slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΧΟΙΡΩΝ 2016

    Το Τμήμα Κτηνιατρικής της  Π.Ε. Νάξου ανακοινώνει ότι :
    Οι κάτοχοι χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων είναι υποχρεωμένοι να διενεργήσουν απογραφή εντός του μηνός Δεκεμβρίου και να την κοινοποιήσουν  στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Νάξου, εντός 30ημερών από τη διενέργεια της(σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η ημερομηνία απογραφής με την ημερομηνία κοινοποίησής της στην οικεία κτηνιατρική αρχή).
Απογραφή πραγματοποιείται για όλες τις ενεργές εκμεταλλεύσεις, ακόμη και αυτές που έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκόμενων,  η κοινοποίηση είναι δυνατό να διενεργηθεί :

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Μανιού για ενημέρωση δικαιούχων Εξισωτικής Αποζημίωσης

Με δελτίο τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου αποσαφηνίζει τα εξής:

Την μοναδικότητα των 50 της νησιών ανέδειξε στο συνέδριο της ΙΤΤΑΑ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Την μοναδικότητα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και τις δυνατότητες που προσφέρουν για 12μηνο τουρισμό παρουσίασε κατά την εισήγησή της στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators του Ισραήλ (ITTAA) η Αντιπεριφερειάχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 22 έως 24 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο  DIVANI CARAVEL στην Αθήνα με πρωτοβουλία της FEDHATTA, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας. Πρόκειται για τη σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση της ΙΤΤΑΑ και της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ, όπου συμμετείχαν 400 και πλέον travel agents και tour operators. 

Η παραγωγή ελαιολάδου στο έλεος της ανομβρίας

 Η Φωνή" της ΕΑΣ Νάξου ΑΕΣ ΑΕ Με βασικό θέμα τις συνέπειες από την παρατεταμένη ανομβρία κυκλοφόρησε η μηνιαία εφημερίδα «Η Φωνή» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ…. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα, τη συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι άλλο από την συγκομιδή ελιών για τη παραγωγή ελαιολάδου. Και στην ορεινή Νάξο οι ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων μιλούν για πτώση παραγωγής που αγγίζει ακόμη και το 90% όσον αφορά τη χονδροελιά. Μάλιστα,   το σκηνικό είναι ανάλογο με αυτό του 2013 όταν οι Μήλιοι – που προσφέρουν τη

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη Απάντηση στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδίας το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθεί τις κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις και τις συνεντεύξεις μου.
Δεν θέλω, όμως, να απαντήσω στη δήλωση του. Κατανοώ τη σύγχυση.
Θα ήθελα, όμως να το παρακαλέσω να τις ακούει με μεγαλύτερη προσοχή. Βγάζοντας, τα παραμορφωτικά γυαλιά και τις ωτασπίδες της αριστερής του ιδεοληψίας και αγκύλωσις.
Και επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, το καλώ να την ξανακούσει: