slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: Δήλωση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔΔήλωση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη  για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Στις Μοίρες του νομού Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στη ΔΗΜΤΟ Φαιστού, ψήφισε σήμερα Κυριακή 13 Μαΐου, ο Γραμματέας ΠΕ της Νέα Δημοκρατίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών του Κόμματος, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκ νέου πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Νάξου εξελέγη ο Στέφανος Στρατούρης

Φωτο: naxosnews
Εκλογές σήμερα στη Νέα Δημοκρατία. 155 χιλιάδες μέλη κλήθηκαν στις κάλπες για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 13 Μαιου 2018 και στη Νάξο .Νέος πρόεδρος εξελέγη (εκ νέου) ο κ. Στέφανος Στρατούρης, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ εκλέχτηκαν επίσης και τα εννέα μέλη που είχαν θέσει υποψηφιότητα. Συνολικά ψήφισαν 191 μέλη και φίλοι της Ν.Δ. και έλαβαν:

Συνεργασία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου - Fraport για την ανάπτυξη νέων αεροπορικών συνδέσεων στα διεθνή αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου


Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου, Μ. Παπαβασιλείου και Γ. Λεονταρίτη, με διευθυντικά στελέχη της Fraport Greece, σήμερα στην Αθήνα
Το γεγονός ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανήκουν τα 4 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport και συγκεκριμένα, τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σαντορίνης και Μυκόνου, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του ελληνικού τουρισμού, με συντριπτικό μερίδιο στο σύνολο των εισερχομένων επισκεπτών, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει το μεγαλύτερο τουριστικό πλάνο στη χώρα, υπήρξε το έναυσμα για την έναρξη της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων μεταξύ Περιφέρειας και Fraport, στο κομμάτι της περαιτέρω ανάπτυξης νέων αεροπορικών συνδέσεων στους τέσσερις αυτούς

Οι Δήμαρχοι απέρριψαν τον "Κλεισθένη Ι" του Σκουρλέτη


Η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ υπερψήφισε ότι το νομοσχέδιο του "Κλεισθένη" δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με το υπουργείο Εσωτερικών.
Με ψήφους 48 υπέρ, 7 κατά και 10 παρών, υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ η πρόταση ότι «το ν/σ του ‘Κλεισθένη’ δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με το υπουργείο Εσωτερικών».

Χ. Κόκκινος: «Ο “Κλεισθένης” διαλύει τους ΟΤΑ»
Στο έκτακτο κοινό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, συζητήθηκε το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ονομασία («Κλεισθένης»), με τη συντριπτική πλειοψηφία των ΟΤΑ να έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του, διότι - όπως υποστηρίζουν - «δεν λύνει, αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα».

ΟΝΝΕΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Παρών" στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

"Παρών" δηλώνει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις 13 Μαΐου η ΟΝΝΕΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με υποψήφιο σύνεδρο το μέλος της Σιδερή Νικόλαο.

Τα 2.00 € αγγίζουν οι τιμές της βενζίνης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα


Τα δύο ευρώ αγγίζουν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Οι τιμές ανέρχονται χαρακτηριστικά στα 1,97 ευρώ ανά λίτρο στην Αμοργό και την Κίμωλο και στα 1,95 ευρώ στην Πάτμο.

Πάνω από το φράγμα των 1,80 ευρώ είναι οι τιμές σε αρκετά άλλα νησιά.

ΝΔ: Το 16% απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ δεν είναι επιτυχία


Συνέχεια στην κόντρα που ξεκίνησε μεταξύ ΝΔ και Υπουργού Ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά, από το συνέδριο Digital Economy Forum 2018, όπου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για την ψηφιακή ένδεια της χώρας, εξαίροντας την πολιτική της νέας κυβέρνησης, η οποία πέτυχε την «άρση της αιρεσιμότητας» και με τον τρόπο αυτό κατάφερε να αναστρέψει τη δυσμενή υλοποίηση του ΕΣΠΑ σε ό,τι αφορά τα έργα ΤΠΕ στην Ελλάδα», δίνει σήμερα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας.
«Για άλλη μια φορά στελέχη της Κυβέρνησης διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα σχετικά με την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων» τονίζει ο κ.Δήμας σε

1.1 εκατ. ευρώ το κόστος των καταστροφών στα λεωφορεία από τους “μπαχαλάκηδες”


Το αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης δράσης των “μπαχαλάκηδων” τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφει έγγραφο των Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ (Ο.ΣΥ) σύμφωνα με το οποίο ομάδες που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο καταστρέφουν περίπου 10 λεωφορεία κάθε μήνα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία της ΟΣΥ που διαβίβασε στην Βουλή το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Μάρτιο του 2018 έχουν καταγραφεί συνολικά 374 περιπτώσεις ζημιών – βανδαλισμών – καταστροφών οι οποίες αφορούν

Λαζαρίδης για εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Ημέρα γιορτής για τη Δημοκρατία


Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης για τις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη προεδρείων στις ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ και για την εκλογή συνέδρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αύριο είναι μια μεγάλη ημέρα που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη σχέση πολιτών και Κομμάτων», τονίζει ο Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη προεδρείων στις ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ και για την εκλογή συνέδρων.

Πέτρος Ραουζαίος: Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση και στην εμπιστοσύνη σας!


  Προεκλογικό μήνυμα – Δελτίο Τύπου Υποψηφίου Συνέδρου Ν. Κυκλάδων & Υποψήφιου Μέλους ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Σύρου Πέτρου Ραουζαίου.

Στις 13 Μαΐου διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη των νέων Διοικήσεων σε ΝΟ.Δ.Ε. , ΔΗΜ.Τ.Ο. και την εκλογή των νέων Συνέδρων , οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν τo  νομό μας σε 2 Τακτικά Συνέδρια.
Η ψήφος μας στις 13 Μαΐου είναι καθοριστικής σημασίας, διότι θα διαμορφώσουμε την εσωκομματική διάρθρωση του κόμματός μας , σε μία επόμενη ημέρα μείζονος σημασίας με τριπλές εκλογές, Ευρωεκλογές , Βουλευτικές και Αυτοδιοικητικές.
Τα νησιά μας Αξίζουν και δικαιούνται μία καινούργια κομματική Νέα ημέρα με περισσότερη Νέα - Δημοκρατία!

Με τη ψήφο μας στις 13 Μαΐου , δυναμώνουμε το κόμμα μας δυναμώνουμε τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας , διότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλους , ανήκει στα μέλη της , στους φίλους της , σε όλους τους Έλληνες , ως το μεγάλο Πατριωτικό , κεντροδεξιό κόμμα. 

Παντελής Μπαφίτης: Ζητώ, να με στηρίξετε με την ψήφο σας και δεσμεύομαι να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας και να σας εκπροσωπήσω επάξια από όποια θέση και αν κληθώ να υπηρετήσω την παράταξη και τον τόπο μας.


Με βαθύ αίσθημα ευθύνης, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου, το όραμα και τις σκέψεις μου για τα νησιά μας στη διάθεση των μελών της Νέας Δημοκρατίας και των συμπατριωτών μου.
Η κρίσιμη για τον τόπο μας χρονική συγκυρία, η αγάπη μου για την Πάρο και την Αντίπαρο, η έντονη επιθυμία μου να προσφέρω στην τοπική κοινωνία, καθώς επίσης και τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του νησιώτη, αποτέλεσαν βασικό οδηγό στην απόφασή μου να προσφέρω στον τόπο μου.
Οι Κυκλάδες μας πρέπει να επιστρέψουν στο δρόμο της Ανάπτυξης και της Προόδου.
Για να γίνει αυτό, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη κυβέρνηση, που να λέει την αλήθεια και να στηρίζει τις τολμηρές αλλαγές.
Έχει ανάγκη από πολίτες υπεύθυνους και ενήμερους, που να πιστεύουν στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη της Ελλάδας.
Η Νέα Δημοκρατία σε όλη την ιστορική της διαδρομή έχει αποδείξει, ότι αποτελεί δύναμη ευθύνης και πολιτικής σταθερότητας.