slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυτές είναι οι αμοιβές των Παπανδρέου – Πάγκαλου – Βενιζέλου !

Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν, κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο, ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο κατά 12% μείωση των εξόδων παράστασης, δηλαδή μια μηνιαία περικοπή του «εξωφρενικού» ποσού των 190 ευρώ!
Σύμφωνα με την prionokordela.gr, είναι τρανή απόδειξη ότι ..λεφτά υπάρχουν!
O αγαπημένος μας, λοιπόν, πρωθυπουργός, παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης, δηλαδή 2.800 ευρώ ή πιο σωστά 2.460 ευρώ μετά την περικοπή του 12%. Συνολικά, λοιπόν, λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ ετησίως!
Μείνατε άφωνοι; Αφού το έλεγε ο άνθρωπος «λεφτά υπάρχουν»…

Φλώριος Γ. Μπαρδάνης : Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να ανατρέψουμε ότι κακό και πρόχειρο


Φίλες και φίλοι. Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, το Νοσοκομείο Νάξου είναι για το νησί μας ένα έργο αγώνων, του λαού και των φορέων.
O δρόμος για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού για το νησί μας έργου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Παρά τα όσα προβλήματα κατά καιρούς υπήρχαν, ( Διοίκηση, Ιατρικό προσωπικό κ.λ.π.) το Νοσοκομείο εξυπηρετούσε όσο καλύτερα γινόταν, κατοίκους και παραθεριστές του νησιού μας και των γύρω νησιών.
Έρχεται λοιπόν σήμερα το Υπουργείο Υγείας και ανακοινώνει την συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο Σύρου. Την αποκαλεί μάλιστα διοικητική συγχώνευση.

Κεφαλογιάννης: H σημερινή εγγύηση των καταθέσεων έτσι όπως έχει δοθεί από την Κυβέρνηση είναι άνευ αξίας και χωρίς ουσιαστική κάλυψη ..

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστηρίζει ότι  η σημερινή εγγύηση των καταθέσεων έτσι όπως έχει δοθεί είναι άνευ αξίας και χωρίς ουσιαστική κάλυψη ..και με παρέμβαση τοηυ στην Βουλή ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να εισάγει για κύρωση από τη Βουλή την οδηγία 2009/14/ΕΚ .
Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
To όριο κάλυψης της εγγύησης των καταθέσεων ορίζεται από την Οδηγία 2009/14/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Μαρτίου 2009. Σύμφωνα με την Οδηγία αυτή «τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι το ποσό για την κάλυψη του συνόλου των καταθέσεων κάθε καταθέτη ορίζεται σε 100000 Ευρώ εφόσον οι καταθέσεις καθίστανται μη διαθέσιμες». Το όριο αυτό ισχύει εσαεί για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Οδηγία αυτή πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στο εθνικό νομικό πλαίσιο. Η καταληκτική ημερομηνία ενσωμάτωσης της οδηγίας ήταν η 31/12/2010   που η Κυβερνηση ΓΑ Παπανδρέου-Τρόικας αγνόησε επιδεικτικά και αγνοεί μέχρι σήμερα

Σαμαράς: Η μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε πλήρως! Η χθεσινή απόφαση είναι ακριβώς αυτό: Ομολογία αυτής της αποτυχίας!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια πανικό.
Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ, αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του 2011?
Σήμερα, μαθαίνουμε ότι θα χρειαστεί ένα επί πλέον δάνειο ίδιου ύψους, 109 δισεκατομμυρίων, και είναι άγνωστο πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές. Πάντως όχι πριν το 2015, ίσως και μέχρι το 2019.

Διαβεβαίωση Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ στον Περιφερειάρχη: «Δεν θα ακολουθήσουμε ακραίες πρακτικές»


Στο πλαίσιο του συμβολικού αποκλεισμού των εισόδων της Περιφέρειας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ ζήτησαν και είχαν σήμερα συνάντηση με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, τον οποίο διαβεβαίωσαν ότι ο κλάδος δεν πρόκειται να πλήξει την εικόνα της Ρόδου με ακραίες μορφές κινητοποιήσεων, ανταποκρινόμενοι έτσι και στην έκκληση που πρόσφατα απηύθυνε ο Περιφερειάρχης.

Πλατιά χαμόγελα για την υπευθυνη σταση -απόφαση των ναυτεργατών

Χωρίς προβλήματα οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

Με πλατιά χαμόγελα υποδέχτηκαν οι ταξιδιώτες και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες την απόφαση της ΠΝΟ να μην προχωρήσει τελικά σε απεργιακές κινητοποιήσεις στην καρδιά του καλοκαιριού.
Δέκα από τα ναυτεργατικά σωματεία στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ τάχθηκαν κατά της απεργίας και πέντε υπέρ.
Οι ναυτεργάτες ζητούν την αναστολή της παραγράφου 1 από το άρθρο 44 του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο, που κάνει αναφορά σε μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ κατά 50 εκατ. ευρώ το 2011 και από το 2012 και εφεξής κατά το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για κάθε έτος.

ΑΓΝΟΜΩΝ ΛΑΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τριάντα χρόνια στον ζυγό

http://www.elzoni.gr/
Η Γερμανία επικράτησε κατά κράτος – όχι μόνο επί της Ελλάδας, αλλά και επί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Ελλάδα μπαίνει σε καθεστώς ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους της και ο ελληνικός λαός σε ένα τούνελ τριακονταετίας, στη διάρκεια της οποίας θα βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση, ενώ το πάνω χέρι στις αποκρατικοποιήσεις και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων θα έχουν οι ξένοι. Οπότε, γιατί να μην σερβίρει καφεδάκι η κ. Μέρκελ;

με επιστολή του ο Απεραθίτικος Σύλλογος επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που αντιμετωπίζει η Δημοτική Κοινότητα Απεράθου

Προς:  Γενικό Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Νάξου 

 Αξιότιμε κ. διοικητά.
Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας επισημάνουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Απεράθου στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο χωριό, αφού υπάρχει έλλειψη γιατρού και νοσηλευτή εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα μας επιτρέψετε να σημειώσουμε ότι είναι απαράδεκτο ένα μεγάλο χωριό, μακριά από την πρωτεύουσα του δήμου με μεγάλη τουριστική κίνηση, την μεγαλύτερη από κάθε άλλο χωριό της ναξιακής ενδοχώρας (χειμώνα - καλοκαίρι), να μη διαθέτει στοιχειώδη κάλυψη στον τομέα της υγείας. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι το επίνειο του χωριού, η Μουτσούνα, με αρκετό μόνιμο πληθυσμό και βεβαίως περισσότερο το καλοκαίρι, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο στο οποίο θα μπορούσε κάποιες ημέρες της εβδομάδας να προσφέρει τις υπηρεσίες του το ιατρικό προσωπικό της Απειράνθου.
Ευελπιστούμε να εισακουσθούμε και να επιλύσετε το γρηγορότερο δυνατόν το φλέγον αυτό, για μονίμους και εποχιακούς κατοίκους των δύο χωριών, ζήτημα.                                                                
                                                                Mε τιμή
                                                               Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τα …ανέκδοτα που μας είπε ο κ. Παπανδρέου

Είπε πολλές ειδήσεις ο πρωθυπουργός αλλά είπε και πολλά… ανέκδοτα. Όμως, αυτό που διέκριναν όλοι είναι ότι ήταν προβληματισμένος, ακόμη κι όταν θέλησε να παρουσιάσει τη συμφωνία για το μέλλον. Φαίνεται, ότι είναι ανακούφιση να έχει αποφευχθεί το ναυάγιο της Συνόδου, αλλά είναι και φόβος για το τι περιμένει τους Έλληνες τα επόμενα χρόνια. Και ο κ. Παπανδρέου καλείται να διαχειριστεί –για όσον πολιτικό χρόνο του μένει- την κοινωνική οργή που έρχεται λόγω των επώδυνων μέτρων.

Κατ΄ αρχάς να πάμε στις ειδήσεις. Αποκάλυψε ως προς τη συμφωνία ότι

-Διπλασιάζεται στα 40 χρόνια ο συνολικός χρόνος αποπληρωμής του χρέους
-Το μέσο κόστος εξυπηρέτησης πέφτει κάτω από 5%.
- Δίνεται η δυνατότητα επαναγοράς δημόσιου χρέους από τον EFSF.
- Με την ανταλλαγή ομολόγων με νέα 30ετούς διάρκειας που φέρουν την εγγύηση του EFSF, μειώνεται κατά 26 δισ. το χρέος της Ελλάδας.
-Διασφαλίζεται η παροχή ρευστότητας προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
- Έως το 2016, ελαφραίνει κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων.

Αυτά για τη συμφωνία. Τα ανέκδοτα τώρα:

Όταν ρωτήθηκε αν θα έχουμε κι άλλο Μεσοπρόθεσμο έκανε πως δεν κατάλαβε. Μίλησε για την αλλαγή της Ελλάδας, για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν κι άλλα πολλά. Πάντως, για νέα μέτρα δεν είπε. Όχι γιατί δεν υπάρξουν αλλά γιατί αντιθέτως θα υπάρξουν.

Όταν τον ρώτησαν τι σημαίνει η συμμετοχή ιδιωτών επανέλαβε ότι δίνουν πάνω από 120 δις, ότι είναι εθελοντική η συμμετοχή (προφανώς γιατί αν ήταν υποχρεωτική θα είχαμε πιστωτικό γεγονός) και… άκουσον άκουσον, μας τα δίνουν διότι εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία. Είναι δηλαδή τόσο καλή η οικονομία της χώρας και είναι τόσο σίγουροι ότι θα πάνε όλα καλά στο μέλλον που μας δίνουν τα ωραία τους λεφτά επειδή είμαστε φερέγγυοι.

Μίλησε για το τέλος μιας διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό είναι ψέμα. Κάθε τρεις μήνες θα διαπραγματευόμαστε για τις δόσεις και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση.

«Διαπραγματευθήκαμε σκληρά, βάσει σχεδίου, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, για να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας» τόνισε.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της προσπάθειας,

Θα πρέπει να έχυσαν πολύ ιδρώτα στην διαπραγμάτευση. Μας δουλεύουν τελείως αφού η ελληνική κυβέρνηση ήταν παντελώς απούσα από τις διαβουλεύσεις. Η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και ο Τρισέ έκλεισαν τη συμφωνία και απλά μας την ανακοίνωσαν. Μην τρελαθούμε τελείως.

Ξεκαθάρισε ότι τίποτε από όλα όσα έγιναν σήμερα δεν πρόκειται να πετύχουν, αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει και δεν φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές.
«Η Ελλάδα θα αλλάξει. Με διάλογο, αλλά θα αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά. Πώς εννοεί τον διάλογο ο πρωθυπουργός; Με Μεσοπρόθεσμα που ψηφίζονται με το πιστόλι στον κρόταφο των βουλευτών που δεν έχουν ενημερωθεί;
Σε ερώτηση για το αν η συμμετοχή των ιδιωτών θα προκαλέσει αυτό που αποκαλείται «επιλεκτική χρεοκοπία», ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική. Πάντως, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα το πώς θα αξιολογηθεί από τους Οίκους η συμμετοχή ιδιωτών (αν θα θεωρηθεί επιλεκτική χρεοκοπία) δεδομένου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έλαβε όλες τις εγγυήσεις για συνέχιση της ρευστότητας.

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε το γεγονός της επιλεκτικής χρεοκοπίας, το πιστωτικό γεγονός άσχετα πως θα αντιδράσουν οι οίκοι. Αυτό θα φανεί στην πορεία.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο ωριμάζει πλέον το αίτημα για ευρω-ομόλογο, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είμαστε κοντά», αφού οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται. Τα ίδια έλεγε και πριν ένα χρόνο όταν υποσχόταν να μαζέψει 1 εκατ. υπογραφές.

Πανηγυρίζει γιατί θα μειωθεί ελάχιστα το χρέος που αύξησε υπέρογκα!

Δεν πιστεύει στα μάτια του και στ΄ αυτιά του ο κόσμος βλέποντας και ακούγοντας από χθες το βράδυ τον Παπανδρέου σχεδόν να πανηγυρίζει επειδή αποφασίστηκε μείωση του δημοσίου χρέους κατά 26 δις ευρώ.

Το Δημόσιο χρέος ήταν 288 δις ευρώ τον Οκτώβριο του 2009 και σήμερα έχει εκτιναχθεί στα 360 δις ευρώ παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν από τον Παπανδρέου.

Κι όμως τώρα λέει ότι είναι επιτυχία επειδή θα μειωθεί κατά 26 δις ευρώ όταν επί των ημερών του αυξήθηκε κατά 70 δις ευρώ και πρόκειται να αυξηθεί άλλα 150 δις ευρώ την επόμενη τετραετία με τα νέα δάνεια που αποφασίστηκαν να δοθούν! Έλεος! Όχι άλλα εγκλήματα σε βάρος της κοινής λογικής!

Δ.Γ. 
 

Τότε ξεσήκωσαν τον κόσμο και τώρα δεν μιλάει κανένας

Τρελαίνονται στο επιτελείο του Καραμανλή βλέποντας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση για την απόφαση του Παπανδρέου να στείλει την Μπιρμπίλη με είκοσι χιλιάρικα μηνιάτικο στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΑΣΑ.

Θυμούνται ότι παραμονές των εκλογών του 2009 ο Καραμανλής είχε προτείνει τον Χατζηεμμανουήλ του ΟΠΑΠ για τη θέση αυτή και αναγκάστηκε να το πάρει πίσω μετά τη θύελλα που σηκώθηκε από ΜΜΕ και ΠΑΣΟΚ επειδή τάχα θα βόλευε τον κολλητό του ενώ σήμερα που ο Παπανδρέου βολεύει την κολλητή του η οποία αποδείχτηκε ανεπαρκής στο υπουργείο Περιβάλλοντος , δεν μιλάει κανείς.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ή Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Υποψήφιοι για το Δ.Σ. του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ «Ο ΖΕΥΣ» την Κυριακή 24-7-2011

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ «Ο ΖΕΥΣ»
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 24ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
1. Βασιλάκης Αντώνιος του Μιχαήλ (Φαφούτης)
2. Βασιλάκης Γεώργιος του Μιχαήλ (Φαφούτης)
3. Βάσιλας Νικόλαος Εμμανουήλ (Μαγγανάς)
4. Δεμενοπούλου-Βρούτση Σταυρούλα του Γεωργίου
5. Κατζιλιέρης Γεώργιος του Νικολάου
6. Κοττάκης Γεώργιος του Δημητρίου
7. Κοττάκης Δημήτριος του Εμμανουήλ (Υδραυλικός)
8. Μουστάκη Αικατερίνη του Στυλιανού (Τσέλιγκα)
9. Ποτικιάν Γεώργιος του Ευαγγέλου
10. Προμπονάς Νικόλαος του Μιχαήλ (Κανέλης)
11. Τσάφος Στέφανος του Νικολάου (Μπουντές)
12. Ψαρράς Στέφανος του Βασιλείου(Καπουτσίνος)
ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Βασιλάκη Σοφία του Δημητρίου
2. Μάκαρης Σπυρίδων του Ανδρέα
3. Τσακωνιάτης Βασίλειος του Δημητρίου

Η εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών από τις 10:00 ως τις 20:00.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους .

Καλό ταξίδι Ορέστη ...

Δεν έχω λόγια για να πώ και λέξεις για να γράψω,
στη μνήμη σου ευλαβικά ένα κερί θ’ ανάψω!
Και θα θυμάμαι πάντοτε της νιότης την ορμή σου,
που ο χάρος την εζήλεψε και πήρε τη ζωή σου!!!

Καλό ταξίδι Ορέστη μου κι αυτοί που πίσω μένουν,
ξέρουνε πως στον ουρανό ... Άγγελοι σε προσμένουν!!!

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου ΛΕΕΙ Όχι στην συγχώνευση Νοσοκομείου Νάξου – Σύρου ΛΕΕΙ Όχι στην υποβάθμιση της υγείας!!!


ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1926
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ 84300 ΤΗΛ. & FAX: 22850-24120
Νάξος, 20 Ιουλίου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, δέχτηκε πρόσκληση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να παραβρεθεί μεταξύ άλλων φορέων, στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 19/07/2011. Ο Σύλλογός μας, έχοντας γνώση αυτού, συγκάλεσε μια μέρα νωρίτερα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στις 18/07/2011, στο οποίο πήραμε απόφαση να καταγγείλουμε την κρατική αδιαφορία και να εκφράσουμε τη έντονη δυσαρέσκειά μας έναντι των αποφάσεων της Κυβέρνησης. Είμαστε αντίθετοι στη συγχώνευση του Νοσοκομείου της Νάξου και ταυτιζόμαστε με  τις αποφάσεις του εργατικού δυναμικού του.

ΗΜΕΡΕΣ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΝΙΔΑΡΟ ΝΑΞΟΥ

Ο Κυνίδαρος της Νάξου είναι συνυφασμένος με το χορό και τη μουσική. «Τα παιδιά στον Κυνίδαρο πρώτα μαθαίνουν να χορεύουν και μετά να περπατούν», λέει η παράδοση.
Απ’ τους πρωταρχικούς σκοπούς των Συλλόγων μας (βλέπετε http://syllogos-kinidarou.blogspot.com και http://www.facebook.com/group.php?gid=109886725138 ) είναι η διατήρηση και η διάδοση των παραδοσιακών χορών και της μουσικής του τόπου μας, αλλά και η γνωριμία και εξοικείωση με νέους. Άλλωστε, η επαφή μεταξύ διαφορετικών ακουσμάτων και χορευτών αποτελεί την καλύτερη έμπνευση.

Καινοτόμες ιδέες


  Του  Ισίδωρου Νερούτσου 
  Η πρωτοτυπία και η καινοτομία στον τόπο μας παίρνει και δίνει. Όλοι χωρίς εξαίρεση ή τουλάχιστον με ελάχιστες εξαιρέσεις, μιλούν για την «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, δηλαδή για τον τουρισμό και για τις πολιτιστικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις, που συμβάλλουν αναμφισβήτητα στην τόνωση