slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γλέντι μέχρι πρωίας στο γάμο της Κατερίνας Παπουτσάκη στη Δονούσα (Φωτο)

 Το απόγευμα της Τρίτης 28 Αυγούστου, έγινε στον ιερό ναό της Παναγίας στη Δονούσα, ο γάμος της γνωστής ηθοποιού Κατερίνας Παπουτσάκη με τον εκλεκτό της καρδιάς της επιχειρηματία Παναγιώτη Πιλαφά. Φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού, περισσότεροι από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων και γνωστοί καλλιτέχνες, ήρθαν με τα πλοία της γραμμής ακόμα και με ελικόπτερα στο νησί.Το μυστήριο παρακολούθησε όλος ο κόσμος του νησιού και στο τέλος προσφέρθηκαν μαζί με την μπουμπουνιέρα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, ρακί και ξεροτήγανα.

Ο γάμος ήταν ανοιχτός σε όλους και όλοι ευχήθηκαν να "ριζώσει" ...

ΥΠΟΙΚ: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για «τέλους ακινησίας» στα ΙΧ

«Τα δημοσιεύματα περί επιβολής τέλους ακινησίας στα ΙΧ οχήματα που έχουν καταθέσει πινακίδες και βρίσκονται σε ακινησία, είναι εντελώς ανυπόστατα» διευκρίνισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Eίχε προηγηθεί ερώτηση...
για το θέμα του βουλευτή επικρατείας της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης στη Βουλή.

Ο κ. Μιχελάκης τόνιζε ότι η κυβέρνηση «οφείλει να αποτρέψει μια οφθαλμοφανή κοινωνική αδικία, αφού το σχεδιαζόμενο «τέλος ακινησίας οχημάτων» θα λειτουργήσει ως ένα ακόμη «χαράτσι» επιβαρύνοντας αποκλειστικά και μόνο τα ασθενέστερα ελληνικά νοικοκυριά».


Σε βαρεία κατάθλιψη η ΠΑΣΟΚα Κάτια Μακρή που αναπολεί ξανασυμβουλεύσει ΠΑΣΟΚο Πρωθυπουργό

Ανυπομονεί να ξανασυμβουλεύσει ΠΑΣΟΚο Πρωθυπουργό (!!!) η Κάτια Μακρή.
Και όμως κάποιοι αναπολούν φωναχτά τις ημέρες του ΓΑΠ...

Η διαχρονική υμνήτρια του ΠΑΣΟΚ, Κάτια Μακρή, (που συμβούλευε από...μικροφώνου τον ΓΑΠ για τον επικοινωνιακό χειρισμό του Μνημονίου- καλύτερα και από συμβούλους και βουλευτές του) προέβλεψε ότι στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην πάρει την επιμήκυνση, ίσως τεθεί από τα κόμματα της συγκυβέρνησης θέμα αλλαγής Πρωθυπουργού, ώστε να εξευρεθεί νέο πρόσωπο κοινής αποδοχής (ο Βενιζέλος ας πούμε;). Έσπευσε, βέβαια, να πει ότι δε βιάζεται η ίδια (προς Θεού), αλλά άλλοι (ποιοι άραγε;).
Ευσεβείς πόθοι ή εντεταλμένη υπηρεσία;

Λιμάνι Τήνου: Οι απαντήσεις των υπουργείων επιτείνουν το αδιέξοδο


limani tinou fourtouna
Μετέωρα βήματα που το διατηρούν σε απόλυτο αδιέξοδο κάνει το έργο ολοκλήρωσης του εξωτερικού λιμανιού της Τήνου το οποίο παραμένει ημιτελές και επικίνδυνο για την ασφαλή προσέγγιση πλοίων.
Δεν υπάρχει καμία προοπτική μεσοπρόθεσμης ολοκλήρωσης του έργου όπως προκύπτει και από τις επίσημες απαντήσεις που έδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας σε επερώτηση που κατάθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Θοδωρής Δρίτσας. Αντίθετα, μέσα από τις απαντήσεις το κάθε υπουργείο προτείνει διαφορετική λύση και οι απόψεις τους για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, είναι αντικρουόμενες.
Το μεν υπουργείο Ναυτιλίας (απάντησε δια μέσω του υπουργού Κ. Μουσουρούλη) επισημαίνει ότι σε ......

Εξώδικο σε βάρος του Νοσοκομείου Σύρου για παραβίαση του νόμου περί ακτινοπροστασίας

nosokomeio
Σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου που δεν αποκλείεται μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος να απασχολήσουν ακόμη και τις εισαγγελικές αρχές, προκύπτουν από το εξώδικο που κατατέθηκε σε βάρος του ηΈνωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελληνικού Δημοσίου.
Το εξώδικο το οποίο παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το Cyclades24, κατατέθηκε στις 28/8 και κάνει λόγο για σοβαρές παραβάσεις στο νόμο περί ακτινοπροστασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσης, στο Νοσοκομείο Σύρο διενεργούνται ακτινοσκοπήσεις χωρίς τη χρήση των απαραίτητων προστατευτικών μέσων, με ....

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Tου Γιώργου  Α. Βακόνδιου
Υποψήφιου  Βουλευτή  Κυκλάδων Ν.Δ.

Σε γραπτή τοποθέτησή μου στις 25 Ιουνίου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρθηκα στην ανάγκη αναμόρφωσης της φορολογικής νομοθεσίας στην χώρα μας και πρότεινα την εφαρμογή επαγγελματικών τεκμηρίων, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή μου την Παρασκευή 24.08.12 αναφέρθηκα στην ανάγκη να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης ο νέος φορολογικός νόμος.

Ο Περιφερειάρχης ευχαριστεί όσους δήλωσαν παρόντες στο μέτωπο της πυρκαγιάς – «Έδωσαν όλοι τη ψυχή τους»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με σημερινή του δήλωση εκφράζει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους ήταν και παραμένουν παρόντες, για δεύτερη μέρα, στο πύρινο μέτωπο από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στον Άγιο Σουλά μέχρι τα πρώτα σημάδια της ύφεσης.
Στη δήλωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

Προκλητικό Παραεμπόριο από Σκραπατζίδικα Μετάλλων

Η Βουλευτής Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή, επανέρχεται με ερώτησή της στον αρμόδιο Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη αναφορικά με τη μάστιγα του παραεμπορίου μετάλλων μέσω του γνωστού τους τελευταίους μήνες φαινομένου της μεταφοράς του από «καροτσάκια» μέσα στους δρόμους της Αθήνας.
 Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης «για διαρκή επιχείρηση σκούπα για το παραεμπόριο» η Βουλευτής κατέθεσε την εξής ερώτηση:
                                                                                                       Προς : Τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη

Δεν τα βρήκαν Βρούτσης - κοινωνικοί εταίροι για τον κατώτατο μισθό

Κατά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Ν. Βρούτση, με τους κοινωνικούς εταίρους, η ΓΣΕΕ υπογράμμισε ότι δεν συζητά άλλο τρόπο διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού πέραν των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το ύψος του βασικού μισθού, ενώ εξετάστηκε το θέμα της διαχείρισης των πόρων των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας, που έχουν καταργηθεί.

Συνεχίζει την απαλλοτρίωση του ΠΑΣΟΚ. ο ΣΥΡΙΖΑ αφού «έκλεψε» τα στελέχη και τους ψηφοφόρους τώρα "κλέβει" και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ 3η του Σεπτέμβρη από το ΠΑΣΟΚ [εικόνα]

Μεγάλη εκδήλωση στη Νίκαια οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την 3η Σεπτεμβρίου, από κοινού με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το περίεργο είναι ότι τα συνθήματα της σχετικής αφίσας θυμίζουν -πολύ έντονα- εκείνα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980.

Συγκεκριμένα, στην αφίσα που έχει κυκλοφορήσει για την εκδήλωση στη Νίκαια, αναφέρεται ότι θα μιλήσουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Νίνα Κασιμάτη και ο Μενέλαος Γκίβαλος. Από κάτω αναφέρεται το σύνθημα:

Αφού μαζί με όλο το συρφετό που λέγετε ΠΑΣΟΚ εδώ και δυόμιση χρόνια γ@@@@@ την ζωή όλων ξαφνικά θυμήθηκε ότι << Υπάρχουν απαράβατα όρια >>

   Ξαφνικά θυμήθηκε ότι  << Υπάρχουν απαράβατα όρια >> και  ότι όριο αποτελούν τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και η μεσαία τάξη, που είναι ο κορμός της Ελλάδας και δεν πρέπει να διαλυθεί.
Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί στον «καταιγισμό σεναρίων» που παρουσιάζονται.
Ο κ. Βενιζέλος, όπως και ο κ. Κουβέλης, σημείωσε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα και ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί από τα επιτελεία των κομμάτων αρχίζοντας από απόψε το βράδυ.

Εκδηλώσεις μνήμης στην Κωμιακή


Σας καλούμε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κωμιακή, όπου θα πραγματοποιηθούν:
5:30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων για τα 14 άτομα, τα οποία πνίγηκαν - εν ώρα εργασίας - από ποτάμι που δημιούργησε ραγδαία βροχή, στις 4 Σεπτεμβρίου 1958.
6:30: Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων στη μνήμη των ανθρώπων αυτών (αφετηρία και τερματισμός μπροστά στους Αγίους Αποστόλους).
Μετά το τέλος του αγώνα θα γίνει Λαϊκή Συνέλευση στην αυλή του Ιερού Ναού Θεοσκέπαστης.

Ο “επαναδιαπραγματευτής” που έγινε ... πραματευτής!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τελείωσε το ταξίδι και οι επαφές του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη και τώρα οι εγχώριοι σπεκουλαδόροι, “γλύφτες” και καιροσκόποι της εκάστοτε εξουσίας δημοσιοκάφροι, προσπαθούν να μας πείσουν για τα θετικά της αποτελέσματα και τα οποία έχουν να κάνουν με την αλλαγή εικόνας της Ελλάδας στους Ευρωπαίους.

Νέες πενθήμερες ποινές κλεισίματος σε επιχειρήσεις απο το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοια

Σε δύο ακόμα επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούσαν λαθρομετανάστες, επιβλήθηκε ποινή κλεισίματος πέντε (5) ημερών, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) διαπιστώθηκε ότι σε δύο επιχειρήσεις στη Λευκάδα απασχολούνταν παράνομα λαθρομετανάστες και επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή κατ' εφαρμογή της σχετικής διάταξης του πρόσφατου νόμου 4052/2012.

Γεωργιάδης σε Στρατούλη: Είσαι εκπρόσωπος Τύπου των φοροφυγάδων [βίντεο]

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι, Γεωργιάδη, του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλη και της ΔΗΜΑΡ Θοδωρή Μαργαρίτη με αφορμή την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Η κόντρα ξέσπασε μόλις ο κ.Στρατούλης είπε πως η φοροδιαφυγή δεν πολεμιέται με τα ΜΑΤ, αλλά με ισχυρούς φοροελεγκτικούς μηχανισμούς. Αμεση ήταν η αντίδραση του κ.Μαργαρίτη ο οποίος είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «μα είναι δυνατόν να υποστηρίζετε τους φοροφυγάδες; Τα πάντα θα κάνετε για τα ψηφαλάκια;». Και κάπου εκεί μπήκε στην κουβέντα και ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας προς τον κ.Στρατούλη «έχετε γίνει εκπρόσωπος Τύπου των φοροφυγάδων».

Ο λεβεντομ@λ@κ@@ γκρινιάζει επειδή δεν τον βγάζουν στην ΤιΒι: Θα λέω τους μαλάκες μαλάκες και τους φασίστες φασίστες


ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ  ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΣΗ
Άλλο ένα παραλήρημα είχε σήμερα η αυτοαποκαλούμενη "Ψωλή του Βουκεφάλα" ή βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. Το σημερινό του πρόβλημα είναι ότι δεν τον βγάζουν αρκετά στην τηλεόραση γιατί θέλουν να τον φιμώσουν και να μην του επιτρέψουν να μας βρίζει... Διαβάστε τι έγραψε στο Facebook:

Γιώργος Βουλγαράκης ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά»

«Αν έχεις αυτοκίνητο, έχεις τεκμήριο. Αν καταθέσεις πινακίδες, θα βάλουν τέλος ακινησίας! Ήθελα να ξερα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά», γράφει στο λογαριασμό του στο twitter, o Γιώργος Βουλγαράκης, αναφερόμενος στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου για επιβολή τέλους ακινησίας, σε όσους κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους.

Δεν τα βρήκαν στη σύσκεψη κορυφής

[Να τες οι μαλακί@@: Για άλλη μια φορά η ΝΔ θα πάρει επικοινωνιακά τον πούλο καθώς φέρεται να θέλει να μειώσεις τις χαμηλές συντάξεις και οι Κουβέλης-Βενιζέλος θα φανούν ότι τις σώζουν... αδιόρθωτοι βλάκες...]
 Της Μαρίνας Μάνη
Μετά από δύο ώρες συζήτησης, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας δεν κατέληξαν στο "πακέτο" των νέων μέτρων.
Οπως αναμενόταν, ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε στην άρνησή του να γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές "που θα ματώσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα", είτε προέρχονται από χαμηλούς μισθούς είτε από χαμηλές συντάξεις.

Παρασκευή 31-8-2012 Διεθνές φεστιβάλ χορού στο Γαλάτσι.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00 στο ανοικτό θέατρο του Άλσους Βεΐκου ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου συναντά τον Χορευτικό Όμιλο Φοιτητών και μαζί εκπροσωπούν τη Νάξο, στο διεθνές φεστιβάλ χορού που διορργανώνει ο Δήμος Γαλατσίου "Earthdancers - Οι χορευτές του κόσμου"
            Θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων όλους τους συμμετέχοντες για την άμεση ανταπόκριση τους σε αυτό το κάλεσμα. Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε για συμμετοχή όχι μόνο του συλλόγου, αλλά και της Νάξου γενικότερα σε αυτή την εκδήλωση. Αξίζει λοιπόν να αναφερθούν όλα τα ονόματα των παιδιών που θα λάβουν μέρος.
Από τον χορευτικό όμιλο φοιτητών θα χορέψουν οι:

Συνέντευξη Μανώλη Κεφαλογιάννη, υποψηφίου Γραμματέα της ΝΔ, σε Bloggers


Εν όψη της αυριανής εκλογής Γραμματέα από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος Μανώλης Κεφαλογιάννης, παραχώρησε συνέντευξη απαντώντας σε δύσκολες ερωτήσεις bloggers. Διαβάστε τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις του:

Συνάντηση Βρούτση - κοινωνικών εταίρων

Κατά τη συνάντηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να τεθούν οι αλλαγές στο βασικό μισθό και τα θέματα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες και της συγκρότησης νέου φορέα στο πλαίσιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, (ΟΑΕΔ), που θα αναλάβει μέρος από τις αρμοδιότητες που είχαν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας (ΟΕΕ, ΟΕΚ), που....

Η μαλακ@@ πάει σύννεφο: Ερχεται το «Τέλος Ακινησίας» για τους ιδιοκτήτες ΙΧ που θα καταθέσουν πινακίδες;

Με τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα κληθούν να πληρώσουν είτε Τέλος Κυκλοφορίας είτε Τέλος... Ακινησίας, αφού η κυβέρνηση εξετάζει να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των ΙΧ με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής.
Σύμφωνα με την «Ημερησία» το κόστος κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ φορέων και κυβερνητικών στελεχών. Οι πρώτες προτάσεις που έχουν ακουστεί κάνουν λόγω για «τέλη ακινησίας» που θα κυμαίνονται από 10 έως και 100 ευρώ, ή την καταβολή του 50% των Τελών Κυκλοφορίας.

Δείτε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Βουλγαρικής τηλεόρασης για τα Σκόπια!

Με Ελληνικούς υπότιτλους!
Γελάστε (ή/και κλάψτε!) άφοβα!!

Δειτε το στο taxalia.blogspot.com

Περίπου 30.000 ευρώ για την τουαλέτα του πρύτανη

Μπορεί η διοίκηση του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων να μην είχε πέντε εκατομμύρια ευρώ να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά το 2011 δαπάνησε 8,3 εκατ. ευρώ σε διάφορες υπέρογκες και εξωφρενικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», έχει στηθεί χορός εκατομμυρίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με χρήματα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του, η διοίκηση της οποίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη γενική συνέλευση, δηλαδή στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Πόλεμος ΚΝΕ-ΣΥΡΙΖΑ για τους... Goin' Τhrough!


Ανακοινώσεις ...φαρμάκι αντάλλαξαν Ριζοσπάστης και Αυγή!
Αυτή τη φορά, τα κόμματα της αριστεράς δεν άνοιξαν μεταξύ τους κόντρα για κάποιο κοινωνικό πρόβλημα, ή κάποιο οικονομικό μέτρο, αλλά για δύο συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ διοργανώνεται στις....

e-Επιλογές της 28/08/2012