slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δύναμη Δημιουργίας : Λάθος η κατάργηση του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.


 Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλασματική πλειοψηφία, η κατάργηση του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. (13 υπέρ - 13 κατά και υπερίσχυσε η ψήφος του Προέδρου). Ως Δύναμη Δημιουργίας διατυπώσαμε την άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να καταργείται ένα νομικό πρόσωπο του Δήμου με τόσες αρμοδιότητες εν μία νυκτί και κυρίως ενώ δεν είχε προετοιμαστεί το έδαφος για την αντικατάστασή του, προτείναμε δε να αναβληθεί η λήψη απόφασης και κατόπιν συνεργασίας των παρατάξεων να διαμορφώσουμε το.....

Τσίπρας: Ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν υπάρχει πιθανότητα για τη δημιουργία της ανοσίας της αγέλης

ΒΙΝΤΕΟ
Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει την πρωτοφανή ανεπάρκεια, ανικανότητα και ανοργανωσιά του «επιτελικού κράτους», που δεν είναι σε θέση να οργανώσει στοιχειωδώς τη διαδικασία.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που έδωσαν και δίνουν καθημερινά μια δύσκολη μάχη.
Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό και ανθρώπινο κράτος, με ένα νέο και αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Χρυσόστομος: Η Εκκλησία δεν μπορεί να γίνεται πρόξενος του θανάτου

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, σε μία από τις ελάχιστες δημόσιες παρεμβάσεις του, μιλάει στο «Βήμα» για την κρίση στις σχέσεις Iεραρχίας – κυβέρνησης, την πανδημία και τα μέτρα και απαντά στα σενάρια διαδοχολογίας

της Μαρίας Αντωνιάδου

Το θέμα δεν είναι η αυστηρή ή μη αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας από μέρους της Εκκλησίας. Η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή ήταν υπέρ της αυστηρής τήρησης των μέτρων. Το ζήτημα φαίνεται ότι είναι η μονομερής απόφαση από μέρους της κυβέρνησης να αναθεωρήσει τα συμφωνηθέντα» τονίζει στο «Βήμα» ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στην πρόσφατη «κρίση» με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια : Να ποιους πραγματικά τσάκισε ο Συριζα

Τον Τσακαλώτο θέλουν να χτυπήσουν, και σ’ αυτόν να φορτώσουν τα εγκληματικά λάθη που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία. Το μεγαλύτερο ψέμα αλλά και η μεγαλύτερη πολιτική αλητεία, δείγμα του πώς συμπεριφέρονται στους συντρόφους τους ορισμένοι… κατ’ εντολήν. Διότι η οικονομική πολιτική που χαράχτηκε δεν ήταν αποτέλεσμα ενός ανδρός που ξύπνησε ξαφνικά και είπε «τώρα θα τσακίσουμε το λαό με φόρους και περικοπές». Ηταν κατ’ αρχάς συλλογική απόφαση αλλά ήταν κυρίως απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός πρέπει να αναλάβει το βάρος της ευθύνης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4,5 χρόνια στην εξουσία....

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ: Ευχαριστήριο: στην Βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού

Ευχαριστούμε την Βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, για την συμβολή της στην προσπάθεια δημιουργίας ενός χώρου για τους νέους στο χώρο των παλαιών σφαγείων στο Μπατσί Άνδρου.
Η ίδια προσωπικά είχα ζητήσει σε προσωπική επικοινωνία που είχα με την βουλευτή τον Οκτώβριο του 2020 την συνδρομή της για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού: υπολογιστές, γραφεία, καρέκλες, τηλεοράσεις , προτζέκτορα, κλιματιτιστικά καθώς και παιχνίδια πίνγκ πονγκ κ.α. Με άμεσες ενέργειες της κας Μονογυιού βρέθηκε χορηγός που μας παρέθεσε τα εξής: 5 υπολογιστές με τις
Σάκης Μουμτζής


Διαβάζουμε στα sites και στις εφημερίδες τι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο με την Covid 19. Τα πάντα σαρώνονται. 60.000 κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μια ημέρα, 20.000 στην Ιταλία, στην Ελβετία σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων κινδυνεύει με κατάρρευση, στην Γερμανία παρά το lockdown στα περισσότερα κρατίδια, το σύστημα υγείας αγγίζει τα όρια του, και στην Σουηδία, την χώρα-πρότυπο για τους ελευθεριακούς, οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Να μην συζητάμε για το τι γίνεται στο Βέλγιο, ενώ στην Ολλανδία το lockdown θα παραταθεί—κατά τα φαινόμενα—και τον Φεβρουάριο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά.... Η Ελλάδα έχει προαγοράσει 25 εκατ. δόσεις εμβολίων

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο δελτίο του Ant1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου – ΒΙΝΤΕΟ

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι έχουμε επαρκέστατα εμβόλια. Ειδικά από τον Απρίλιο και μετά θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη προσφορά εμβολίων σε σχέση με τη ζήτηση για εμβολιασμό που θα υπάρχει. Η δυσκολία είναι αυτή τη στιγμή που έχουμε λιγότερα εμβόλια, γι’ αυτό και υπάρχει μια σταδιακή αύξηση του εμβολιασμού και του αριθμού των εμβολίων που γίνονται ημερησίως, προκειμένου να κατανείμουμε με έναν λογικό τρόπο τα εμβόλια τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έχουμε προαγοράσει τον διπλάσιο αριθμό εμβολίων από ό,τι χρειαζόμαστε. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να