slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση Prorata: 19,5% διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Κάτω κι από Βελόπουλο το άτακτο αγόρι-Κοντά στην εκλογή από τον πρώτο γύρο Χαρδαλιάς - Μπακογιάννης


Στις 19,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των εγκύρων

Ισχυρό προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά έναντι των αντιπάλων του στην εκλογική κούρσα για την περιφέρεια Αττικής, με μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο κατέγραψε δημοσκόπηση της Prorata που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Attica. Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%).Σε αυτή την περίπτωση υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (20%), με τους περισσότερους από αυτούς (23%) να δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μ. Πολυκρέτη: “θα ήθελα να δω τη Νάξο στο μέλλον ως έναν προορισμό που θα συνδυάζει την παράδοση και τον πολιτισμό με την πρόοδο και την αειφορία”.

 Νικόδημος Λιανός
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η βιωματική τριλογία “ΓΡΟΙΚΩ, ΘΩΡΩ, ΑΝΟΙΩΘΩ”, στο μεσαιωνικό κτήμα Κάμπονες της Νάξου.

Η πολιτιστική πρωτοβουλία “Μια βραδιά κάτω από την ελιά”, εμπνεύστρια της οποίας είναι η επιχειρηματίας Μαρία Πολυκρέτη, για άλλη μία χρονιά προσέφερε στους παρευρισκόμενους, για τρεις ημέρες, μοναδικές εμπειρίες με επίκεντρο το βίωμα, τα ακούσματα αλλά και τα συναισθήματα.

Γ. Βρούτσης: «Αυξάνεται άμεσα ο ετήσιος προϋπολογισμός του Υπουργείου Αθλητισμού κατά 13,5 εκατ. για Αθλητικές Εγκαταστάσεις, επιταχύνεται η κατασκευή του νέου Κλειστού στο ΟΑΚΑ και η επαναλειτουργία του Ποδηλατοδρομίου εκτιμάται εντός του 2024»

photo1a 2-10-23
Ανακοινώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού με σειρά λύσεων και μέτρων αντιμετώπισης, έπειτα από την αναστολή λειτουργίας του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ
 
Τη μετεγκατάσταση, σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αττική, των Εθνικών Ομάδων και των Σωματείων, που δραστηριοποιούνταν στο ΟΑΚΑ, την ετήσια αύξηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αθλητισμού κατά 13,5 εκατ. ευρώ για να διατίθενται στις εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις, την επιτάχυνση της κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου εντός του ΟΑΚΑ, κόστους 7,5 εκατ. ευρώ, τη διάθεση και των Ολυμπιακών Κλειστών του Τάεκβοντο και του Μπάντμιντον για τις ανάγκες του αθλητισμού, την εκτίμηση για επαναλειτουργία του Ποδηλατοδρομίου εντός του 2024 και μια σειρά άλλων σημαντικών ενεργειών ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ως πρώτα μέτρα αντιμετώπισης έπειτα από την αναστολή λειτουργίας του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ.
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε την επιτυχία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που από το 2021, ενέταξε το ΟΑΚΑ στα Έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, διασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τις ολοκληρωμένες Μελέτες, μαζί και με τη χρηματοδότηση αναβάθμισης του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, συνολικού ύψους 57 εκατ. ευρώ.
Ξεκαθάρισε, επιπλέον, ο Υπουργός ότι θα αναμένει το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου απέστειλε τη σχετική Μελέτη η οποία διαπιστώνει την έλλειψη στατικής επάρκειας μόνο στις δύο από τις πέντε κατασκευές Καλατράβα (Στέγαστρα Κεντρικού Σταδίου και Ποδηλατοδρομίου, ενώ στην Αγορά, στο Τείχος των Εθνών και στις Πύλες δεν καταγράφηκε τέτοιο σοβαρό ζήτημα), ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.      
«Η ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον είναι αδιαπραγμάτευτα για την Κυβέρνησή μας» τόνισε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως «η ανάπτυξη του αθλητισμού της χώρας μας είναι προτεραιότητα, αλλά συνδέεται αποφασιστικά με την προσήλωση μας στην τεχνικές προδιαγραφές των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και στην ασφάλεια των αθλητριών και των αθλητών μας. Είναι μόνιμες πυξίδες στις πολιτικές μας αποφάσεις». 
 
Ολόκληρη η ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ Γ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

 Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, από τον Χωρικό
Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γ. Λεονταρίτη και τη Διευθύνουσα
Σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «ΣΜΙΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ», κ. Χρυσούλα Τσάλα, η εργολαβική σύμβαση για το έργο
«Τριετής Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας ΠΝΑΙ νήσων
Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου».

Κοινό Τηνίων - Κεντρική ομιλία στη Χώρα - Πέμπτη στις 21.00

 

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ: ΛΑΘΗ-ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ


Νάξος, 3 Οκτωβρίου 2023

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ: ΛΑΘΗ-ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.

 

Η απουσία πολιτικής πρόβλεψης και πρόληψης των επιπτώσεων από την αυξανόμενη ζήτηση ύδατος και η ανικανότητα  σύνταξης ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των υδατικών πόρων έχει  διογκώσει το πρόβλημα της λειψυδρίας στα νησιά μας.

 

Εμείς, για την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου, δεσμευόμαστε ότι θα αναλάβουμε δράση, άμεσα, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση και υλοποιώντας:

Αντιφατικός ο λόγος του κ. Κασσελάκη




Αντιφατικός ο λόγος του κ. Κασσελάκη 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

Πρώην γενικού διευθυντή Οικονομικών ΔΕΗ

 

1. Στις 14.7.2023 ο κ. Κασσελάκης δημοσίευσε στην "ekathimerini.com" ένα  ενδιαφέρον άρθρο του γραμμένο στα αγγλικά με τίτλο "Will the real Greek Dems please stand up?", το οποίο περιλάμβανε:

Κάθε Τρίτη Tιπ πολιτικής επικοινωνίας


 Tου Θανάση Παπαμιχαήλ Επικοινωνιολόγος & Σ.Ο.Π.Α. (Συγγραφέας Οδηγών Πολιτικής Αυτοβελτίωσης)