slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με την... Ιστορία της ΝΔ

Η ιδιαίτερη σημειολογία των προγραμματισμένων συναντήσεων του γραμματέα της Νέας Δημοκρατία
Συναντήσεις με ιδιαίτερη σημασία θα πραγματοποιήσει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Το λέμε αυτό γιατί ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να συναντήσει τους δύο τελευταίους πρωθυπουργούς που ανέδειξε η φιλελεύθερη παράταξη.
Αύριο θα συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού ενώ θα συναντηθεί και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μόλις ο επίτιμός πρόεδρος επιστρέψει από τις διακοπές του στην Κρήτη.

Μοναδικό κριτήριο στις περικοπές των "ειδικών μισθολογίων"/συντάξεων το ύψος των απολαβών, για δικαιοσύνη και διαφάνεια

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.            Η προετοιμαζόμενη περικοπή στα “ειδικά μισθολόγια”  και τις συντάξεις του Δημοσίου αποτελεί συνεισφορά των μισθωτών και των συνταξιούχων στην κάλυψη του γνωστού ελλείμματος των 11,5 δισεκ. ευρώ και όχι κατάρτιση μισθολογίου.  
Αν είναι έτσι, ποια “λογική” υπηρετεί η...

Στρατηγικό Σχέδιο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: τουρισμός /πολιτισμός

h0September 2nd, 2012


Απομονωμένα κομμάτια του Στρατηγικού Σχεδίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αναφέρονται σε θέματα τουρισμού /πολιτισμού

Τριτογενής Τομέας 

Σύσκεψη για τα προβλήματα της Αντιπάρου

Συνάντηση για ζητήματα του δήμου Αντιπάρου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:00 π.μ, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου.
 Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου θα συζητήσουν τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στο νησί της Αντιπάρου και παράλληλα θα προγραμματιστούν από κοινού οι μελλοντικές δράσεις.

Νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για το λιμάνι της Τήνου

 Νέα συνάντηση στις 12 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αποφασίσθηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τήνο με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου. 
Στη συνάντηση που θα γίνει παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κώστα Μουτζούρη,  θα παρουσιαστεί η οριστική θέση που πρόκειται να υιοθετηθεί αναφορικά με την εξέλιξη του έργου του λιμανιού της Τήνου.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - 20η (8η) Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2012 η παράταξη μας συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που έγινε στη Λέρο με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νεκτάριο Σαντορινιό και Παύλο Χρυσαφίδη.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης κατατέθηκε στον Πρόεδρο του Π.Σ επιστολή με την οποία γνωστοποίησαν ότι, μετά την παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Συρμαλένιου λόγω της εκλογής του ως βουλευτής Κυκλάδων, νέος επικεφαλής της παράταξης ορίζεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε Μήλου Παύλος Ε. Χρυσαφίδης.
Πριν την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι επανέφεραν την πρόταση της παράταξης για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης του θέματος "Αποκρατικοποιήσεις Λιμένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Έκφραση θέσης Περιφερειακού Συμβουλίου". Όπως είχε επισημανθεί και στη σχετική επιστολή που είχε αποσταλεί στον πρόεδρο του Π.Σ., πρόκειται για ένα σημαντικότατο ζήτημα που αφορά τα υπό παραχώρηση λιμάνια Ρόδου, Κω και Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. «Θεωρούμε ότι η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων για την παραχώρηση 23 λιμανιών της χώρας εκ των οποίων τα 4 της Περιφέρειας μας, αποτελεί μια απόφαση ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοσης των νησιών μας σε ιδιωτικά επενδυτικά συμφέροντα και ότι σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια αποκρατικοποίησης η τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Περιφέρεια πρέπει να έχει λόγο», επέμειναν και ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία για την αποδοχή της πρότασης μας.

Στενός συνεργάτης του Μπένυ θέτει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού... Δηλ. να βάλουμε ας πούμε τον Μπένυ...

Δήλωση "βόμβα" έκανε στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή ο Γιάννης Δατσέρης, ο υπεύθυνος του επικοινωνιακού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ή ακόμα για αλλαγή του Πρωθυπουργού.

«Το θέμα είναι ότι αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία, της συνεργασίας των τριών κομμάτων, πρέπει να είναι μακράς πνοής και πρέπει να σταθεροποιήσει τη χώρα. Δηλαδή να αναστρέψει την ανεργία, να τη βγάλει από την ύφεση, να φέρει επιτέλους ανάπτυξη και να πετύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα. Το τι θα συμβεί στην κυβερνητική πλειοψηφία, είναι ότι προβλέπει το σύνταγμα και αναλόγως των αναγκών της συγκυρίας. Μπορεί δηλαδή να ......

e-γραμματέας ..ο νέος γραμματέας

Chat με τους πολίτες καθιερώνει ο Μ. Κεφαλογιάννης

Στις πρωτεραιότητες του νέου γραμματέα της Νεας Δημοκρατίας εκτός απο την αναδιάρθρωση του κόμματος , είναι να αρχίσει να λειτουργεί ηλεκτρονικό σύστημα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξυ των πολιτών με στελέχη .
Κάτι που άλλωστε είχε γίνει και προεκλογικά και είχε αποδώσει.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πιστεύει πως έτσι θα αντιμετωπίζονται άμεσα προβλήματα ενω θα........

Ποιοι είναι πίσω από τον λογαριασμό;

Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όσοι κρύβονται πίσω από τον τραπεζικό λογαριασμό ''μαμούθ'' ύψους 7,9 εκ. ευρώ, που βρέθηκαν σε Δικαστική υπάλληλο, ζητά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συντονιστής του κινήματος ''ΚΙΝ.Α'', Νίκος Νικολόπουλος.
''Η Δικαστική αυτή υπάλληλος εκδιώχθηκε από την υπηρεσία, αλλά παρακαλώ προσέξτε με ποιό ''σκεπτικό''. Διότι διέπραξε τα πειθαρχικά παραπτώματα της ''αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας'', δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, ερωτηθείς για την πρωτοβουλία του να πάει το θέμα στη Βουλή.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε ότι ''είναι πραγματικά αδύνατο με τον μισθό του δικαστικού υπαλλήλου, να σωρευθούν τραπεζικές καταθέσεις αυτού του ύψους, αλλά ταυτοχρόνως, όπως λέγουν πρόσωπα τα οποία κινούνται στον δικαστικό χώρο, οι αρμοδιότητες των δικαστικών υπαλλήλων των Διοικητικών Πρωτοδικείων, δεν είναι τέτοιες ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών τέτοιου ύψους, ακόμη και για μη σύννομη ή παράτυπη άσκηση αποκλειστικά δικών τους καθηκόντων''.

Ο βουλευτής ζητά να μάθει ''ποιά πρόσωπα κρύβονται πίσω από τον λογαριασμό και αν έχει επιληφθεί ο αρμόδιος Οικονομικός Εισαγγελέας, το ΣΔΟΕ και η Αρχή για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες''.
''Θέλω να μάθω μαζί με τους συναδέλφους μου στη βουλή, εαν διεξάγεται έρευνα, για το ποιοι έχουν καταθέσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς της συγκεκριμένης υπαλλήλου τα επιμέρους ποσά, ώστε να συγκεντρωθεί η κατάθεση του συνολικού ύψους των 7,9 εκατ. ευρώ'',  αναφέρει το έγγραφο που κατέθεσε σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός βουλευτής αποκάλυψε πως ζήτησε να κατατεθεί κατάσταση στη βουλή που να εμφανίζει το ονοματεπώνυμο αυτών, την δικαστική δίωξη και εκκρεμότητα, καθώς και κάθε καταδικαστική απόφαση, που τους αφορά. 

Η Λούκα κάλυψε το δίδυμο του οικονομικού ναυαγίου της χώρας

Προσπάθεια των Νεοπασοκων του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσουν τον Κώστα Καραμανλή με τους πρωταιτίους του οικονομικού ναυαγίου της χώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η πρόταση για σύστασης εξεταστικής επιτροπής που θα καταθέσει το νεοπασοκικό  μόρφωμα  θα αναφέρεται διεξοδικά και στην περίοδο της «καραμανλικής» - ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ   ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ matrix24.gr; ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΣΟΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ; ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ  ΝΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΣΟΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣ  ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ  ΤΖΕΦΡΙ ;  - διακυβέρνησης, αφού θα ....

Αδιόρθωτος



.Διαφωνεί  λέει  με τα  νέα μέτρα  που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση,  ο πρώην υπουργός του Γιωργάκη  Γιάννης Ραγκούσης  χαρακτηρίζοντάς τα τυφλά  και  δυσβάσταχτα (ενώ αυτά που έπαιρνε  αυτός και  η κυβέρνηση του Τζεφρι  ήταν αναπτυξιακά και είχαν διαθρωτικό χαρακτήρα ) διαρθρωτικών πρωτοβουλιών. Και   ζητάει  ένα   «Καλλικράτη» σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, δηλαδή  λιγότερα νοσοκομεία, λιγότερα αστυνομικά τμήματα και λιγότερα δικαστικά μέγαρα

Ποιος πολιτικός που εμφανίζει καταθέσεις μόνο 16.000 ευρώ έγραψε το παιδί του σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο που η χρονιά στοιχίζει χαλαρά 30.000 ευρώ;

Όλοι οι πολιτικοί μας μιλάνε για το πόσο καλή είναι η δημόσια εκπαίδευση και κυρίως αυτή που παρέχουν τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Όταν όμως έρθει η ώρα της επιλογής για τα παιδιά τους, οι περισσότεροι αποφασίζουν να τα στείλουν σε ξένα γνωστά πανεπιστήμια (κατά προτίμηση αμερικάνικα). Τα λεφτά άλλωστε για τους περισσότερους πατέρες του έθνους υπάρχουν... Έτσι λοιπόν όπως διαβάσαμε και στην στήλη του Βηματοδότη... "στη Βοστόνη βρίσκεται αυτές τις μέρες, ο...

πρόεδρος των "Ανεξάρτητων", Π. Καμμένος. Όχι δεν πήγε εκεί για πολιτικούς λόγους, αλλά για να γράψει τον 19χρονο γιο του στο Πανεπιστήμιο..."

http://online-pressblog.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6105.html

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2009 ο Π. Καμμένος φέρεται να έχει καταθέσεις 16.000 ευρώ μιας και είναι φτωχός... άρα να συμπεράνουμε ότι το νεαρό θα σπουδάσει ο παππούς Καμμένος ή η μαμά Φιλίππου 

Ξαφνικά και αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας, ένα φίλος

O τέως Νομαρχιακός Σύμβουλος Φλώριος Μπαρδάνης άφησε όλους εμάς να μιλούμε για το Φλώριο χωρίς αυτόν.

Ο Φλώριος πρόσφερε πολλά στο νησί μας και είχε να δώσει ακόμη περισσότερα.

Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, με τη δημιουργική του παρουσία στη δημόσια ζωή της Νάξου.
Υπήρξε παράδειγμα ενεργού πολίτη που συμμετέχει στα κοινά με στόχους και οράματα για ένα ομορφότερο μέλλον.
Ήθελε το καλύτερο δυνατό για την Νάξο και αγωνίστηκε για τα όνειρα του.

Καλό ταξίδι φίλε!

Είσαι σοβαρός ρε Γκιουλέκα; Δηλ. σου πετάει η ΝΔ λάσπη επειδή λες ότι δεν θα ψηφίσεις τα μέτρα;

[Δεν σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να προκαλείς τον κόσμο;... Αλήθεια τώρα για πες μας: Έχει δερμάτινα καθίσματα το Volvo που σου πληρώνουμε]

Υπηρεσιακό είναι σύμφωνα με τον Κώστα Γκιουλέκα το αυτοκίνητο με το οποίο -όπως ανέφερε δημοσίευμα- εμφανίστηκε ο βουλευτής τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Δημοκρατίας", πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, μάρκας Volvo, λευκό με δερμάτινα καθίσματα και με εσωτερική διαρρύθμιση πολυτέλειας.

Σε επικοινωνία που είχε το enikos.gr με τον βουλευτή της ΝΔ, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για προσωπικό αλλά για υπηρεσιακό αυτοκίνητο, 1600 κυβικών. "Ότι έχουν οι υπόλοιποι 299 βουλευτές, έχω και εγώ. Κανένα ιδιαίτερο προνόμιο", τονίζει.

Ο κ. Γκιουλέκας, αφήνει αιχμές για ανθρώπους που έχουν ενοχληθεί πολύ με τις δηλώσεις του σχετικά με τα νέα μέτρα, ότι εάν είναι σκληρά, θα φέρουν αντιδράσεις."Και η λάσπη, έχει τα όρια της", λέει χαρακτηριστικά.

Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΝΗΘΙΚΗΣ.

Αχ και να ήμουν μια μύγα στο τοίχο της εφορίας να έβλεπα αυτά που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες. Χτες πριν φύγω για τη δουλειά βλέπω τη μάνα μου που ετοιμαζόταν πρωί πρωί. Τι έγινε λέω (αφού λαϊκή δεν υπήρχε). Πάω εφορία μου λέει με αποφασιστικό τόνο.

Η συνέχεια στο logia-starata.blogspot.gr

e-Επιλογές της 02/09/2012

Εκδηλώσεις μνήμης και λαϊκή συνέλευση στην Κωμιακή

 Τοπική Κοινότητα Κορωνίδας Νάξου, διοργανώνει την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη επιμνημόσυνη δέηση για τα 14 άτομα που πνίγηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου 1958 ενώ εργάζονταν και αγώνα δρόμου στη μνήμη τους. μετά το τέλος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση. Δείτε αναλυτικά  το πρόγραμμα:

Οι απώλειες που θα υποστούν 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι από τις νέες περικοπές


κλικ για μεγέθυνση
Ετήσιες απώλειες από 720 έως και 7.280 ευρώ το χρόνο, Ετήσιες απώλειες από 720 έως και 7.280 ευρώ το χρόνο, οι οποίες αντιστοιχούν σε 1,3 έως και 2 μηνιαίες συντάξεις, θα υφίστανται από το 2013 περίπου 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι αν επιβληθούν οι νέες περικοπές-σοκ που......

Πάρος: «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση που διοργάνωσε η ΚΔΕΠΑΠ παρουσιάστηκε στο ασφυκτικά κατάμεστο θέατρο «Αρχίλοχος» του Πάρκου Πάρου το βράδυ της Πέμπτης 30/08