slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέντευξη για την υγεία της Μαρίνας Φραγκίσκου και Νίκου Κουτελιέρη στο ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 και την Ναξιώτισσα Δημοσιογράφο Ειρήνη Προμπονά

Ο χρήστης Νίκος έχει ένα αρχείο για να μοιραστεί μαζί σας στο SkyDrive. Για προβολή, κάντε κλικ στην παρακάτω σύνδεση.Στο αρχειο που ειναι συνημένο θα ακούσετε στην εκπομπή της Ειρήνης Προμπονά "Θυρία Ενήμερα" από τον ραδιοφωνικό σταθμό "στο κόκκινο 105,5" παρεμβάσεις για τα θέματα υγείας, νοσοκομείων και διακομήδών που ταλανίζουν τις Κυκλάδες γενικότερα. Ξεκινάει από Ιεράπετρα μετά έρχεται στη Νάξο (μιλάνε οι Μαρίνα Φραγκίσκου και Κουτελιέρης Νίκος) και καταλήγει στην Ικαρία.
stokokino.mp3

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

          ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1926
               ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ 84300 ΤΗΛ &FAX. 22850 24120

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικoύ  Συλλόγου Νάξου  προσκαλεί τα μέλη του  την  ΚΥΡΙΑΚΗ  14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013  ώρα 11.00 π.μ στο  Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού  Παντανάσσης   στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
Θέματα ημερήσιας διάταξης....

Εντυπωσιάζει το σχέδιο εξόδου απ' την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ: Μόνη λύση η αντίσταση, η ανατροπή και η ελπίδα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαβουλεύσεις με την τρόικα.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η βασική τους συμφωνία στο μνημόνιο παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Σε ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «παίζοντας σε μια παράσταση μεταξύ φαρσοκωμωδίας και τραγωδίας, οι κυβερνητικοί εταίροι πλέον δεν δείχνουν να συμφωνούν ούτε στο τι οι ίδιοι αποφάσισαν στη συνάντησή τους».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «στην πραγματικότητα βρίσκονται παγιδευμένοι στο αδιέξοδο που οι..... ίδιοι δημιούργησαν, όντας πιστοί στην εγκληματική συνταγή των μνημονίων της λιτότητας και της λεηλασίας των εισοδημάτων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμη ότι «οι διαφωνίες τους δεν είναι παρά η έκφραση ακριβώς αυτού του αδιεξόδου στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη στήριξη μιας εγκληματικής πολιτικής.

«Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε νέα απαίτηση της τρόικας συνιστά προσυμφωνημένη δέσμευσή της από την οποία δεν μπορεί να παρεκκλίνει. Γνωρίζει ότι κάθε δόση θα έρχεται μετά από νέα μέτρα τα οποία θα έρχονται να "διορθώσουν" τις αποτυχίες των προηγούμενων. Γνωρίζει ότι πλέον έχουν τελειώσει τα περιθώρια επικοινωνιακής διαχείρισης μιας πολιτικής που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία και ότι το κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας μετά την ψήφιση του μνημονίου του Νοεμβρίου τελείωσε πριν καν αρχίσει. Γνωρίζει ότι οι εκβιασμοί περί μονόδρομου και οι διαβεβαιώσεις για ανάκαμψη δεν πείθουν πια κανέναν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Συνεχίζουν παρόλα αυτά στην ίδια πορεία, με τους ίδιους στόχους και τις ίδιες δεσμεύσεις πασπαλισμένες με διαφορετική επικοινωνιακή σκόνη κάθε φορά», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την ανάγκη να μπει ένα τέλος, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να συνεχίζεται με μεγαλύτερη ακόμα δοσολογία το ίδιο φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή του».

«Η μόνη λύση είναι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις. H αντίσταση, η ανατροπή και η ελπίδα».

ΦΩΤΟ-"'Εφαγε" αποβολή μετά την επίσκεψη στη Βουλή... και μερικές φάπες έπρεπε να φάει κι ο τσόγλανος ο δάσκαλός του

Πενθήμερη αποβολή πήρε "μαθητής" του κ@λου για τη φωτογραφία που τράβηξε και ανέβασε στο διαδίκτυο, μετά από την επίσκεψη του σχολείου του στη Βουλή.

