slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Παρουσίαση ετήσιας Έκθεσης 2022 για την Ελληνική Οικονομία και την απασχόληση

Tο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα παρουσιαστεί η «Ετήσια Έκθεση 2022 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση».
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 11:ΟΟ στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Athens (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα).

Συνάντηση Φιλίππου Φόρτωμα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας για θέματα των Κυκλάδων

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνο Σκούμα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, παρουσία και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθερίου Οικονόμου. Κύρια θέματα της συζήτησής τους ήταν τα ζητήματα ασφάλειας που αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης στην Βουλή για την «κραυγή αγωνίας» της ΕΑΣ Νάξου και την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

Για άλλη μία φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων στο ότι παρατηρείται έλλειψη της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην αγορά.

Το πρόβλημα αυτό, το οποίο η Ε.Α.Σ. έχει βεβαίως αναδείξει σε πάμπολλες παρεμβάσεις της στα ελληνικά Μ.Μ.Ε., αποτελεί, ουσιαστικά, απόρροια της δυσβάσταχτης πίεσης που υφίσταται ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νησιού μας λόγω των μεγάλων αυξήσεων σε υπερπολύτιμα για εκείνον είδη, όπως ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαιο, ρεύμα, κ.ά. και η οποία τον έχει οδηγήσει σε μείωση του ζωικού του κεφαλαίου και της παραγωγής του γάλακτος.

Νομοσχέδιο για να επιχορηγούν οι Δήμοι την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική!

Έκπληξη και πολλά ερωτήματα γεννά Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή και δίνει δυνατότητα και στους Δήμους να επιχορηγούν τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ειδικότερα, με το άρθρο 16«Κάλυψη λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού» Νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προστίθενται και οι ΟΤΑ Α’ βαθμού στην παρ.5 του αρ.54 του ν.4662/2020 (όπου μέχρι τώρα αναφέρονταν μόνο οι Περιφέρειες).

Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση Έτους 2022

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκινάει τη λειτουργία του Προγράμματος Καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση έτους 2022. Το Πρόγραμμα θα λειτουργεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, στο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου, όπως επίσης και σε άλλες κοινότητες Κοινότητες, εφόσον συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός αιτήσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενες μητέρες που είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και έχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση θα έχει διάρκεια από 4-07-2022 έως 26-08-2022, με ωράριο λειτουργίας από 07:30 έως 15:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα πενήντα ευρώ (50,00€) ανά παιδί για όλη τη χρονική διάρκεια του προγράμματος 


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Φίλιππος Φόρτωμας: «Προωθούμε τις αναγκαίες πολιτικές για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»

Για την ανάγκη επίτευξης κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050 και την προσαρμογή μας στην κλιματική αλλαγή, με τρόπο βιώσιμο, περιβαλλοντικά, οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενεργείας, με τίτλο «Εθνικός Κλιματικός Νόμος – Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή».