slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Νάξος, ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός!»





Όλα τα… νεότερα για την τουριστική κίνηση στη Νάξο έδωσαν, στον «αέρα» της εκπομπής «Newsroom» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης ξενοδόχος, Μιχάλης Κρητικός, live από τη μαγευτική παραλία του Αγίου Προκοπίου.

Δήμαρχος Κύθνου: Χρειαζόμαστε προσωπικό για να ξανανοίξει το Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Γαρδέρης με επιστολή του στην υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη ζητά την άμεση διάθεση προσωπικού προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το Μουσείο.
Ειδικότερα ο δήμαρχος Κύθνου αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

( VIDEO ) Ο Χάρης Δούκας με την παράταξη Αθήνα ΤΩΡΑ Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με το ΠΑΣΟΚ

Αθήνα ΤΩΡΑ είναι το όνομα της παράταξης με την οποία ο Χάρης Δούκας θα διεκδικήσει με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής το Δήμο της Αθήνας.
Διαβάστε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα:

Σταύρος Σιόλας & Αργυρώ Καπαρού "Απο τον Μίκη ...στα τραγούδια μας"Φεστιβάλ Νάξου, Πύργος Μπαζαίου, Κυριακή 6/8/223 | Δελτίο Τύπου

Σταύρος Σιόλας – Αργυρώ Καπαρού

 

 

 Κυριακή 6/8 | Ώρα 21.30

 

Σταύρος Σιόλας συνθέτης και ερμηνευτής και η Αργυρώ Καπαρού επίσης ερμηνεύτρια συνεργάζονται από το 2014 και πάντα ανανεώνουν το ραντεβού τους στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων αγαπημένων Ελλήνων δημιουργών, µε το προσωπικό τους ρεπερτόριο, αλλά και μουσικές από τον τόπο της καταγωγής τους, Θράκη και Μικρά Ασία.

Η ηθοποιός Άννα Ψαρρά παρεμβαίνει στη συναυλία µε σύντομα κείμενα του Μίκη  Θεοδωράκη και ποιήματα από τη λαϊκή και δημοτική µας παράδοση.

Τους συνοδεύουν: o Μάρκος Κωτσιάς, πιάνο και η Αγγέλικα Παπανικολάου ακορντεόν.

Γενική είσοδος: 15€

Γ. Βρούτσης: Θα ενισχύσουμε, με μόνιμη έδρα στο ΟΑΚΑ, τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΚΟΕ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

WhatsApp Image 2023-08-03 at 1.08.21PR 


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκο Γιαννόπουλο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, του Γενικού Διευθυντή – Συντονιστή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνου Χαλιορή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ήταν η πρώτη θεσμική επαφή του κ. Βρούτση με αθλητική Ομοσπονδία, ως μία συμβολική κίνηση μετά το ασημένιο μετάλλιο της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα.
«Θεώρησα πως πρέπει να ξεκινήσω τις θεσμικές μου επαφές με τις αθλητικές Ομοσπονδίες από την ΚΟΕ, καθώς το πρώτο μετάλλιο της θητείας μου ήρθε από την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών», ανέφερε ο Υπουργός, τονίζοντας:
«Χρέος μας είναι να διευκολύνουμε όσο μπορούμε την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά, αλλά και όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι σε λιγότερο από έναν χρόνο».

Ομελέτα... α λα Μπάγια, εκλεκτά ναξιώτικα προϊόντα, μουσική και τραγούδι στο «Κοινωνία Ώρα Mega»!


Ομορφιές Νάξου, συνταγή με τα υπέροχα ναξιώτικα προϊόντα, live cooking και νησιώτικη μουσική και τραγούδι! Όλα τα είχε η σημερινή ζωντανή σύνδεση της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega» με το νησί μας!

Με φόντο την εμβληματική μας Πορτάρα η δημοσιογράφος, Μπάγια Αντωνοπούλου και ο αγαπημένος παρουσιαστής της τηλεόρασης και δημοσιογράφος, Χρήστος Νέζος, έφτιαξαν την… ομελέτα α λα Μπάγια με ναξιώτικα υλικά, όπως για παράδειγμα τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Στην κάμερα μίλησε και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην έως τώρα τουριστική κίνηση στη Νάξο («Ο Αύγουστος θα πάει πολύ καλά σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά), ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μία φορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησί μας, ζητώντας ξανά τη στήριξη της Πολιτείας.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η παραγωγή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. έχει μειωθεί, λόγω μείωσης της παραγωγής του γάλακτος. Από το 2021 έως σήμερα η παραγωγή γάλακτος έχει πέσει κατά δέκα τόνους. Έχουν κλείσει στάβλοι, λόγω και του αυξημένου κόστους παραγωγής. Τον χειμώνα θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τα προϊόντα μας. Ο πρωτογενής είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ επιδότηση! Δεν έχει ενδιαφερθεί η Πολιτεία για τον κτηνοτρόφο».

Δείτε το απόσπασμα:

Φωτ. Μαυρομμάτης για αίτημα αντιπολίτευσης: Κίνηση για λόγους χωρίς ουσία (video)



Μαντώ Στουρνάρα

Μεσημέρι Τρίτης 1η Αυγούστου και από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Φώτη Μαυρομμάτη, γίνεται γνωστή η απάντηση στο αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση μονοθεματικού Συμβουλίου σχετικά με τις εργασίες στο Αγερσανί και τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν…

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Υποδοχή στο Αεροδρόμιο της εθνικής ομάδας πυγμαχίας 🥊

 




Επιστροφή στην Ελλάδα απο τους Πανευρωπαικούς γεμάτοι μετάλλια και αποφασισμένοι να σηκώσουν την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά στο μέλλον!

Επιτυχία της Πάρου και του Δήμου η ίδρυση ΙΕΚ στο νησί μας.

 


Άρχισαν, ήδη, οι εγγραφές για τους τομείς Υποδοχής-Φιλοξενίας και Μαγειρικής

H ίδρυση του ΙΕΚ Πάρου, με τους τομείς Υποδοχής-Φιλοξενίας και Μαγειρικής είναι μια 

σημαντική επιτυχία για το νησί μας, τους δημότες και τους επαγγελματίες μας, καθώς αποτελεί 

Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση υποψήφιου συμβούλου - Μάριος Χάλαρης


Χάλαρης Μάριος του Τζώρτζη

Επιχειρηματίας Τουρισμού

Καλωσορίζουμε το Μάριο Χάλαρη, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Ο Μάριος, εξέφραζε πάντοτε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας, ασχολούμενος με τα κοινά, όντας εκλεγμένος σύμβουλος στο Τοπικό Διαμέρισμα της Οίας, με τη Θηραϊκή Πολιτεία από το 2014 έως το 2019.

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τουρισμό και ετοιμάζεται για νέες σπουδές στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι ήδη απόφοιτος σχολών Μηχανολόγων Εγκαταστάσεων και Κατασκευών καθώς και Στελεχών Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει το Μάριο Χάλαρη, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και οικιστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.  

#thiraikipoliteia #nikoszorzos #dinami_stous_polites #santorini #santorini #greece #dimotikesekloges2023 #σαντορίνη #όραμα #βιωσιμότητα #συνέπεια #αλήθεια #σοβαρότητα


--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου