραχήλια και μπουκώνοντας με ψέματα έναν ολόκληρο λαό, που πνιγμένος στα απόνερα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έψαχνε απεγνωσμένα το ψέμα, για να κρεμαστεί πάνω του και να πιστέψει τα απίστευτα, ότι δηλαδή υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Έλα όμως που όχι μόνο δεν υπάρχει φως, αλλά το ένα τούνελ οδηγεί στο άλλο, και όλα μαζί εν είδη λαβύρινθου, μας οδηγούν στα σκοτεινά τάρταρα, με μπροστάρη τον Γιωργάκη, και τα άλλα καλά παιδιά του νέου σοσιαλισμού, που δεν διαθέτουν ούτε καν φακό.

Η ευκαιρία για το νέο ΠΑΣΟΚ, που κατά τη γνώμη μου εκτελεί προδιαγεγραμμένη πορεία και προδιατεταγμένη αποστολή, άσχετα αν τα μισά και πλέον επίσημα στελέχη του μπορεί να μη το αντιλαμβάνονται καν, ήταν μοναδική. Με πρόσχημα τη κρίση, το ΔΝΤ, το μνημόνιο, κλπ. κατάφερε να περάσει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ότι απαράδεκτο μέτρο ονειρεύεται η «νέα τάξη» εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα ζει σαν υποκείμενο σε πείραμα κάποιου ψυχολόγου της παγκοσμιοποίησης, χάνοντας προνόμια και κεκτημένα, που γενιές ολόκληρες Ελλήνων και μη, αγωνίστηκαν για να κερδίσουν.

Και όπως στα περίφημα αυτά ψυχολογικά πειράματα, όπου οι εθελοντές «πειραματόζωα» κάνουν πράγματα που δεν θέλουν, και από τα οποία μπορούν να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή (αλλά περιέργως δεν το κάνουν), έτσι κι εμείς, ωσάν υπνωτισμένοι, λες και είμαστε mesmerized, ακολουθούμε πειθήνια τα κελεύσματα του κάθε Παπακωνσταντίνου, και δεχόμαστε σαν ζαλισμένοι και αδιαμαρτύρητα σχεδόν, το κυριολεκτικά καθημερινό χαστούκι, που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση μας, με το πρόσχημα της ….τρόικας. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι, και σε τι διαφέρει το σημερινό καθεστώς από το αντίστοιχο της κατοχής; Όπου με πρόσχημα τους Γερμανούς μπόσηδες, η τότε κυβέρνηση απλά διεκπεραίωνε τις διαταγές;

Ε, λοιπόν, όπως και τα ποντίκια, που αν τα βάλεις στη γωνία, πηδάνε για το λαιμό, έτσι κι εμείς, στη γωνία εδώ και καιρό, θα πρέπει να ορμήξουμε για το λαρύγγι. Και δεν χρειάζεται κάποιο σάλτο μορτάλε, ούτε χρειάζεται να γίνουμε Λιβύη. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μας κυβερνά με τη συναίνεσή μας. Και πως αν την αποσύρουμε, το ΠΑΣΟΚ θα φύγει με ελαφρά πηδηματάκια. Κάπως όπως και ο Μπουμπάρακ, αλλά χωρίς αίματα. Μπορούμε πολύ εύκολα, ανά πάσα στιγμή να πούμε «όχι άλλο, δεν θα πάρουμε», και να ζητήσουμε να εξαιρεθούμε από το πείραμα. Να πάμε σε εκλογές. Σύντομα. Να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, πιο γνήσιο, σαφώς πιο άφθαρτο, και εν πάση περιπτώσει όχι τόσο ξεκούδουνα πουλημένο… Στο χέρι μας είναι.

Strange Attractor


Τορπίλες Καμμένου στη Βουλή, για την σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Δείτε το video
Toρπίλες εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος πριν από λίγες μέρες στην Βουλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις».
Αναφερόμενος στην έκκλησή του κ. Παπουτσή για την συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε: “θα ήθελα να σας θυμίσω ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Πρόεδρος τότε του ΠΑΣΟΚ και σημερινός Πρωθυπουργός ήταν εκείνος ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τις αγωνίες των Ελλήνων λιμενεργατών, κατέβηκε στον Πειραιά, συνοδευόμενος από τον τότε Νομάρχη τον κ. Μίχα, ο οποίος..
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για το ακτοπλοϊκό του Αγαθονησίου

Σε ανοικτή γραμμή με τον δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελο Κόττορο ήταν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις, προσωρινού ή μόνιμου χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη, στον οποίο μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, ζητώντας να υπάρξουν έκτακτες τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Αγαθονησίου.

Οι λύσεις που προτάθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η έγκριση ενός επιπλέον δρομολογίου της Dodekanisos Seaways, που ήδη προσεγγίζει το νησί μία φορά την εβδομάδα και η αξιοποίηση του Patmos Star, λύση που κρίθηκε από τον δήμαρχο του Αγαθονησίου ως η πιο εφικτή.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας, κυρίαρχο θέμα της συνάντησης των Περιφερειαρχών με την κα Λούκα Κατσέλη


Η αξιοποίηση από τις Περιφέρειες των «Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Απασχόλησης»

και του «Προγράμματος Κοινωνικής Απασχόλησης – Νέα δράση» συζητήθηκε και αποφασίστηκε κατά τη…..

συνάντηση που είχαν σήμερα οι δέκα τρεις Περιφερειάρχες της χώρας με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη.

Ουσιαστικά πρόκειται για αποκέντρωση πολύ σημαντικών πόρων, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διατεθούν αναλογικά σε όλες τις Περιφέρειες.
Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα γίνει με άμεση εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας και τη συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς κάθε περιοχής.

Ειδικά για το Νότιο Αιγαίο, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης τόνισε πως θα αποτυπωθούν στο σχεδιασμό με σαφήνεια οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των νησιών μας, ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι που απαιτούνται, με σκοπό, μέσα από αναπτυξιακές συμπράξεις, να ενθαρρύνονται δράσεις για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο δίμηνο, στη διάρκεια του οποίου προωθούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες, βάσει των προτεραιοτήτων που θα τεθούν και στο πλαίσιο πάντα ενός τεκμηριωμένου επιχειρησιακού σχεδίου.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ… ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ..

Γνωστό είναι ότι τα μεγάλα κανάλια δεν έχουν έσοδα από κάτι άλλο , εκτός από τις διαφημίσεις κατά πρώτο , των ιδιωτών που από ότι λένε, δεν τους αφήνουν και πολλά κέρδη….



(Πόσο να πληρώσεις την Τρέμη τον Πρετεντέρη ή τον Παπαχελά ); … αλλά και κατά δεύτερο και σημαντικό είναι τα ποσά των κρατικών διαφημίσεων δηλαδή αυτά που «κερδίζουν » από τον κορβανά της τσέπης του έλληνα, το κράτος δηλαδή …..Επίσης είναι γνωστό ότι τα κανάλια και το δημοσιογραφικό «υλικό» τους το χρησιμοποιούν για να εκβιάζουν τον κάθε κυβερνώντα και να παίρνουν τις μεγάλες δουλειές του κράτους …. Στηρίζω εσένα και εσύ μου δίνεις το τάδε έργο . Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι κανένας .

κανένας μα κανένας καναλάρχης δεν είναι μόνο άνθρωπος των ΜΜΕ αλλά έχει και άλλες εταιρείες με άλλου είδους αντικείμενο εργασίας από την ενημέρωση .
Επίσης ένας γνωστός και καλός τρόπος είναι ότι τα κανάλια αυτά διατηρούν κατ’ εντολή «άλλων» προπαγανδιστές «δημοσιογράφους» που εξυπηρετούν άλλα κράτη τα λεγόμενα «συμμαχικά » μιας και αυτοί είναι οι μεγαλοεργολάβοι .Με αυτόν τον τρόπο οι καναλάρχες έχουν τις πλάτες ξένων «συμμάχων » στις δουλειές τους εδώ ,αλλά και συμμετοχή στην πίτα της εξουσίας .
Αυτός είναι λίγο πολύ ο γνωστός τρόπος που λειτουργεί η προπαγάνδα και τα «συμμαχικά» κράτη εκτός από τις πρεσβείες τους εδώ , έτσι έχουν και άλλα κέντρα εξουσίας. Οι «δημοσιογράφοι » αυτοί λοιπόν που δουλεύουν σε πολλά από αυτά τα κανάλια ,όχι τα παιδάκια που γυρνάνε με ένα μικρόφωνο στο χέρι ,λέμε για τους δικτυωμένους , τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ,όχι όλους, είναι αυτοί που περνάνε ως γνωστό τις διάφορες εντεταλμένες γραμμές .Φυσικά αυτό δεν είναι ελλαδικό φαινόμενο γίνεται παγκοσμίως …….αυτοί λοιπόν είναι που δημιουργούν εν προκειμένω σειρές του τύπου Η «ΓΕΝΝΗΣΗ» ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ και όλα τα σχετικά .
Και μην ξεχνάμε ένα άλλο καλό έσοδο για τους καναλάρχες … είναι οι δημοσκοπήσεις….. Ένα «τίμιο » γκάλοπ που είναι «παραγγελία» από την εξουσία κοστίζει κάτι παραπάνω για να ταϊστούν οι κότες στο κοτέτσι. Φυσικά τα λεφτά που τους δίνει η εξουσία είναι δικά μας …του κοπαδιού, αλλά πως θα επιβιώσουν οι μεν και οι δε……. Εεε;

Ας δούμε λοιπόν τα κανάλια αυτά που τουλάχιστον κατά 60-70% ενημερώνεται ο κόσμος ….Και έτσι είναι γιατί… «Μα το είπε η τηλεόραση » λένε οι περισσότεροι.

_Πρώτα ας πάρουμε τα κρατικά ΕΤ1 , ΝΕΤ , ΕΤ3 ,αυτά εκτός του ότι μεταδίδουν περίπου ένα 2λεπτο από ειδήσεις της αντιπολίτευσης μετά περνάνε γραμμές όπως, πόσο υποφέρει ο τρίτος κόσμος παγκοσμίως αλλά και τί καλοί είναι οι μωαμεθανοί , οι κακόμοιροι εβραίοι πόσο υποφέρανε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ,αλλά και οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα οι καημένοι πόσο υποφέρουν … Για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν το συζητάμε Ο (Π)εταλωτής είναι πολλάκις καθημερινά πρώτη μούρη στο Καβούρι και απαντάει με προκλητικό για την νοημοσύνη κάποιου ακόμα και εάν βήξει η καθαρίστρια κάποιου κόμματος . Μόνο ο (Π)απουτσής μπορεί να τον συναγωνιστεί… Φαίνεται ότι έχει σχέση με το χαμερπές του εδάφους συγκλίνει , απαντώντας καθημερινά επί παντός επιστητού , γενικά οι εκπομπές έχουν στραφεί σε πράσινη ζωή ,οικολογία , όμορφη μου Τουρκία και ειδήσεις που εάν καθίσεις και τις δεις νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη χώρα. Τα ψηφιακά κανάλια ούτε να φανταστείς ότι δείχνουν κάτι εκτός από καμιά τριτοκοσμική ταινία, λίγη παγκοσμιοποιημένη ιστορία ή άντε λίγη εβραϊκή κουλτούρα .ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

_Μετά πάμε στο MEGA …Αυτό είναι πια όργανο της εκτελεστικής του ΠΑΣΟΚ είναι απίστευτο το τι μπορείς να ακούσεις από αυτό το κανάλι, όλη η πλειάδα των «δημοσιογράφων » είναι ένας και ένας .ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ.

_Μετά ο ΑΝΤ1…. Εκεί επικρατεί το σύνθημα η Τουρκία στο πιάτο μας, ότι συμφέρει τον ιδιοκτήτη ολυμπιακών διασώσεων ….και μπίζνες …!!! Τώρα αυτό τον καρό είναι ….. όπου φυσάει ο άνεμος ……να κονομάμε και δεν μας νοιάζει …………καθαρά ιδιωτικό κανάλι με γνώμονα την οικονομική απολαβή του ιδιόκτητη .ΕΑΝ ΚΟΝΟΜΑΩ ΤΟΤΕ …. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

_Συνεχίζουμε με τον ALFA….. ένα σοβαρό θέμα που μπορούμε να ακούσουμε για ενημέρωση είναι, η ζωή σε ένα σπίτι στην Αμερική μιας όμορφης εβραίας και πως ζει με τον εβραϊκό σκύλο της…!!!.....Οι ειδήσεις που έχει συμβαδίζουν με τα Γερμανικά συμφέροντα των ιδιοκτητών του βέβαια …και ο σοβαρότερος σε πολιτικά θέματα είναι ο ……….Λάκης…. από εκεί και πέρα ….το χάος .ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ …ΑΡΑ… ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

_Δεν νομίζουμε ότι χρήζει να σταθούμε στο STAR……δεν χρειάζεται καμιά ανάλυση περεταίρω αρκεί να δούμε ένα δελτίο ειδήσεων….. οποιοδήποτε δελτίο , για αμερικανούς φοιτητές ίσως είναι καλό .ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΤΑΜΠΑΚΟ ΑΡΑ… ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ…. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ…

_Μετά έρχεται ο ΣΚΑΪ. Το οικολογικό κανάλι …..το κανάλι του ΕΛΙΑΜΕΠ- Βερεμή του Παπαχελά και του Ολυμπιακού ,που μέσω του «φιλο-ολυμπιακό» του στυλ κάτι μάσησε από Κόκκαλη τον επίσημο αντιπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα κάτι θα μασάει και από τον καινούργιο .Όσο για τον ιδιοκτήτη του εκτός από τον γνωστό ,δεν ξέρουμε ποιος είναι ,πριν πολλά χρόνια ακουόντουσαν ότι τουρκικά κεφάλαια είχαν ενισχύσει κάποιες προσπάθειες αναδόμησης του σταθμού, αυτού του διεθνιστικού παγκόσμιο- ποιημένου που με προκλητικό τρόπο διαφημίζει τις αντεθνικές εκπομπές που «προσφέρει» στον ελληνικό λαό. Το «μνημονιακό» του στυλ είναι δεδομένο, μιλάμε όμως για περισσότερες μορφές προπαγάνδας, που «προσφέρει » στον ελληνικό λαό .Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ .

_Τώρα έρχεται το ALTER…φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι… Πεδίον αναδείξεως αποτυχόντων «δεν τα βρήκαμε » μεγάλο-δημοσιογράφων άλλων καναλιών……. ο κάθε ένας ότι γουστάρει κάνει και οι ιδιοκτήτες μια έτσι μια γιουβέτσι….. ο ντοροχατζηνικολαϊτζης ο αρχηγός… Πού μετά το έγκλημα κατά της χώρας και το βίωμα από όλο τον λαό, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι έγινε έγκλημα …! Ο άλλος ο «μάκης »………ξαφνικά πετάει ένα «πιασιάρικο» θέμα …..και όλο τον χρόνο , ενώ ο λαός μας καίγεται πεινάει και υποφέρει, σφυρίζοντας κάνει τον γερμανό .Κορυφαίες παρηγορήτρες του λαού Αννίτα και Νικολούλη , ότι καλύτερο …. Ειδησεογραφικά ότι ρόλο παίζει ο (Π)εταλωτής στα κρατικά εδώ τον παίζει η Ντόρα .Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μια παρουσία εδώ , αλλά περισσότερο , οι ερωτήσεις , λόγο της στρατηγικής του σταθμού, είναι παγίδα παρά κάτι άλλο .ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ …ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ……………..ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ.. .

Συνεχίζουμε με τα αναρριχώμενα κανάλια . Αυτά που προσπαθούν να γίνουν χαλίφης στην θέση του Χαλίφη, μιλάμε για τα κανάλια της πρωτεύουσας που «θρέφουν» με είδηση 5.000.000 έλληνες και 1.000.000 λαθρομετανάστες……

_902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ …….. τίμια και ξάστερα. εδώ είναι οι δίκες μας μπίζνες , όσοι θέλετε ελάτε αλλά μέτοχοι στις επιχειρήσεις μας δεν γίνεστε έτσι εύκολα …

_ΚΑΝΑΛΙ 9…… Εισαγγελάτος πια γιοκ …..Πού είναι τα παλιά τα μεγαλεία …!!! Τώρα δίνω την συχνότητα στο ΠΑΣΟΚ και με δίνει και στο διαδίκτυο καμιά διαφημισούλα και κονομάμε και εμείς και όλοι μια χαρά. Και έχω και το Μέσον με τους σοσια-ληστές , μετά βλέπουμε , κάνουμε τους καλούς στους επόμενους και θα δούμε τότε , τώρα ότι φάμε ότι πιούμε ……. ΠΑΣΟΚ Η ΑΛΛΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ …..

_BLUE SKY….αυτό δεν είναι μπλε ουρανός , είναι με πολύ χιόνι σου λέω… Εάν δεν αποφασίσουν να δοθούν ολοκληρωτικά στο ΠΑΣΟΚ ….Δεν πρόκειται να δουν καθαρή μέρα… αυτά τα ψιλό- αντιπολιτευτικά ….δεν κάνουν στους σοσια-ληστές, θέλουν απόλυτη εξουσία …Δεν είδες του Εισαγγελάτου …Μόλις δόθηκε βρήκε την υγειά του, ούτε παράσιτα ούτε τίποτε……!!! ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ 2 ΩΡΕΣ ΤΟ 24 ΩΡΟ…. και πολύ είναι .

_m ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ… ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ….ΟΧΙ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΒΙ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΤΕ …βιβλία πουλάμε μηχανήματα γυμναστικής πουλάμε όλα τα πουλάμε …….

_ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ……….. τηλεόραση ; Η κάτι τέτοιο ..ότι και να είναι το «Μαξίμου» του ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ είναι ……Από εκεί έχει αρχίσει να διοικεί την Ελλάδα κιόλας…… Όλοι οι υπουργοί του εκεί είναι οι γραμματεία του όλα εκεί… κάτι σαν επίκαιρα τις 7ετείας ….Ειρωνεία και ύφος περισπούδαστο όλοι οι αντισαμαρικοί μαζεμένοι στριμωγμένοι …Βρίζουν τον Σαμαρά 24 ώρες το 24-ωρο…….. Και όλοι οι γραμματείς του κόμματος , αυτοί δηλαδή που παρουσιάζουν το πρόγραμμα με ύφος Στάλιν κατηγορούν την αντιπολίτευση ομαδικά αλλά και προτείνουν ΤΡΟΜΕΡΕΣ λύσεις Για ΟΛΑ τα προβλήματα που έχει η χώρα , κάθε μέρα την σώζουν ίσαμε 2 ίσως και τρείς φορές από την καταστροφή. Και φυσικά στηρίζουνε την μνημονιακή τους ψήφο…… με ιδρώτα και αίμα.

_EXTRA3……………. Τί να πει και να μην πει κανείς……. όταν υπάρχει δουλειά κάνει κανένα μεροκάματο…... αντιπολίτευσης, Όταν δεν έχει ….. Στο καφενείο για πρέφα……… περιμένει μπας και το αγοράσει καμιά πολυεθνική να βγει κανένα φράγκο …αλλιώς…………… Άσχημα τα πράγματα αλλά όμως.. Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ

_MTV- MAD – μουσικά και παιδικά το ….nickelodeon και το 0-6 ….Αυτά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ……

Και πάμε στο κανάλι της Βουλής, όρε γέλια , το μόνο σχόλιο…….. το κανάλι των Τζαμπατζίδων .

_Το κανάλι 10 …… ναι το κανάλι 10 ……Ε΄ και;

Κατόπιν το HIGH chanel…….όλες οι πίστες με τα σκυλάδικα σε πρώτη μετάδοση ……ευτυχώς έχει τρείς εκπομπές τις προκοπής με εξαιρετικούς καλεσμένους ……Αλλά τι να το κάνεις …Όλο το ξεχνάμε να το δούνε δεν είναι δυνατόν να κρατήσει σκεπτόμενους πολιτικά θεατές μέσα στα διαλύματα …… Από τις πίστες με τα μπουζούκια ..Έχει την πιο άσχημη ροή στην πολιτική ενημέρωση από όλα τα κανάλια της Αθήνας. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΚΤΟΣ 5-7 ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ… τυχαίο το ωράριο……….

Και πάμε στο πιο πρόσφατο το ΚΟΝΤΡΑ.
Όλοι οι βασικοί συντελεστές είναι παλιές καραβάνες ….δεν ξέρουμε πως μπορεί να πάει από εισπράξεις ούτος ώστε να επιβιώσει , πάντως προς το παρόν είναι το μοναδικό που κάνει αντιπολίτευση ……τώρα εξαρτάτε από τις συνεργασίες όπως μας έχει δείξει το παρελθόν των βασικών ιδιόκτητων του, εάν για παράδειγμα κάνει πολύ παρέα με τον Χατζηντοράκια …....Τότε μπορεί να το διαφθείρει… χό χό χό….. και να αρχίσουν τα πρίμα σεγκόντα από την ανάποδη ….Προς στο παρόν πάει μια χαρά ,για το δημοσιογραφικό χρέος που έχει προς την κοινωνία και απαρτίζεται από μερικά αξιόλογα ηθικά νέα πρόσωπα όχι πως και μερικά παλιά δεν είναι ηθικά .Ίδωμεν …..

Αυτό λίγο ως πολύ είναι το τηλεοπτικό τοπίο στην πόλη των 6 .000.000 κατοίκων…… Εσείς είδατε πουθενά κάτι που να αφορά την Αξιωματική αντιπολίτευση ; Ή την σκέτη βρέ αδερφέ μου …Κάτι που μπορεί ένας πολίτης να σχηματίσει άποψη δική του βλέποντας την τηλεόραση; Κάποιος που να μπορεί να μάθει χωρίς να ακούει προπαγάνδα κάθε μέρα της κυβέρνησης των σοσια-ληστών νεοταξιτών ; Εμείς όχι …!!!.

Υπάρχει λύση, αλλά ποιός θα τολμήσει;

Αδιέξοδα;

Ποιο είναι τα βασικό μας πρόβλημα; Ακόμα και σε αυτό θα δυσκολευτούμε να συμφωνήσουμε. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε, γιατί ασυμφωνία σε «ποιο είναι το πρόβλημα» είναι πλέον θανάσιμο θέμα..... περισσότερα

εικονες της τσικνοπεμπτης στη χωρα στον εξω χωρο των μαγαζιων των αδελφων καλαιτζη,του θεοφιλου ψαρομπα και του στελιου κορρε,και στο φιλωτι













ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΑΠ...





Παραιτήθηκε ο Γ. Παπανδρέου από τη ΜΚΟ του Καντάφι

Προσωπικότητες από τη διεθνή πολιτική παραιτήθηκαν από τις θέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος Saif al-Islam, που είχε ιδρύσει ο ιδρυτής του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των TIMES του Λονδίνου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα και «ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε χθες ότι δεν θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος».
Στο άρθρο των Times αναφέρεται ακόμα ότι ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με τον στρατηγό Καντάφι στη Λιβύη τον περασμένο Ιούνιο, με τον οποίο υπέγραψε στρατηγικό μνημόνιο για θέματα ενέργειας, κατασκευών και τουρισμού.

Αναδημοσίευση από star.gr



Το Ρεσιτάλ Αναξιοπιστίας του «Μοιραίου» Υπουργού Οικονομικών

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι της πολιτικής του Μνημονίου παραδέχονται και δημόσια πλέον την επώδυνη αλήθεια: Η συνταγή αυτή απέτυχε παταγωδώς. Η χώρα βαλτώνει στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και του χρέους. Το αύριο διαγράφεται ακόμη πιο ζοφερό. Νέα σκληρότερα μέτρα με μορφή καταιγίδας προαναγγέλλονται από το οικονομικό επιτελείο και την …Τρόικα. Ο πρωθυπουργός, των υψηλών διασυνδέσεων, επιστρέφει μετά τις διεθνείς επαφές του, στη χώρα με άδεια χέρια.
Κι όμως, η κατάληξη της πολιτικής τους ήταν προδιαγεγραμμένη. Η κριτική που έγινε στην κυβέρνηση, έγκαιρα και υπεύθυνα, από τη Νέα Δημοκρατία, τόνιζε ότι το Μνημόνιο ούτε μονόδρομος ήταν και ούτε οδηγούσε σε έξοδο από την κρίση.
Αρνούνταν να ακούσουν. Οχυρωμένοι στην αλαζονεία της εξουσίας που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και την κοινωνία επέμεναν στις λανθασμένες επιλογές τους.
Σήμερα η κριτική που ακούγεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα: «Ανησυχούμε, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», «δεν έχουμε σχέδιο, δεν βλέπουμε αποτελέσματα», «δεν υπάρχουν μονόδρομοι», «υπάρχει έλλειψη συντονισμού», είναι λίγα απ' όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
Όλους αυτούς τους μήνες στο μόνο τομέα που διέπρεψε η κυβέρνηση ήταν στη συστηματική παραπλάνηση των πολιτών. Με κορυφαίο σε αυτόν το ρόλο το «μοιραίο» για τη χώρα υπουργό των οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, που χωρίς αιδώ και αναστολές αλλοιώνει εξοργιστικά την αλήθεια. Η μικρή παράθεση δηλώσεών του δεν χρειάζεται καν σχολιασμό:
· Στις 24 Ιουνίου 2010, «είναι η στιγμή που είμαστε πιο αισιόδοξοι. Περάσαμε τα πιο δύσκολα…» (Γενική συνέλευση της ΕΕΤ)
· Στις 05 Αυγούστου 2010: «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει νέο μνημόνιο. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα.» (Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με κλιμάκιο της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ)
· Στις 31 Οκτωβρίου 2010: «όσο προχωράμε επιτυγχάνοντας τα ορόσημα του προγράμματος, τόσο θα επιχειρούμε να επιστρέφουμε μέρος του μερίσματος της επιτυχίας […] Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την ενίσχυση των εισοδημάτων τους.» (Κ. Ελευθεροτυπία)
· Στις 9 Νοεμβρίου 2010: «πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση που τυχόν νέα αύξηση των φόρων θα είχε αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα» (CNN)
· Στις 12 Νοεμβρίου 2010: «δεν έχουμε πέσει καθόλου έξω. Εμείς πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουμε δεσμευθεί και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και στο μνημόνιο τα 9,1 δις είναι μέτρα που είναι αρκετά.» (Mega)
· Στις 23 Νοεμβρίου 2011: «παραμένει στόχος η έξοδος στις αγορές το 2011 και εμείς κάνουμε τη δουλειά μας.»
· Και τελικά, στις 24 Φεβρουαρίου 2011, και ενώ παρουσιάζει το Μνημόνιο Νο 4 (!) παραδέχεται ότι απέτυχε λέγοντας «είμαστε στο μέσον της ύφεσης.» (Συνέντευξη Τύπου)
Μετά απ' όλα αυτά, το να υπενθυμίσουμε στον κ. Παπακωνσταντίνου τη δήλωσή του, από τις 11 Μαΐου 2010, ότι «αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει, γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές» (ΣΚΑΪ), και την υποχρέωσή του απέναντι στην ελληνική κοινωνία να πράξει αυτό για το οποίο δεσμεύεται, είναι αμφίβολο ότι θα βρει ανταπόκριση.

Οι πολίτες, όμως, έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους τόσο για τον ίδιο, όσο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αβανταδόρος της Τουρκίας ο ΓΑΠ;

Στην Τουρκία οι Μεσογειακοί του 2013!