Ο "μαθητής" σήκωσε αυτοσχέδιο πλακάτ, το οποίο έγραφε:

Αναρτήθηκε στο SITE του Υπουργείου Οικονομικών, το νέο έντυπο Ε69

Το νέο έντυπο Ε69, το οποίο πρέπει να συμπληρώσουν υποχρεωτικά όλοι οι Έλληνες, ώστε να διευρυνθεί επιτέλους η φορολογική βάση, είναι πλέον διαθέσιμο για download. Δείτε το:

Στις 17 Απριλίου στηρίζουμε τη Νεολαία

Πέθανε ο Νίκος Παππάς, κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό «Βέλος»

PAPPAS10
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο ναύαρχος Νίκος Παππάς, κυβερνήτης στο θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος», ύστερα από τη μάχη που έδινε με τον «καρκίνο».
Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον Στρατό.

Σε λειτουργία από 1 Μαρτίου το σύστημα «Εργάνη»

Με το σύστημα παρακολούθησης των ροών μισθωτής απασχόλησης μειώνονται οι διοικητικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και το κόστος συμμόρφωσης των εργοδοτών
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, από την 1η Μαρτίου καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ στο Πληροφοριακό Σύστημα με την ονομασία «ΕΡΓΑΝΗ», από εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όπως επισημαίνει το υπουργέιο, με τη χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος,  «αφενός απαλλάσσονται οι εργοδότες από γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις που επί σειρά ετών αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, αφετέρου συμβάλλουμε ουσιαστικά στη....

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης και Σήμανσης Χώρας Νάξου»



   Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου, η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης και Σήμανσης Χώρας Νάξου» από το Δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη και τον ανάδοχο του έργου, Ηλία Μαζαράκη.
     Η δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 403.210,84 ευρώ και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου» με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ. Βάση της σύμβασης, η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει εντός 90 ημερών, ενώ στο έργο περιλαμβάνονται οι εξής παρεμβάσεις:

Στο πλοίο της Greenpeace στη Σύρο o αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων


Επίσκεψη στο πλοίο της περιβαλλοντικής Οργάνωσης Greenpeace “Arctic Sunrise” που ήταν στη Σύρο επισκέφθηκε την Πέμπτη, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος. Το “Arctic Sunrise” επισκέφθηκε τη Σύρο στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας της οργάνωσης για προώθηση μίας Βιώσιμης Αλιείας ενόψει και της οριστικοποίησης της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της ΕΕ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



Στην τριακοστή πρώτη  θέση η Νάξο


Σύμφωνα με με τον αριθμό  αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν την Νάξο το 2012   ανέρχεται σε (45) και ο αριθμός αφίξεων επιβατών σε 4.529 (χωρίς αναχωρήσεις).

  Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) μετά από επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων από 40 Οργανισμούς Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία και Λιμεναρχεία, ανακοίνωσε τα στοιχεία Κρουαζιέρας για το 2012 για το σύνολο της χώρας.

Με βάση τα στοιχεία αυτά ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν ελληνικά λιμάνια ανέρχεται σε 4.824 και ο αριθμός αφίξεων επιβατών σε 5.475.816 (χωρίς αναχωρήσεις)

Όπως είναι γνωστό η ΕΛΙΜΕ είναι το ανώτατο επαγγελματικό όργανο της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO), στον ΣΕΤΕ και την MedCruise, ενώ εκπροσωπεί τα ελληνικά λιμάνια σε όλα τα διεθνή fora της λιμενικής βιομηχανίας. Τα στοιχεία του 2012 για 40 λιμάνια, με πλήρη τεκμηρίωση, θα αποτελέσουν τη βάση αναφοράς της Τεχνικής Επιτροπής Κρουαζιέρας της ΕΛΙΜΕ για όλα τα επόμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “Η κρουαζιέρα το 2013 θα κινηθεί αυξητικά. Το κύριο θέμα της κρουαζιέρας στην χώρα μας είναι οι ειδικές λιμενικές υποδομές και....