slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εισήγηση του βουλευτή Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού


Ηφιλοσοφία του προϋπολογισμού 2020, όπως και του Αναπτυξιακού Νόμου και του Φορολογικού Νομοσχεδίου, επιβεβαιώνει τη στήριξη στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και εισοδήματα σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2020. Τόνισε ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,8% είναι υπεραισιόδοξη, αμφισβητείται από τους διεθνείς οργανισμούς και δεν υποστηρίζεται από το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα. Ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται μείωση του κοινωνικού κράτους μέσα από τη μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κατά 400 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε, ο Π/Υ είναι αναπτυξιακός για λίγους και «εκλεκτούς» και αντικοινωνικός για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, ενώ οι προσδοκίες για ελάφρυνση της μεσαίας τάξης μένουν «στον αέρα». Με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από 28% σε 24%, θα ωφεληθούν 6.500 μεγάλες επιχειρήσεις (μόλις 2,5% του συνόλου). Δεν υπάρχουν φοροελαφρύνσεις για τους πολλούς, πέραν του 9% μέχρι 10.000 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους- η οποία θα φανεί το 2021-, ενώ η φορολόγηση με 22% μέχρι 20.000 ευρώ, πλήττει μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες.
Ακολουθεί το κείμενο της εισήγησης:

Γ. Βρούτσης: Λύνουμε τα χρόνια προβλήματα και την ταλαιπωρία για 487.000 οικογένειες αγροτών μέσα από τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του e-EΦΚΑ

ΗΔιοίκηση του e-ΕΦΚΑ ξεκινά από σήμερα την τελική εφαρμογή των δράσεων για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της δυσχερούς εξυπηρέτησης των αγροτών από τον e-ΕΦΚΑ, που θα οδηγήσει εντός του πρώτου τετραμήνου του 2020 στην αναβάθμιση του τρόπου εξυπηρέτησης 487.780 αγροτών και 153.806 προστατευόμενα μέλη τους από τα 7 περιφερειακά σημεία που λειτουργούν σήμερα σε 54 σημεία και σε δεύτερο χρόνο σε 119 .

Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έφυγε από κοντά μας για την γειτονιά των Αγγέλων ο Κωμιακίτης Δικηγόρος Νίκος Λεβογιάννης



Ο Νίκος Λεβογιάννης ήταν ένας πολύ καλός  και εξαίρετος  Άνθρωπος  που υπηρέτησε  για πολλά χρόνια  τον Σύλλογο, Κωμιακιτών   και   την  Ο.ΝΑ.Σ. Καλό παράδεισο και  θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια  του.

Κίνημα Αλλαγής: Όλα τα ονόματα -6 στελέχη από την Νάξο - που απαρτίζουν τους Τομείς Πολιτικής


Με 6 στελέχη από την Νάξο  σε βασικούς τομείς προχωράει το Κίνημα Αλλαγής  -  ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΛΑΣΕΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ,
ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  
ΜΑΙΤΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
 ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΝΑΛ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΙΝΑΛ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΟΥΣΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - στην προγραμματική επεξεργασία των θέσεων του κόμματος 
Το Κίνημα Αλλαγής προχωράει στη συγκρότηση 37 Τομέων Πολιτικής. Οι Τομείς αναλαμβάνουν την προγραμματική επεξεργασία των θέσεων του κόμματος και τις καθημερινές πολιτικές του παρεμβάσεις στα πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν.
τεραιότητά μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στην Ελληνική κοινωνία, να είμαστε το στήριγμα της, να αναδεικνύουμε και να λύνουμε θέματα. Ασκούμε μαχητική, υπεύθυνη και προγραμματική