Μπορεί οι Μεσογειακοί να αφαιρέθηκαν από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από τις συνδιοργανώτριες πόλεις, Βόλο και Λάρισα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάξει και… γειτονιά!
Η ΔΕΜΑ πήρε την απόφαση να την αναθέσει στη πόλη Μερσίνη της Τουρκίας, η οποία είχε καταθέσει υποψηφιότητα μαζί με την ισπανική Ταραγόνα, αλλά και τη Λιβύη (πριν ξεσπάσουν οι ταραχές).
Η πόλη της Μερσίνης έχει λίγο λιγότερους από 2,3 εκ. κατοίκους, βρέχεται από τη Μεσόγειο και βρίσκεται απέναντι ακριβώς από την Κύπρο.

Αναδημοσίευση από star.gr

Σιγά μην άφηναν οι Τούρκοι τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη.
Θερμά συγχαρητήρια στο γίγαντα Πρωθυπουργό μας.
Τελικά έχουμε ότι μας αξίζει.

Μας τιμώρησαν για τη διαδήλωση, στέλνοντας στα ύψη τα CDS

Σοφία Βούλτεψη
Νέα αλλαγή πορείας σε όλα τα επίπεδα. Επισκεπτόμενος το Ελσίνκι, ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε τα σχέδιά του να γίνει η Ελλάδα «Δανία του Νότου», ευχόμενος να εξελιχθεί αυτή τη φορά σε… Φινλανδία του Νότου. Και ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την χθεσινή παρουσίαση του υπ' αριθμόν άγνωστο τι Μνημονίου, ανακοίνωσε ότι αυτό δεν περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει εκείνη την «αποφράδα Παρασκευή» η τρόικα, αλλά 15 δις ευρώ, που μάλιστα ως στόχος μετατίθεται από το 2012 στο 2013. Κατά τα λοιπά παραμένει ως στόχος η μείωση του ελλείμματος στο 7,4% το 2011...
Οι αναλυτές αποφάνθηκαν ότι τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ήταν πολύ σοβαρά και επομένως σωστά ανέβηκαν στον Θεό τα ασφάλιστρα του ελληνικού χρέους. Όπως ήταν αναμενόμενο, προτίμησαν να… αναλύσουν τις εικόνες με τις φλόγες, αλλά όχι την κραυγή «Πεθαίνουμε» που η Ελλάδα έστειλε όχι μόνο στους δανειστές της, αλλά και στους πολιτικούς της.

 

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΑΦΑΝΟ"!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/02/209232330.jpg?w=197&h=194Είναι το θέμα που προαναγγείλαμε χθες. Προτιμήσαμε από το να βάλουμε σάλτσες και να γράφουμε κατεβατά, να παραθέσουμε μόνο στοιχεία χωρίς ούτε μία δική μας παρέμβαση (εκτός από τα ενδιάμεσα σχόλια).

Ποιός ήταν λοιπόν ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της "Διεθνούς Διαφάνειας" Ελλάδος από το 2005; Ο κύριος Αριστομένης Συγγρός.

"Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα διαφάνειας έχει συνεργασθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς."

Δείτε λοιπόν ενδιαφέροντα σημεία από το βιογραφικό του κυρίου Αριστομένη Συγγρού:

Με σπουδές σε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Γερμανία, ο Άρις Συγγρός εργάστηκε στην SIEMENS την περίοδο 1987-1999 κατά την διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκε σε διευθυντικές θέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου (Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Βιετνάμ). Ως εξειδικευμένος εμπειρογνώμονας της Κεντρικής Υπηρεσίας Οργάνωσης και Συμβούλων της SIEMENS ανέλαβε την επίλυση προβλημάτων σε πολλά καίρια projects της εταιρείας σε διάφορες χώρες (Πορτογαλία, Σουηδία, κ.ά).

Έπειτα; Μα που αλλού;

Από το 2003 έως το 2005 διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργικού Σχεδιασμού στην ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» με αντικείμενο τον σχεδιασμό της επιχειρησιακής λειτουργίας του Διεθνούς Τηλεπικοινωνιακού Κέντρου, του οποίου ανέλαβε και την διοίκηση κατά την διάρκεια των Αγώνων.

ΜΚΟ έχουμε;

Διατηρεί ενεργό παρουσία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σήμερα είναι μέλος της ευρείας συντονιστικής επιτροπής της «Καμπάνια των 800 ΜΚΟ για το Σύνταγμα».

Και πως αξιοποιεί η "νέα διακυβέρνηση" αυτό το στέλεχος με το πλούσιο βιογραφικό;

Τον ορισμό του κ. Αριστομένη Συγγρού στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ» και διακριτικό τίτλο «Invest in Greece S.A.» ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Συγγρός διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς» τα τελευταία πέντε χρόνια. (25/01/2011)

Και μία μεγάλη αλήθεια από το στόμα του Άρι Συγγρού: Α. Συγγρός: Ζήτημα νοοτροπίας η διαφθορά στην Ελλάδα (Καθημερινή)

Διαφωνεί κανείς;

I LOVE THIS COUNTRY!!

http://olympia.gr/

Επαναλειτουργεί η Βιβλιοθήκη "Γ.-Α. Μαγκάκης"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Νάξος, 24-02-2011

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ       

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                 

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι στην ευχάριστη θέση να γνωρίσει στους κατοίκους και επισκέπτες του ότι  η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Γ.Α. Μαγκάκης» επαναλειτουργεί μετά από 3 χρόνια διακοπής της λειτουργίας της και δέχεται κοινό Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 π.μ. -15.00 μ.μ.

Φιλοδοξούμε ότι εκτός από τη δυνατότητα υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού, πολύ σύντομα η δραστηριότητα της Βιβλιοθήκης θα εμπλουτιστεί με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων.

 

 

                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

                                                                           Εμμανουήλ Νικ. Μαργαρίτης

Συνάντηση Περιφερειαρχών με την Υπουργό Εργασίας

 Με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη θα συναντηθούν αύριο (Παρασκευή) στις 11 το πρωί οι δέκα τρεις Περιφερειάρχες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

 

Βασικό θέμα συζήτησης, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στους τομείς αρμοδιότητας της υπουργού και η συνεργασία με τις περιφερειακές αρχές.

 

ΝΔ: Ακόμα να παραιτηθεί ο Παπακωνσταντίνου;

"Σήμερα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει νέα μέτρα, που είναι έξι φορές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που έγιναν το 2010. Κάνει όσα - κατά τη δική του δήλωση- αποτελούν απόδειξη αποτυχίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών.

"Μετά από αυτό, τι σκοπεύει ο ίδιος να πράξει; Μπορεί και παραμένει ακόμη στη θέση του;», αναρωτιέται ο κ. Μιχελάκης, θέτοντας, εκ νέου, ζήτημα παραμονής του κ. Παπακωνσταντίνου στην κυβέρνηση.

Προς τούτο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλείται δήλωση του υπουργού Οικονομικών στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάϊ" τον Μάϊο του 2010, στην οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει ότι "θεωρώ ότι θα κριθούμε όλοι μας από την υλοποίηση αυτού του πακέτου. Και εγώ πρώτος… Αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει, γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές".

Στην Παιανία παίζουν αύριο οι Νεάνιδες του Πανναξιακού

Στην Παιανία, στο σπίτι του βόλεϋ θα γίνουν τελικά οι αγώνες μπαράζ νεανίδων. Οι αγώνες για την διεκδίκηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Νεανίδων ήταν προγραμματισμένοι, όπως και κάθε χρόνο, να γίνουν στο Λουτράκι. Αυτή η αναπάντεχη όμως αλλαγή έδρας μπορεί να ευνοήσει τις Πρωταθλήτριες Κυκλάδων καθώς πολλοί Ναξιώτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να πάνε στο γήπεδο να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν από κοντά τα χρυσά κορίτσια της Νάξου.
Ο πρώτος τους αγώνας για τα μπαράζ της Ζ' περιφέρειας θα γίνει αύριο Παρασκευή 25 Φεβρουάριου στις 19.30 με αντίπαλο τον Πολυκράτη Σάμου.
Το Σάββατο λόγω της αποχώρησης του Κλεάνθη Ρόδου από την διοργάνωση, ο οποίος θα ήταν ο επόμενος αντίπαλος, οι νεάνιδες του Πανναξιακού θα κάνουν υποχρεωτικό ρεπό και θα έχουν βέβαια και την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ενώ την Κυριακή 27\2 το μεσημέρι(12.00) στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι αυτής της φάσης θα αντιμετωπίσουν τον Νηρέα Χίου.
Τον προπονητή Μπάμπη Καλογιαννίδη που βρίσκεται στην..... Αθήνα για λόγους υγείας θα αντικαταστήσει η βοηθός του Τζούλια Μπορίσοβα η οποία όλες αυτές τις μέρες έχει κάνει μια υπερπροσπάθεια για να προσαρμοστεί στον νέο της ρόλο. Σημαντικές είναι επίσης και οι απουσίες των τριών κεντρικών, Βελώνη, Λιανοπύλου και Χριστοδημητροπούλου.
Παρόλα αυτά στην ομάδα επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία και σιγουριά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα την οδηγήσει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος Ελλάδος!
Πηγή NaxosFan