slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Ξένοι υπήκοοι εκτός ΕΕ πήραν παράνομα ΑΜΚΑ προεκλογικά

Ο υπουργός Εργασίας προχώρησε στην ανάκληση εγκυκλίου η οποία προέβλεπε απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ

Στην ανάκληση εγκυκλίου η οποία προέβλεπε απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Δήλωση του Γιάννη Βλασερου για τις Εθνικές Εκλογές.


Ένας δύσκολος εκλογικός αγώνας με έντονο διπολισμό με μικρά χρονικά περιθώρια σε ένα εκτεταμένο και «δύσβατο»
νόμο όπως των Κυκλάδων τελείωσε.
Από καρδιάς ευχαριστίες σε όλους τους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα σε αυτούς που με την ψήφο τους με ανέδειξαν πρώτο μεταξύ των υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής στις Κυκλάδες.Πιστεύω ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές φίλους και συντρόφους σε όλα τα νησιά που με βοήθησαν χωρίς να φεισθούν κόπους σαυτό το σύντομο αλλά απαιτητικό προεκλογικό ταξίδι. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου στο Κινήματος Αλλαγής για τον κοινό αγώνα που κάναμε γιά να κρατήσουμε όρθιο το Κίνημα .
Τελος συγχαίρω τους εκλεγέντες βουλευτές στο νομό Κυκλάδων και τούς εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους.
Η μη εκλογή βουλευτή από το Κίνημα Αλλαγής στις Κυκλάδες δεν θα μας αποτρέψει να αξιοποιήσουμε τις

Πανναξιακός Α.Ο: Οι πρώτες σημαντικές αποφάσεις του νέου Δ.Σ

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Πανναξιακού και πήρε μερικές σημαντικές αποφάσεις.
Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Με αφορμή το συμβάν στο αεροδρόμιο της Νάξου

Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ένας λάθος χειρισμός ήταν αρκετός να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο αεροδρόμιο της Νάξου και που σίγουρα συναντώνται σε δεκάδες άλλα σε όλη τη χώρα. 
Συγκεκριμένα, αεροσκάφος της «Sky Express», που εκτελούσε το δρομολόγιο Νάξος - Αθήνα, ελάχιστα λεπτά πριν την απογείωση κατέληξε σε χαντάκι δίπλα στον αεροδιάδρομο. Αυτό είχε  ως αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο του νησιού, καθώς πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες απομάκρυνσής του. Κανένας ευτυχώς  από τους 46 επιβάτες (μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος) και το τριμελές πλήρωμα δεν έπαθε το παραμικρό. 

Γιώργος Βακόνδιος: Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους Νεοδημοκράτες στο νομό των Κυκλάδων που υπερψήφισαν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.


Κυκλαδίτισσες και Κυκλαδίτες,
Φίλοι νεοδημοκράτες.
Την Κυριακή 7.7.19 έγιναν οι εθνικές εκλογές και η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού έδωσε μια καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδηγήσει την χώρα σε ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον. Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος.
Στις Κυκλάδες εξελέγησαν τρεις βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία. Τους συγχαίρω και τους εύχομαι να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο που τους περιμένει. Το εύχομαι για το καλό του κοινοβουλευτισμού, της παράταξης και των Κυκλάδων.

Κανονικά η λειτουργία του αεροδρομίου Νάξου με τα την απομάκρυνση του αεροπλάνου,Τέλος καλό... Ολα καλά; Το αεροδρόμιο της Νάξου λειτουργεί και πάλι από τις πρώτες πρωινές ώρες και μάλιστα η πρώτη προβλεπόμενη πτήση της Olympic Air από την Αθήνα προς τη Νάξο πραγματοποιήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένη με βάση το χρονοδιάγραμμα και αναμένονται και οι υπόλοιπες..

Φωτογραφίες από το ατύχημα στο αεροδρόμιο Νάξου


Ένας λάθος χειρισμός και το αεροσκάφος της Sky Express που ήταν έτοιμο προς απογείωση βρέθηκε εκτός πορείας... Ηταν στην έναρξη της διαδικασίας προς απογείωση από το αεροδρόμιο της Νάξου για Αθήνα και είχε στρίψει για να ξεκινήσει την τροχοδρόμηση και ότι άλλο προβλέπεται...

Ευχαριστίες του Πρόεδρου και ων μελών της Δημ.Τ.Ο Σύρου προς τους Συριανούς ΠολίτεςΟ Πρόεδρος και τα μέλη της Δημ.Τ.Ο Σύρου μετά  την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους Νέο Δημοκράτες  ψηφοφόρους συμπολίτες μας, που παρά τις πιέσεις, τους εκφοβισμούς και τη λασπολογία, κράτησαν ψηλά το φρόνιμα τους  συνεισφέροντας  στη μεγαλειώδη νίκη της παράταξης,  δίνοντας την αυτοδυναμία στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν πρέπει  να ξεχνάμε ότι στη Σύρο από το 23,57% του 2015 φτάσαμε στο 33,98%  και από τους 2949 ψήφους στους  4006 σήμερα, σε ένα νησί με ιδιαιτερότητες και με ανομοιογενή  πληθυσμό ψηφοφόρων.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ Πώς περνάμε από το παιχνίδι στην παράσταση

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 5 έως 12 χρονών.

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, με βασικό θέμα τη γνωριμία με το έργο του.....
μεγάλου Νάξιου θεατρικού συγγραφέα.
Το καλοκαίρι του 2018, με αφορμή το θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα», φτιάξαμε και παρουσιάσαμε, με τη μορφή θεατρικής παράστασης, το δικό μας παραμύθι.
Φέτος, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας αποτελεί ένα άλλο εξίσου σημαντικό