slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμείς μπορούμε και ... πρέπει να τ' αλλάξουμε όλα!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο λαός και θα δώσει την δική του απάντηση σε όλα όσα έγιναν ειδικά τον τελευταίο χρόνο …. για το καλό του!!!
Λένε ότι ο λαός είναι σοφός και η ετυμηγορία του πάντα η ορθή όμως επιτρέψτε μου να πω ότι αυτή την σοφία τα τελευταία χρόνια οι καιροσκόποι και δολοπλόκοι πολιτικάντηδες φρόντισαν με χίλια δυο τεχνάσματα να την αλλοιώσουν.
Ρουσφετολογικές προσλήψεις και συντεχνιακά προνόμια δημιούργησαν κομματικούς στρατούς, ενώ η ατιμωρησία από τα απλά έως τα πιο βαριά παραπτώματα που εξασφάλιζαν σε κάποιους οι υψηλές γνωριμίες, μας κατάντησαν ένα λαό του “Ωχ! δε βαριέσαι βρε αδερφέ εγώ να περνώ καλά και όλοι οι άλλοι ας πάνε να γ@@@@@@@ε!!!
Όλα αυτά δεν είναι ιδίωμα της φυλής μας όπως θέλουν κάποιοι να μας πείσουν αλλά αντιθέτως πιστεύω ότι αυτό που μας λείπει εδώ και χρόνια είναι οι φωτισμένοι (και τίμιοι) ηγέτες αλλά και οι φωνές των πνευματικών ανθρώπων τους οποίους φρόντισαν οι σκοτεινοί αυτοί άνθρωποι να μπουκώσουν στο στόμα! …. για να τους καταστήσουν άφωνους!!!
Μας έφεραν την ελεύθερη τηλεόραση για να αλλοιώσουν τα πρότυπα της νεολαίας μας την οποία έκαναν να συνωστίζεται στις ακροάσεις για συμμετοχή στα διάφορα τηλεσκουπίδια τους....

Η μορφή και η κατεύθυνση της παιδεία μας εδώ και χρόνια θέλει να κάνει τα παιδιά μας παπαγάλους για να μην υπάρχει κριτική σκέψη και αντίδραση στα πεπραγμένα τους και για να είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα εισήγαγαν και τον κομματικό τους καιροσκοπισμό και αλητεία ακόμα και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση!!!
Μας έδωσαν υποτίθεται μπόλικη ενημέρωση η οποία όμως είναι κατευθυνόμενη και ραμμένη στα μέτρα των καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών οι οποίοι διόλου τυχαία τυγχάνει να είναι οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοπρομηθευτές του δημοσίου!!!
Φίλες/οι τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά αλλά θα πρέπει όλοι μας να αντισταθούμε στους εκβιασμούς του τρομοκρατημένου πολιτικού συστήματος γιατί τα ψέματα τελείωσαν!
Το βόλεμα ο ωχαδερφισμός και ίσως η παραπλάνηση μερικών από εμάς πρέπει να σταματήσει εδώ γιατί είμαστε πλέον υπόλογοι στα παιδιά μας και γενικά στη νεολαία μας για την Ελλάδα που θα τους παραδώσουμε.
Την Κυριακή ας μη τους κάνουμε το χατίρι και ας πούμε “Όχι στην αποχή, στο άκυρο και στο λευκό” μια και θα πρέπει το μήνυμα μας να είναι ξεκάθαρο και αποκομμένο από το κομματικό εκβιασμό ή συμφέρον.
Ας γίνει η 7 Νοέμβρη η αφετηρία για έναν άλλο τρόπο σκέψης και λειτουργίας των προσώπων και των θεσμών!!!
Ας πιστέψουμε πλέον ότι εμείς μπορούμε και πρέπει να τα αλλάξουμε όλα!!!

Συνάντηση Κ. Καραμανλή με το προεδρείο της ΕΣΕΕ

Την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός τελικά δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, φέρεται να έχει εκφράσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Σε μια συζήτηση εφ' ολης της ύλης που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, ο Κ.Καραμανλής φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση πως το ΠΑΣΟΚ ειχε υπερεκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, το οποίο -όπως φέρεται να είπε - θα ειναι πολύ καλό για τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να ξεκαθάρισε πως το «βιβλίο» της ηγεσίας της ΝΔ έχει κλείσει για τον ίδιο και επεσήμανε πως στηρίζει τη νέα ηγεσία του κόμματος, έτσι ώστε σύντομα η ΝΔ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας.

Οσον αφορά την οικονομία,ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην αποπληρωμή του χρέους,κάτι που, όπως φέρεται να είπε, δεν σημάνει χρεοκοπία.

Αναφερόμενος στη δική του διαχείριση στον τομέα της οικονομίας, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επεσήμανε πως φρόντιζε να δανείζεται στην αρχή του χρόνου και να μην προβάλλει τις αδυναμίες της χώρας.

Ο Κ.Καραμανλής φέρεται επίσης να σημείωσε πως τώρα προέχει να σωθεί η οικονομία και ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω αυτή τη στιγμή». Και ακόμη φέρεται ειπών πως όταν μιλήσει, θα μιλήσει για όλους και για όλα.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ''Βήμα'' ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλας είπε ότι ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του εμπορίου στις δικές του ευθύνες και στις ευθύνες της κυβέρνησής του της, όσο αφορά τουλάχιστον στις καθυστερήσεις προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών ''αλλά βέβαια και στις όποιες ευθύνες και του επιχειρηματικού κόσμου για να μην ξεχνάμε σε τι υπέρ-επαγγελματισμό είχαμε πέσει και σε τι καταναλωτική μανία είχαμε πέσει και είχαμε επενδύσει πάνω σε αυτό, θεωρώντας ότι πάντα έτσι θα είναι'' συμπλήρωσε ο κ. Καρέλας.

Ο κ. Καρέλας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έγινε επιμερισμός ευθυνών ανέφερε: ''έκανε λόγο για επιμερισμό ευθυνών όπως κι εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας, ήταν μια φιλική και πολύ ειλικρινής συζήτηση, και μας έβαλε κι εμάς μπροστά στις δικές μας ευθύνες, τις οποίες δεν τις αρνούμαστε, ο καθένας μας πιστεύω για την κατάσταση που βρισκόμαστε στο μέτρο της ευθύνης του, πρέπει να το πάρει''.

ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ...

Σημαδιακή η παράσταση καραγκιόζη στη Νάξο.
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4631b07d1c&view=att&th=12c16cc5ee91e7d4&attid=0.2&disp=inline&zwΑκόμη πιο σημαδιακός ο τίτλος της παράστασης "ο καραγιόζης δήμαρχος"!
Και ακόμη πιο σημαδιακή οι ημέρες της παράστασης "6 & 7 του μήνα"!
θα έλεγε κανείς οτι κάποιος το κάνει εσκεμένα για να δώσει κάποιο μήνυμα.
Το μήνυμα όμως φίλοι μου το ξέρουμε και το έχουμε λάβει όλοι μας.
Επιβεβαιώνετε λοιπόν έστω και με αυτό τον τρόπο αυτό που λέγαμε όλοι μας, οτι:.... " ακόμη κι ο καραγκιόζης θα ήταν καλύτερος.
Τυχαίο...? δε νομίζω!

Tα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μ. Μαργαρίτη στο Φιλώτι

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Στροφή στο Μέλλον – Δημοτική Δράση, παρευρέθει την Τετάρτη το απόγευμα ο επικεφαλής του Συνδυασμού κ. Μανόλης Μαργαρίτης και στη συνέχεια πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στην πλατεία Φιλοτίου.
Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφτηκε το Δανακό, συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού και δεσμεύτηκε ότι σαν αυριανός Δήμαρχος Νάξου θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις του.