slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο


Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο


   Υπερψηφίστηκε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο. Η τροποποίηση της διαδικασίας των ευρωεκλογών που επιφέρει το νομοσχέδιο εγκρίνεται με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων ενώ η έγκριση της τροπολογίας για τις εθνικές εκλογές απαιτούσε την αυξημένη πλειοψηφία των 200 βουλευτών. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι εδώ για να φέρει ξανά και ξανά την τροπολογία ώστε να δώσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες συμπατριώτες μας που κατοικούν στην Ελλάδα να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο.

   Η δυνατότητα αύξησης της συμμετοχής συνεπάγεται διεύρυνση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας, καθώς αυτή γίνεται πιο αντιπροσωπευτική αφού τα αποτελέσματα των εκλογών θα αντικατοπτρίζουν τις απόψεις περισσότερων πολιτών και κοινωνικών ομάδων, που για λόγους, οικονομικούς ή αντικειμενικούς, μπορεί να είχαν πρακτικές δυσκολίες συμμετοχής στη διαδικασία. Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ότι το Κράτος εκσυγχρονίζεται, συμπορεύεται με πιο σύγχρονες θεσμικές διαδικασίες, ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές συστάσεις, υιοθετεί καλές πρακτικές δημόσιας διοίκησης και αξιοποιεί τη διεθνή εμπειρία, προσαρμόζοντάς την στα δεδομένα της χώρας.

   Μετά τις Ευρωεκλογές του 2014 κατά τις οποίες σημειώθηκε ιστορικό χαμηλό συμμετοχής των εκλογέων, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενθάρρυνε τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν, μεταξύ άλλων, την επιστολική ψήφο για να αυξήσουν τη συμμετοχή. Με το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές αλλάζει τελείως το τοπίο της ψήφου αποδήμων. Αποτελεί μια μεγάλη, ουσιαστική κίνηση, για την ενίσχυση συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr






Τριτοετής φοιτήτρια περιγράφει στο esos το χρονικό της πολυσυζητημένης Συνέλευσης της Νομικής του ΕΚΠΑ


Της Ειρήνης Διακρούση, προπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ . ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOSΈξω από την αίθουσα, περιφρουρούσαν όλες τις εξόδους και το φουαγιέ κουκουλοφόροι με κράνη.

Κοπή Βασιλόπιτας Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών (31-1-2024)

Πρόσκληση της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών προς τα Μέλη της και τον Τύπο για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας (στις 31-1-2024).
Καλούμε τα  Μέλη της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών  στην
Κοπή της Βασιλόπιτας, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.30μμ.,
στην  αίθουσα του Συν

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Απαράδεκτη επίθεση κατά του μειονοτικού βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε στα Τίρανα»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε ο μειονοτικός βουλευτής στην Αλβανία Βαγγέλης Ντούλες έξω από τα δικαστήρια των Τιράνων, όπου εκδικαζόταν η αίτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη να του δοθεί άδεια να ορκιστεί δήμαρχος και να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους μετά από οκτώ μήνες άδικης και μεθοδευμένης προφυλάκισης, κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία καταδικάζει την επίθεση.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης -Αποχωρεί από την πολιτική


Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στον οποίο εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής και να αποχωρήσει από την πολιτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα εργασθεί σε διοικητική θέση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, τον οποίο έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon αξιωματικοί του πλοίου την ώρα του απόπλου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Ναυτιλίας είχε υποβάλλει την παραίτησή του.
Στους λόγους της παραίτησής του τότε, ανέφερε ότι είχε γίνει «στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά. Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει».
Η ανακοίνωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

📺Σε Πανελλήνια 😆😆😆😆😆συγκίνηση Δάκρυσε ΄😂😂 όλη η Ελλάδα από το δάκρυ του Σκέρτσου😱🤦‍♂️«Πώς θα αντικρύσω στα μάτια τα τρία μου ανίψια;»

[Τελικά ο ποιητής εννοεί ότι ο αδερφός του ή η αδερφή του είναι γκέι με 3 παιδιά; Λίγο σαν τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού ακούγεται αυτό που είπε]
Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, να δηλώνει ανοιχτά, πως θα επιλέξει την αποχή.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ο Φίλιππος Φόρτωμας

Φ. Φόρτωμας: «Δέσμευσή μας να ισχυροποιήσουμε τις γέφυρες της Ελλάδας με τους ομογενείς μας»
Νέος Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Ελληνισμό της Διασποράς εκλέχθηκε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να πορευτεί στον δρόμο που έχει χαράξει η Ελληνική Κυβέρνηση, οι πρωτοβουλίες της οποίας ισχυροποιούν όσο ποτέ άλλοτε τους δεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας με τους απανταχού Έλληνες.